QUOTE(Deimira @ 2010 12 18, 23:09)
Mąstau iš ko darytis kremuką saugantį nuo šalčio, aš taip pat manau, kad sviestmedis pagrindinis ingredientas, dar dėčiau bičių vaško, medetkų ekstrkto, gal migdolų aliejaus (ar geriau abrikosų kauliuku ar kviečių gemalų), benzoino EA, o mangų, kakavos sviestai kaži čia ar tiktų Ar dar ko nors dėtumėt?
Va čia labiausiai ir svarstau, ar dėti vandeninę dalį ar ne... Jei dėti tai kiek... turbūt visdėlto reiktu procentaliai, mažiau nei aliejinės dalies ir koks hidrolatas tam labiausiai tiktų (nors turiu dabar tik levandų ir pelargonijų). O kuom emulsinti, kai vandens mažiau nei aliejų, nes vien su bičių vašku man sunkiai sekasi, tiksliau visai nesiseka , gal maišyt pusiau su emulsiniu ar kas turi kitų minčių
Ar teisingai supratau, tu naudoji kremus su drėkikliais ir žiemą, tik stengiesi tai daryti, bent pusvalandžiu anksčiau, nei išeini į lauką?
Ir jokiu papildomų apsaugų nuo šalčio nenaudoji?
tai jei su vandenine dalim darysi, tada reikia vasko, o jei be-nereikalingas jis, darykis tiesiog alieju misini ir tiek del hidrolato, tai ziuriu kas mano odai tinka ir tiek.Va čia labiausiai ir svarstau, ar dėti vandeninę dalį ar ne... Jei dėti tai kiek... turbūt visdėlto reiktu procentaliai, mažiau nei aliejinės dalies ir koks hidrolatas tam labiausiai tiktų (nors turiu dabar tik levandų ir pelargonijų). O kuom emulsinti, kai vandens mažiau nei aliejų, nes vien su bičių vašku man sunkiai sekasi, tiksliau visai nesiseka , gal maišyt pusiau su emulsiniu ar kas turi kitų minčių
Ar teisingai supratau, tu naudoji kremus su drėkikliais ir žiemą, tik stengiesi tai daryti, bent pusvalandžiu anksčiau, nei išeini į lauką?
Ir jokiu papildomų apsaugų nuo šalčio nenaudoji?
tai su emulsiniu vasku pilnai daryk ir bus ramu
taip, nusipraususi riebiai pasitepu kremu, kai susigeria ir viska susiruosiu, naudoju mineraline pudra ir einu lauk. o kam cia tiek saugoti ja? nebent slidinejant, nezinau, nera tokio baisaus poreikio. tiesiog kitokios sudeties kremuka siek tiek pasidariau, su sviestmedziu, kurio siaip niekad nededu i veido kremus ir pan., na ir kazkaip sociai. jei labai noris, galima ir kaukiu pasidaryti ar kazko, neatrodo man tokios gudzios ziemos, kad reiktu beprotiskos apsaugos nuo salcio nors, kiekvienam skirtingai gal