Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ersė @ 2010 12 13, 17:56)
linkas aciu uz pagalba 4u.gif

Erse, taip ir yra mirksiukas.gif Mozilloj spalvos ryskesnes, o Internet Exploreryje pilkos. Man irgi buvo tas pats bajeris, tiems, kurie mano foto ziurejo per mozilla atrode, kad man vaidenasi, nes persiusta nuotrauka ir internete patalpinta buvo identiskos, o va man per Exploreri rode murzinesni vaizda, nes sis nepaveza to Adobe RGB spalvu modelio....

Tai va jei paliksi ta modeli kokiu dabar saugai, tai skirtingas narsykles naudojantys zmones skirtingai ir matys, o jei pasikeisi, tai nuotraukos nebus tokios ryskios, bet per abi narsykles bus vienodai. Tau lieka pasirinkti, as pasirinkau antraji varianta biggrin.gif

Dar nezinia kaip servisuose... ar visi galetu atspausdinti Adobe RGB varianta... g.gif Spausdint nebandziau...
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 13, 16:49)
Beje, va dabar sumąsčiau, kad tada ir mūsų lietuvaites rankdarbiautojas galima būtų apkaltinti kopijavimu, nes gi visos dabar pasinešė ant siuvinėjimo kryželiu visokių širdeliu, snaigių, briedžiukų, siuvimo pagalvėlių, būtinai gėlėtų ir iš kelių medžiagų sudurstytų, nėrimo

ne ne ne , as pvz baigiau pries 12 metu ir turiu rankdarbiu diploma tongue.gif biggrin.gif esu prie meno biggrin.gif

sveikos 4u.gif ,

bizeke doh.gif ryt reiks prisiverst nufotkint vaza , amciau ir segtukus galima , turiu ir tuos irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 12 13, 18:56)
Erse, taip ir yra  mirksiukas.gif Mozilloj spalvos ryskesnes, o Internet Exploreryje pilkos. Man irgi buvo tas pats bajeris, tiems, kurie mano foto ziurejo per mozilla atrode, kad man vaidenasi, nes persiusta nuotrauka ir internete patalpinta buvo identiskos, o va man per Exploreri rode murzinesni vaizda, nes sis nepaveza to Adobe RGB spalvu modelio....

Tai va jei paliksi ta modeli kokiu dabar saugai, tai skirtingas narsykles naudojantys zmones skirtingai ir matys, o jei pasikeisi, tai nuotraukos nebus tokios ryskios, bet per abi narsykles bus vienodai. Tau lieka pasirinkti, as pasirinkau antraji varianta  biggrin.gif

Dar nezinia kaip servisuose... ar visi galetu atspausdinti Adobe RGB varianta...  g.gif Spausdint nebandziau...

OMG kaip sakant, visai kvanka pasijutau lotuliukas.gif Tai koki man spalvu modeli nusistatyti biggrin.gif
Atsakyti
Laukine, ko taip pergyveni? jau minejai kazkada, kad va ateini parodyt kazka kas labai paciai grazu, o cia ima ir pasako ne tai ko tikejaisi.. smile.gif panasu, kad vel taip nutiko smile.gif
sekmes ieskant saves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Macarena @ 2010 12 13, 19:56)
Dabar klausimas toks iskilo.

Maniskis irgi tokio amziaus - kosmaras doh.gif Savaitgali fotkinom tryse ir tai nelabai kas gavosi, lekia, bega, sukasi, kojas kilnoja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Praejo tas laikas kai sedejo ramus, reik laukt kol paaugs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 13, 20:01)
OMG kaip sakant, visai kvanka pasijutau  lotuliukas.gif  Tai koki man spalvu modeli nusistatyti  biggrin.gif

Kaip jau rasiau pries tai, as pasirinkau SRGB varianta, bet noreciau, kad kasnors mane perkalbetu, jeigu netycia mano pasirinkimas buvo klaidingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 12 13, 20:04)
Kaip jau rasiau pries tai, as pasirinkau SRGB varianta, bet noreciau, kad kasnors mane perkalbetu, jeigu netycia mano pasirinkimas buvo klaidingas  biggrin.gif

mane irgi taip mokino kad reikia rinktis sRGB, bet butinai turi but kad visur tas sRGB butu (fotike, cameraraw ir photoshope) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 12 13, 19:03)
o cia ima ir pasako ne tai ko tikejaisi.. smile.gif
sekmes ieskant saves smile.gif

O kaip manai, ko aš tikiuosi? bigsmile.gif Šiaip, įdomu tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 13, 19:03)
Maniskis irgi tokio amziaus - kosmaras  doh.gif  Savaitgali fotkinom tryse ir tai nelabai kas gavosi, lekia, bega, sukasi, kojas kilnoja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Praejo tas laikas kai sedejo ramus, reik laukt kol paaugs biggrin.gif

Visai nepaguodei biggrin.gif biggrin.gif Galvojau, kad jus cia gal kokiu slaptu triuku zinot ir mokat hihihi.gif
Aisku, vien vaiko judrumo negali kaltinti del nepavykusiu nuotrauku, kai fotografei truksta ir ziniu, ir praktikos. blush2.gif Viena nuotrauka specialiai pasilikau, neistryniau, kad butu man ir kaip bausme, ir kaip stimulas mokytis. Tikrai, ziuriu ir negaliu patiket, kad taip galima ir sudrebint rankas, ir nesufokusuot...siaubas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 13, 19:03)
Maniskis irgi tokio amziaus - kosmaras  doh.gif  Savaitgali fotkinom tryse ir tai nelabai kas gavosi, lekia, bega, sukasi, kojas kilnoja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Praejo tas laikas kai sedejo ramus, reik laukt kol paaugs biggrin.gif

Duokit veiklos, kaladėles, bliūdukus lai dėlioja, šaukštus, duokit makaronų spagečių virtų, oho kiek kadrų prigaudysit biggrin.gif Arba į kelis bliūdelius vandens įpilkit, lai žaidžia.. Namai bus drėgnoki, bet kadrų padarysit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 13, 20:09)
mane irgi taip mokino kad reikia rinktis sRGB, bet butinai turi but kad visur tas sRGB butu (fotike, cameraraw ir photoshope)  4u.gif

Pas mane taip ir nustatyta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Macarena @ 2010 12 13, 19:56)

Dabar klausimas toks iskilo. Pasidalinkit patirtim, kaip sekasi fotografuoti mazus vaikus, apie 1m amziaus. Siandien buvo tokia grazi sauleta diena, nusprendziau pafotkinti savo mazaji, ir totalus siaubas buvo.  doh.gif Vienai man be sansu doh.gif Atrodo, buvau pasiruosusi, pasirinkus zaislu, pasitiesus dekuti, bet kol nubegi i kita kambario gala, kad vaikas tilptu i 50tuka, tai vaikis is paskos atlekia. Vienzo, ar imanoma vienai kazka pasiekti, ar be pagalbos is sono niekaip? 4u.gif

cia as to klausimo klausiau praeita tema, (nes maniskio irgi neimanoma forografuoti) bet buvau grazia forma isjuokta, nes nezinojau, kaip savo vaika sudominti, kad jis ramiai pabutu kazkiek, kad galeciau bent viena kadra padaryt, visos nuotraukos gaudavosi arba kai jis rekia nepatenkintas arba jo ranka i ekrana lotuliukas.gif

paskui gavau keleta patarimu, kad duoti kazkokios veiklos, kuri jam butu labai idomu, tai va, vakar leidau jam tapyti dazais smile.gif tai padariau koki 20 kadru, kol paskui pradejo rankas kisti i tuos dazus ir taskyti po visa kambari lotuliukas.gif

o siaip manau kad reikia ir pagalbos ir gero pasiruosimo, ir kad ilgai netruktu viskas, nes miniskiui siaubingai viskas greit atsibosta, netgi zaislas naujas po keliu min jam jau nebeidomus doh.gif biggrin.gif
Atsakyti