Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2010 12 15, 09:43)
Aš paprastai stumdau temperatūrą ir žiūriu pagal skaičiukus, kad balta būtų balta. Bet esu visiška savamokslė su PS smile.gif
Sveikinu su fotoknyga  4u.gif  Įsivaizduoju, koks grožis  wub.gif

ačiū- bandysiu žiūrėti iš naujo su tuo raw smile.gif
o dėl fotoknygos... jaučiu apsiverksiu, kai pradėsiu verst lapus- verkiau, kai nuotraukas gavau wub.gif aš tokia skystutė, o ten mano vaikai abu wub.gif ir žiūriu kaip mama į nuotraukas, ir man taip visur gražu wub.gif wub.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 09:43)
as kartais baksteliu, bet jeigu blgai nureguliuoja, tai pati stumdau temperatura ir Tint is akies

ačiukas smile.gif smile.gif eisiu mokytis toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 09:57)
as bridge tik nuotrauku perziurejimui naudoju ir jei noriu kelias atsidaryt ant camera raw (tam kad ant keliu foto daryt vienodus pakeitimus) tai man bride  laaabai patogu

as tai camera raw spalvas pastumdit, apkirpt ir dar jei reikia ka nors pastumdyt. Vat bent jau cropinti man simta kartu patogiau su bridge nei ps biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 15, 10:12)
as tai camera raw spalvas pastumdit, apkirpt ir dar jei reikia ka nors pastumdyt. Vat bent jau cropinti man simta kartu patogiau su bridge nei ps  biggrin.gif

geras, o kuo patogiau? aš bridge naudoju tiek kiek ir forgetė arba dar mažiau - visai nenaudoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 15, 10:20)
geras, o kuo patogiau? aš bridge naudoju tiek kiek ir forgetė arba dar mažiau - visai nenaudoju biggrin.gif

net nezinau, man su su PS, kazkoks miskas yra cropinimas, nesuprantu, o bridge paspaudi cropinimo piktograma, su peles desiniu klavisu kokiu santyki, is kart gali ir horizontus tiesint tuo paciu kaip nori. O su PS, neisikertu kaip ta padaryt, gal taip pat, bet bent jau as nemoku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 15, 11:27)
net nezinau, man su su PS, kazkoks miskas yra cropinimas, nesuprantu, o bridge paspaudi cropinimo piktograma, su peles desiniu klavisu kokiu santyki, is kart gali ir horizontus tiesint tuo paciu kaip nori. O su PS, neisikertu kaip ta padaryt, gal taip pat, bet bent jau as nemoku lotuliukas.gif

reiks pabandyt su bridge, niekad nebandziau. o camera raw man cropinimas tai nesamone, isviso jokiu proporciju negaliu pasirinkt (arba nemoku) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 10:29)
reiks pabandyt su bridge, niekad nebandziau. o camera raw man cropinimas tai nesamone, isviso jokiu proporciju negaliu pasirinkt (arba nemoku)  ax.gif

eina eina, kai atsistoji ant nuotraukos pasirinkus ta cropinimo zenkliuka, spaudi su pele desine mygtuka ir ismeta proporcijas )
Atsakyti
aš tai tik skaitau skaitau, nekalbadieniai doh.gif

Paprasta, pasigirk kas per fotoknyga? ax.gif

o aš PS neturiu camera raw, bandžiau parsisiųst, bet matyt per blondiniška esu, nežinau kaip ten suinstaliuot tą daiktą doh.gif o jūs wb temperatūrą stumdot su camera raw? g.gif nu dar mokytis ir mokytis...aš raw failus atsidarinėju su ViewNX, bet man jis nepatinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 12 15, 10:36)
aš tai tik skaitau skaitau, nekalbadieniai doh.gif

Paprasta, pasigirk kas per fotoknyga? ax.gif

Mano mažytė krikštynų knyga 4u.gif jei naudojiesi FB- turėtum matyti 4u.gif tik ant viršelio mano fotografuota foto, nes žodžiai, kuriuos rašiau buvo susiję su meškiuku Elzytės 4u.gif o taip visos foto Fotoalias 4u.gif

http://www.facebook.com/#!/pages/FotoA...125343627478412

čia viena ištrauka, kuri yra knygoje ax.gif ax.gif ai, tuoj vėl verksiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

http://mirosfoto.blo...zas-zmogau.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 15 gruodžio 2010 - 10:41
Man tetis jau seniai kaldavo i galva, kad pabandyciau fotkint su raw. O as vis kartodavau, kad ir siaip dar nemoku biggrin.gif o kur dar ten kazka apdirbinek, kaitaliok smile.gif bet jau ir as gundausi pabandyt smile.gif
Atsakyti
hi smile.gif,

as tenorejau pasakyti, kad naudojant Lightroom, visai nesvarbu kas ten per paveikslas, ar jpg ar raw, funkcijos visos tos pacios - t.y. temperatura ir tint gali reguliuoti visur. Esme kad raw yra 12 arba 14 bit spalvu per kanala, o jpg tik 8 bit, va todel darant didelius taisymus ant jpg, kitos spalvos labai issikraipo skirtingai nei raw.
Be to, fotiko padarytas jpg yra tas pats post procesas is raw, taigi koreguodama wb jpg, tu ji darai antra karta (nes viena karta fotikas jau padare savo wb korekcija versdamas i jpg), todel kokybe dar labiau nukencia.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 15, 10:40)
hi smile.gif,

as tenorejau pasakyti, kad naudojant Lightroom, visai nesvarbu kas ten per paveikslas, ar jpg ar raw, funkcijos visos tos pacios - t.y. temperatura ir tint gali reguliuoti visur. Esme kad raw yra 12 arba 14 bit spalvu per kanala, o jpg tik 8 bit, va todel darant didelius taisymus ant jpg, kitos spalvos labai issikraipo skirtingai nei raw.
Be to, fotiko padarytas jpg yra tas pats post procesas is raw, taigi koreguodama wb jpg, tu ji darai antra karta (nes viena karta fotikas jau padare savo wb korekcija versdamas i jpg), todel kokybe dar labiau nukencia.

Tikrai naudinga info thumbup.gif , nezinojau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, grazus rytas siandien mirksiukas.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 10:15)
o koks ten vargas? atsidarei ant camera raw pastumdei temperatura, open ir permeta i PS. Man tai yra zymiai paprasciau nei ant JPG taisyt ta neteisinga WB ir vistiek nepasitaiso taip kaip reik.

Siaip naudoju RAW, bet ir dar nelabai draugauju ax.gif o kaip teisingai tvarkyt WB su RAW? 4u.gif
Atsakyti