Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paprasta @ 2010 12 15, 11:04)
geras- o man atverčia- aš nieko nedėjau - iš karto tas camera raw atverčia 4u.gif  gal tu ne visą paketą susidėjai, nes pas mane ir bridge ir dar visokių velnių yra 4u.gif

gali būt g.gif o tu irgi iš linkomanijos siunteis? nes man kaip suprantu tas bridge neveikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 12 15, 11:09)
gali būt g.gif o tu irgi iš linkomanijos siunteis? nes man kaip suprantu tas bridge neveikia? g.gif

iš ten pat 4u.gif bet ten reikia atsirinkti- daug visokių primesta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 15, 11:15)
iš ten pat 4u.gif  bet ten reikia atsirinkti- daug visokių primesta doh.gif

o kaip žinot kuris geras? biggrin.gif blandzynka nu.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 12 15, 11:23)
o kaip žinot kuris geras? biggrin.gif blandzynka nu.... blush2.gif

susirask mane skype - petkeviciai- bandysiu savo atsiųst 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 15, 09:40)
hi smile.gif,

as tenorejau pasakyti, kad naudojant Lightroom, visai nesvarbu kas ten per paveikslas, ar jpg ar raw, funkcijos visos tos pacios - t.y. temperatura ir tint gali reguliuoti visur. Esme kad raw yra 12 arba 14 bit spalvu per kanala, o jpg tik 8 bit, va todel darant didelius taisymus ant jpg, kitos spalvos labai issikraipo skirtingai nei raw.
Be to, fotiko padarytas jpg yra tas pats post procesas is raw, taigi koreguodama wb jpg, tu ji darai antra karta (nes viena karta fotikas jau padare savo wb korekcija versdamas i jpg), todel kokybe dar labiau nukencia.

Tai va, su jpg laaaaaabai vargdavau kol spalvas sureguliuodavau, o su raw gaunasi viens du ir viskas tongue.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 12 15, 10:07)
...
arba pavogti lightroom

nono.gif biggrin.gif Nereikia vogti, žinau geresnį būdą, jei kam įdomu, parašykit per AŽ smile.gif

QUOTE(BElge @ 2010 12 15, 10:08)

Pradedantiems tai - super programa. Veliau jau norisi Lightroom ar pan smile.gif

Man su PS irgi dar tamsus miškas (tiesa aš ne PS o GIMP'ą naudoju). Dėl to dirbu su Ligtroom'u, o ko negali jis padarau su GIMP'u. Bet šiaip aš stengiuosi nenaudoti programų. Tai yra naudoju labai minimaliai - pašviesinti, WB sureguliuoti, paversti į JB, ištrinti nereikalingus taškus, plėmus mirksiukas.gif Stengiuosi pirmiausiai gerai ekspoziciją sureguliuoti, klausau mūsų gero patarėjo Robobebro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 12 15, 11:25)
. Tai yra naudoju labai minimaliai - pašviesinti, WB sureguliuoti, paversti į JB, ištrinti nereikalingus taškus, plėmus  mirksiukas.gif Stengiuosi pirmiausiai gerai ekspoziciją sureguliuoti, klausau mūsų gero patarėjo Robobebro  smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
tokia graži diena už lango, bet šalta... o būtų gražios foto bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 15 gruodžio 2010 - 11:28
QUOTE(Alexso @ 2010 12 15, 11:25)
Tai va, su jpg laaaaaabai vargdavau kol spalvas sureguliuodavau, o su raw gaunasi viens du ir viskas tongue.gif
nono.gif  biggrin.gif Nereikia vogti, žinau geresnį būdą, jei kam įdomu, parašykit per AŽ  smile.gif

zinau as tavo buda biggrin.gif dar ir dabar atsimenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 12 15, 10:25)
pašviesinti, WB sureguliuoti, paversti į JB, ištrinti nereikalingus taškus, plėmus  mirksiukas.gif Stengiuosi pirmiausiai gerai ekspoziciją sureguliuoti, klausau mūsų gero patarėjo Robobebro  smile.gif

Visam tam DPP pilnai uztenka. Arba lightroom smile.gif DPP gerai, nes uz dyka smile.gif Ir kaip canon programa, sako, kad geriau spalvas atitaiko ir pan

Ir aisku, niekaip nenugincysi, kad pirmiausiai reikia gerai nufotkinti, nenugrybauti su ekspozicija ir sviesa
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 15, 12:27)

tokia graži diena už lango, bet šalta... o būtų gražios foto  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif as taaaip noriu iseiti i lauka pafotkinti, bet kur su mano mazu iseisi, net nevaiksto dar be mamos rankos doh.gif lauksiu kol uzmigs, lysiu i balkona biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 12 14, 18:37)
Keliu kritikai ax.gif :

user posted image

Fainas kadras, gotte. Tik kaip pati matai, erdvės labai prašosi..
Atsakyti
[Bet tai kaip grazu lauke dabar... nu bent Vilniuj.. visos medziu sakutes baltos baltos. dievinu tokius medzius smile.gif bet sedziu darbe biggrin.gif
Atsakyti
Zaidziu su PS. Ar labai baisu? biggrin.gif
user posted image
Atsakyti