Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Paprasta, tokiais atvejais, raw'as tikrai gelbeja... nes tada ramiai gali sutvarkyti wb, ka daug sunkiau jpg'e istaisyti... Kitas variantas nusistatineti rankiniu budu wb su baltu daiktu, bet uztrunka ilgiau...

O Elzyte, kokia jau didele ir grazuolyte... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 12 15, 08:27)
Paprasta, tokiais atvejais, raw'as tikrai gelbeja... nes tada ramiai gali sutvarkyti wb, ka daug sunkiau jpg'e istaisyti... Kitas variantas nusistatineti rankiniu budu wb su baltu daiktu, bet uztrunka ilgiau...

O Elzyte, kokia jau didele ir grazuolyte...  4u.gif

bet su tais raw koks vargas.. nemoku aš su jais elgtis blush2.gif reiks kada tam kambaryje pabandyti su baltu lapu nusistatyti smile.gif
ačiukas 4u.gif jau didelė mano mažiukė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 15, 10:10)
bet su tais raw koks vargas.. nemoku aš su jais elgtis blush2.gif reiks kada tam kambaryje pabandyti su baltu lapu nusistatyti smile.gif
ačiukas  4u.gif jau didelė mano mažiukė  wub.gif

o koks ten vargas? atsidarei ant camera raw pastumdei temperatura, open ir permeta i PS. Man tai yra zymiai paprasciau nei ant JPG taisyt ta neteisinga WB ir vistiek nepasitaiso taip kaip reik.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 09:15)
o koks ten vargas? atsidarei ant camera raw pastumdei temperatura, open ir permeta i PS. Man tai yra zymiai paprasciau nei ant JPG taisyt ta neteisinga WB ir vistiek nepasitaiso taip kaip reik.

kažkaip neįpratusi ax.gif reiktų gal tik perprasti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 09:15)

drinks_cheers.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 12 15, 09:17)
kažkaip neįpratusi  ax.gif reiktų gal tik perprasti  ax.gif

Tikrai tik įprasti reikia. Viskas tas pats juk, tik paprasčiau su WB susitvarkyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 15, 09:35)
drinks_cheers.gif
Tikrai tik įprasti reikia. Viskas tas pats juk, tik paprasčiau su WB susitvarkyti smile.gif

reiks bandyti persilaužti smile.gif man, rodos, viskas ilgiau užtrunka- žinoma, kai gerai moki naudotis ir žinai, ko nori, tai netrunki... o aš pafotografavau raw... susimečiau, pabandžiau ten patvarkyti... tai trūko kantrybė, persiverčiau į jpg... lotuliukas.gif

tiesa, ir tą Wb balansą taiso tu ta pipete? Bet reikia bakstelti ant baltos spalvos kažkur nuotraukoje- taip?
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 15 gruodžio 2010 - 09:38
QUOTE(paprasta @ 2010 12 15, 09:37)
reiks bandyti persilaužti  smile.gif man, rodos, viskas ilgiau užtrunka- žinoma, kai gerai moki naudotis ir žinai, ko nori, tai netrunki... o aš pafotografavau raw... susimečiau, pabandžiau ten patvarkyti... tai trūko kantrybė, persiverčiau į jpg...  lotuliukas.gif

tiesa, ir tą Wb balansą taiso tu ta pipete? Bet reikia bakstelti ant baltos spalvos kažkur nuotraukoje- taip?
blush2.gif

Aš paprastai stumdau temperatūrą ir žiūriu pagal skaičiukus, kad balta būtų balta. Bet esu visiška savamokslė su PS smile.gif
Sveikinu su fotoknyga 4u.gif Įsivaizduoju, koks grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 15, 10:37)
reiks bandyti persilaužti  smile.gif man, rodos, viskas ilgiau užtrunka- žinoma, kai gerai moki naudotis ir žinai, ko nori, tai netrunki... o aš pafotografavau raw... susimečiau, pabandžiau ten patvarkyti... tai trūko kantrybė, persiverčiau į jpg...  lotuliukas.gif

blush2.gif

as kartais baksteliu, bet jeigu blgai nureguliuoja, tai pati stumdau temperatura ir Tint is akies
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 15, 09:43)
Aš paprastai stumdau temperatūrą ir žiūriu pagal skaičiukus, kad balta būtų balta. Bet esu visiška savamokslė su PS smile.gif
Sveikinu su fotoknyga  4u.gif  Įsivaizduoju, koks grožis  wub.gif

o kurie skaiciukai reiskia kad jau balta yra balta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 15, 10:45)
o kurie skaiciukai reiskia kad jau balta yra balta  bigsmile.gif

balta reiskia kad visi baltos spalvos RGB skaiciai turi but vienodi, ar bent jau panasus. Bet jei balta spalva nuotraukoje pagavo koki sviesos atspindi ir igavo atspalvi tai nelabai pagal ja galima reguliuoti. As dazniausiai ziuriu i zmogaus odos spalva, kad nebutu nei geltona nei raudona. Aisku labiausiai reikia teisingai sukalibruoto monitoriaus.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 09:48)
balta reiskia kad visi baltos spalvos RGB skaiciai turi but vienodi, ar bent jau panasus. Bet jei balta spalva nuotraukoje pagavo koki sviesos atspindi ir igavo atspalvi tai nelabai pagal ja galima reguliuoti. As dazniausiai ziuriu i zmogaus odos spalva, kad nebutu nei geltona nei raudona. Aisku labiausiai reikia teisingai sukalibruoto monitoriaus.

vat as ir reguliuoju is akies kad man zmogus normalios spalvos butu lotuliukas.gif Bet dar visada megstu biski pasiltint, nes man taip grazu biggrin.gif Galvojau gal kur bridge reguliuojas tos spalvos (tint ir temperature) yra kurie nors tikslus skaiciukai iki kuriu pastumdai ir bus teisingos spalvos, optimiste lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 15, 10:51)
vat as ir reguliuoju is akies kad man zmogus normalios spalvos butu  lotuliukas.gif  Bet dar visada megstu biski pasiltint, nes man taip grazu  biggrin.gif  Galvojau gal kur bridge reguliuojas tos spalvos (tint ir temperature) yra kurie nors tikslus skaiciukai iki kuriu pastumdai ir bus teisingos spalvos, optimiste lotuliukas.gif

as bridge tik nuotrauku perziurejimui naudoju ir jei noriu kelias atsidaryt ant camera raw (tam kad ant keliu foto daryt vienodus pakeitimus) tai man bride laaabai patogu
Atsakyti