Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alexso @ 2010 12 14, 15:48)
Manau plaukia ilgai per vandenynus, kopia per kalnus...atkeliaus, jei ne šiemet, tai kitą met  mirksiukas.gif
O aš vakar išsiunčiau ir laukiu man skirtos  cool.gif

matai kartu siunciau i vliniu kita foto, ir kita siuntini.. abu pasieke... o trecias... schmoll.gif
na as truputi dar palauksiu.. o tada jau kita ruosiu - tures dvi jei ka biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, na dar įsibrausiu su savo 'Baltas baltame', bet gal tiksliau 'Baltas pilkame' rolleyes.gif Pagrindas pilkuoja (tikrai baltut baltutėlė medžiaga), mano supratimu, nes prastas apšvietimas( bent jau mano fotikui) rolleyes.gif Fotografuota prie lango(visai šalia), taip išeina, kad tokios foto dienos šviesoj nepadarysi arba reik turėti veidrodinį fotiką g.gif Light box'o neturiu, neturiu ir pakankamai stalinių lempų( dar neįsigyjau), taigi prie dirbtinio apšvietimo irgi kolkas foto negaliu padaryt 4u.gif
Pirmosios foto ekspozicijos laikas 1/85 s , diafragma plačiai atverta (f 2,8 ), daugiau nėra kur, ISO 200 (daugiau nekėliau, o gal reikėjo? g.gif , gaila, temsta, tai nebegaliu šiandien pabandyt)
Antrosios foto ekspozicijos laikas 1/170 s, f 2,8, ISO 200. Gal reikėjo išlaikymo pirmumu bandyt dar ir dar kelt ISO?- na bet kuriuo atveju turėsiu ką veikt blink.gif
Išvada (kodėl pilkuoja pagrindas)
1. Prastas fotikas
2.Prastas apšvietimas
3. Nekoks fotografas biggrin.gif
Gal kas galėtų pakomentuot 4u.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 12 14, 15:48)
Tai aš norėjau pasipraktikuoti, pasikonsultuoti, galvojau O.o. padės  biggrin.gif O dabar reikia viską pačiai sugalvoti

Pilnai pritariu unsure.gif
Atsakyti
Na štai, mano vaza jau flickr, segtukas penktame plane irgi. Prašom gausiai kometuoti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mamagute @ 2010 12 14, 15:58)

Mano ekrane ne pilkuoja, o geltonuoja g.gif Tik idėjos nuotraukos nelabai supratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 12 14, 17:18)

Mano ekrane ne pilkuoja, o geltonuoja g.gif Tik idėjos nuotraukos nelabai supratau blush2.gif

o kam reikalinga ta ideja? manau tik paciam foto autoriui,visiems kitiems arba grazu arba ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 14, 16:28)
o kam reikalinga ta ideja? manau tik paciam foto autoriui,visiems kitiems arba grazu arba ne smile.gif

Konkrečiai toje nuotraukoje reikalinga idėja, kad abstraktų daiktą padaryt gražiu arba ne, nes dabar neaišku nei kas ten, nei kodėl ten, nei kam ten. Nes jei klausimas "ar balta spalva teisinga?", tuomet tai kitas namų darbas. O "baltas baltame" yra kurybinis namų darbas, vadinasi tai nėra tiesiog pirmas po ranka pasitaikęs daiktas, o su kažkokiu tiklu paimtas tas, o ne kitas daiktas. Iš to ir kyla klausimas - kokia nuotraukos idėja, ką šia nuotrauka norima parodyti?
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 12 14, 17:34)
Konkrečiai toje nuotraukoje reikalinga idėja, kad abstraktų daiktą padaryt gražiu arba ne, nes dabar neaišku nei kas ten, nei kodėl ten, nei kam ten. Nes jei klausimas "ar balta spalva teisinga?", tuomet tai kitas namų darbas. O "baltas baltame" yra kurybinis namų darbas, vadinasi tai nėra tiesiog pirmas po ranka pasitaikęs daiktas, o su kažkokiu tiklu paimtas tas, o ne kitas daiktas. Iš to ir kyla klausimas - kokia nuotraukos idėja, ką šia nuotrauka norima parodyti?

tai ideja, kiek supratau, pavaizduoti tinkamai "baltas baltame", nors jai nesigauna, manau praso patarimo, kaip butu galima isgauti ta baltuma, o ne pilkuma rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 12 14, 17:18)

green tea, aš žiūriu per laptopą, gal dėl to g.gif
Prisipažinsiu , man svarbiausia buvo tą baltumą išgaut, o pavadint galim 'Siuva pūgos antklodėlę ...'
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 14, 17:28)

Zirzilija, šiuo atveju sutinku drinks_cheers.gif

Green tea, aš tai supratau, kad to namų darbo esmė ir yra išgaut baltumą visame kame... Prie to, žinoma, ir idėja neblogai...
Atsakyti
Gavau Kalediniu mainu nuotraukele thumbup.gif wub.gif

Antajo greit rodyk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 12 14, 17:12)
Gavau Kalediniu mainu nuotraukele  thumbup.gif  wub.gif

Antajo greit rodyk smile.gif

va sita nuotraukele siunciau

user posted image

Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2010 12 14, 14:58)
Pirmosios foto ekspozicijos laikas 1/85 s , diafragma plačiai atverta (f 2,8 ), daugiau nėra kur, ISO 200 (daugiau nekėliau, o gal reikėjo? g.gif , gaila, temsta, tai nebegaliu šiandien pabandyt)
Antrosios foto ekspozicijos laikas 1/170 s, f 2,8, ISO 200. Gal reikėjo išlaikymo pirmumu bandyt dar ir dar kelt ISO?- na bet kuriuo atveju turėsiu ką veikt blink.gif
Išvada (kodėl pilkuoja pagrindas)
1. Prastas fotikas
2.Prastas apšvietimas
3. Nekoks fotografas biggrin.gif
Gal kas galėtų pakomentuot 4u.gif

Labai tamsu ir jokios baltos spalvos nematau mirksiukas.gif
Kodėl neilginai išlaikymo??? g.gif Pasistatai ant gero pagrindo fotiką ir pirmyn. Juk siūlai ne vaikai, nepabėgs biggrin.gif ISO dar galima kelti manau iki 400 mirksiukas.gif
Man spalviškai pasakysiu - pirma pilka su mėlynais atspalviais bei taškais, antra - pilka su žaliais atspalviais ir taškais tongue.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 14, 15:28)

Paskaitykit dar kartą - ši užduotis kūrybinė 4u.gif smile.gif Gal dėl to retas kuris šią užduoti daro, nes reikia ir smegenėles šiek tiek pakrutinti, tiek atliekant užduotį, tiek kažkokią tai mintį "gimdant" biggrin.gif

QUOTE(green_tea @ 2010 12 14, 15:34)

drinks_cheers.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(antajo @ 2010 12 14, 16:15)
va sita nuotraukele siunciau

Blyyyyyyyn nenervinkit biggrin.gif
Antajo, kodėl manęs neištraukei??? verysad.gif Mirčiau gavus toooooooooookią nuotrauką... wub.gif
Super, šaunuolė clap_1.gif O man su savo tik po lapais reiks slėptis... mega_shok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexso: 14 gruodžio 2010 - 17:26
QUOTE(Alexso @ 2010 12 14, 18:19)
Paskaitykit dar kartą - ši užduotis kūrybinė 4u.gif  smile.gif Gal dėl to retas kuris šią užduoti daro, nes reikia ir smegenėles šiek tiek pakrutinti, tiek atliekant užduotį, tiek kažkokią tai mintį "gimdant" biggrin.gif

na bet siuo atveju ideja ir yra "baltas baltame", kaip ir tema kokia sugalvota, taip ir tas kurybinis namu darbas, ideja yra atvaizduoti balta daikta baltam fone, o va kaip sekasi, ir kokiu budu, tai jau cia didelis issukis rolleyes.gif
Atsakyti