Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paprasta @ 2010 12 11, 11:41)
Ir dar portretuką įmesiu kritikai  iš vakar fotografavimo ax.gif

man truputi atrodo, kad persviesta, vienas sonas tai net dega g.gif

QUOTE(ASTYT€ @ 2010 12 11, 13:40)
man atrodo ji norėjo sužinoti koks didžiausias f gali būti tarkim 1.4 objetyve.. pas mane maximum f 16.

aha, to ir norejau paklausti (nemokejau paaiskinti kitaip).O pas pacia koks objektyvas? 4u.gif
reiskias buna gal tik kitu modeliu fotoaparatu, o kiek pentax'ui ziurejau, tai labai ribotos F reiksmes g.gif

as noriu pigiai ir gerai doh.gif lotuliukas.gif ziurejau pentax K-x body uz 999lt, ir galvoju koki objektyva paimsiu bet, kad nelabai yra ka rinktis g.gif

o tie, kur siulo prie pacio fotiko, ar jie labai prasti ir paprasti?
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 11, 15:20)

nera jie tikrai geri, ypac kai LT tamsu ir niuriu.. plius pvz as esu atviro F megeja.. visada beveik minimum laikau.. tai man jau 3.5 yra daug biggrin.gif
o pentax tavo kokia 50mm 1.8 neturi?

greitai perziurejau google, tai yra tokiu ir nebloga kaina visai kaip 50mm 1.4f
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antajo: 11 gruodžio 2010 - 15:31
QUOTE(antajo @ 2010 12 11, 16:28)
nera jie tikrai geri, ypac kai LT tamsu ir niuriu.. plius pvz as esu atviro F megeja.. visada beveik minimum laikau.. tai man jau 3.5 yra daug biggrin.gif 
o pentax tavo kokia 50mm 1.8 neturi?

greitai perziurejau google, tai yra tokiu ir nebloga kaina visai kaip 50mm 1.4f

tai cia tas turi tik viena F reiksme? rolleyes.gif nesusigaudau visai doh.gif
man reikia tokio, kur butu F1.4 - ir daugiau nei 8 lotuliukas.gif tiksliau ne tai kad reikia, bet noriu.

bet is tikro, tai nezinau kuris man aplamai labiau tinkamas butu, noriu fotorafuoti viska, isskyrus portretus, mes jie nelabai traukia kolkas g.gif ir aisku, butu gerai, kad macro gerai trauktu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 11 gruodžio 2010 - 15:42
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 11, 15:20)
man truputi atrodo, kad persviesta, vienas sonas tai net dega g.gif
aha, to ir norejau paklausti (nemokejau paaiskinti kitaip).O pas pacia koks objektyvas? 4u.gif
reiskias buna gal tik kitu modeliu fotoaparatu, o kiek pentax'ui ziurejau, tai labai ribotos F reiksmes g.gif

as noriu pigiai ir gerai doh.gif  lotuliukas.gif ziurejau pentax K-x body uz 999lt, ir galvoju koki objektyva paimsiu bet, kad nelabai yra ka rinktis g.gif 

imciau sita ir buciau ilgai laiminga biggrin.gif OBJEKTYVAS
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 11, 15:38)
man reikia tokio, kur butu F1.4 - ir daugiau nei 8 lotuliukas.gif tiksliau ne tai kad reikia, bet noriu.

bet is tikro, tai nezinau kuris man aplamai labiau tinkamas butu, noriu fotorafuoti viska, isskyrus portretus, mes jie nelabai traukia kolkas g.gif

tai ir bus daugiau smile.gif
1.4f tai maziausia reiksme, o paskui jau didini iki kiek nori - kad ir iki 22f

jeigu zoome parasyta reiksme pvz 3.5f - 5.6f tai nereiskia visai, kad tik tos F ir gali buti, rasoma visa minimum reiksme prie tam tikru mm .. ( tikiuosi supratai ka noriu pasakyt). pvz, jeigu zoomas yra 70- 105 mm , tai minimum F prie 70 yra 3.5f o prie 105mm bus 5.6f, negalesi padaryt kad 105mm butu 3.5f..
bet kokiu atveju - geri ir sviesus zoomai daug kainuoja. todel patarciau pirmkt pvz 50 kuris yra labai universalus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 11, 15:38)

tai 1.4 maziausia, o ne fiksuota. nustatinet gali kaip nori paskui. fiksuoti tik mm
Papildyta:
ar jau siunciat kas mainu foto?smile.gif as dar negavau jei ka, kas mane issitrauke biggrin.gif o savo siandien issiunciau.. bet ilgai keliaus..
Atsakyti
aa,dabar jau aisku, aciu uz patarimus merginos, ziuresiu ka imti, pasitarsim su MB ir nuspresiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 11, 15:50)
ar jau siunciat kas mainu foto?smile.gif as dar negavau jei ka, kas mane issitrauke biggrin.gif o savo siandien issiunciau.. bet ilgai keliaus..

as jau nusiunciau.. ir atrodo jau turejo gaut zmogutis.. nes kiti, kam siunciau ta diena jau gavo rolleyes.gif

man siuntei????? bigsmile.gif bigsmile.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
aš jau išsiunčiau ir pagal reg. koduką jau lyg rašo, kad įteikta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nieliuke @ 2010 12 11, 11:45)
Na, kad neateit tuščiai, keliu kritikai

lotuliukas.gif Koks čiortukas biggrin.gif

Aš dar neišsiunčiau mainų foto .... Pasižadu kitą savaitę tai padaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 12 11, 16:03)
as jau nusiunciau.. ir atrodo jau turejo gaut zmogutis.. nes kiti, kam siunciau ta diena jau gavo  rolleyes.gif

man siuntei?????  bigsmile.gif  bigsmile.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

ne tau liezuvis.gif liezuvis.gif
Atsakyti
As jau gavau, o mano irgi jau iskeliavo, bet ilgai keliaus rolleyes.gif
Atsakyti