Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(Mytee @ 2010 12 21, 11:46)
as jau uzsisakiau knyga apie EA ka su kuo derint, nes bijau irgi primakaluot  blush2.gif

o sakykit ar neuztikau niekur ar pro akis praslydo, gal esat dariusios kvepalus (aliejinius, purskiamus ar pan.) ? ar siaip zinot kur galima butu ieskot receptuku ?  g.gif  ax.gif

Kvepalų gaminimas tai atskiras mokslas, labai jau traukiantis ir mane, tik baisu pradėt, nes kiek girdėjau, labai jau pinigėlius traukiantis iš piniginės biggrin.gif Visos priemonės, substancijos, absoliutai brangūs gyvatės doh.gif Yra organizuojami spec. kursai jų gamybai. Aš pirma nuo jų pradėčiau. Esu uosčius natūralius kvepalus. Nėra gal ką lygint su sintetika. Yra keli žmonės, kurie gali tau kvepalus sukurti. Ten ilgas procesas vyksta. Išsiklausinėja pirma tavo horoskopus, pomėgius, po to duoda uostyt eterinius, atrenka kas tau patinka, po to kuria ir tuos kvepalus dar kažkiek laiko turi brandinti. Gerai nepamenu, bet metus tai tikrai ir tik tada atsiskleidžia tas tikrasis jų kvapas.
Nu bet čia jau tie tikrieji kvepalai, bet galima pasidaryti tokius ale kvepaliukus. Paimt buteliuką mažą su rutuliuku, sumaišyti eterinius ir bazę (skystą aliejų) pusę ant pusės, sumaišai ir kvepaliukai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 11:07)
Yra keli žmonės, kurie gali tau kvepalus sukurti.

kas per žmonės? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 12:10)
kas per žmonės?  cool.gif

ir mane domina ax.gif
Papildyta:
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 12:07)
Paimt buteliuką mažą su rutuliuku, sumaišyti eterinius ir bazę (skystą aliejų) pusę ant pusės, sumaišai ir kvepaliukai wink.gif

ta prasme 50% bazinio aliejaus ir 50% EA ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2010 12 21, 11:54)
Lbas, mergytes...
dar esu darius tik viena kremuka, bet turiu klausima...anas kremukas..kai pasitepi lieka blizganti oda...gal yra kazkas svarbaus ka reik daryt, jog taip nebutu?
beje, pas mama maciau Marmozeles drekinanti krema...bet atsiskyrineja aliejus...ka daryt? tiesiog permaisyt ar pakaitint dar? Aciu labai uz atsakymus smile.gif

Gal pas tave riebi oda ar kremas per riebus tau. Mano oda sausa, tai viskas labai greitai susigeria.
Mamos kremas matyt bus nekokybiškai pagamintas. Gal nebuvo temperatūros vandeninės ir aliejinės fazių vienodos, o gal emilsiklio pagailėta. Siųlyčiau jo neperkaitinėt, o kiekvieną kartą naudojant vis sumaišyti ir greičiau sutepti. Bet kažkas mačiau rašė jog galima ir per naują pakaitinti, bet jei emulsiklio ten dėta per mažai, tai ir tai nepadės. Be to visos kitos medžiagos, kurios yra dedamos jau kremui atvėsus, tokios kaip hialurinas, eteriniai ir kt., praras ar net pakeis savo savybes.

Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 12:10)
kas per žmonės?  cool.gif

Jei tikrai domina, galiu pasiklausinėti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mytee @ 2010 12 21, 12:12)
ta prasme 50% bazinio aliejaus ir 50% EA ?  g.gif

Taip. Aš esu dariusi, ir net su prabangiais eteriniais, tai kvapas jaučiasi tik nosį prikišus, o iš toliau jau ne. Reikia kažkokių stipriklių dėti
Papildyta:
Čia yra aprašyta, kaip kūrė Senojo ir Naujojo Vilnaius kvepalus. Uosčiau, savotiški tokie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 11:23)
Jei tikrai domina, galiu pasiklausinėti  smile.gif

Reikia kažkokių stipriklių dėti

domina kokiam mieste, koks būna išlaikymas ir kiek maždaug kainuoja 4u.gif

gal ne stipriklių, o kvapo fiksatorių nedėjai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 11:27)
Taip. Aš esu dariusi, ir net su prabangiais eteriniais, tai kvapas jaučiasi tik nosį prikišus, o iš toliau jau ne. Reikia kažkokių stipriklių dėti

aš ir esu dariusi - buvo ir prabangių ir ne tokių EA, tikrai nebuvo 50/50, bet net labai jautėsi kvapas pirmąsias porą valandų

Sesuo darėsi sausus -tai kvapas ir ilgai laikosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 12:28)
gal ne stipriklių, o kvapo fiksatorių nedėjai?  g.gif

Kaip kvapo fiksatorių naudojau sandalmedžio aliejų. Jis yra natųralus kvapo surišėjas. Nu bet ten kažkas turi dėtis, kas tą kvapą skleidžia aplinkui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 11:31)
Kaip kvapo fiksatorių naudojau sandalmedžio aliejų.

Nu bet ten kažkas turi dėtis, kas tą kvapą skleidžia aplinkui biggrin.gif

gal vieno santalmedžio buvo mažoka tiesiog unsure.gif

lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 21, 12:30)
aš ir esu dariusi - buvo ir prabangių ir ne tokių EA, tikrai nebuvo 50/50, bet net labai jautėsi kvapas pirmąsias porą valandų

Sesuo darėsi sausus -tai kvapas ir ilgai laikosi  ax.gif

Nu, kiekvienam tas labai yra skirtingas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 12:33)
gal vieno santalmedžio buvo mažoka tiesiog  unsure.gif 

lotuliukas.gif

Gal bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentinka @ 2010 12 21, 11:08)
Mergytės, ir aš noriu pabandyti kokį kremuką pati sumeistrauti, nes dabar naudoju tik ekologiškas jau pagamintas priemones, arba tik aliejukus...

O kur galima rasti plačiau receptukus su visais gamybos aprašymais ??  ax.gif

4u.gif siulyciau nueiti i Biokosmetikos akademijos organizuojama kremo gaminimo pamokele.man labai patiko,pamokele nekainuoja,susimoki tik uz medziagas,is kurio gamini kremuka.ju puslapyje ir receptu maciau yra.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2010 12 21, 12:39)
4u.gif siulyciau nueiti i Biokosmetikos akademijos organizuojama kremo gaminimo pamokele.man labai patiko,pamokele nekainuoja,susimoki tik uz medziagas,is kurio gamini kremuka.ju puslapyje ir receptu maciau yra.

Buvau Biokosmetikoj, bet geriau siūlyčiau į Kvapų namų pamokėlę nueiti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bugyte @ 2010 12 21, 13:00)
Buvau Biokosmetikoj, bet geriau siūlyčiau į Kvapų namų pamokėlę nueiti  4u.gif

Tik kad kvapų namų pamokos tik Vilniuje vyksta
Atsakyti