Sveiki, norėčiau pasidalinti ir savo patirtimi. Esu 18-etė abiturientė, spuogai mane kankina maždaug nuo 12 metų. Ir tikrai kankina. Dažnai pagalvoju, kodėl likimas ( ar Dievas) mane nubaudė tokiu dalyku, nors tai nei likimas, nei Dievas, o genai. Išbandžiau tikrai daug priemonių, pradedant kosmetinėmis, baigiant roaccutane, kurį ir vartoju šiuo metu. Geriu jį nuo spalio, taip kad dabar jau ketvirtas mėnuo. Pirmus tris mėnesius gėriau po 20mg/day, dabar kas antrą 20/30mg . Labai džiaugiuosi, kad veiko oda nebeblizga po pusdienio, galvos nereikia plauti kasdien. Tačiau spuogai niekur neišdyko. Žymiai sumažėjo juodų inkštirų, bet išsikelia skausmingi dideli spuogai, ir yra daug tokių vidinių. Vakare veidą nuprasus jis atrodo su daugybe raudonų dėmelių. Be abejo yra randų. Man keista klausyti žmonių, kuriems išsikelia keli, keliolika spuogeliu ir jau guodžiasi. Patikėkit, jūs tikriausiai nesuprantat, ką reiškia visą paauglystę kentėti tai, kai širdyje rūpi vaikinai, o jie į tave nė nežiūri. Šlykštu, kai bendrauji su žmogum, o jis žiūri ne į akis, o į spuogus. Ačiū Dievui, dar niekas nenustojo su manimi bendrauti, pasakęs priežastį "tu negraži.tu spuoguota". jei taip įvyktų, neištverčiau. Tikriausiai jei bendraamžiai manęs nežino, vartoja posakį " ta su spuogais" . Juk tai baisu.
Nenoriu daug guostis, juk ne viena tokia esu. Tiesiog noriu jūsų paklausti, ar dar galiu tikėtis įspūdingo rezultato su tuo roaccutane, nes šiuo metu pagerėjimas nėra labai didelis. Ar roa bent kiek pagydys dėmeles ar randelius?
Noriu džiaugtis gyvenimu.
http://www.sendspace.com/file/yx8bg4 (čia tiek 16 diena vartojant, tiek dabar..)