Ne, negerai skaičiuojat
Jei Jūs nesate profas, tai tikrai neturėsite sesijų kasdien. Tarkim, turite kas antrą dieną? Arba tarkim 3-4 sesijas per savaitę? Tada per mėnesį gaunasi grubiai 15 sesijų... Jei tarkim vidutiniškai imtumėte po 150lt/sesija, vadinasi Jūsų mėnesinis uždarbis būtų: 2250lt, jei atmestumėte kiek išleidžiate už patalpų nuomą, už komunalinius patarnavimus už visus rekvizitus- (pvz. poryt fotkinsiu nėštukę. Šiandien tai sesijai išleidau iki 50lt, gėlės, žvakės, žvakidė, na, ji liks, bet išleidau šiandien, išlaidos jau yra), tad žūrim ką turim? Ne stebuklai ką?
Tai čia ne prisidurimas prie algos iš fotografijos, bet fotografija, kaip pragyvenimo šaltinis. Nes vėlgi analizuojam:
jei jūs dirbate po 8 val prie vienos sesijos, vadinas negalite to daryti PO darbo kažkokio kito, arba jei turite vaikų, vadinasi negalite to daryti savaitgaliais (vadinasi jūs savo vaikų nematysite), tad, gaunasi, kad tai ya Jūsų pagrindinis pragyvenimo šaltinis, vadinasi daugiau pajamų neturite, vadinasi iš tų kapeikų kas lieka atmetus išlaidas Jūs nepragyvensite. (nors... yra žmonių pragyvenančių ir iš mažiau, bet mes kalbėkime apie protingus pinigus, reikalingus ne vegetuoti, bet nu nors oriai gyvent turint šeimą, vaikų)...
Žinoma, žiūrint ką su kuo lyginame.. Jei esate mokslininkas ir standartiškai gaunate iki vidutinės LT algos, tada, gal fotografai ir daug gauna
Bet... Aš ir mokslininke nebūčiau, nes per menkai įvertinamas mokslas/menas mūsų šalyje.
Eilinis vadybininkas, mušdamas dinderį šiltame ofise, skaitydamas delfį ar čatindamas skaipu su draugais, gauna manau min 1800-2500 lt... Na, truputį gal padirba kažką... O tam, kad fotografas uždirbtų tiek, turi nemažai ką nuveikti... Žodžiu, aš sugadinta esu.