Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (II dalis)

QUOTE(arnoldas21 @ 2013 01 14, 17:11)
Maista tvarkyk savo, maziau baltymu,riebalu ir cukraus vartok, pamatysi jau rezultatos po savaites, kad neauga spuogai...

Pievos.. Nuo vasaros nevalgiau saldumynu, pieno produktu, citrusiniu vaisiu, riesutu, bulviu, riebaus maisto aplamai niekad nevalgydavau. Zodziu, atsisakiau visko, kas ale issaukia spuogus. Ir visiskai spuogu nesumazejo, visiskai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sheila* @ 2013 01 13, 18:43)
O bandet gerti kontraceptikus? As ir maniau, kad galbut cia mano hormonai kalti, kad vaikstau apsispuogavusi, bet kontraceptikai visai nepadejo. Vadinasi beda ne tame smile.gif
O kiek laiko jau geriat roaccutana? smile.gif

Pradžia šių vaistų gėrimo buvo 11 09 17, gėriau pusę metų. Viskas susitvarkė, buvo smagu gyventi, atsirado žymiai daugiau pasitikėjimo, su geresne nuotaika išeini į darbą ir pan. Na, tiesiog jokio kažkokio gėdos jausmo, buvusio prieš tai, kad va, man beveik 40, o spuogai taip ir neišnyko, nei po paauglystės, nei po vaikų atsiradimo ir pan.... Žodžiu, džiaugiausiu, bet vis kirbėjo, kad gali atsinaujinti. Pamažu ėmė atsiradinėti inkštirų ir ką gi, vėl matau, kad grįžtu į pradinę būseną, vėl tas jausmas, nu kaip aš čia atrodau. Žodžiu, kartoju kursą vėl. Pirma pakuotė įpusėta.

Seniau kontraceptikus bandžiau, bet neilgai, kadangi su migrena jie nelabai susiderina. O mano migrena kaip išsiaiškinau, panašu dėl hormonų svyravimų.
Tai todėl ir mastau, jei čia kalti hormonai, vėl bus viskas veltui, tuomet jau tikrai nebegersiu. Lauksiu, kol organizmas atsikvošės biggrin.gif Tačiau, daktaras, jei skyrė šiuos vaistus, tai galbūt žino ką daro g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Sheila* @ 2013 01 14, 16:24)
Pievos.. Nuo vasaros nevalgiau saldumynu, pieno produktu, citrusiniu vaisiu, riesutu, bulviu, riebaus maisto aplamai niekad nevalgydavau. Zodziu, atsisakiau visko, kas ale issaukia spuogus. Ir visiskai spuogu nesumazejo, visiskai  schmoll.gif

Daktaras visada tvirtina, kad tai nesusiję su jokiu maistu, kad tai vienas iš daugelio mitų.
Atsakyti
Jolli tikriausiai musu daktaras tas pats Nauris. jis man del hormonu aiskino taip, jei nestumo metu oda buvo pagrazejus, tai gali buti, kad spuogai del hormonu. Pas mane nestumo metu buvo dar baisesne situacija, taigi hormonai cia ne prie ko. Ir kaip jis pats sako tie spuogai negydomi gali testis iki senatves amziaus ribu tam nera.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 01 14, 17:11)
Jolli tikriausiai musu daktaras tas pats Nauris. jis man del hormonu aiskino taip, jei nestumo metu oda buvo pagrazejus, tai gali buti, kad spuogai del hormonu. Pas mane nestumo metu buvo dar baisesne situacija, taigi hormonai cia ne prie ko. Ir kaip jis pats sako tie spuogai negydomi gali testis iki senatves amziaus ribu tam nera.

Taip tas pats smile.gif . Bet man kažkodėl šito neminėjo g.gif , tai mano ir bus tas variantas, kad nėtumo metu veidas gražėja doh.gif
Na, kartojant kursą reikės mažiau vaistų sugerti, tai dar rizikuosiu, o gal...
Užklausiu aš jo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolli: 14 sausio 2013 - 17:23
QUOTE(Jolli @ 2013 01 14, 18:22)
Taip tas pats  smile.gif . Bet man kažkodėl šito neminėjo g.gif , tai mano ir bus tas variantas, kad nėtumo metu veidas gražėja  doh.gif 
Na, kartojant kursą reikės mažiau vaistų sugerti, tai dar rizikuosiu, o gal...
Užklausiu aš jo..

sveikos tai palei jus jei nestumo metu veidas grazejo, reiskiasi ia hormonai? tai tipo ne prie ko roacutanas ar taip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(juokiukas @ 2013 01 15, 10:37)
sveikos tai palei jus jei nestumo metu veidas grazejo, reiskiasi ia hormonai? tai tipo ne prie ko roacutanas ar taip suprantu?

na GALI BUTI, bet nebutinai. Nera tokios teorijos 100proc patvirtintos.
Atsakyti
QUOTE(juokiukas @ 2013 01 15, 10:37)

na, nežinau ar taip supratote, aš roa gėriau po visų nėštumų. Jei gerai pamenu, nėštumo metu oda pagražėdavo. Tai spėjame, kad dėl hormonų. Šie vaistai man padėjo, oda susitvarkė, bet po maždaug metų, spuogai ėmė atsinaujinti. Vėl gi todėl spėjame, gal tai kalti hormonai. Ir, jei taip, gal vis dėl to, nepadės nei šie vaistai, jei hormonai darys savo. unsure.gif Kaip buvo minėta aukščiau, kad, jei tie spuogai kyla dėl hormonų, roacutanu jie negydomi unsure.gif
Atsakyti
Dėl maisto įtakos spuogam, gydytojai neturi vieningos nuomonės. Kai lankiausi pas gyd. prof. Lapinskaitę ji neigė, kad maistas gali įtakoti mano odos būklę, nebent gali sukelti alergiją ne veido srityje.
Šiuo metu gydausi pas kitą dermatologę, jos nuomone maistas turi labai didelę įtaką odos būklei ( citrusiniai vaisiai, riebus maistas, saldumynai, maistas, kurio sudetyje yra mielių ir pan.)
Kita vertus atsisakius daugelio produktų, ypač moterim, gresia mažakraujystė, kuri irgi sukelia veido bėrimą (dariausi tyrimus) doh.gif
Atsakyti
zodziu kuo giliau i miska, tuo daugiau malku doh.gif
Atsakyti
As tai tikrai isitikinau, kad maistas neturi jokios itakos mano odai (apart sokolado biggrin.gif ). O del mieliu, tai juk kaip tik kai kurie dermatologai siulo pagerti mieliu tabletes arba tiesiog valgyti mieles smile.gif Zodziu, kiekvienas dermatologas su savo nuomone..
Atsakyti
Gėriau mielių tabletes ax.gif Ko tik nebandžiau doh.gif , sako, kad tai dar vienas mitas 4u.gif
Atsakyti
Mitai ir tiek. As manau cia jau visos isbande nevalgyti to ar ano, gerti papildus, mieles, darytis visokius veido valymus. bet...
Atsakyti