Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(ASTYT€ @ 2010 12 11, 11:09)
bet su 85 mm juk tas berniukas netilptų irgi... ar ne platesnio kampo reiktų tokiems patrakėliams???

plačiam kampui gerai- plius gi turėčiau dar 50 mm ir dar turiu 17-50 mm ax.gif

QUOTE(Melodi @ 2010 12 11, 11:21)
Paprasta, man jau gal kiek persviesinta foto, ploktoka gaunas, siaip grazus portretukas smile.gif  Vaikus apziurejau, saunuole! Yra labai neblogu, itaigiu portretuku.  4u.gif

ačiū 4u.gif gal kartais persistengiu su tuo pašviesinimu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 11, 11:04)
noriu pilno kadro ir 85 mm 1.4  ax.gif

kas galėtų ūkiškai paaiškinti, ką reiškia "pilno kadro" ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 11, 12:44)
plačiam kampui gerai- plius gi turėčiau dar 50 mm ir dar turiu 17-50 mm ax.gif
ačiū 4u.gif  gal kartais persistengiu su tuo pašviesinimu blush2.gif

man atrodo musu tamronas netinka ant ff
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 11, 10:21)
dar norejau paklausti, koks didziausias F buna prie maziausio 1.4/1.8, cia klausiu tu, kurios dabar turite tokius objektyvus (kur graziai isplauna fona), nes kiek ziurejau objektyvu,tai ne vieno nemaciau kad butu F1.4 - 8. o gal tokiu net nebuna? blush2.gif pas mano ta senuka tai yra nuo 2.8 iki 8 bet nepasakyciau kad labai isplautu fona g.gif

nesupratau klausimo. gal gali paaiskint ta vieta? tai jie objektyvas 1.4, tai ir maziausia 1.4... o tu man rodos, ziurineji zoominius objektyvus, tai tikrai nerasi su 1.4..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 11, 12:38)
nesupratau klausimo. gal gali paaiskint ta vieta? tai jie objektyvas 1.4, tai ir maziausia 1.4... o tu man rodos, ziurineji zoominius objektyvus, tai tikrai nerasi su 1.4..

man atrodo ji norėjo sužinoti koks didžiausias f gali būti tarkim 1.4 objetyve.. pas mane maximum f 16.
Atsakyti
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 12 11, 12:40)
man atrodo ji norėjo sužinoti koks didžiausias f gali būti tarkim 1.4 objetyve.. pas mane maximum f 16.

nu dar abejoju biggrin.gif bet gal paaiskins pati zirzilja smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Aš velkuosi iš paskos kaip kokia uodega biggrin.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 12 10, 23:27)
Tikrai- aš Robobebro nepažymėjusi  doh.gif  doh.gif  doh.gif Jau  blush2.gif
Aš tave pakvietusi draugauti, bet tu turbūt nepažymėjus, nes ir man nerodo 4u.gif
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 11, 10:21)
dar norejau paklausti, koks didziausias F buna prie maziausio 1.4/1.8, cia klausiu tu, kurios dabar turite tokius objektyvus (kur graziai isplauna fona), nes kiek ziurejau objektyvu,tai ne vieno nemaciau kad butu F1.4 - 8. o gal tokiu net nebuna? blush2.gif pas mano ta senuka tai yra nuo 2.8 iki 8 bet nepasakyciau kad labai isplautu fona g.gif
Pas mane 50tukas 1.4, tai didžiausią f galima nusistatyti 22
QUOTE(paprasta @ 2010 12 11, 10:41)
Ir dar portretuką įmesiu kritikai  iš vakar fotografavimo ax.gif

user posted image
Papildyta:
O dėl gimdymo istorijų- aš tai skaitau ir iš karto susigraudinu wub.gif 
Man kadravimas nepatinka, atrodo, kad iškraipo jos veido bruožus ir peršviesinta.
QUOTE(Vi.Kri. @ 2010 12 11, 11:58)
Man irgi praverstų, nes lyg ir žinau, bet stalčiukuose dar nesusidėliojo normaliai ta info ax.gif

Na, kad neateit tuščiai, keliu kritikai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nieliuke: 11 gruodžio 2010 - 12:46
Paprasta, peržvelgiau (ačiū , kad pakvietei į draugus 'gutejj' , nespėjau padėkot rolleyes.gif ) nuotraukytes iš Dienos centro , man labai mielos akiai, pagautos vaikiukų emocijos... smile.gif Žaviuosi, kad taip energingai fotkini, vis pateiki čia mums foto... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi.Kri. @ 2010 12 11, 10:58)

Bandau aiskint taip kaip pati suprantu.
Fotoaparatai buna pilnakadriai ir cropai. Pilnakadriai tai kai fotoaparato sensorius yra 35mm, o cropo sensorius mazesnis. Tarkim fotografuoji ta pati vaizda su pilnakadriu fotoaparatu ir cropintu (naudojant ta pati objektyva), pilnakadrio foto daugiau apims vaizdo, o tuo tarpu cropas maziau.

Ir dar, tarkim uzsidejus objektyva su zidinio nuotoliu 50mm ant pilno kadro fotoaparato jis ir bus 50mm, o ta pati objektyva uzsidejus ant cropo - zidinio nuotolis bus didesnis. Tarkim canon cropam reiktu 50 padauginti is 1.6, tai zidinio nuotolis bus tada 80mm. O nikonams berods is 1.4 (jei klystu pataisykit).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurx: 11 gruodžio 2010 - 14:02
Žiūrėjau aš vieną filmuką apie portretų forkinimą ir ten pasakė kad negalima iš arti portreto fotkint nes iškreipia nosį padaro ją didelę lb... geriau yra iš toliau ir zoomint.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 12 11, 14:59)
Žiūrėjau aš vieną filmuką apie portretų forkinimą ir ten pasakė kad negalima iš arti portreto fotkint nes iškreipia nosį padaro ją didelę lb... geriau yra iš toliau ir zoomint..  blush2.gif

tai kad man rodos, daznai cia sita tiesa minima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 11, 15:13)
tai kad man rodos, daznai cia sita tiesa minima smile.gif

na va,daug ką praleidžiu reiškias... nevykus visai.. reiks taisytis.. doh.gif blush2.gif
Atsakyti