Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(Palomina @ 2010 12 21, 00:50)
tai tik del kvapo?  g.gif

paprastas arbatmedis gali but per stiprus veidui. I kremus labiau tinka citrinkvapir ar baltasis arbatmedis- kajaputas. Sie du irgi arbatmedziai.
O paprastas man asmeniskai labiau tinka i aroma lempa ar nuopersalimo gydytis.
receptelis nuo persalimo, gal kam pravers:

aromatiniu ravensaru - 5 lasai
spinduliniu eukaliptu - 3 lasai
prazangialapiu mirteniu (arbatmedzio)- 3 lasai (cia jis tinkamas labai)
romanisku ramuneliu - 4 lasai
tikruju levandu - 6 lasai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaAiste: 20 gruodžio 2010 - 23:02
QUOTE(MamaAiste @ 2010 12 20, 23:58)
paprastas arbatmedis gali but per stiprus veidui. I kremus labiau tinka citrinkvapir ar baltasis arbatmedis- kajaputas. Sie du irgi arbatmedziai.
O paprastas man asmeniskai labiau tinka i aroma lempa ar nuopersalimo gydytis.
receptelis nuo persalimo, gal kam pravers:

aromatiniu ravensaru - 5 lasai
spinduliniu eukaliptu - 3 lasai
prazangialapiu mirteniu (arbatmedzio)- 3 lasai (cia jis tinkamas labai)
romanisku ramuneliu - 4 lasai
tikruju levandu - 6 lasai

o sita misinuka kaip naudot ? g.gif
Atsakyti
O kas liecia lupu balzamus, tai dariau ir as. Istirpinau 3 rusiu sviestus, isskyrus kokosa, ilasinau norimo kvapo ir supilsciau i lupu dazu tuteles. Kai sustingo patys geriausi lupu balzanai.

eterinius sulasinau i buteliuka su rolete, uzpyliau jojobos aliejumi ir naudoju kaip kvepalus. Jei noras galima ir nosi ar panose pasitept.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaAiste: 20 gruodžio 2010 - 23:09
mano vakarykstis kremukas blush2.gif cia pirmas mano blynas blush2.gif
user posted image

vakare apsvietimas prastas, spalva tolygi. Cia atrodo kaip apdziuves, bet tikrai visas vientisas gavosi. Siaip riebokas, labai mielas nakciai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytee @ 2010 12 20, 22:57)
* va ka radau:
avieciu lapai stangrina ir sutraukia, tikna glebiai odai, nuo pirmuju rauksliu kaip prevencine priemone, turi antioksidaciniu savybiu
aciuks.gif

Dominyka, sveikinimai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mergytės, ir aš noriu pabandyti kokį kremuką pati sumeistrauti, nes dabar naudoju tik ekologiškas jau pagamintas priemones, arba tik aliejukus...

O kur galima rasti plačiau receptukus su visais gamybos aprašymais ?? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valentinka: 21 gruodžio 2010 - 10:08
QUOTE(MamaAiste @ 2010 12 20, 23:58)

Paprasto nenaudoja kremams veidui tik dėl kvapo. Jo aštrus kvapas permuša visus kitus kreme esančius kvapas, arba dar blogiau, susipjauna ir gaunasi nei šis nei tas. Jis odai nebus per stiprus ir nedirgins, nes yra vienas iš nedaugelio eterinių, kurį galima gryną ant odos tepti. Jei oda spuoguota ir kvapas neerzina, tai galima ir į kremus dėti wink.gif Citrinkvapis turi malonesnį kvapą, o savybės, galima sakyt, tos pačios. Tad rinkitės pačios wink.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 10:27)
Jo aštrus kvapas permuša visus kitus kreme esančius kvapas, arba dar blogiau, susipjauna ir gaunasi nei šis nei tas.

bet kurie EA gali "susipjauti" tarpusavyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentinka @ 2010 12 21, 11:08)
Mergytės, ir aš noriu pabandyti kokį kremuką pati sumeistrauti, nes dabar naudoju tik ekologiškas jau pagamintas priemones, arba tik aliejukus...

O kur galima rasti plačiau receptukus su visais gamybos aprašymais ??  ax.gif

Pirmam puslapy pasiskaitinėk nuorodas, ten nemažai informacijos yra. Gali ir čia užeiti, visas procesas nuosekliai su foto wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 11:30)
bet kurie EA gali "susipjauti" tarpusavyje smile.gif

Nu ne bet kurie, bet nemažai. Yra pagrindinės taisyklės ką su kuo galima derinti, o ko griežtai ne. Galima ir pačiai išradinėti ir žiūrėti kas su kuo dera. Pasidarai tokius laperius, kaip testerius kvepalu, pailgus. Ant kiekvieno užpili po lašiuką eterinio skirtingo ir tada imi po du ir uostai, žiūri ar tinka tarpusavy. Panašiu principu gaminami kvepalai.
Atsakyti
as jau uzsisakiau knyga apie EA ka su kuo derint, nes bijau irgi primakaluot blush2.gif

o sakykit ar neuztikau niekur ar pro akis praslydo, gal esat dariusios kvepalus (aliejinius, purskiamus ar pan.) ? ar siaip zinot kur galima butu ieskot receptuku ? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 10:38)
Ant kiekvieno užpili po lašiuką eterinio skirtingo ir tada imi po du ir uostai, žiūri ar tinka tarpusavy. Panašiu principu gaminami kvepalai.

pagrindinis veiksnys yra gaminančiojo ir vartojančiojo nosis, o ji kvapus suvokia ir jaučia labai individualiai. Galima sukurti nerealų derinį, o kitam jis dvoks. Taip kad jei kristinaq patinka arbatmedis jos rankų kreme, vadinasi, jos sprendimas ir buvo teisingiausias mirksiukas.gif
Atsakyti
Lbas, mergytes...
dar esu darius tik viena kremuka, bet turiu klausima...anas kremukas..kai pasitepi lieka blizganti oda...gal yra kazkas svarbaus ka reik daryt, jog taip nebutu?
beje, pas mama maciau Marmozeles drekinanti krema...bet atsiskyrineja aliejus...ka daryt? tiesiog permaisyt ar pakaitint dar? Aciu labai uz atsakymus smile.gif
Atsakyti