Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Beje, va dabar sumąsčiau, kad tada ir mūsų lietuvaites rankdarbiautojas galima būtų apkaltinti kopijavimu, nes gi visos dabar pasinešė ant siuvinėjimo kryželiu visokių širdeliu, snaigių, briedžiukų, siuvimo pagalvėlių, būtinai gėlėtų ir iš kelių medžiagų sudurstytų, nėrimo... Jei anksčiau vaikus krikštydavom su visokiais tiuliais ir volanais vaikus aprėdę, tai dabar gi mada kad rūbeliai iš lino, nerti... Čia ateina mada, stilius iš vakarų... Ir matyt mes kaip ir viską, taip ir šitai, perimame, kopijuojame, sugeriam pas save.

O dėl actionų, jei tik aš būčiau taip įvaldžius PS... smile.gif Kolkas nemoku, todėl naudoju juos. Bet kas žino, gal ateityje sukursiu ir pati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 13 gruodžio 2010 - 17:50
Laukine, man matytos nėštukių foto, tiek su juostelėmis ant pilvų, tiek fotografuotos iš viršaus su puodeliu kavos ar arbatos, tiek su laikroduku ir pan. Ar tai blogai? Atvirai pasakius, nežinau. Jei fotografas vien tik panašaus stiliaus štampuoja nėštukes, tada nebeskanu jau. Jei viena kita panaši, matyta nuotrauka, panašaus (Bet tik panašaus) stiliaus į kažkieno atsiranda fotosesijose, manau, visiškai normalu. Čia suveikia galbūt tai, kad gal smegenys atgamina kada nors matytą vaizdą ir fotosesijoje gaunasi šiok toks atkartojimas. Bet nevisiška kopija tikrai.
Kitas dalykas, pagalvokime apie iškirtinumą. Čia kažkada, kai tik prisiregistravau pas jus, mačiau kažkuriam link'e kažkieno foto, kur nėštukė stovi su šautuvu. Super netikėtas "kampas", kitokia fotografija. Man patiko, vien dėl to įdomumo turbūt, dėl netikėtumo, kuriuo mane, kaip žiūrovę "prigavo". Bet ar to reikia kas kartą? Tarkim per metus fotografuoji 12 nėštukių ir kas kartą bandai išlaužti super duper įdomią idėją su šautuvais, peiliais ar dar kuom nors, kas priblošia, tai tada jau išeini kaip nugalėtojas ir superinis fotografas?

Žinoma, jei tokį kelią pasirenki specialiai, yra viena, bet jei darai lengvas fotosesijas sau, tradicinio mąstymo ir avangardų nenorinčioms draugėms ir šiaip užsakovėms, kaži ar tai geriausias kelias. Ir ką tada naujo sugalvoti joms, kad nesikartotum? Manau, tuomet nori nenori atsiranda ta "panaši" fotografija ir tai neišvengiama. Jei aš noriu gražios mielos foto, kur sau būčiau graži ir su gražiu pilvu, tai man dzin, ten bus ta juostelė ar dar kas... (daugeliui žmonių bet kokia foto, daryta ne su muiline jau prilygsta stebuklui ir daugelis net nenori kažkokio "rimo ridiko katino bizdiko",, bet tiesiog gražios foto) jei noriu kažkokio didesnio išskirtinumo, juk visad galiu savo mintis išsakyt fotografui, parodyt patikusius pavydžius.

Tokie tatai būtų mano pamąstymai rolleyes.gif Sori už paklodę blush2.gif

Dėl photoshopo, tai aš pasakysiu taip: yra technologija, kodėl ja nepasinaudoti? g.gif nematau tame nieko blogo, absoliučiai. Nieko nemokantis fotografas nepadarys stebuklų ir photoshopą turėdamas.

QUOTE(Yvette @ 2010 12 13, 16:24)
Man tarkim įdomu, kiek čia esančių temoje skaitė fotografijos pagrindus, o ne tik fotoaparato instrukciją.

Nežinau, bet man atrodo, kad tokie dalykai kaip fotografijos teorija ir pagrindai gali be problemų ateiti ir vėliau, kai norisi išsiaiškinti kažkokius dalykus. Jei yra vidinis pajautimas kaip ką daryt, tada manau, reikia daryt...paskui taisyt klaidas, domėtis giliau. Čia remiuosi grynai savo patirtim.

Kai ėmiau fotkinti su Smena ir Zenitu, neturėjau aš jų instrukcijų, nevarčiau vadovėlių, gavau porą patarimų apie diafragmą ir išlaikymą iš vos vos daugiau už mane išmanančio žmogaus ir ėjau fotkinti, per tai atėjo suvokimas. Aišku, man padėjo tai, kad ne 5 ir ne 6 metus mokiausi dailės, tad turėjau šiek tiek daugiau info bei suvokimo, nei eilinis to nesimokęs žmogus. Bet na praktika man buvo viskas, begalinis noras padaryt gerai. Ir dabar, kai peržiūrėjau juostas savo, tai likau apakus, kaip iš 5 kadrų (pirmi bandymai fotografuoti naktį) 2 yra su normaliu ryškumu, gerai nustatytu išlaikymu ir kt blink.gif
dabar aš taip nemoku, bet išmokau kitų dalykų... rolleyes.gif ir tikiuosi išmokti dar daugiau...o tėorija man į tą mokymąsi kažkaip natūraliai ateina, klausiant, skaitant internete ir pan...kai gyvenimas priverčia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 12 13, 18:38)
Neatsimenu, rodžiau aš jau šią foto ar nerodžiau  g.gif

Man atrodo, kad nerodei, nes as sitos foto nebuvau macius. Kai gavau buvau nustebinta. Man labai ji patinka, atspausdinta zymiai grazesne nei cia. Kai susiremontuosiu savo darbo kambari, tai si foto butinai ras savo vieta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 12 13, 17:59)
Laukine

fotosesijoje gaunasi šiok toks atkartojimas.

Kai ėmiau fotkinti

Va dėl to ir bodžiuosi Dinos ir Čekanavičiaus darbais, nes jie yra vienodi.
Aš, kadangi dar visai neišmanau fotografijos, kadravimų ir kt. dalykų, nuotraukas skirtingomis paversti kolkas galiu TIK detalių pagalba. Dėl to, frederica ir jaučiasi mane "prigavusi" nes pasakiau, kad vis perku ir perku jas... O perku jas ne todėl, kad neturėčiau, bet grynai dėl įvairovės, kad galėčiau vaikus guldyt ne visus ant to vieno baldo pleduko, o turėčiau ir žalsvą ir geltoną ir dar rudą turiu, ir artimiausiu metu važiuosiu į padėvėtus dar penkiolikos pirkt, nes tik toki būdu galiu keist nuotraukas, kad jos skirtųsi... Užtai ir eina visokios širdutės, žvakidės į trasą smile.gif Kai išmoksiu nuotraukas skirtingomis daryt kadravimo, spalvų, apdirbimo, šviesos pagalba, čia jau kitas levelis smile.gif Kolkas duokdie man bent pasimokint iš pastabų ir išmokt geriau daryt tai, ką darau.

Dėl instrukcijų, jau visos pastebėjo, kad rašyt moku, bet su technika absoliučiai nedraugauju, užtai jus turbūt visai išversiu iš koto, pasakydama, kad savo fotiko instrukcijos neskaičiau ir nesiruošiu skaityt, nes nieko nesuprantu vistiek. Mano smegenys neimlios tokiai info, užsiblokuoja biggrin.gif
Čia tas pats kas automobilis. Žinau kur vairas yra ir moku jį sukt. Visa kita, gali padėt sutranzuota mašina arba padarys vyras. bigsmile.gif
Matyt pradedu nuo kito galo.. Pirma noriu padaryt meną, o va net pagrindų kaip fotiku naudotis neturiu.. užtai turiu išgimdyt kasskart kažkaip tas nuotraukas smile.gif Aj, dzin.
Atsakyti
Ai dar pasigirsiu, kad man patiko mano pirmo nėštumo fotosesija, nes buvo lauke, prie žydinčių vyšnių, obelų ir pan drinks_cheers.gif tai kas, kad aplink važiavo pilni trūlikai žmonių ir visi vėpsojo, kas ten vyksta biggrin.gif
Beje, buvo ten ir baltų paklodžių, kai kurios foto, man ne kokios dabar atrodo.. doh.gif bet dauguma mielos ir gražios, todėl aš patenkinta esu tongue.gif

Antros fotosesijos noriu prie jūros... ax.gif
Atsakyti
ko Jūs pergyvenat dėl to kopijavimo? kopijuokit sau į sveikatą. Pažiūrėkit kai mokosi muzikos tai kala ir kala garsius kūrinius, o ne iškart savo kuria. Kiti ir tapę profais sugeba atlikti profesionaliai tik kitų kūrinius, tačiau patys nieko nesugalvoja. Bekopijuojant mokomės, o poto kaip jau matysit, kad Jūsų lygis tikrai pakilęs, galėsit ieškoti kažką savo.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 12 13, 19:20)
Ai dar pasigirsiu, kad man patiko mano pirmo nėštumo fotosesija, nes buvo lauke, prie žydinčių vyšnių, obelų ir pan  drinks_cheers.gif tai kas, kad aplink važiavo pilni trūlikai žmonių ir visi vėpsojo, kas ten vyksta  biggrin.gif
Beje, buvo ten ir baltų paklodžių, kai kurios foto, man ne kokios dabar atrodo..  doh.gif bet dauguma mielos ir gražios, todėl aš patenkinta esu  tongue.gif

Antros fotosesijos noriu prie jūros...  ax.gif

Gali nors viena parodyt nestukes fotosesijos nuotraukyte? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 12 13, 19:27)
ko Jūs pergyvenat dėl to kopijavimo? kopijuokit sau į sveikatą. Pažiūrėkit kai mokosi muzikos tai kala ir kala garsius kūrinius, o ne iškart savo kuria. Kiti ir tapę profais sugeba atlikti profesionaliai tik  kitų kūrinius, tačiau patys nieko nesugalvoja.  Bekopijuojant mokomės, o poto kaip jau matysit, kad Jūsų lygis tikrai pakilęs, galėsit ieškoti kažką savo.

cia su muzika gal nelabai palyginsi, muzikoj gali but puikus atlikejas arba/ir puikus kompozitorius. O fotografijoj kaip dailej - niekas nekopijuoja eile metu svetimu kuriniu smile.gif

O siaip butu malonu, kad tamsta bent prisistatytumet cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 13 gruodžio 2010 - 18:36
Aš tai manau, kad pas daugelį gali išlysti šioks toks "kopijavimas", ypač žaliems pradedantiesiems trūksta minčių, todėl ir gaunasi, kažkas iš kažkur nukopijuota.
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 12 13, 18:27)
Bekopijuojant mokomės, o poto kaip jau matysit, kad Jūsų lygis tikrai pakilęs, galėsit ieškoti kažką savo.

aš šiaip pritariu šioms Jūsų mintims... 4u.gif aš pagal save net galiu pasakyti, kiek praėjau jau "manijų" lotuliukas.gif šiandien baigiau actionų maniją- nebeskanu, atsivalgiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 13 gruodžio 2010 - 18:39
Yvette, as skaiciau, skaitau ir skaitysiu viska, ka pavyksta rast.

HoRus, laba diena:)
Atsakyti
O kas nors vis patikrina, ar visa info 1 temos poste vis dar available? blush2.gif norejau parsisiusti 6 ir 10 pamokeles, taciau raso, kad nuoroda nebegalioja. ax.gif
Gal kas turit ir galir el.pastu permesti? anese@takas.lt
Aciu 4u.gif

Dabar klausimas toks iskilo. Pasidalinkit patirtim, kaip sekasi fotografuoti mazus vaikus, apie 1m amziaus. Siandien buvo tokia grazi sauleta diena, nusprendziau pafotkinti savo mazaji, ir totalus siaubas buvo. doh.gif Vienai man be sansu doh.gif Atrodo, buvau pasiruosusi, pasirinkus zaislu, pasitiesus dekuti, bet kol nubegi i kita kambario gala, kad vaikas tilptu i 50tuka, tai vaikis is paskos atlekia. Vienzo, ar imanoma vienai kazka pasiekti, ar be pagalbos is sono niekaip? 4u.gif
Atsakyti