Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 12 13, 16:21)
jau praeita karta aptarem tavo bokeh - ne ryškumo zonoje ęsančio išfokusuoto vaizdo ‚gražumas‘. Pas tave norisi labiau sulieto fono, kad tie namai tokie ikyrus nebutu, bet gi del tavo objektyvo to padaryt nelabai imanoma  rolleyes.gif

Aaa, jo pamenu.
Objektyvas yra planuose, tik kiek vėliau. Pirma reikia su šituo išmokt kažką. Dar tik mėnuo kaip aplamai turiu veidrodinuką. blush2.gif
Atsakyti
Laukine, kiekvienas norim kritikos, betgi nepamirškim kur esam, pradžiamokslių temoje. Vienas nemoka balto balanso susireguliuoti, kitam fokusas nušoka ištisai, ką čia apie kritiką pagrįstą kalbėti. Mokėti komentuoti irgi menas. Galime būti geru fotografu, bet komentuoti nemokėti. Reikia mokintis abiejų dalykų atskirai. Čia kritikos kažkiek yra, bet iki tam tikro lygio, iki to, kurį pasiekęs geriausiai fotografuojantis šioje temoje. O tas žmogus juk taip pat dar mokinasi ir nebūtinai pasakys visą tiesą komentuodamas kažkieno darbus. Vieni žiūrėk geriau portretus pakomentuos, kiti natiurmortus ar dar kažką. Todėl labai dažnai ir būna komentarai, man patinka arba man nepatinka. Galbūt net iš nemokėjimo pakomentuoti daugiau. O ktias žiūrėk visai į lankas nusikomentuoja, o mažiau mokantis fotografuoti ir patiki tuo, linksi galva ir eina klaidingai fotografuoti.

Man tarkim įdomu, kiek čia esančių temoje skaitė fotografijos pagrindus, o ne tik fotoaparato instrukciją. Pasiskaitai vieną fotografijos pagrindų skyrių, ateini kad ir į šitą temą ir pakomentuoji paskutinį įkeltą darbą, būtent tai, apie ką skaitei knygoje. Jei skaitei apie apšvietimą, komentuoji apšvietimą, skaitei apie kompoziciją, tai ir pakomentuoji. Bet išanalizuoji fotografiją pasitelkdamas visą gautą info. Nesvarbu, kad gal pirmą kart suklysim ar nusikalbėsim, bet kažko galutiniame rezultate tikrai išmoksim. Tiek komentuoti, tiek iš kitų pasisekimų ar klaidų pasimokinti. Dar optimalesnis variantas, atsineši savo paskutinį darytą darbą, ir pati jį išanalizuoji, vėlgi remdamasi tuom, ką skaitei knygoje.
Čia mano toks būdas mokintis. Pasidalinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 12 13, 16:28)
ta foto kur daviau pvz daryta juostiniu aparatu.. taip kad mazai ten ps biggrin.gif

siaip aisku, kad pirmiausia reikia ismokt sviesa zaista.. paskui jau ps biggrin.gif bet man asmeniskai skaitmenines foto be ps yra nuododzios!  ax.gif  ax.gif 

as beveik viska fotkinu i juosta.. bet va pvz pries ir po keli variantai..

pries foto visiskai neiko nedaryta - is raw perverciau i jpg ir sumazinau.

ačiū, Antajo, už pvz 4u.gif koreguotoj spalvotoj matosi, kad 'minkštesnės' spalvos...
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2010 12 13, 17:23)
Aaa, jo pamenu.
Objektyvas yra planuose, tik kiek vėliau. Pirma reikia su šituo išmokt kažką. Dar tik mėnuo kaip aplamai turiu veidrodinuką. blush2.gif

nežinau koks pas tave objektyvas bet jei nėra didelės skylės (mažo f skaičiaus) tai galima bandyt kažkiek išlošt maksimaliais priartinant, nes prie didelio zoomo didesnis išplaukimas
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 13, 16:24)
Laukine
Pasidalinau  smile.gif

Aš sutinku, kad ne kiekvienam duota iškalba, ir tikrai pritariu, kad ne visi komentarai dažnai būna teisingi (bet vėlgi, teisingi arba ne TIK mano akimis), bet man geriau kad visi parašytų ką kas galvoja, o tada jau aš atsirinksiu kas man atrodys tikrai buvo pagrįstai pakomentuota. Sakau, mane labai pataiso čia pasakyta informacija. Aš seku kai ne tik mano, bet ir kitus darbus pakomentuoja, atsidarau juos, žiūriu, vertinu, sutinku su ta kritika arba ne.. Nebūtinai tai mano darbas net.. Bet, aišku, kai mano darbus "skalbia" tada labai stebiu ir renku kas šiaip "papostino tam kad papostint" o kas ištiesų atidžiai pažiūrėjo, pagalvojo, parašė.

Išmušė mane pasakymas, kad kopijuoju. Blyn, nebesinori fotkint daugiau. dabar atrodo kaip teisinimąsis kažkoks, bet taip gaunasi, kad arba turiu radikaliai daryt priešingai nei tai kas man patinka arba nedaryt iš vis.. Nes kol atrasiu save, dar daug kadrų padaryt reikės...O kol juos darysiu, negi taip ir kopijuosiu...
Va aš analizuoju toliau... Nu tarkim jei man būtų artima sielai pvz kokia indiška kultūra, persikelčiau į Indiją gyvent, aprirengčiau kokiais indiškais abrozdėliais, tai čia kas? Tėvynės išdavystė jau būtų? Juk dažnai žmogus natūraliai "lankstosi" pagal esamą situaciją, jį supančius žmones ir pann, gal dėl to man taip artima dabar toks skonis...
Paaugs mano rausvažandžiai, išlysiu aš iš pampersinės aplinkos ir eisiu šiurpint žmonių fotografuodama narkomanus pakibusius matricoj į taborą. Juodai baltai. Be jokių pastelinių spalvų. Aš čia kaip Paksas koks- kalta aplinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 13, 17:24)

Man tarkim įdomu, kiek čia esančių temoje skaitė fotografijos pagrindus, o ne tik fotoaparato instrukciją. Pasiskaitai vieną fotografijos pagrindų skyrių, ateini kad ir į šitą temą ir pakomentuoji paskutinį įkeltą darbą, būtent tai, apie ką skaitei knygoje. Jei skaitei apie apšvietimą, komentuoji apšvietimą, skaitei apie kompoziciją, tai ir pakomentuoji. Bet išanalizuoji fotografiją pasitelkdamas visą gautą info. Nesvarbu, kad gal pirmą kart suklysim ar nusikalbėsim, bet kažko galutiniame rezultate tikrai išmoksim. Tiek komentuoti, tiek iš kitų pasisekimų ar klaidų pasimokinti. Dar optimalesnis variantas, atsineši savo paskutinį darytą darbą, ir pati jį išanalizuoji, vėlgi remdamasi tuom, ką skaitei knygoje.
Čia mano toks būdas mokintis. Pasidalinau  smile.gif

as skaiciau visas temas, ir pamokas, net issisaugojus kompe turiu smile.gif plius pradziamokslio bloga karts nuo karto perziuriu, kad prisiminciau ka skaiciau, bet viena yra perskaityti ir visai kas kita moketi pritaikyti tas zinias komentavimui, as tarkim, net fotografuojant nesugebu visko apziureti, (detaliu,sviesos, pozu) smile.gif o ka jau kalbeti apie kitu nuotrauku komentavima smile.gif as net savose nepamatau tiek daug klaidu, kaip kiti manosiose nuotraukose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 12 13, 16:36)
nežinau koks pas tave objektyvas bet jei nėra didelės skylės (mažo f skaičiaus) tai  galima bandyt  kažkiek išlošt maksimaliais priartinant, nes  prie  didelio zoomo didesnis išplaukimas

Mažiausias f/3,5 . Deja.... Objektyvas 18-55mm
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 13, 12:08)

Man labai patiko spalvos, tik as daryciau instrumento daugiau, o moteri arciau.
QUOTE(Ersė @ 2010 12 13, 13:34)

Man paskutine patiko:)Siaip visos sviesios, ryskios-fain:)Bet pati zinai:))

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 13, 14:56)
Ak, dar va man įdomi nuomonė...
Kas yra kopijavimas?

Labai įdomi Jūsų nuomonė, nes susimąsčiau kas yra kopijavimas... g.gif

Nescioji su batukais-stampas.Kaip ir saulelydziai, geles, na supranti.Kazkas, kas nuvalkiota.
O kai vienas zmogus ima daryt svelnias romantiskas pastelines ramias nuotraukas su detalytem, spalvom, uogytem etc ir atsiranda n+k jo klonu, kurie irgi daro ta pati-va cia jau kopijavimas.Jei tinka ir patinka-kodel gi ne, bet as nenoreciau kopijuot, nebent kol mokiniesi ir ieskai save, tada bandai is vieno, is kito kazka paimt, bet tam kad ismokt ir rast save.

QUOTE(antajo @ 2010 12 13, 15:28)
ta foto kur daviau pvz daryta juostiniu aparatu.. taip kad mazai ten ps biggrin.gif

Jau man Indres grazumas.. wub.gif wub.gif

QUOTE(Refresh @ 2010 12 13, 16:05)
Praeitą kartą gavau keletą patarimų dėl per didelio kiekio detalių. Bandėm sužaisti dar kartelį.

Bandyk is zemiau ir taip, kad daugiau butu sienos o ne kitu namu:)Ir pampers kepure netinka smile.gif Bet jau geriau tikrai, saunuole smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 13, 16:45)
Bandyk is zemiau ir taip, kad daugiau butu sienos o ne kitu namu:)Ir pampers kepure netinka smile.gif Bet jau geriau tikrai, saunuole smile.gif

Ačiū bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 13, 17:37)

paklausiu tada kitaip - o kodel tu taip fotografuoji ir kodel naudoji butent tuos actionus? Ar tau paciai tas stilius labai mielas ir tu jame randi save? Ar ieskai saves ir tiesiog bandai tai? Suprasciau jei galvotum apie komercija, taip - fotopastele ant bangos ir visi tokiu fotkiu nori, bet tu lyg minejai kad komercija tau ne motais.
Ir kodel imi i galva del to kopijavimo? as irgi kopijuoju, ziuriu i kitu darbus ir bandau pati atkartot, bet as manau kad esu tokioj stadijoj kai kopijuodama bandau suprasti ir techninius dalykus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 13, 16:20)
pas mane tik exploreris tera  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Gal zinai katruo tuo modeliu reik issaugot  smile.gif

Na, tai negalesi isitikinti, kad skiriasi mirksiukas.gif Imesk nuotraukos link'a wink.gif SRGB modelis lyg turi buti g.gif
Atsakyti
Pasimečiau visai. Jau sakiau, kad man tai artima, kad man gražiau nugesintos spalvos nei ryškios, kad man nepatinka studijinė fotografija, o patinka naminės ir jaukios, bei mano nuomone jos labiau atitinka vaikų prigimtį.. Man kūdikis ir sterili studijos aplinka netinka. Prie vaiko tiesiog privalo būti dar kažkokių mielų mažmožių ir pan.. Bet dabar jau pati makaluojuosi, nenoriu būt apkaltinta kopijavimu. Jei kampai sutapo, tai sakau, gryn sutapimas, nes aš dar per mažas fotografas kad atitaikyt pastelinių profų kampus rolleyes.gif Jei paprašytumėt pakartot, nebesigautų... Nu bet vistiek. Jei kažkam atrodo kad kopinu, vadinas taip gali atrodyt ir daugiau kam, vadinas aš turiu susimąstyt...mąstau.

[/quote]

Laukine, nelisk tiek giliai, nes ten tik dar daugiau medziu biggrin.gif . Daryk tai kas tau patinka ir dziaukis tuos 4u.gif man paciai kazkada fotopasteles nuotraukos buvo kazkas naujo, nematyto ir nuostabaus, bet siaip kai pradedi dometis, labai jau daug pasaulyje daranciu tokias pastelines nuotraukas. Bet juk del to niekas nenustojo to daryt, kad nekopijuotu biggrin.gif . Man paciai nera nieko graziau nei baby as art nuotraukos ir jei kas nors pasakytu kad mano nuotraukos tokios kaip tu fotografiu buciau tik labai laiminga, kad man pavyko tai padaryt!!!!

QUOTE(mamagute @ 2010 12 13, 16:04)
fonas tai taip, sutinku, bet karoliukas su siūlu balti... g.gif
Tiesa, Erse, šiandien skaitydama senas temas, mačiau, kad darei namų darbus, galiu patvirtint smile.gif (2009m. balandį, Eres niku)

tikrai taip biggrin.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 12 13, 16:45)
Man paskutine patiko:)Siaip visos sviesios, ryskios-fain:)Bet pati zinai:))

aciu uz nuomone 4u.gif

Dabar del Refresh, kepure dedi nugaros dali i prieki, kad nesimatytu to baisaus uzraso kita karta biggrin.gif dar fotkinciau biski is desiniau, kad nesimatytu tos pilkos namo dalies. Bet siaip tikrai geriau nei preita karta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tiny @ 2010 12 13, 16:52)
Na, tai negalesi isitikinti, kad skiriasi  mirksiukas.gif Imesk nuotraukos link'a wink.gif SRGB modelis lyg turi buti  g.gif

linkas aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 13 gruodžio 2010 - 16:54