Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 09, 20:11)

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 09, 20:13)
ne i tema, bet maximos darbuotojas tikrai negauna 100 i diena smile.gif

Njo, isiterpsiu ir as.As gaunu 70 litu i diena-o dirbu na tikrai ne maximoj, mikrobiologijoj.Taigi jei man iseitu uzsidirbt prie juokingos algos nors 500 i menesi-buciau labai laiminga.

Maggie, as stumciau viska desinen, ir krutis labai prispausta atrodo.Bet aisku geriau uz mano milijona kartu
Atsakyti
Ne, negerai skaičiuojat wink.gif
Jei Jūs nesate profas, tai tikrai neturėsite sesijų kasdien. Tarkim, turite kas antrą dieną? Arba tarkim 3-4 sesijas per savaitę? Tada per mėnesį gaunasi grubiai 15 sesijų... Jei tarkim vidutiniškai imtumėte po 150lt/sesija, vadinasi Jūsų mėnesinis uždarbis būtų: 2250lt, jei atmestumėte kiek išleidžiate už patalpų nuomą, už komunalinius patarnavimus už visus rekvizitus- (pvz. poryt fotkinsiu nėštukę. Šiandien tai sesijai išleidau iki 50lt, gėlės, žvakės, žvakidė, na, ji liks, bet išleidau šiandien, išlaidos jau yra), tad žūrim ką turim? Ne stebuklai ką? smile.gif Tai čia ne prisidurimas prie algos iš fotografijos, bet fotografija, kaip pragyvenimo šaltinis. Nes vėlgi analizuojam:
jei jūs dirbate po 8 val prie vienos sesijos, vadinas negalite to daryti PO darbo kažkokio kito, arba jei turite vaikų, vadinasi negalite to daryti savaitgaliais (vadinasi jūs savo vaikų nematysite), tad, gaunasi, kad tai ya Jūsų pagrindinis pragyvenimo šaltinis, vadinasi daugiau pajamų neturite, vadinasi iš tų kapeikų kas lieka atmetus išlaidas Jūs nepragyvensite. (nors... yra žmonių pragyvenančių ir iš mažiau, bet mes kalbėkime apie protingus pinigus, reikalingus ne vegetuoti, bet nu nors oriai gyvent turint šeimą, vaikų)...
Žinoma, žiūrint ką su kuo lyginame.. Jei esate mokslininkas ir standartiškai gaunate iki vidutinės LT algos, tada, gal fotografai ir daug gauna smile.gif Bet... Aš ir mokslininke nebūčiau, nes per menkai įvertinamas mokslas/menas mūsų šalyje.
Eilinis vadybininkas, mušdamas dinderį šiltame ofise, skaitydamas delfį ar čatindamas skaipu su draugais, gauna manau min 1800-2500 lt... Na, truputį gal padirba kažką... O tam, kad fotografas uždirbtų tiek, turi nemažai ką nuveikti... Žodžiu, aš sugadinta esu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 09, 20:11)

Oi... lotuliukas.gif Tu gal as? biggrin.gif Tip top situacija, as situs skaiciavimus jau vos ne pries metus sau padariau, ir nusprendziau, kad arba fotkinu "uz brangiai" arba dykai, be isipareigojimu gryn savo malonumui smile.gif 100-200 lt uz fotosesija man savo laiko gaila doh.gif O ir investiciju nemazu reikia, kad normaliai isukt galetum visa reikala. Tai geriau pomegio su darbu nemaisyt smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 12 09, 20:30)
Njo, isiterpsiu ir as.As gaunu 70 litu i diena-o dirbu na tikrai ne maximoj, mikrobiologijoj.Taigi jei man iseitu uzsidirbt prie juokingos algos nors 500 i menesi-buciau labai laiminga.

As ir mikrobiologija VU baigus blush2.gif O 70 lt i diena as auklei mokedavau blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Aišku, dar Jūs galite pasakyti, kad galima pamažu prasilaužt ir gauti daugiau už sesiją... na, taip, bet to vistiek negana normaliai pragyvent. O kad bent kiek, bent laipteliu kaip fotografui pakilt, nemažą kiekį kadrų reikia padaryti...
Galima imt fotopastelę, jų įkainiai nemenki, mano nuomone, tačiau, kiek reikėjo įdėt darbo, kad pasiekt tokį lygį? Nežinau aš jų išlaidų (manau aparatūrai jie išleidžia n kartų daugiau nei bet kuris iš mūsų), bet pajamos daugmaž aiškios. Tačiau, kad tiek uždirbt, dirbant nemažai darbų, laiko prasme reikėtų investuoti savęs gerokai mažiau...
Tas pats liečia nemažą dalį kitų - dailininkų, rašytojų, muzikantų, kad ir medikų (žiūrint kokia sritis) ir t.t. ir pan...

Sorry už OT smile.gif
Atsakyti
manau, jei nori pragyvent is fotografijos, turi fotkint vestuves. ta prasme, jei esi tas ale megejas, o ne koks ten profas fotografas dirbantis dar bile kiek zurnalu fotografu ir pan. bet pvz as nenoriu to kaip darbo. ne del pinigu. o nenoriu, kad tai taptu man darbu smile.gif man tai malonumas.......
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 09, 20:42)

Gerai mes viska skaiciujam.Tokios algos Lt-mano vyriskis, kuris tikrai darbe neskaito delfi, laksto ir pavargsta kaip suo, gauna 1300.Pagal statistika apie 35% uz skurdo ribos, dar tiek pat arti jos, apie 15 % gauna vidutinskai ir tik like uzsidirba tiek, kad gyvent oriai. Jei as gauciau is foto 2250, tai jokiu patalpu nenuomociau-pvz, Saules pieva mano, kad negali sau leist studijos-ir tikrai is to pragyvenciau.Nes sio metu nera pinigu net vaikams uz darzeli.
Sorry uz OT
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2010 12 09, 20:46)
O 70 lt i diena as auklei mokedavau blush2.gif  smile.gif

Nenervuok biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 09, 19:42)

QUOTE(Melodi @ 2010 12 09, 19:46)
Oi... lotuliukas.gif Tu gal as? biggrin.gif 

ar aš? lotuliukas.gif

aš nelabai įsivaizduoju, kaip susidaryti kainoraštį, nes net neįskaičiavus normaliai visų kaštų, gaunasi minusas smile.gif

O apie kainodarą ir fotografo savivertę šita teta įdomiai pasakoja čia http://www.gettotall...ppy-places.html dar įdomesni yra komentarai, ypač Jodie Otte.

Dar šiandien užmačiau tokią e-knygą ta pačia tema http://www.tofurious...-photographers/ (tik ją reikia pirkti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BElge: 09 gruodžio 2010 - 21:02
QUOTE(Alabama @ 2010 12 09, 21:30)
Maggie, as stumciau viska desinen, ir krutis labai prispausta atrodo.Bet aisku geriau uz mano milijona kartu

na ji neprispausta, ji tokia mazha lotuliukas.gif
aciu uz nuomone.

idomi diskusija, ryt pakomentuosiu biggrin.gif bet kai turesit lishno laiko, pakomentuokit foto plz, nes man jau paranoja, kad mano fotkes kazhkaip jau ilgai nepastebimos doh.gif jei visishkas sh - negailekit as well.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 12 09, 21:01)
na ji neprispausta, ji tokia mazha lotuliukas.gif
aciu uz nuomone.

idomi diskusija, ryt pakomentuosiu biggrin.gif bet kai turesit lishno laiko, pakomentuokit foto plz, nes man jau paranoja, kad mano fotkes kazhkaip jau ilgai nepastebimos doh.gif jei visishkas sh - negailekit as well.

Pas mane tas pats cool.gif As saviske uzdengciau ranka, palikciau vietos fantazijai:)Reiks ir man kada pabandyt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 09, 20:52)
Gerai mes viska skaiciujam.Tokios algos Lt-mano vyriskis, kuris tikrai darbe neskaito delfi, laksto ir pavargsta kaip suo, gauna 1300.Pagal statistika apie 35% uz skurdo ribos, dar tiek pat arti jos, apie 15 % gauna vidutinskai ir tik like uzsidirba tiek, kad gyvent oriai. Jei as gauciau is foto 2250, tai jokiu patalpu nenuomociau-pvz, Saules pieva mano, kad negali sau leist studijos-ir tikrai is to pragyvenciau.Nes sio metu nera pinigu net vaikams uz darzeli.
Sorry uz OT
Papildyta:

Nenervuok biggrin.gif

Alabama, nesinervuok. Šiuo metu nemažai mano draugių ieško auklės. Žinai koks valandinis įkainis? 8lt. Ir nereikia tai auklei jokių investicijų, aparatūrų ar dar kažko. Užtenka būti padoria, tvarkinga moterimi, užsiimančia su vaiku... Per mėnesį uždarbis- 2000lt. O jei dar tenka tėvus į baliukus išleist, pasėdėt viršvalandžius ir pan... Prašau- kodėl tada neini dirbt aukle?

Ir dar- yra žmonių daug, kurie dirba ir sunkiai, bet gauna mažai. Kas dėl to kaltas? Nežinau.
Man pvz klaiku kai matau kaip statybininkai viduržiemį per speigą dirba statybos darbus lauke, arba kelininkai tiesa afaltą vasarą karštyje.. Arba kai močiutė pensininkė, mačiusi gyvenime šilto ir šalto, tokiai neapsiplunksnavusiai kiaunei kaip aš rytais atėjus ofisą išvalo ir išplauna kavos puoduką... Tai yra baisu. Baisi neteisybė, tai aš tai močiutei turėčiau batus nuvalyt už jos patirtį ir turimas žinias.. Bet taip jau yra.. Man siaubinga matyti tokią neteisybę, bet aš visiškai suvokiu, kad vieną dieną tokia močiutė būsiu ir aš ir aš lygiai taip pat eisiu kokiai jaunai kalei plaut kavos puodukus, o ji man lakuotais nagais dar pamosuos ir lieps dulkes nuvalyt.. Nu ir ką? Valysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 09, 21:07)

Tai kad as nesinervuoju biggrin.gif Tesiog kai flegma pasako ne 2 zodzius, kaip iprasta, o net 10, visi ima manyt, kad as susinervavau biggrin.gif
Atsakyti
Paskaiciusi kai kuriu postu, tai toks pat nemalonus jausmas apima, kaip ir paklausius Kubiliaus rolleyes.gif
Bet mane tai vis stebina, Laukine, Tavo vulgarumas ir tiesmukiskumas doh.gif Kaip ana diena rasei, kad nori fotkinti "senu mociuciu nukarusius papus" doh.gif negi tau taip skanu taip rasyt/kalbet? g.gif kaip tu rasei, kad dirbai ten toki darba, uzemei aukstas pareigas, apsivilkdavai kostiumeli, ir su tokia kalbejimo maniera visai nedera g.gif Daug parasai geru minciu, bet kartais tiesiog neskanu skaityt. Arba tavo bloge daug izeidzianciu/zeminanciu (kaip ta cigoniuke fotografavai) dalyku perskaitau

Ir dar vienas patarimas, kuo maziau pasakok asmeniniu dalyku apie save forume
4u.gif

Paprasta, labai grazios paskutines Tavo fotografijos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 09 gruodžio 2010 - 21:40