Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (II dalis)

Ir dar.
Visur ieškau mamyčių, kurios pastojo po šio vaisto, norisi išsiklausinėt kas kaip sekėsi?..Kiek buvo praėję laiko po kurso baigimo?..ir pa. Gal atsiras tokių?..
Papildyta:
QUOTE(Linuke000 @ 2012 11 10, 16:59)
Sveikos, mergaitės  4u.gif

Atleiskit, jei mano klausimai kartosis, bet kol perskaityčiau , tikrai praeitų noras beskaitant gilintis  blush2.gif  temelė tikrai ilga smile.gif

Norėjau paklausti kaip atliekami tyrimai ? Ima kraują, odos pasėlį ar kita ? smile.gif
Kiek laiko laukiat ats ?
Ar yra radę kokių nors bakterijų , jei taip , tai taip pat skyrė šį preparatą ?

Ačiū už atsakymus  4u.gif

Šito vaisto veikimo principas - sutraukti riebalines liaukas, taigi jokių papildomų tyr.nedaro, tik kepenis reik ištirti ir dar kažką..žodžiu kraujo tyrimai tik tam, kad žinoti ar organizmas "paveš" šiuos vaistus ...
Atsakyti
Man gydytoja liepė pasidaryti kepenų fermentų (Alaninaminotransferazė (ALT), Aspartataminotransferazė (AST), Gama gliutamiltransferazė (GGT)); Kreatinino (CREA) ir trigliceridų kiekio kraujyje tyrimus po 1 mėn. Roa vartojimo.
Pakitimų nebuvo.
Dabar dar vartosiu 2 mėn., vėl pasidarysiu tuos pačius tyrimus ir su jais eisiu pas gydytoją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pavasarinuke: 20 lapkričio 2012 - 10:24
Mano dermatologė nei sykio neužsiminė apie tyrimus, nors vaistus geriu ketvirtą mėnesį doh.gif
Veido oda tokia sausa, kad jau pamiršau ką reiškia praustis vandeniu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiaip jau turėtų - cituoju pakuotės lapelį:

• Roaccutane paprastai didina riebalų (trigliceridų, cholesterolio) koncentraciją kraujyje. Jūsų gydytojas tikrins jų koncentraciją kraujyje prieš Roaccutane vartojimą, vartojimo metu ir baigus jį vartoti. Gydymo metu būtų geriausia negerti alkoholinių gėrimų arba nors sumažinti paprastai Jūsų išgeriamo alkoholio kiekį. Pasakykite gydytojui, jeigu riebalų koncentracija Jūsų kraujyje jau yra padidėjusi, jeigu sergate cukriniu diabetu (yra padidėjusi cukraus koncentracija kraujyje), turite antsvorį ar sergate alkoholizmu. Tuomet Jums gali reikėti dažniau tirti kraują. Jeigu reibalų koncentracija lieka padidėjusi, gydytojas gali mažinti Roaccutane dozę arba išvis jo nebeskirti.
• Roaccutane gali didinti kepenų fermentų aktyvumą kraujyje. Gydytojas tirs šiuos rodmenis kraujyje prieš Roaccutane vartojimą, vartojimo metu ir jį baigus. Jeigu šie rodmenys lieka padidėję, gydytojas gali mažinti Roaccutane dozę arba išvis jo nebeskirti.

Atsakyti
o tarkim nieko tokio kad as sportuoju labai intensyviai? ar tai negali itakot roa poveikio?
Atsakyti
QUOTE(barsas54 @ 2012 11 22, 17:44)
o tarkim nieko tokio kad as sportuoju labai intensyviai? ar tai negali itakot roa poveikio?

jeigu jums nieko neskauda tai galite sportuoti, bet jei skauda sanarius, raumenis, tada reikia mazinti kruvi.
Atsakyti
QUOTE(barsas54 @ 2012 11 22, 18:44)

Netik didelis fizinis krūvis nepatartinas, bet ir papildų vartoti nebūtų galima rolleyes.gif
Atsakyti
papildu negalima, del vitamino A perdozavimo rizikos. reikia rinktis papildus be vitamino a ir karotino. nes pats rocutanas vitamino a bomba biggrin.gif dar turi praeiti laiko tarpas tarp vienu ir kitu medikamentu gerimo.
Atsakyti
na man sanariu neskauda, visiskai jokiu skausmu nera, tiesiog galvoju jei roa gydymas suristas su prakaito liaukomis, o sportuojant prakaitavimas buna itin didelis, tai bijau kad sportavimas spuogus tik skatins augt.
Atsakyti

QUOTE(ernis_ @ 2012 11 17, 11:06)
Tiesiog tepu spuogą vaistais tol kol jis viduje sudžiūna ir iškrenta arba jau vos vos prilietus servetėle sprogsta. Tai reikalauja tikrai didelės kantrybės, kartais užtrunka ne vieną savaitę  doh.gif Žinoma būna, kad kokį mažesnį paspaudžiu, bet vėliau visada gailiuosi  lotuliukas.gif

Na pas mane irgi kaikurie issdziusta ir iskrenta, bet dauguma ju poodiniai, ir neiskrenta, juos reikia iskrapstyti..
Ir isvis, jau daugaiu nei 3 menesiai geriu vaistus, sumazino doze iki 20 mg. bet gerai apsiziurejusi supratau kad absoliuciai jokio pagerejimo... spuogu kaip nuseta.. tik skirtumas tas kad oda neriebi,o sausa ir kai pasitepu pudra po poros valandu ji nenusvalo.. (kaip budavo seniau ant riebios odos uztepus..) nebezinau ka daryti...? Atrodo akd tie spuogai niekada gyvenime nesibaigs... o oda dabar plonyte, jei tik nukrapstau koki spuoga, tai iskart pasruva kraujas, raudona ir t..t sad.gif sad.gif
Idomu ar buvo tokiu kuriems roa nepadejo? sugere visa 6 menesiu kura ir nebuvo pagerejimo?? Ka tada daryti?

Atsakyti
QUOTE(vadulka @ 2012 11 24, 18:26)
Na pas mane irgi kaikurie issdziusta ir iskrenta, bet dauguma ju poodiniai, ir neiskrenta, juos reikia iskrapstyti..
Ir isvis, jau daugaiu nei 3 menesiai geriu vaistus, sumazino doze iki 20 mg. bet gerai apsiziurejusi supratau kad absoliuciai jokio pagerejimo... spuogu kaip nuseta.. tik skirtumas tas kad oda neriebi,o sausa ir kai pasitepu pudra  po poros valandu ji nenusvalo.. (kaip budavo seniau ant riebios odos uztepus..) nebezinau ka daryti...? Atrodo akd tie spuogai niekada gyvenime nesibaigs... o oda dabar plonyte, jei tik nukrapstau koki spuoga, tai iskart pasruva kraujas, raudona ir t..t sad.gif sad.gif
Idomu ar buvo tokiu kuriems roa nepadejo? sugere visa 6 menesiu kura ir nebuvo pagerejimo?? Ka tada daryti?

o kokiom jus dozem pradejote gerti? as pirmus du menesius geriau sumoj po 30mg (ryte 20 +vakare 10). Oda po keliu pirmu dienu gerimo pagrazejo, net tu kritiniu dienu nebuvo kai turejo viskas suaktyveti. dabar trecias menesis jau pamazino doze - viena diena geriu 30, kita diena- 20. Bet kaip gydytojas sako - jei pabloges situacija, turesim vel grizti prie pradinio 30mg kasdien.
Atsakyti
QUOTE(vadulka @ 2012 11 24, 19:26)
Ir isvis, jau daugaiu nei 3 menesiai geriu vaistus, sumazino doze iki 20 mg. bet gerai apsiziurejusi supratau kad absoliuciai jokio pagerejimo... spuogu kaip nuseta.. tik skirtumas tas kad oda neriebi,o sausa ir kai pasitepu pudra  po poros valandu ji nenusvalo.. (kaip budavo seniau ant riebios odos uztepus..) nebezinau ka daryti...? Atrodo akd tie spuogai niekada gyvenime nesibaigs... o oda dabar plonyte, jei tik nukrapstau koki spuoga, tai iskart pasruva kraujas, raudona ir t..t sad.gif sad.gif

eina sau, man visiskai tas pats buvo, geriau 3 men ir absoliuciai jokio pagerejimo, atrodo lyg mano istorija papasakojus butum, maskavimas isvis tragedija buvo, visiskai taip pat kaip nupasakojai, as nutraukiau gert roa, del to, kad man net ne geriau buvo o tik blogejo, randu pilnas veidas priviso, nu ziauru o taip norejau ir tikejaus jau, kad roa pades ir busiu grazaus veido ir galesiu gyvent gera gyvenima. negeriu roa jau gal 3 sav
ir kas keisciausia kad veidas pradejo grazet, ne daug bet pagrazejas ir maskuot jau pagaliau eina normaliai. nezinau as nesigailiu kad meciau gert. butu grazejas veidas tai buciau tikrai nemetes, bet kad tik baisejo tai jau visai ziauru. bijojau jau net gert likusius menesius.
Atsakyti