Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikos, merginos smile.gif

noreciau ir as i jusu bureli smile.gif Neseniai pradejau fotografuot, tikslia megint tai daryt, esu visiskai zalia sitam reikale doh.gif , o pinigu kursams neturiu (vargse studente biggrin.gif ) pamaniau, kad ir sitoj temoj, padedama sauniu zmoniu, galesiu daug ko ismokt smile.gif
Atsakyti
Macarena, man atrodo gerai tie tavo ND smile.gif

E, tai kaip darom su vazom? Imam segtukus ar vaza???
as balsuoju uz segtukus tada, ir jau apsisprendziam, kad savaitgali galetumem menus islauzinet biggrin.gif
Atsakyti
Hm... įdomių diskusijų čia būta. Laukine, moki neblogai rašyt, bet aš, kaip žmogus iš to duona valgantis, kiek kitaip žiūriu į tavo rašliavas biggrin.gif mėgsti kontrasto principu viską piešti ir gana taikliai bei įtaigiai. Ir vis tik su daugeliu teiginių nesutikčiau. Aišku, čia jau mano asmeninė nuomonė. Apie tai, kas kiek uždirba, noriu pasisakyt, nors tai ir OT. Deja nebėr šiuo metu vadybininkų uždirbančių po 2000Lt ir darbe nosį krapštančių. Nemažai pažįstu, visi aria įsijuosę.

Ir auklės po 2000 tūkstrančius uždirba gal tik milijonierių ir turčių namuose, nes eilinė šeima vos darželį šiais laikais vaikui išgali. 8Lt per duodami valandinei auklei, iš kurių ne viena autobusu ar net keliais per pusę miesto važiuoja, kad užsidirbti 16 litų. Kiek ji išleidžia talonėliui, kiek laiko praranda važiuodama pirmyn ir atgal. Gero pusdienio jau nėr, o už tą sumą žmogus tik pietums užsidirba. Apskritai, kol nesi susipažinęs su tam tikros profesijos atstovais, lengviau jų darbą įsivaizduoji, bet vis tik daugeliui yra nelengva tą litą užsidirbti. O tokių, kurie darbe skypina ir nosį krapšto, nemanau, kad šiais laikais labai daug schmoll.gif mano šeimoje yra žmonių nuo eilinių darbininkų, juodą darbą dirbančių iki žinomų profesorių ar garsių Lietuvoj medikų, bet nei vieno nepažįstu, kuris lengvai pingią uždirba ir darbe nosį krapštytų g.gif kartais akys atsiveria girdint darbinius pasakojimus ir suvoki, kaip jam/jai iš tiesų yra nelengva.

O fotografija gal kažkam ir finansai būtų ir mėgstama veikla. Aišku, kai pradedi iš to užsidirbti, būna ir sunkesnių dienų, kai nėra nei nuotaikos, nei noro fotografuoti, išgauti kažką įdomesnio, mielesnio, gražesnio, bet turi užsakyma ir turi eiti dirbti. Bet vis tik daugel valandų darai, kas tau miela, gal tiksliau - mieliau nei dirbti nekenčiamą kad ir vadybininko darbą. Bet visiems kūrybininkams taip jau yra (aš tą esu žinau, nes pačios veikla susijus su tuo, kad reikia kažką išmąstyt, sukurti), kai kūrybinė veikla tampa darbu ir to neišvengsi. Jei nori fotografuoti tik tada, kada turi idėjų ir nori fotografuoti, tuomet iš tiesų, fotografija turi būti tik pomėgiu ir ne daugiau.

Vat aš laisvalaikiu dekupažuoju ir sulaukiu užsakymų padaryt tą ar aną, žmonės po to pučia akis, kai pasakai jiems sumą, kuri tau pačiam yra praktiškai niekinė ir tu pats iš to darbelio neuždirbi, imiesi, nes turi polėkį ir norą kurti. Bet kažkam atrodo, kad tai yra neišpasakyta brangybė. Aš pati asmeniškai per daugelį užsakymų ne tik kad neuždirbau, bet ir ėjau į minusą, nes reikėjo nuvykti atsispausdinti paveiksliuką, tada parinkti įdomesnę juostelę, tada palakuoti ne blizgiu laku, kurį turiu, bet matiniu. Vien važiavimas į kelias vietas priemonių man kainuoja kaip visas darbelis, o apie įdėtą kūrybą aš jau nekalbu. Ir dėja taip yra daugelyje sričių, ne tik fotografijoje, ypač ten, kur yra kūryba mirksiukas.gif

Manau iš kūrybos, tokios, kaip fotografija, gali DAUG uždirbti arba profas, turintis vardą PASAULYJE arba tas komercininkas, kuris pyškina vienodas vestuves po 2500 tūkstančis ir nesiparina per daug dėl technikos pirkimo bei naujų idėjų. O tas, kuris derina, perka detales, gerina įrangą ir rūpinasi apskritai daugeliu dalykų gali uždirbti arba labai vidutiniškai arba beveik nieko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 10 gruodžio 2010 - 10:15
tai gal visgi imam du daiktus, vaza ir segtukus, tas kas turi laiko, abejus daiktus ir daug fantazijos, gali abejus variantus pateikti. Ir reiktu tiksliai apibrezti laika, Brumbumai sake, kad iki 20d (siandien jau 10) bet manau laiko sociai smile.gif ir dar klausimas, ar galima pateikti koliaza/istorija ar tik viena foto?
Atsakyti
Iskart prasyciau ivertinimo ir patarimo, kaip galima butu pataisyt sia nuotrauka smile.gif
user posted image

del jusu aptariamos temos, as esu magistranturos studente, darbo isvis negaliu susirast, taigi jaunas zmogus su aukstuoju, siais laikais visiskai niekam nereikalingas ir nieks i ji nenori investuot. Tad tikrai buciau begalo laiminga jei kadanors is fotografijos galeciau kazkiek uzsidirbti.
Laukine i visas valandas iskaiciavo pasiruosima fotosesijai, vaziavima i vieta ir t.t. Kas antras zmogus grizes po darbo namo, mintyse dar yra darbe, galvoja apie nebaigtas ataskaitas ar dar blogiau, jas tempiasi namo, nes neduok dieve kazkas pamatys, kad nespeji, kad nesusitvarkai su darbais, tai gal tu isvis netinkamas??? Taigi prie minetu 8 val prisideda dar keletas. Kalbeta apie tai, kad reikia daug mokytis, dometis, tobuleti ir t.t. bet lygiai to paties reikalauja ir kitos sritys. Galbut cia reik investuot i technika, bet kitur gali atsirasti kvalifikacijos kelimo kursai, ivairus seminarai ir t.t. Zinoma, fotografo darbe, kaip ir visose kitose specialybese, yra ir pliusu, ir minusu, bet pvz man svarbiausias dalykas, atrasti toki darba, kuris butu mielas sirdziai. tada ir mazesni pinigai suteiktu daug daugiau pasitenkinimo
Atsakyti
Vanillla, man tas tinklas nepatinka, nes jis nėra lygus, o pasigarankščiavęs vietomis. Be to apačioje eina nelygiai. Taip pat man kliūva ta persikreipus merginos poza, nes norisi pamatyti, kodėl ji tokia? Ar ji guli, ar tai judesys kažkoks, tarkime ji juokiasi ir net atsilošia iš to juoko. Neaišku, į ką ji remiasi. Plius man nukirpta iškirptė trukdo. Patinka ryškios nuotraukos spalvos, mergina graži ir makiažas tinka. Visa jos viršutinė dalis yra papuošta - plaukai, makiažas, bendra nuotaika, bet apsivilkus ji kažkokia elementaria juoda maikute. Noris kad būtų išlaikytas vientisas stilius, netgi jei apatinės dalies nesimato mirksiukas.gif Jeigu ta maikutė nebūtų susiraukšlėjus, dar būtų galima įtarti suknelę ir tada gal būtų geriau g.gif o gal aš jau subinėj ieškau to, ko ten nėr biggrin.gif
Bendrai man foto visai nieko, ryškalas toks bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 10 gruodžio 2010 - 10:47
QUOTE(gotte @ 2010 12 10, 11:45)
Jeigu ta maikutė nebūtų susiraukšlėjus, dar būtų galima įtarti suknelę ir tada gal būtų geriau  g.gif o gal aš jau subinėj ieškau to, ko ten nėr biggrin.gif
Bendrai man foto visai nieko, ryškalas toks  bigsmile.gif

o sukneles nesirauksleja? rolleyes.gif o as kaip tik ten isivaizduoju esant juoda suknute, ne maike rolleyes.gif manau taip biggrin.gif
Atsakyti
Gotte, lb aciu uz pastabas smile.gif tikrai naudingos, kita kart atsizvelgsiu smile.gif kazkaip pastebiu, kad megeja as is to uzsidegimo pripyskint, o po to tai galvos gabalas nukirptas, tai ranka kokia, cia va iskirpte... O tas tinklas ir mane lb nervina, kol veziau jis visas susilamde ir jau nebezinojau kaip tiesint. doh.gif kita karta busiu atsargesne blush2.gif
Papildyta:
ir is tiesu, ten juoda suknute smile.gif dar buvom ir kailine apykakle uzdejusios, bet kazkaip pasirode visko per daug, tinklas ant veido, kailiais apmuturiuotas kaklas, kurio atrode, kad neber ;D tai nuemem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 09, 22:13)
Bukit  geros, ka-pabandziau sviesa is virsaus, ar jauciasi gylis?

Pasvietimas is virsaus gylio prideda, bet turi buti ir svioesos ir kitur... ta prasmem kad is virsaus apsvietimas neturetu buti pagrindinis ir vieninteleis... Su fokusu cia viskas gerai, tik gal kiek rankytes sudrebejo...
Cia gylis jauciasi, bet erzina ryskus seseliai po cesnakais...
Kazkas siule is priekio sviesa, bet tai visai neteisingas pasiulymas... Sviesa is priekio labai plokstina visa vaizda, cia kaip ir tarkim su sviesa is galo, darant siluetini, taip pat vaizdas plokscias gaunasi...

QUOTE(Forgete @ 2010 12 09, 22:15)
Maggie as ne akasha bet galiu isduot paslapti kur pirkau medziaga 3m plocio ir 6m ilgio  mirksiukas.gif

Isduok ir man... smile.gif Man irgi reikia daugiau smile.gif

QUOTE(Macarena @ 2010 12 10, 10:18)
Labas rytas smile.gif
Ateinu su ND 4u.gif Laukiu pazymiu  blush2.gif

ND gerai....

QUOTE(Vanillla @ 2010 12 10, 10:53)
Sveikos, merginos smile.gif

noreciau ir as i jusu bureli smile.gif Neseniai pradejau fotografuot, tikslia megint tai daryt, esu visiskai zalia sitam reikale doh.gif , o pinigu kursams neturiu (vargse studente biggrin.gif ) pamaniau, kad ir sitoj temoj, padedama sauniu zmoniu, galesiu daug ko ismokt smile.gif

Sveika prisijungus... Daryk namu darbus pradziai...

Del tavo ikeltos nuotraukos, tai man labiausiai kliuva blykstes sviesa... nu erzina toks apsvietimas nors tu ka... klausi kaip ja butu galima sutvarkyti smile.gif bet ka tu nori joje tvarkyti? jei nori kazka su PS tvarkyti, tai cia jau atskira tema, jei nori delkadruotes kazka keisti, gal dar ka ir patartume, bet siaip idealiausias variantas perfotkinti.......
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 12 10, 10:35)
Iskart prasyciau ivertinimo ir patarimo, kaip galima butu pataisyt sia nuotrauka smile.gif

butu grazu, jei nebutu tas veidas toks blizgus..
Atsakyti
Akasha, idomu butu isgirst nuomone ir del kadruotes. O siaip turbut pagrindinis dalykas del kurio dejau nuotrauka, tai noras isiliet i tema smile.gif
as tik mokausi, tai pirmieji mano bandymai, neturiu nei studijos, nei normalaus apsvietimo. fotografavom pas drauge namie, vakare, prie dirbtinio apsvietimo, tai ir teko spiginti ta blykste. Zodziu tikrai reiks dar daug kartu perfotografuot, bet svarbiausia, kad pasiryzus mokytis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 10, 11:03)
butu grazu, jei nebutu tas veidas toks blizgus..

Aciu, gal bandysiu su PS kazkaip ta blizgesi nuimt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 12 10, 12:07)

jop, kaip ir minejo, pirmiausia atlik namu darbus, tada daug daugiau imsi suprasti, ir svarbiausia ismokti fotografuoti nenaudojant blykstes smile.gif
Atsakyti