Sveiki, ar Lietuvoje siuo metu galima si vaista nusipirkti be recepto? Bandziau UK prasyti kad recepta israsytu bet neisrase, o israse kazkokio antibijotiko "oxytetracycline dihydrate", pagooglinus pasiziurejau, kad cia kazkoks veterinarinis vaistas Galvoju nu visko gana dar to betruko, tai nusprendziau net nevartot. O siaip kam nors UK pavyko nusipirkt gal?
QUOTE(tarpkitko22 @ 2012 02 22, 14:59)
Sveiki, ar Lietuvoje siuo metu galima si vaista nusipirkti be recepto? Bandziau UK prasyti kad recepta israsytu bet neisrase, o israse kazkokio antibijotiko "oxytetracycline dihydrate", pagooglinus pasiziurejau, kad cia kazkoks veterinarinis vaistas Galvoju nu visko gana dar to betruko, tai nusprendziau net nevartot. O siaip kam nors UK pavyko nusipirkt gal?
UK nueini pas GP, tas nusiuncia pas dermatologa, jei israso - nusiperki ligonines vaistinej. Kainuoja 7.40. Tas pats Roaccutanas uz kuri Lietuvoj plesia simtus
QUOTE(tarpkitko22 @ 2012 03 06, 15:01)
nesamone.. neduoda UK siuntimo pas dermatologa, sako, kad ten siuncia tik extra atvejais ir kad turiu bent puse metu pavartot antibijotikus, nors nedomina jų, kad antibijotikus vartojau Lietuvoj...
Eik tada privačiai LT nereikia siuntimo pas dermatologus, jei yra problemų kreipiesi į dermatovenerologijos centrą arba eini privačiai. Aišku, visada galima bandyti pirkti be recepto, bet gi čia ne vitaminai. Man niekada recepto nepaimdavo, taip pat dozę galėdavau pirkti vos ne kokią norėdavau, neįdomu jiems buvo, kas recepte parašyta, bet visiškai be recepto niekada nebandžiau. Vis tiek gydytojas turi parengti gydymo planą.
QUOTE(tarpkitko22 @ 2012 03 06, 13:01)
nesamone.. neduoda UK siuntimo pas dermatologa, sako, kad ten siuncia tik extra atvejais ir kad turiu bent puse metu pavartot antibijotikus, nors nedomina jų, kad antibijotikus vartojau Lietuvoj...
samone, labai priklauso nuo GP, koki turi, kuris siuncia, nereik jokiu ten extra atveju maciau su kokiais veidais ten pas dermatologa sedi paaugliai, nieko ten extra nera ir ta pati roacutana geria
QUOTE(zuika26 @ 2012 02 11, 16:40)
pukelis 007 as neskaiciau,bet man ir nelabai idomu ,nes gyvenime viskas kenkia,viskas blogai ir t.t. su spuogais gyventi yra nei kiek geriau ,rizikuoti del geresnes gyvenimo kokybes yra normalu,koks skirtumas jei nebematai gero gyvenimo spuoguota, tai manau rizikuoji bet ka, kad tik but geriau ir jau nebebuna svarbu tie salutiniai poveikiai ar dar kazkas,mano manymu vien gyventi yra rizikinga ir baisu,jei pradesim visko bijot ir nieko nesiekt tai gal isvis geriau cast po zemele, ir ramu,nebus nei salutiniu poveikiu,nei nervu nesigadysi ir t.t. tiesiog visas gyvenimas yra rizika ir su tuo reik susitaikyt,o musu protas yra didziule galia jei isikalsi kaip blogai tai taip ir bus,visa ta blogi ir jaus organizmas!taip kad baimes salin ir nusiteikit kuo geriausiai jei tai jusu paskutine viltis
visiškai pritariu
aš dabar jau geriu po 10mg kas antrą dieną, žodžiu artėju prie metimo na ir nieko, atrodo kolkas viskas normaliai, oda ir plaukai vėl pradėjo šiektiek labiau riebaluotis, lūpos taip nebesausėja, o spuogelis taip pat išdygsta nebent koks vienas mažytis ir labai greitai dingsta taip kad aš taip pat deduosi prie tų, kurios visiškai nesigaili vartojusios šiuos vaistus
aišku, po šitiek metų kovos su spuogais veidas nusėtas randeliais ir raudonom dėmelėm, bet visgi oda gan lygi, o baigusi gerti vaistus žadu pasitvarkyti likusius randus lazerio pagalba
Sveikos. Norėčiau paklausti. Roa vartoju (gydytojo prižiūrima) jau 15 mėnesių, visą tą laiką po 20 mg per parą. Pradžioje oda buvo baisi, kadangi ji ir šiaip dar labai plona, tad kiekvienas giluminis spuogas palikdavo randelius, kurie vedė ir tebeveda į neviltį.. Gydytoja man aiškino, kad esmė tame, kad tam, jog gydymas būtų efektyvus, turi susidaryti tam tikra kumuliacinė dozė lygi 120-150 (taip rekomenduoja Roche), kuri apskaičiuojama visus išgertus mg padalinus iš kūno svorio kg). Ir jog nėra skirtumo, ar geriama taip, kaip geriu aš, ar didinant/mažinant dozes ir geriant trumpesnį laiko tarpą. Dar ketinu gerti porą mėnesių.. Bet kiek skaičiau, jog geriant mažomis dozėmis, daug didesnė tikimybė, kad problemos vėl atsiras.. Ir dar neramu, ar tikrai galima tiek ilgai vartoti juos? Gal kas galėtų savo nuomonę išreikšti.. Šiaip be odos sausumo, lūpų džiūvimo jokių pašalinių poveikių nejaučiu, visi tyrimai, kuriuos darausi kas 3 mėn, be pakitimų; odos būklė be tų randelių ideali.. Kaip rūpinatės savo oda, kad po gydymo vėl nepradėtų berti, nes vien pagalvojus apie tai, apima didelė neviltis.. Ir čia nelabai į temą, bet visgi susiję: kaip elgiatės su likusiais randais? Situacija nėra labai tragiška, bet lazerinėm/stipriom rūgštinėm procedūrom nesiryžčiau, nes, kaip sakiau, ir taip turiu labai ploną odą, bijau dar labiau nepakenkti.. Ar yra kokių mažiau invazyvių metodų? Dermatix'as deja, jei ir veikia, tai tik šviežius randus.. Dėkui, jei pasidalinsit nuomonėmis.
Žodžiu jau vartoju ir aš Roa. Savaitę laiko kai geriu po 20 mg, tai nė oda sausėja nė lūpos, tikriausiai reikės didint dozę greitu laiku.
Papildyta:
O po kiek laiko odos būklė pagerėjo, kai gėrei tokiomis dozėmis?
Papildyta:
QUOTE(etcetera @ 2012 03 11, 10:42)
Sveikos. Norėčiau paklausti. Roa vartoju (gydytojo prižiūrima) jau 15 mėnesių, visą tą laiką po 20 mg per parą. Pradžioje oda buvo baisi, kadangi ji ir šiaip dar labai plona, tad kiekvienas giluminis spuogas palikdavo randelius, kurie vedė ir tebeveda į neviltį.. Gydytoja man aiškino, kad esmė tame, kad tam, jog gydymas būtų efektyvus, turi susidaryti tam tikra kumuliacinė dozė lygi 120-150 (taip rekomenduoja Roche), kuri apskaičiuojama visus išgertus mg padalinus iš kūno svorio kg). Ir jog nėra skirtumo, ar geriama taip, kaip geriu aš, ar didinant/mažinant dozes ir geriant trumpesnį laiko tarpą. Dar ketinu gerti porą mėnesių.. Bet kiek skaičiau, jog geriant mažomis dozėmis, daug didesnė tikimybė, kad problemos vėl atsiras.. Ir dar neramu, ar tikrai galima tiek ilgai vartoti juos? Gal kas galėtų savo nuomonę išreikšti.. Šiaip be odos sausumo, lūpų džiūvimo jokių pašalinių poveikių nejaučiu, visi tyrimai, kuriuos darausi kas 3 mėn, be pakitimų; odos būklė be tų randelių ideali.. Kaip rūpinatės savo oda, kad po gydymo vėl nepradėtų berti, nes vien pagalvojus apie tai, apima didelė neviltis.. Ir čia nelabai į temą, bet visgi susiję: kaip elgiatės su likusiais randais? Situacija nėra labai tragiška, bet lazerinėm/stipriom rūgštinėm procedūrom nesiryžčiau, nes, kaip sakiau, ir taip turiu labai ploną odą, bijau dar labiau nepakenkti.. Ar yra kokių mažiau invazyvių metodų? Dermatix'as deja, jei ir veikia, tai tik šviežius randus.. Dėkui, jei pasidalinsit nuomonėmis.
O po kiek laiko odos būklė pagerėjo, kai gėrei tokiomis dozėmis?
Pagerėjo greitai; iškart tik pradėjus gerti kokias 2 savaites kankinaus ir atrodė, būklė kaip tik blogėjo; po mėnesio buvo keletas mažyčių spuogelių, bet iš esmės oda jau akivaizdžiai taisės ir buvo švari. Dar šiek tiek bėrė antrą mėn. Po jų (išskyrus tuos likusius randus ir sausumą) galėjau nebeturėt jokių priekaištų savo odai (na, kartais vienas kitas mažas spuogelis, netrukdo gyvent) ir taip tęsias iki šiol. Labai bijau, kad baigus gerti vėl viskas neatsinaujintų..
QUOTE(etcetera @ 2012 03 11, 11:42)
Sveikos. Norėčiau paklausti. Roa vartoju (gydytojo prižiūrima) jau 15 mėnesių, visą tą laiką po 20 mg per parą.
15 mėnesių??? Na gydytoja sako, vadinasi, žino, bet gerti daugiau nei metus... o tai koks gydytojos planas? Kiek dar tu taip gersi? Aš gėriau pusę metų gal po 10 mg ir 20 mg gal, bet neturėjau didelių problemų. Metus gerti palaipsniui didėjo plaukų ir veido riebalinimasis, spuogelis koks vienas kitas per PMS kaip ir daugeliui merginų, tik tiek. O šiaip nenorėčiau tiek ilgai gerti, vis tiek ne vitaminai, vaikus gal kada gimdyti reikės, oficialiai sako, kad išsivalo organizmas per mėnesį ar kiek ten, bet mano gydytoja tai labai atsakingai žiūri, tai bent metus nerekomendavo.
sveikos,kuo drekinate oda?mano taip issausejo,kad net baisu..
QUOTE(lolipop' @ 2012 03 13, 17:13)
sveikos,kuo drekinate oda?mano taip issausejo,kad net baisu..
Bioderma Sebium Hydra )