Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(Deimira @ 2010 12 18, 23:09)
Mąstau iš ko darytis kremuką saugantį nuo šalčio, aš taip pat manau, kad sviestmedis pagrindinis ingredientas, dar dėčiau bičių vaško, medetkų ekstrkto, gal migdolų aliejaus (ar geriau abrikosų kauliuku ar kviečių gemalų), benzoino EA, o mangų, kakavos sviestai kaži čia ar tiktų g.gif Ar dar ko nors dėtumėt?
Va čia labiausiai ir svarstau, ar dėti vandeninę dalį ar ne... Jei dėti tai kiek... turbūt visdėlto reiktu procentaliai, mažiau nei aliejinės dalies ir koks hidrolatas tam labiausiai tiktų (nors turiu dabar tik levandų ir pelargonijų). O kuom emulsinti, kai vandens mažiau nei aliejų, nes vien su bičių vašku man sunkiai sekasi, tiksliau visai nesiseka bigsmile.gif, gal maišyt pusiau su emulsiniu ar kas turi kitų minčių ax.gif

Ar teisingai supratau, tu naudoji kremus su drėkikliais ir žiemą, tik stengiesi tai daryti, bent  pusvalandžiu anksčiau, nei išeini į lauką?
Ir jokiu papildomų apsaugų nuo šalčio nenaudoji?
tai jei su vandenine dalim darysi, tada reikia vasko, o jei be-nereikalingas jis, darykis tiesiog alieju misini ir tiek g.gif del hidrolato, tai ziuriu kas mano odai tinka ir tiek.
tai su emulsiniu vasku pilnai daryk ir bus ramu

taip, nusipraususi riebiai pasitepu kremu, kai susigeria ir viska susiruosiu, naudoju mineraline pudra ir einu lauk. o kam cia tiek saugoti ja? nebent slidinejant, nezinau, nera tokio baisaus poreikio. tiesiog kitokios sudeties kremuka siek tiek pasidariau, su sviestmedziu, kurio siaip niekad nededu i veido kremus ir pan., na ir kazkaip sociai. jei labai noris, galima ir kaukiu pasidaryti ar kazko, neatrodo man tokios gudzios ziemos, kad reiktu beprotiskos apsaugos nuo salcio g.gif nors, kiekvienam skirtingai gal
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2010 12 19, 01:09)
Mąstau iš ko darytis kremuką saugantį nuo šalčio, aš taip pat manau, kad sviestmedis pagrindinis ingredientas, dar dėčiau bičių vaško, medetkų ekstrkto, gal migdolų aliejaus (ar geriau abrikosų kauliuku ar kviečių gemalų), benzoino EA, o mangų, kakavos sviestai kaži čia ar tiktų g.gif Ar dar ko nors dėtumėt?
Va čia labiausiai ir svarstau, ar dėti vandeninę dalį ar ne... Jei dėti tai kiek... turbūt visdėlto reiktu procentaliai, mažiau nei aliejinės dalies ir koks hidrolatas tam labiausiai tiktų (nors turiu dabar tik levandų ir pelargonijų). O kuom emulsinti, kai vandens mažiau nei aliejų, nes vien su bičių vašku man sunkiai sekasi, tiksliau visai nesiseka bigsmile.gif, gal maišyt pusiau su emulsiniu ar kas turi kitų minčių ax.gif
Kiek, procentais, vandeninės dalies tavo kreme?
Ar teisingai supratau, tu naudoji kremus su drėkikliais ir žiemą, tik stengiesi tai daryti, bent  pusvalandžiu anksčiau, nei išeini į lauką?
Ir jokiu papildomų apsaugų nuo šalčio nenaudoji?

I ziemini dienini krema daugiau naudoju sviestus,be drekikliu, o i naktini galima deti drekiklius. As kur dariau kremuka vandens faze 25 ml, ir 25 ml aliejines: 20 ml sviestai ir 5 ml skysto aliejaus, vaskas. Kai naudoji daugiau sviesto, aliejaus reikia maziau. Na ir aisku eterinius dejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaAiste: 19 gruodžio 2010 - 13:35
Mergiukai, ar galit grei imest nuoroda ar kokio kremo recepta ? Noriu pasigamint - turiu sviestmedzio, avokado aliejaus, emulsinio vasko, lavandu hidrolato, mango sviesto, medetku fitolio, glicerino, E vitamino ir hialurono ( kaip zele tokia balta). Labai daug prirasyta cia, kol perskaitysiu tiek lapu ax.gif Bijau del kiekiu ir temperaturu ir ka su kuo maisyt blush2.gif
Atsakyti
As vakar gaminau nemazai.. ir nezinau, bet buvo labai nevykes vakaras, t.y. Kvapu namu emulsinis vaskas man siurprizu pateike.. gaminau krema (o kas svarbiausia, kad ne sau) ir gavosi per skystas.. mazdaug kaip pienelis doh.gif teko daryti is naujo ir daryti su daugiau emulsinio vasko.. tada jaugavosi mazdaug normalus.. bet ir tai sunkiai gaminosi, nelabai norejo jungtis aliejus su vandens faze..
Po to dar dariau sau kuno krema... kremas gavosi nerealus.. (i bloga ikelsiu veliau recepta), bet deka KN emulsinio vasko siandien pamaciau, kad atsiskyre dalis vandenines fazes (ne visa vandenine faze, bet gal puse).. Kremas irgi gavosi skystokas..
na ir nevykes bandymas su kremo su spalva/krempudra darymas.. zemiau skaityti aprasyma biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Placebo. @ 2010 12 18, 20:05)
Klausiau NKG temoj, bet paklausiu dar ir čia... Gal kas gaminatės/gaminot ir kreminę pudrą? bigsmile.gif

mano ta pirmaja savos gamybos krempudra jau matei, o vakar bandziau chimicinti siek tiek kitokia.. atseit kaip krema su spalva daryti.. labai nekokia gavosi, net ismeciau siandien.. doh.gif

o cia vaizdine medziaga tos mano vakarykstes kurybos..
user posted image

sunkiai tepesi ant veido.. negrazus vaizdas buvo.. nusivyliau.. va kas patiko, kad pavyko isplakti iki putu konsistencijos biggrin.gif mazdaug tokia padaryti kaip buna tos sintetines putu pavidalo kremudros.. tik kad su sia pudra vaizdas ne matinis buvo.. isvis negrazu buvo..
Atsakyti
kodel nesigauna balta puri mase ? verysad.gif gavau spalva avokado ir viskas, jokio purumo, aliejine faze verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 19, 18:29)
kodel nesigauna balta puri mase ?  verysad.gif gavau spalva avokado ir viskas, jokio purumo, aliejine faze verysad.gif

avokadu aliejus nudaze krema sava spalva.. seip tai normalu.. ne visada kremai gaunasi balti.. paprastai buna visokie gelsvi ir t.t., o jei kokio saltalankiu aliejaus ilasini tai ir oranzinis biggrin.gif
del purumo, tai reiketu labai stipriai plakti (gal net ne rankomis, o elektriniu maisytuvu), kad puresnis iseitu..
Atsakyti
merginos gal kuri zinote ar klaipedoje ar vilniuje butu galima isigyti muilo riesutu? Kur tiksliai? smile.gif
Atsakyti
Mergiukai, gavau savo pirma krema yahoo.gif gavosi gavosi clap.gif sokiai.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 19, 19:04)
Mergiukai, gavau savo pirma krema  yahoo.gif gavosi gavosi  clap.gif  sokiai.gif

sveikinimai thumbup.gif ir laukiam foto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 19, 19:04)
Mergiukai, gavau savo pirma krema  yahoo.gif gavosi gavosi  clap.gif  sokiai.gif

ooo, valio thumbup.gif
o as vis neprisiruosiu kazka rimtesnio sumaisyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 12 19, 17:19)
Po to dar dariau sau kuno krema... kremas gavosi nerealus.. (i bloga ikelsiu veliau recepta), bet deka KN emulsinio vasko siandien pamaciau, kad atsiskyre dalis vandenines fazes (ne visa vandenine faze, bet gal puse).. Kremas irgi gavosi skystokas..

sunkiai tepesi ant veido.. negrazus vaizdas buvo.. nusivyliau.. va kas patiko, kad pavyko isplakti iki putu konsistencijos  biggrin.gif mazdaug tokia padaryti kaip buna tos sintetines putu pavidalo kremudros.. tik kad su sia pudra vaizdas ne matinis buvo.. isvis negrazu buvo..
nebandei perkaitinti is naujo to, kuriam vanduo atsiskyre? man visad padeda. va kai aliejus atsiskiria, tai kaitinant tik dar blogiau gaunasi doh.gif as kaltinu GSE, bet anksciau su juo nebudavo tokiu bajeriu g.gif

Pudra tikrai gavosi kaip putesiu teksturos, gerai atrodo smile.gif matyt, kad geriau teptusi, reikia skystesne daryti g.gif nereikejo mesti, gal dar butum pataisius padeti 4u.gif galvoju ir as pasidaryti skysta pudra, su mineral. pudros milteliais. ziuriu, kad kiek pasausina ziema ji viena doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 12 19, 19:23)
nebandei perkaitinti is naujo to, kuriam vanduo atsiskyre? man visad padeda. va kai aliejus atsiskiria, tai kaitinant tik dar blogiau gaunasi doh.gif as kaltinu GSE, bet anksciau su juo nebudavo tokiu bajeriu g.gif

as GSE nekaltinu, nes GSE isvis buvau pamirsusi ideti biggrin.gif idejau tik siandien (kai prisiminiau).. as kaltinu emulsini vaska..
su AN emulsiniu vasku man visada gaunasi viskas ka darau, bet si karta neturejau, o ir AN jo nera pirkti siuo metu.. Tai nuejau i KN ir ten nusipirkau emulsinio vasko..
bet dar kas keisciausia, kad seniau (pries pora metu) kai gamindavau su KN emulsiniu vasku irgi visada gaudavosi viskas ka darydavau (isvis is fantaziju srities mano makaloses budavo), o va dabar nusivylimas sioks toks..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 19 gruodžio 2010 - 18:41