Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 13, 21:44)
gal kas zino, kas galetu sukalibruot monitoriu su tos spec priemonem? biggrin.gif

as esu efoto skaicius skelbima kad kalibruoja, berods 50lt tas malonumas g.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 13, 20:07)
biggrin.gif lauksiu pasirodant
O kur Tavo nuotraukytes pažiūrėt, flickre gal esi?

manes beveik n
butinai parodysiu.iekur nera lotuliukas.gif cia biskiuka http://www.efoto.lt/user/inddigo . Esu ir flikr, bet ten beveik nieko nededu, kazkaip reik susimt ir kazkur tas nuotraukas sudet biggrin.gif http://www.flickr.co...s/37201547@N07/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 13 gruodžio 2010 - 21:19
QUOTE(Macarena @ 2010 12 13, 19:56)

Dabar klausimas toks iskilo. Pasidalinkit patirtim, kaip sekasi fotografuoti mazus vaikus, apie 1m amziaus. Siandien buvo tokia grazi sauleta diena, nusprendziau pafotkinti savo mazaji, ir totalus siaubas buvo.  doh.gif Vienai man be sansu doh.gif Atrodo, buvau pasiruosusi, pasirinkus zaislu, pasitiesus dekuti, bet kol nubegi i kita kambario gala, kad vaikas tilptu i 50tuka, tai vaikis is paskos atlekia. Vienzo, ar imanoma vienai kazka pasiekti, ar be pagalbos is sono niekaip? 4u.gif

Uj ir mane tokios pats bedos kamuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2010 12 13, 21:27)
Maniškiui 1 m. ir 4 mėn.  smile.gif Ne toks jau ir labai vyresnis. Macarenos irgi toks pats kiek pamenu.

ogo, na gal didesnis, klauso, savo bijociau sodinti ant palanges unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 13, 21:28)
ogo, na gal didesnis, klauso, savo bijociau sodinti ant palanges unsure.gif

Patikėk, vaizdas pro langą daug įdomesnis už norą nukristi biggrin.gif Bijo jis, saugosi, atsargiai atsargiai sukinėjasi.
Atsakyti
Dėl vaikų fotografavimo.
Man buvo situacija, kai turėjau svečiuose mergaitę, tų pat metų kaip mano. Ji čiupo fotoaparato dirželį, mano Turtas tuomet buvo krepšelin įsilipęs ir mačiau tuoj trenksis. Čiupau savo vaiką ir tuo pačiu metu mintyse atsisveikinau su fotoaparatu. Tiesa, paskui spėjau ir jį pričiupti, tai viskas baigėsi gerai.
Kitąkart fotografavau vaiką parimusi lovytėje. Įsijaučiau ir nepastebėjau kaip jis sveriasi per lovytės kraštą. Paskutinę akimirką čiupau už šliaužtinuko, pakibo vaikas žemyn galva jau beveik prie grindų. Tada fotoaparatą trinktelėjau neblogai, bet veikė.
Tuo noriu pasakyti, tik kad niekada nežinai kas bus, vaikai tokie nenuspėjami.
Kai fotografuoji, vistik kažkiek daugiau atsijungi, susikaupi ties kažkuo kitu, ne vaiku. Todėl sodinau ant palangės tik tada, kai tėtis šalia buvo, su ištiestom rankom, pasiruošės čiupti, jei kristų.
Atsakyti
Ot kiek rašliavos pripylėt blink.gif

Aš pikta, todėl komentarų nebus lotuliukas.gif Vaikai neduoda ramybės... Šiandien paėmiau fotiką į rankas...po ilgos pertraukos...jau blogai jaučiausi, kad mažylės visų pasiekimų neįamžinu. Nu įamžinau, meniškai nesigavo... Toliau esu pikta. Kažkas ne taip, nesigauna gražiai fotkinti...

O jūs šaunuolės 4u.gif Ir šaunuolis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 13, 20:20)
Siandien grazi mergaite man nukrito ant galvos:)
Kritikai.

pirmą pakomentuosiu. Man visai jb apdirbimas patinka. Kompozicija manau visai nebloga. Užkliuvo tik keli dalykai. Abi rankos. Dešinė, jau per dažnai amtoma šitaip prilaikant, bet mokinantis fotografuoti tai viskas ok. Užtat kairė ranka, tikiuosi modeliukas nesupyks, atrodo kaip protezas.Galbūt todėl, kad palaidinė juoda ir taip aštriai baltą ranką nukerta, bet man asm. negražiai atrodo.
Galbūt dar vos persharpinta, mano akims. Bet visumoje, neblogai.
Antroje atspindyje negražiai rėmas ar kažkas kito akį kerta.
Trečia visiškai nepatinka, nei kompozicija nei spalvos.
Ketvirta miela, bet žaliuoja, patvarkyčiau atspalvius.
Penkta nepatinka.

Great Tea, gražų vaizdą siuntei. Jei komentuoti, tai apačios daugoka. Bet visumoje labai gražu.

Dalyja, tau jau pakomentavo dėl skirtingų nuotraukų atspalvių. Man ir pačios foto nelabai dera koliaže. Smagiausia ta vaikučio viršuje, bet spalvas patvarkyčiau, t.y. normalias padaryčiau, be jokių keistų aktionų ar dar kažko.

Refresh, dėl kepurytės ir užrašo atu jau pakomentavo. Praleidau tarp diskusijų ar rašėi kokį fotoaparatą turi ir ar nepavyko daugiau išplauti foną. Nekaip tos plytos fone žiūrisi. O šiaip, triukšmų nėra, fokusas yra. Kaip ir gera pradžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 gruodžio 2010 - 22:06
QUOTE(Yvette @ 2010 12 13, 21:42)

Aš iš jo elgesio, judesių puikiai suprantu kad jis sėdės taip kaip pasodinau. Juk savo mažylį geriausiai pažystu ir tikrai nerizikuočiau, jei matyčiau, kad jis malasi belekaip. Be to čia ne mano pirmagimis, tad turiu patirties su vaikais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 13, 21:42)

Tikra teisybe drinks_cheers.gif Aisku, vaikas vaikui nelygu, bet saviskio as ant palanges tikrai nesodinciau, nebent kaip Yvette ir sake, butu pagalbininkas salia. drinks_cheers.gif
Dar atsiminiau, kad is nestukines fotosesijos yra likusi vaikiska virejo kepure, tai jei ryt bus sviesu, duosiu maziui pasibarskint su puodais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 13, 22:01)
pirmą pakomentuosiu.

Sharpo nedejau visiskai.
unsure.gif O siaube.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 13, 19:54)
Nebeperskaičiau vidos diskusijos, bet paieškojau flickr vazų. Gal ne visos atlikimu man patinka, bet tiesiog, įdomu buvo kaip kiti mato.

Aš panašiai kaip pirmoj ir antroj nuotraukose galvoj susidėliojau, bet neturiu tam planui nei priemonių, nei galimybių šiuo metu. Labai norėjau pirmiausiai su šviesa padaryti pratimus, nes dabar kaip tik reikėtų tos šviesos supratimo su vaza. Ir ką bedaryčiau su savo vazom, gaunasi vis tiek kažkoks tai nesusipratimas. doh.gif Vien žo trūksta žinių ir patirties book.gif
Atsakyti