Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 13, 15:54)
cia mazai kas deda nuotrauka nepraleista pro PS, nors ir raso kad pradziamokslis, toli grazu cia nera pradziamokslis lotuliukas.gif  as kai cia atejau, buvau apstulbus, kokias nuotraukas padaro, tik veliau suzinojau, kad dauguma ju padailintos smile.gif is tikruju,tai labai noreciau pamatyti keleta naturaliu nuotrauku, be jokiu programiniu pagrazinimu smile.gif gal kas idetu pries ir po? mirksiukas.gif

lotuliukas.gif Kai pirkau fotika, man robobebras sake, kad tik tie kas nemoka fotkint naudoja photoshopa lotuliukas.gif Kai atejau i cia, idejau foto, tada merginos pakoregavo su PS. As klausiu kaip? , o jos sako - mokykis fotkint kad nereiktu PS smile.gif Mokausi mokausi, na niekaip taip nesigauna. Finale pas viena fotografa paklausiau, pas kita, sako - jooo be PS tai visi mes nieko gero nepadarom, naudok ir nesuk galvos. Taip lygiagreciai ir mokiausi dirbti su PS ir fotkint smile.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 13, 15:56)
Kas yra kopijavimas?

Laukine man tavo paskutine nestukiska fotosesija labai jau fotopasteliska pasirode, na kad ir ta languota sirdele, kad ir laikrodukas. o siaip tai sako kad jau nera nieko nenufotografuoto, kad ir ka darytum visada rasi kopija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 12 13, 15:09)
QUOTE(Ersė @ 2010 12 13, 14:34)

man irgi paskutine tokia prikolna biggrin.gif
o siaip jei mergyte turejo buti kaip debeselyje tai gal medziaga per... hm.. na tokia nedebesiskai lankstosi... kaip suprantu tiulis, bet gal kietokas.... puku man tokiems vaikams norisi lotuliukas.gif

ne, cia tipo sniege lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Apie debeseli negalvojau, is tikruju nezinau ka galvojau, kazkaip man ta medziaga ziurejos prie eglutes, tik kad damacka nenorejo prie jos fotkintis biggrin.gif nezinau ar cia tulis ar ne, cia kaip tokia uzuolaidine bet kietesne g.gif
Atsakyti
Erse, man lb patiko wink.gif begalo zavi mazyle wub.gif wub.gif wub.gif , ypac patiko 3 ir 4 nuotraukos smile.gif antroj tikrai kaip kazkas minejo, taip ir norisi, kad mergyte vos vos pasisuktu i objektyva smile.gif o siaip man viskas patinka, ir nuostabus modeliukas, ir parinkta medziaga, ir kalediniai zaisliukai wub.gif viskas taip svelnu, sviesu thumbup.gif kilo klausimas, kuo fotografuoji?

Laukine, as isties pritariu daugeliui tavo minciu smile.gif Kai dabar tiek zmoniu turi galimybe fotografuoti ir tai daro, perziurejus nuotraukas galima pagalvot, kad kas antra foto nukopijuota, kad sita jau kazkur maciau, o tai ir tai jau nuvalkiota...
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 13, 14:37)
ĖĖĖĖĖĖĖĖ, kodėl įkėlus į flikr mano nuotraukos gavo pilką atspalvį ir patamsėjo  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif Anksčiau taip nebuvo. Bet dabar turiu kitą kompą ir kitą PS, ar gali būt kad kokios nors kitoks spalvų modelis ( ar kažkaip panašiai ) yra blogai nustatytas. Jei taip tai kaip pataisyti g.gif  unsure.gif help.gif  help.gif  help.gif  help.gif

Pabandyk ta pacia flickr nuotrauka atsidaryti per internet explorer'i ir per Mozzila, ar matosi skirtumas? Jeigu taip, tai tikriausiai delto, kad nuotrauka issaugota adobe ar kazkokiu ten spalvu modeliu, kurio internet explorer'is nepalaiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Kagangi aš rašiau apie kopijavima, tai tuo paciu ir pasisakysiu. Tiesa, be jokių pavyzdžių kas ką kurioje foto kopijavo.
rašydama apie kopijavimą tau skirtame komentare, tikrai ne apie kaspinukus kalbėjau. O daugiau apie situacijų kai kurių kūrimą, tokių pat detalių naudojimą fotografavimo kampą idealiai atitinkantį, kompoziciją. Na viskas. Viskas taip pat negali būti, nes tada jau kopija.
O vestuvėse, krikštynose, privalu nufotografuoti suknelę, batelius, puokštę, žiedus, žvakę... Bet kiekvienas fotografas sumąsto kaip tai padaryti ir daugelio skirtingai būna.

Bet skaitau tavo įvairius komentarus, reakciją į pastebėjimus, tai manau dar nemoki priimti kritikos, nors tikrai sakysi, kad moki, todėl daugiau nesiplėsiu ta linkme.

Ir dar galvoju, neišvengiama temoje, kad nebūtų kopijuojami tie, kas geriau fotografuoja. Nes pradedant atrodo, kad tas ir tik tas gražiai fotografuoja ir jei nefotografuosiu kaip jis, nebus gražu. Todėl puikiai suprantu, kai kai kurie dalyviai, įsibėgėja ir palieka temą, iš dalies ir dėl to, kad nebūtų kopijuojami atsirestų nauji "vedliai", kuriuos ims kopijuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 gruodžio 2010 - 15:30
Laukine, as tai galvoju kad tai ne nuotraukos kopijavimas, bet gal daugiau pacio stiliaus smile.gif Kogero daug kas isfotkino su juostelems nesciasias ir pan, bet ar tai blogai g.gif Vadinas tai yra grazu ir patinka tiek klientui tiek fotografui.O kad stilius kopijuojamas tai irgi nelabai ka blogo matau. Juk sakoma noredamas ismokt pirmiausiai ismok gerai nukopijuoti meistra smile.gif O su laiku manau atsiranda savas stilius smile.gif O mokomes is tu kurie mums patinka, ar ne smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vanillla @ 2010 12 13, 15:14)
Erse, man lb patiko wink.gif begalo zavi mazyle wub.gif  wub.gif  wub.gif , ypac patiko 3 ir 4 nuotraukos smile.gif antroj tikrai kaip kazkas minejo, taip ir norisi, kad mergyte vos vos pasisuktu i objektyva smile.gif o siaip man viskas patinka, ir nuostabus modeliukas, ir parinkta medziaga, ir kalediniai zaisliukai  wub.gif viskas taip svelnu, sviesu  thumbup.gif  kilo klausimas, kuo fotografuoji?

aciu uz nuomone
su nikon d700 su 85mm 1,4 smile.gif
QUOTE(Tiny @ 2010 12 13, 15:14)
Pabandyk ta pacia flickr nuotrauka atsidaryti per internet explorer'i ir per Mozzila, ar matosi skirtumas? Jeigu taip, tai tikriausiai delto, kad nuotrauka issaugota adobe ar kazkokiu ten spalvu modeliu, kurio internet explorer'is nepalaiko  mirksiukas.gif

pas mane tik exploreris tera doh.gif doh.gif doh.gif Gal zinai katruo tuo modeliu reik issaugot smile.gif
Atsakyti
Kad mintys slando ore ir ,kad kažkas jau nufotografavo tai ką ką tik prieš sekundę sumąstei tai faktas. Vakar, jau atrodo segtukų temai taip gerai viską sugeneravau...o įlendu į flicrą, oooooo o OOO... yra...na nevisai taip nu, bet viena yra...beveik tokia pat....nu ir ką...bėda lotuliukas.gif

Laukine, sutik...fotopasteliškai ir net labai...
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 13, 16:21)
Kad mintys slando ore ir ,kad kažkas jau nufotografavo tai ką ką tik prieš sekundę sumąstei tai faktas. Vakar, jau atrodo segtukų temai taip gerai viską sugeneravau...o įlendu į flicrą, oooooo o OOO... yra...na  nevisai taip nu, bet viena yra...beveik tokia pat....nu ir ką...bėda lotuliukas.gif

Laukine, sutik...fotopasteliškai ir net labai...

Frederica, aš vazą norėjau fotografuoti, bet pamačiusi tavo nebedariau, nes idėja ta pati smile.gif nebesikartojau, kad nereikėtų lyginti.

O dėl fotopastelės kopijavimo. Hmmm, jaučiu ta komanda turi labai stiprius nervus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 gruodžio 2010 - 15:25
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 12, 12:25)
man tai gelsva

na bandau dar vieną variantą, fotografavau, fotografavau, žiūrėjau ,žiūrėjau ir nieko nebesuprantu, ar čia gelsva, ar čia melsva ar balta g.gif Ką dar galėčiau bandyt išgaut? g.gif
čia prie dirbtinio apšvietimo(užpildančią šviesą tik pakoregavau)
user posted image

dienos šviesoj

user posted image
Atsakyti
ta foto kur daviau pvz daryta juostiniu aparatu.. taip kad mazai ten ps biggrin.gif

siaip aisku, kad pirmiausia reikia ismokt sviesa zaista.. paskui jau ps biggrin.gif bet man asmeniskai skaitmenines foto be ps yra nuododzios! ax.gif ax.gif

as beveik viska fotkinu i juosta.. bet va pvz pries ir po keli variantai..

pries foto visiskai neiko nedaryta - is raw perverciau i jpg ir sumazinau.

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Mamagute, matau ne balta spalvas, viena melsva kita pilka 4u.gif

Antajo, OMG!!!!!! kaip tau pavyko tiek isrengti modeli, kokius aukso kalnus pazadejai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 13, 15:30)
Antajo, OMG!!!!!! kaip tau pavyko tiek isrengti modeli, kokius aukso kalnus pazadejai bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

as turiu isskirtines teises i sita modelis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
o modelis i mane biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tai susitarimo budu kazkaip pasiseka ne tik nuoga ant sniego pasodint biggrin.gif
Atsakyti