Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (II dalis)

sveiki, vaistukus geriu jau 4 mėnesius su trupučiu. tris mėnesius gėriau po 10mg per dieną. po pirmojo mėnesio veidukas buvo neblogai apsitvarkęs, bet vėliau vėl ėmė blogėti, taigi po tu trijų mėnesių gydytoja skyrė 20mg per dieną. šitaip juos vartoju jau virš mėnesio ir situacija mane tikrai džiugina smile.gif kartais išdygsta pora spuogų, bet šiaip veidas lygus smile.gif tai va tiek, gruodžio pradžioje baigsiu gerti turimą pakuotę ir vėl eisiu pas gydytoją išsirašyti naujų, labai tikiuosi kad dozės nebereikės didinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa 01 @ 2011 11 14, 08:08)
O kokie tie tyrimai bus gal sake, ir ar toje privacioje klinikoje reikes juos atlikti,ar galima bus savo poliklinikoje?

minejo kraujo tyrimus,atrodo,o del to kur juos darytis reikes kazkaip nesake,man is tiesu nelabai yra skirtumo kur ,tai ir neklausiau ax.gif
venus,o kodel jums tokia nedidele doze reikia gerti? g.gif
mano veidukas irgoi grazeja,nors buvo pablogejimas,bet dabar jau geriau,spuogeliai nauji nebedygsta,tik va tas riebumas odos tai niekur nedingo,blizgu kaip veidrodis doh.gif dar lupos labai isdziuvo ir galva niezti,daugiau kaip ir jokiu pasaliniu pojuciu nejauciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tttsandra @ 2011 11 14, 15:09)
venus,o kodel jums tokia nedidele doze reikia gerti? g.gif

na matyt man tiek užtenka, kadangi mano atvejis nėra vienas iš sunkesnių smile.gif
Atsakyti
As tai jau geriau truputi daugiau nei 2 menesius, baisiausias laikotarpis buvo tarp 1 ir 2 menesio, atrodziau taip baisiai kaip niekada neatrodziau kol negeriau roa, bet pas mane daug ir buvo ant smakro tokiu poodiniu spuogeliu, kuriu net 10 rugstinio pilingo proceduru nesugebejo iskelti, o roa tai jau pasistenge, atkentejau ta baisuma, dbr oda lygeja su lyg diena...Geriau po 30mg, po 2 men gydytojas padidino doze iki 40mg, nes pasak jo po 2 menesiu nauju spuogeliu jau neturetu islysti o pas mane dar vienas kitas per diena islenda...
Atsakyti
Cia kalbi apie grozio akademija? o kiek kainuoja ten rugsstinis pilingas? Na matai siaip kursas gydymo yra apie 5-6 men., o rezultatai kiekvienam indvidualiai pasireiskia, priklasomai nuo to kaip vaistai pasiduoda organzimui ir aisku kokia odos bukle, nors as dar nepasiekiau norimu rezultatu bet bent jau jauciu kad kazkas tikrai vyksta, oda pleiskanoja, lyginasi, nors dar ir paberia, bet butu gaila isleistu pinigu, sugadintu nervu ir nepabaigti viso kurso...
Atsakyti
Merginos,

o aš gėriau TRIS kursus. Pirmą mždaug 14 metų, antrą - 16-os, trečią - 18-os. Ir dabar, kai man 22, vistiek oda nėra lygi, nors kasdien tepuosi Zeniac kremais ir naudoju tik specialius prausiklius veido priežiūrai ir t.t. Nesitikėkit, kad oda visuomet išliks lygi ir mėgaukitės tuo, kaip atrodot, kol dar geriat šiuos vaistus. VĖLIAU TAIP NEIŠLIKS.

Beje, yra labai labai geras straipsnis apie visą Roaccutane istoriją ir veikimą.
Žinojot, kad jo prototipą iš pradžių skirdavo odos VĖŽIUI gydyti? Kad čia beveik tas pats, kas chemoterapija? Va tas straipsnis, žiūrėkite 10 psl.:

http://humanistni.or...2011inners .pdf

Pripažinsiu, be Roaccutane mano oda niekad nebūtų pasiekusi net tokios būklės, kuri yra dabar (ne ideali, bet bent jau ne košmariška ir pakenčiama), bet tikrai bijau kaip man tai atsilieps ateityje. Gerai, kad bent nedidelėm dozėm gėriau ir nejaučiau beveik jokių šalutinių efektų. Kas žino, kaip bus vėliau...
Atsakyti
Planuoju ir aš prisijungti prie geriančių Roa...
Mane labiausiai neramina tas siaubingas poveiks vaisiui..Skaičiau labai daug, visur rašo, kad po mėnesio baigus kursą ji pasišalina iš organizmo ir saugu pastoti, bet vistiek kažkaip neramu..aš aišku palauksiu ne mėnesį-daugiau, bet nerimas vistiek yra, nes dar vienas vaikas betkokiu atveju yra planuose..Gal yra tokių, kurios po vaisto vartojimo gimdė?.. g.gif
Atsakyti
http://www.alfa.lt/s...12-01-11_12-18/

netycia atradau straipsni, gal padrasins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tttsandra @ 2011 11 12, 18:15)
man butent sis gydytojas ir israse.del to ji ir rinkausi,nes is anksciau zinojau,kad jo nuomone(beje,mano irgi )visokiais tepaliukais ir veido valymais riebios odos nepagydysi.ir maistas itakos tam neturi,nors kai ateidavau pas ksometologe su isbertu veidu,pastoviai man sakydavo arba va nuo streso arba nuo maisto,nors nebudavau nei stresuota nei kazka blogo privalgius.visi tie tepalai ,valymai apgydo,bet jei problema rimta ir tarkim paveldima(kaip mano atveju,mamai46metai o jinai vis dar naudoja priemones nuo spuogu,nors neberia jos kaip manes,bet isdygsta karts nuo karto nemazai,kartais ir giluminiu).KT man irgi nepadejo ,vis daugejo randeliu,todel jau buvau nusiteikus gert situos vaistukus,tik va nei viena gydytoja man nenorejo ju rasyt,nes as matai ,vaisingu metu moteris,imsiu ir pastosiu(nors ir taip vartoju KT del sito dalyko,nes jau turiu vaika ir daugiau neplanuoju).aisku gyd Grusauskas prigasdino kad tik nepastociau,bet del to nebijau ,nes tikrai saugausi.pasaliniu poveikiiu is tikruju nelabai jauciu,oda kadangi super duper riebi buvo(juokauju kad po pusval kai nuprausiu veida kitas zmogus savo atspindi gali ant mano veido matyt nes visa kaip taukuota atrodau),lupos aisku padziuvo,bet panasiai man dziuna ziema.dar kazkiek galva niezti biggrin.gif bet man tai ne problema,nes labai labai noriu turet grazu veida smile.gif grazia figura galim visos tureti ,tik noro reikia,o va su veideliu dietu neprisilaikysi ar dar ko biggrin.gif todel ir pasiryzau gert situos vaistukus,nes psichologine problema man buvo baisi del to kad beria..dziaugiuosi kad gydytojas tai suprato.Beje,pas mane nera daug tu tokiu cistiniu spuogu,kaip pas dauguma ciakiek maciau,bet pas mane jie tokie smulkus bet su baltom virsunelem ir milijonai inkstiru ir oda nerealiai riebi.

Sveikos merginos, turiu ir as sia problema, nors man 25 metai, tiesa pas mane pavieniai spuogai, pasitaiko ir skausmingu giluminiu. Bet deja man butent sis gydytojas ir neisrase siu vaistu, gal kad nesu gimdziusi, o gal kad perlengva forma, o gal kad lankiausi pas ji antroj ligoninej nes girdejau kad privaciose gydyklose si vaista raso gydytojai lengva ranka. Petkevicius (Grusausko mokytojas) ir nenorejo ju skirti, tipo jei butum labai spuoguota tai nebutu jokiu klausimu, nors aiskiai pasake kad padetu tik tie vaistai ir pagal mano indikacijaas jie butu labai veiksmingi, bet nusizengtu gydytojo etikai ir mano atveju tik isorinis gydymas, nors nepadejo niekas, zodziu jei buciau labai spuoguota tai galeciau dziaugtis lygia oda bet kadangi vidutinio sunkumo tie spuogai tai vaiksciot su jais turesiu iki 40 metu - isvada tokia. Neviltis apeme, galeciau pati gert tuos vaistus nes lengvai galiu nusipirkti bet tiesiog norisi tai daryti profesionalo prieziuroje ir gerti teisingom dozem. Tad gal galite patarti koki gydytoja kuris Kaune israse siuos vaistus esant panaisai situacijai kaip mano - negimdziusi ir nebuvot sunkios formnos spuogotumo.
Atsakyti
QUOTE(Eglius87 @ 2012 01 12, 16:44)
Sveikos merginos, turiu ir as sia problema, nors man 25 metai, tiesa pas mane pavieniai spuogai, pasitaiko ir skausmingu giluminiu. Bet deja man butent sis gydytojas ir neisrase siu vaistu, gal kad nesu gimdziusi, o gal kad perlengva forma, o gal kad lankiausi pas ji antroj ligoninej nes girdejau kad privaciose gydyklose si vaista raso gydytojai lengva ranka. Petkevicius (Grusausko mokytojas) ir nenorejo ju skirti, tipo jei butum labai spuoguota tai nebutu jokiu klausimu, nors aiskiai pasake kad padetu tik tie vaistai ir pagal mano indikacijaas jie butu labai veiksmingi, bet nusizengtu gydytojo etikai ir mano atveju tik isorinis gydymas, nors nepadejo niekas, zodziu jei buciau labai spuoguota tai galeciau dziaugtis lygia oda bet kadangi vidutinio sunkumo tie spuogai tai vaiksciot su jais turesiu iki 40 metu - isvada tokia. Neviltis apeme, galeciau pati gert tuos vaistus nes lengvai galiu nusipirkti bet tiesiog norisi tai daryti profesionalo prieziuroje ir gerti teisingom dozem. Tad gal galite patarti koki gydytoja kuris Kaune israse siuos vaistus esant panaisai situacijai kaip mano - negimdziusi ir nebuvot sunkios formnos spuogotumo.

galiu pasakyti,kad ir man nenorejo jis israsyti,butent del amziaus,nors ir esu gimdziusi.man sake taip,butu 35 israsyciau iskart...bet as jo isprasiau doh.gif biggrin.gif isgelbejo dar tai,kad siuo metu vartoju kontraceptikus ir tikrai neplanuoju pastot ir tiesiog super riebi oda ir tai,kad jau visi kiti budai buvo isbandyti..as irgi nebuvau tokia spuoguota kaip tas modelis auksciau straipsnyje,bet buvau pastoviai isberta smulkiais baltais spuogais+giluminiu vis daugejo,yra randeliu.vyras man is pradziu sake,kad va,kam tau tie vaistai,nesi juk labai spuoguota,o dabar pats mato kaip pasikeite veidas ir kokia laiminga as.gyvenimas pagerejo 100procentu,yra aisku inkstiru,bet tai niekas palyginus su baltais spuogais ir giluminiais.pabandykit dar pas ji nueiti,labai paiszadeti kad tikrai tikrai nepastosit ir artimiausiu metu neplanuojat,gal tada israsys.as kiekviena kart kai pas ji aeinu pirmas klausimas buna ar tikrai nepastojai biggrin.gif vis tik jam didele atsakomybe jeigu jus pastosit...
Atsakyti
QUOTE(tttsandra @ 2012 01 12, 19:17)
galiu pasakyti,kad ir man nenorejo jis israsyti,butent del amziaus,nors ir esu gimdziusi.man sake taip,butu 35 israsyciau iskart...bet as jo isprasiau doh.gif  biggrin.gif isgelbejo dar tai,kad siuo metu vartoju kontraceptikus ir tikrai neplanuoju pastot ir tiesiog super riebi oda ir tai,kad jau visi kiti budai buvo isbandyti..as irgi nebuvau tokia spuoguota kaip tas modelis auksciau straipsnyje,bet buvau pastoviai isberta smulkiais baltais spuogais+giluminiu vis daugejo,yra randeliu.vyras man is pradziu sake,kad va,kam tau tie vaistai,nesi juk labai spuoguota,o dabar pats mato kaip pasikeite veidas ir kokia laiminga as.gyvenimas pagerejo 100procentu,yra aisku inkstiru,bet tai niekas palyginus su baltais spuogais ir giluminiais.pabandykit dar pas ji nueiti,labai paiszadeti kad tikrai tikrai nepastosit ir artimiausiu metu neplanuojat,gal tada israsys.as kiekviena kart kai pas ji aeinu pirmas klausimas buna ar tikrai nepastojai biggrin.gif vis tik jam didele atsakomybe jeigu jus pastosit...

ejot i azuolyno seimos centra ar antroje ligonineje pas ji buvot? po kiek mg jus geret?
Atsakyti
sveikos smile.gif roaccutana geriu jau šešis mėnesius, dabar einu link dozės mažinimo, veidas tokios geros būklės, kokios jau labai seniai nebuvo biggrin.gif dar kartais išdygsta vienas mažytis spuogelis ir jis jau atrodo pasaulio pabaiga biggrin.gif aišku žiūrėsiu kaip bus toliau, kai nutrauksiu vaistus, bet bentjau kolkas visiškai nesigailiu, kad pradėjau juos vartoti, nors išpradžių buvo nedrąsu ryžtis smile.gif
Atsakyti