Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (II dalis)

QUOTE(lipistick @ 2012 09 25, 16:48)
sveiki, jau beveik menesi geriu roaccutane smile.gif spuogeliu apmazejo,bet vistiek dar beria. Geriu po 20mg i diena, dar 3men. gersiu,taciau po menesio einu pas gydytoja, ziuresim didint doze ar ne. Lankiausi gk klinikoj pas gyd. Grigaitiene, patare nesikankint su tais tepaliukais,o iskart eik prie reikalo smile.gif

Aš antradienį taip pat lankiaus pas gyd. Grigaitienę. Jau prieš vykstant pas ją buvau save nuteikusi gerti Roa. Po vizito sprendimas tik sutvirtėjo. Sakyčiau labai protingai ji man apie tokį gydymosi būdą paaiškino. Tikiu, kad viskas bus gerai.
Tu jau beveik mėnuo geri - kaip jauties? Kokie pastebėjimai? Aš šiandien išgėriau pirmąją tabletę. Kadangi esu ne LT, tai gyd. man kaip ir sudarė viso ciklo planą. Pirmą mėn. gersiu po 20mg, sekančius 2mėn. po 30mg. Pradžia padaryta.
Atsakyti
Vaida - saule, ką sakė gyd.? Ar skyrė kokių papildomų tepamų vaistų? Išties įdomu palyginti skirtingų gydytojų metodiką gydant tais pačiais vaistais smile.gif O iš dozės galima daryti išvadą, kad tavo būklė nėra tokia sunki kaip mums pasakojai ax.gif
Sveika prisijungus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernis_: 28 rugsėjo 2012 - 06:38
o doze visiem didinama po pirmo menesio? Nes kiek as supratau tai veliau ji tik mazinama g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 09 28, 08:12)
o doze visiem didinama po pirmo menesio? Nes kiek as supratau tai veliau ji tik mazinama  g.gif

Daugumai dozė antrą- trečią mėnesį yra padidinama, o paskutinius mėnesius mažinama. Prašysiu, kad man didintų, nes organizmas jau priprato prie dozės, pradėjo vėl žandukus spuogeliai pulti doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, netyčia čia užklydau. Mano draugė (jai nustatytas policistinis kiaušidžių sindromas) gėrė tą vaistą pusę metų, spuogų buvo apmažėję, bet visiškai neišnyko. Po kelių mėnesių antras kursas su gan nemažomis dozėmis vėl apie pusę metų, atrodo jau spuogai dingo, bet gražiu veidu pasidžiaugė mažiau nei metus. Dabar vėl spuogai kyla kaip grybai. To pasekoje susigadino kepenis, dabar nei dienos be vaistų. Todėl prieš pradedant vartoti pamąstykite ar tikrai verta gerti šį nuodą?
Atsakyti
QUOTE(sadija @ 2012 09 28, 12:12)
Sveikutės, netyčia čia užklydau. Mano draugė (jai nustatytas policistinis kiaušidžių sindromas) gėrė tą vaistą pusę metų, spuogų buvo apmažėję, bet visiškai neišnyko. Po kelių mėnesių antras kursas su gan nemažomis dozėmis vėl apie pusę metų, atrodo jau spuogai dingo, bet gražiu veidu pasidžiaugė mažiau nei metus. Dabar vėl spuogai kyla kaip grybai. To pasekoje susigadino kepenis, dabar nei dienos be vaistų. Todėl prieš pradedant vartoti pamąstykite ar tikrai verta gerti šį nuodą?

Sveika 4u.gif Gydytoju prieziura, tyrimai ir yra tam, kad stebeti organizmo reakcija i vaista. Jei ji netinkama, manau joks gydytojas neleistu gerti vaisto toliau. O jusu pati drauge labai rizikavo savo sveiakata gerdama 3 kursus, negi nebuvo daromi tyrimai?!!! Na, bet suprantu ir ja - spuogai tikrai gadina gyvenimo kokybe doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sadija @ 2012 09 28, 11:12)

Man atrodo kad jai turėjo kažkokį kitą vaistą skirti, jei jai policistinis sindromas g.gif Nes šeip juk liepia visokius tyrimus pasidaryti, o dar tuo labiau jei nepadėjo, tai tikrai kažkas netaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ernis_ @ 2012 09 28, 08:33)
Vaida - saule, ką sakė gyd.? Ar skyrė kokių papildomų tepamų vaistų? Išties įdomu palyginti skirtingų gydytojų metodiką gydant tais pačiais vaistais  smile.gif  O iš dozės galima daryti išvadą, kad tavo būklė nėra tokia sunki kaip mums pasakojai  ax.gif
Sveika prisijungus  thumbup.gif

Gyd.šio vaisto primygtinai gerti neliepė, buvo galima ir antibiotikais pabandyti gydytis. Bet ji man pasakė taip: jei tik pacientas pats nėra prieš šiuos vaistus, tai ji labai ir labai rekomenduoja nieko nelaukti ir gydytis jais. Anot jos, antibiotikas didesnis nuodas nei roa. Nėra jis toks baisus, pasak gyd., didžiausias ir pavojingiausias minusas - apsigimimai, todėl prieš pradedant juos gerti pacientas turi suvokti to riziką ir maksimaliai bei atsakingai saugotis. Aš tą riziką puikiai suvokiu, viską apmąsčiau, pasitariau su vyru. Beje, gydytoja ir pati yra gėrusi šį vaistą.

Kai turi tokių (ar kitokių) bėdų, nori nenori, reikalingas daugiau apie tai išmanantis žmogus. Ir jei tik randi tokį, kuriuo gali pasitikėti, valio... Reik jausti pačiam, galiu, noriu gydytis tuo ir tuo ar ne. Štai darkart pas norvegijos gyd.apsilankiusi supratau, kad negalėčiau pas ją gydytis. Nors ji būtų išrašiusi šį vaistą (tik čia tvarka tokia, kad reikia kontraceptikus gerti, priduoti nėštumo testus kas mėnesį ir t.t.).
Šia gydytoja pasitikiu. Vizito metu tikrai nusiraminau ir tikiu, kad viskas bus gerai.

Dėl skirtos dozės negaliu nieko pakomentuoti 4u.gif Man ir dabar atrodo, jog situacija manojo veido labai rimta. Randų daug. Spuogai kyla kasdien. Ir visokie doh.gif Aš dar galvoju, gal ji tiesiog atsargumo sumetimais skyrė mažesnes dozes. Vis tik aš esu ne LT.
Bet vėlgi, gydytoja turbūt geriau gali įvertinti mano situaciją, žiūri ir lygina... gal kaip ir sakai, nėr taip blogai. O gal tiesiog skiriasi gydytojos gydymo būdas. Gal tavasis gyd. linkęs pradėti nuo stiprios dozės. Kiekvienas juk remiasi savomis praktikomis. Beje, gyd. manymu, man turbūt gerti šio vaisto 6-tą mėn. nereikės. O pagal dabartinį jos sudarytą planą šeštą mėnesį reiktų gerti tris kartus į savaitę.

Be Roa man išrašė pora drėkinamųjų kremų, rekomendavo veido prausiklį iš Avene, tai įsigijau. Spuogeliams dezinfekuoti (išspaudus) nusipirkau tokį tirpalą iš Universiteto vaistinės. Kaip ir viskas.

Šiandien dar bus tik trečia diena, kuomet gersiu vaistą. Kada jums pasireiškė pirmieji šalutiniai požymiai? g.gif
Atsakyti
Šalutinis poveikis pasirode penktą- septintą dieną, bet buvo toks staigus, kad iš pačio ryto teko bėgti į vaistinę akių lašų, kremo smile.gif
Pastebėjau, kad dėmelės likusios po spuogelių labai paryškėjo, pagilėjo schmoll.gif Todėl Vaida, pakentėk, nespaudyk veiduko, nes nuo Roa odytė bus labai jautri ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Na mg kieki apskaiciuoja pagal svori, gal vaida-saule nedaug sveria g.gif

Man akiu lasu visiskai nereikia, nejauciu jokio diskomforto. apie kokia 5ta diena prasidejo tam tikru veido sriciu perstejimas ir paraudimas, kuo betepiau vistiek jausmas tas pats. Po kokiu penkiu dienu visos raudonos vietos nupleiskanojo ir tas klaikus jausmas pradingo. Dabar dziusta tik lupos (geriu trecia savaite). Na dar galvoj labai daug pleiskanu, bliuzonas juodas tai kaip is tos reklamos apibyra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ernis_ @ 2012 09 29, 17:57)
Šalutinis poveikis pasirode penktą- septintą dieną, bet buvo toks staigus, kad iš pačio ryto teko bėgti į vaistinę akių lašų, kremo  smile.gif
Pastebėjau, kad dėmelės likusios po spuogelių labai paryškėjo, pagilėjo  schmoll.gif  Todėl Vaida, pakentėk, nespaudyk veiduko, nes nuo Roa odytė bus labai jautri  ax.gif  4u.gif

Šiandien gėriau ketvirtą tabletę. Ir per vakar šiandien mane jau gerokai išmėtė spuogais schmoll.gif Tai nežinau, ar čia jau Roa savo daro ar tiesiog pridygo, kaip kad ir anksčiau. Nors kad taip staiga ir tiek nemažai tai kurį laiką nebuvo. Dar man sloga šiokia tokia, tai negaliu normaliai įvertinti, ar dėl jos, ar ne, bet džiūsta burna, o tuo pačiu šiek tiek ir lūpos.
Dėl spuogelių spaudymo, tai skaičiau apie tai čia forume, kad oda pajautrėjus ir kad randeliai ryškesni. Kai užklausiau apie tai pas gyd. tai ji man nesakė, jog negalima spaudyti spuogelių, tik priminė, kaip tą daryti, kuo uždezinfekuoti ir viskas. Ir tiesą pasakius negaliu susilaikyti nespaudus, nes va kad ir šiandien ant naujai pridygusių jau tiek baltų viršūnėlių, kad jei nespausčiau, ryt į darbą neišeičiau 4u.gif Švelniai išspaudžiau ir uždezinfekavau.
Svoris mano nėra mažas, esu normalaus sudėjimo. Sveriu apie 60kg.

Ech... tikiuos, kad nepritruksiu tikėjimo, ypač gydymosi pradžioje, kuomet kaip suprantu iš jūsų patirčių būna sunkiausia... g.gif doh.gif
Atsakyti
Pirmas dvi savaites bėrė kaip anksčiau, kitas dvi saw. nebėre beveik išvis ( jau buvau apsidžiaugus, kad baigėsi mano vargai). Antras mėnesis prastesnis - oda pariebėjo, spuogelių vis atsiranda pastoviai, atsiranda ir sausos raudonos dėmės. Beja, apetitas kaip padidėjo... nžn ar tai nuo Roa, bet niekada gyvenime tiek daug nevalgiau lotuliukas.gif Tikiuosi, gyd. padidins dozę, nes tas pastovus bėrimas mane neramina g.gif
Atsakyti