Mjo, užvedžiau aš čia diskusiją, Maggie, tu kalta, *****
pažadinai manyje ciniką-žvėrį
Noriu akcentuoti- man
asmeniškai buvo užduotas klausimas:
ar aš asmeniškai nesitikiu sieti darbo su fotografija bei gyventi iš to. Atsakiau
asmeniškai- ne, nes su
mano šeimos poreikiais, tos pajamos yra arba labai mažos arba tai yra nuostolinga veikla.
Jūs, kas čia rašote kalbate tik įsivaizduodamos, bet tam, kad žinotumėte, jog kitur žolė ne žalesnė, pabandykite atidaryt studiją, na, pabandykite. Atrodo, va, išsinuomavau patalpas ir dirbu. Ak.. nėra taip. Investicijų reikia žvėriškų.
Išduosiu paslaptį, kai pasakiau Loretai, ką ketinu daryt, ji man pasakė tik tiek: "turėsi daug ir ilgai dirbt, kad atidirbtum"... Tai va čia šneka žmogus, žinantis iš patirties kas tai yra per finansinės investicijos. Viskas kainuoja. Reikia centimetro fotkint nėštukės pilvą, jis kainuoja, naujų žvakučių- pirk, gėlės? Puodeliai? Mediniai žaislai? Senovinis vaikiškas lėlių vežimėlis? (ak, pasidomėkit kiek jie kainuoja), senoviniai antikvariniai baldai? Pokario laikrodžiai sieniniai? Atgabenimas jų? Patalpų remontas? .... Jūs matote fasadinę pusę, po kuria slepiasi labai daug išlaidų. O ką jau kalbėti ape aparatūrą...
Jei nori gyvent iš fotografijos, turi pirma investuoti į ją... Aš nežinau kiek kainuotų padori aparatūra, bet pabandykite paskaičiuoti, kiek tų 100-200lt fotosesijų jūs turėsite padaryti, kad atsipirktų bent jau padorus fotikas ar koks objektyvas.. Metus fotkinsit dykai ir metų gale dar suvedę visus pliusus ir minusus, manau, gausit minusą
gotte, jei žinai padorią auklę su automobiliu, sutiksiančią dirbti kasdien už 1500lt, sakyk, draugai kaip tik šiuo metu ieškojo.. Gal jau rado, nežinau, galiu pasidomėt.
Dėl diskusijos kodėl Olialia pupytė uždirba kelis kart daugiau nei universiteto profesorius, manau diskutuot net neverta. Galėčiau išsakyt savo nuomonę, bet gana jau Jus čia kraupint
Aš žmogus- cinikas. Iš prigimties. Ir netikiu rožiniais drambliukais ar kokiais tai akiniais
Gerai gotte pastebėjo, varau kontrastais, nes forume apskritai išsakyti savo nuomonę sakiniais yra labai sunku. Aš tirštinu labai spalvas, manau tu tą supranti, bet gaila, kad ne visi...
Užtai kai kam sukeliu savo postais nervinį tiką, bet ...
nu ką galiu padaryt...
Jei rašau, kad daug uždirbau, tai daugelis tai supranta kaip pasipūtimą, aroganciją ar bandymą pasipuikuoti.. Nors, realiai, sekantis klausimas turėtų būti: o kiek gi tu turi įsipareigojimų su savo tuo dideliu uždarbiu? Ir kas tau lieka, kai tu apmoki visas sąskaitas mėnesio gale?
Juokinga, kai žmonės gyvenantys visiškai skolose vaidina pasiturinčius dėdes ir tetas.
Bet kalbėdama apie pinigus norėjau pasakyti būtent tai, kad mano šeima sau leist negalėtų tokios
prabangos, kad aš dirbčiau fotografe ir namo parneščiau tik tas pajamas (ar išlaidas) kiek man suteiktų šita veikla. Nematau čia jokių galimybių. Kol auginu vaikus, taip, galima pažaist, bet vėliau teks užsiimti rimtais darbais.. Jei atitirbsiu bent dalį išlaidų, susijusių su studija, puiku. Daugiau nieko nesitikiu.
Galų gale, labai vidutinis fotografas, atmetus visas jo patiriamas išlaidas, manau, uždirbs vistiek mažiau nei vidutinis vadybininkas.
Ir dar- kažkuri rašė, kad žmogus po darbo mintyse dar darbe...
Aš fotografavime esu ištisą parą: einu į parduotuvę pirkt batono, o sustoju prie vitrinos, kurioje manekenas aprengtas tobulai man tiksiančiu rytojaus fotosesijai megztiniu... Tvardau save ir jo neperku.. Bet.. žinau, kad nuostabi foto būtų.. Ir kai pradedu galvot apie sesijos rezultatą, nebegalvoju kiek kokios smulkmenos kainuoja, užtai einu tik į minusą.. Darant nuoširdžiai tai, kas tau patinka, ir stengiantis kad kadras būtų tobulas, aš negailiu nei laiko, nei pinigų, jei reikia kažką nupirkt.. Užtai minusas tik didėja.. Jei dėčiau skersą ir fotkinčiau kieme ant suoliuko, tai gal tų pajamų būtų daugiau, bet aš dar kartą pasikartosiu, kad nenoriu štampuot nuotraukų kaip tai daro kiti fotografai.. O jei nenoriu štampuot, sesijoms reikia vis keisti kažką.. Negali vaiko pasiguldyt ant vienos lovelės su tuo pačiu užklotėliu ir pyškint.. Visur kur einu matau tinkamas vietas/daiktus/žmones nufotografuot.. Vaikas valgo vakare makaronus, ir aš jau matau, kaip praeina mano tobulas kadras pro šalį...
Net per miegus aš žiūrinėju visokius foto blogus
Tiek dirbdama, paskendusi nebuvau...
Maggie, matai ką padarei?
Užoftopinau visą pradžiamokslį, suerzinau davatkas, ir dar likau pasipūtusi materialistė kalė... I like it
Nepykit, niekam asmeniškai netaikiau. Bet, aš taip pat nemoku trumpai reikšt minčių.. Suprantu, kad kai kam jau prasideda alergija vos pamačius Laukinės postą.. Tai žinokit, yra berods SM tokia paslauga, kaip užblokuot narį,- Jūs tiesiog nematysite mano žinučių.. Na, arba blogiausiu atveju, praskrolinkit..
Geros dienos visiems. Varau fotkint.