Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (II dalis)

O kiek i kursa ieina tableciu?
Perskaicius informacini lapeli issigandau, labai daug salutiniu poveikiu blink.gif
Leksiu skaityt ankstesne tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilauogė* @ 2010 12 17, 13:55)
O kiek i kursa ieina tableciu?
Perskaicius informacini lapeli issigandau, labai daug salutiniu poveikiu  blink.gif
Leksiu skaityt ankstesne tema smile.gif

ziurint kiek tau daktare paskirs gerti mg i diena,buna tableciu kur 1 tabletej 10mg arba 20 mg.dazniausiai pradedama gerti nuo 20mg arba 30mg ir doze didinama kas menesi o po to vel mazinama,as tai dabar geriu 40mg tai man iseina 4 tabletes nes perku kur 1 tableteje yra 10mg(tie mg tai roaccutan sudetis kiek ten jo medziagu yr ir pan,nemoku paaiskyt lotuliukas.gif blush2.gif ),tai gan nemazai tableciu iseina per menesi.nu tikiuosi supratai ka norejau pasakyt ax.gif nelabai as moku paaiskyt blush2.gif
na o tu salutiniu poveikiu tai visi vaistai turi daug tiesiog nereik sureiksmint,tik del kepenu tu fermentu tai reik prisiziuret.nu vienu zodziu cia rimtas vaistas turi labai rimtai viska apgalvot ir nusprest mirksiukas.gif
Atsakyti
ko cia nemoket paaiskint ? yra roccutane 10mg ir yra 20 mg pakuotese, tarkim paskirs tau per diena suvartot 40mg/day pirksi dvi pakuotes po 20mg (2 kapsules /day) , ne tableciu kieki reikia ziuret o mg ..
Atsakyti
ko tik as nebandzius,nebuvau ten laaabai au spoguota,bet megdavau sokolada ir pan,paberdavo mane atrodo... nes kiek girdejau sokoladas turi kazkokio tai is vyrisku hormono... siaip tai nusidraskydava,spausdinedavau spuogelius,tai sasai budavo ant veido,tepiau acnecolor r tuo baltu ir maskuojamuoju,nelabai padejo,bet acnecolor ir db naudoju... poto geriau antibiotikus, na lyg ir maziau buvo,beto patenkinta buvau nes i solairima eidavau tai labiau imdavo,aisku daktarai skao negalima eit degintis kai vartoji antibiotikus,bet taias dziaugiaus,kad geriau imdavo,nes taip tai nelabai ima mane... poto vartojau dexomethason berods ir dar geriau moteriska hormona,kuri rekomendavo gydytojas endokrinologas,nes istyre hormonus tai vyrisku paidje,ka ir dermatoogas man jau buvo skaes,dar geriau dermotologo israsytus roaccutane, labai prigasdino del vaikuciu,kad negalima ju turet net ir po vartojimo 1-2m,kad nebutu apsigimimu... ir net db pagalvoju ko tik esu neprigerus ir lida ir roaccutanas ir antibiotikai ir thybon hormonai ir KT dabar gert pradejus... siaip pavartojau roaccutana daugiau nei metus,daug jis man kainavo,bet rezultatai matesi,tik lb sauejo oda ir lupu oda luposi,akys issausejo...bet oda lygesne tapo,nebesiriebalavo plaukai...vienintelis roaccutanas pagelbejo,bet ne 100%,poto padariau pauze ir nebegeriau nieko.... lida nebent svoriui mazint... (apie lida pasakau,akd laiko ja kensksminga lb,tai priskiriu prie tokiu stipriu kai hormoniniu vaistu kenkianciu organizmui,kad esu prigerus visokio sh...) verysad.gif po roaccutano pabuvo dar gal pusmeti normaliai,bet vistiek pries menstruaciaj siskildavo spuogeliu ir pan,nebuvau 100%patenkinta...poros irgi labai matosi ant nosies ypac ir pan... db ptaejus keletui metu pradejau gert femina 35,nes buna spuogeliu atsiranda,tai kazkaip pagalvojau pradejus lytini gyvenima gal ir gerai butu vartot KT ir tuo paciu zinau,akd oda pasitvarkyt turetu ir krutine net padidetu...o taip ir yra,esu patenkinta kolkas turbut labiausiai Femina 35,nors siule pries roacutana gert jas,bet nenorejau,aktegoriskai pries buvau jas,o db geriu ir dziaugiuos... nei svoris dideja,kaip tik apkrito ir siaip krutine paaugo...visai i nauda thumbup.gif
Atsakyti
taigi, roa vartoju apie menesi. geriu po 40 mg. rezultatai akivaizdus. taciau lupos tai darosi tragiskos, vazelinas ir tas nelabai bepadeda. o veido oda tai lyg ir nieko, bet TIK su ta salyga, jeigu pasitepu kremu. noriu paklaust tu, kurie ilgiau vartoja, ar lupos ir veidas sauseja visa kursa, ar po kazkiek laiko organizmas apsipranta ir nebesauseja? kazkas klause del alkoholio vartojimo kurso metu.. savaitgaliais buna, kad uzssvenciam, tai tiesiog ta diena negeriu roa ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(lander @ 2010 12 19, 21:53)
taigi, roa vartoju apie menesi. geriu po 40 mg. rezultatai akivaizdus. taciau lupos tai darosi tragiskos, vazelinas ir tas nelabai bepadeda. o veido oda tai lyg ir nieko, bet TIK su ta salyga, jeigu pasitepu kremu. noriu paklaust tu, kurie ilgiau vartoja, ar lupos ir veidas sauseja visa kursa, ar po kazkiek laiko organizmas apsipranta ir nebesauseja? kazkas klause del alkoholio vartojimo kurso metu.. savaitgaliais buna, kad uzssvenciam, tai tiesiog ta diena negeriu roa ir viskas.

Mastyk realiai smile.gif roaccutanas organizme dar po kurso puse metu issilaiko , tai tu doziu nepraleidinek nes tikrai geriau nebus.O del dziuvimo nuo mg priklauso.Pvz gerdavau pirma menesi 20mg/day pora savaiciu lb dziusdavo nes buvo nepriprates organizmas , po to jau taip normaliai , kita menesi 30mg/day vel sokas organizmui ir vel dziuna , po to vel jei reikia doze kels , vel dziust , o dar ziema salta ir taip lupos ir oda skilineja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonukas1 @ 2010 12 20, 18:27)
Mastyk realiai smile.gif roaccutanas organizme dar po kurso puse metu issilaiko , tai tu doziu nepraleidinek nes tikrai geriau nebus.O del dziuvimo nuo mg priklauso.Pvz gerdavau pirma menesi 20mg/day pora savaiciu lb dziusdavo nes buvo nepriprates organizmas , po to jau taip normaliai , kita menesi 30mg/day vel sokas organizmui ir vel dziuna , po to vel jei reikia doze kels , vel dziust , o dar ziema salta ir taip lupos ir oda skilineja smile.gif

O man pati gydytoja sakė, kad su alkoholiu geriau nemaišyti, o jei jau išgeri geriau tą vakarą apskritai tabletę praleisti. Aš visiškai alkoholio neatsisakau, bet aišku stengiuosi geriau nevartoti. Per šventes kažkiek taip pat išgersiu.

Kas dar domisi dėl pašalinių poveikių: didžiausi tai odos, lūpų, akių, plaukų sausumas... manau čia praktiškai visiems tas pasireiškia. Visa kita manau individualiai, man dar galvą paskauda kartais, nuotaikų kaita didelė, jautrumas padidėjęs, vyrai to nesupras, bet tiesiog kaip koks visą mėnesį trunkantis pms, sumažėjęs potraukis, bet čia aišku negaliu pasakyti, kad 100% vien tik nuo roaccutano, matyt ir kitos aplinkybės turi įtakos, bet kad jautrumas ir nervingumas padidėjęs tai faktas.
Atsakyti
as kai isgerineju alkoholio tai stengiuosi kad nuo paskutiniu tableciu butu praeja bent jau 2 valandos.
nu jo dar tas nervingumas ir jautrumas tai tikrai padidejas ir pastebejau kad kuo gilyn i kursa tuo labiau ir dideja tas nervingumas,pradeda erzyt net patys normaliausi dalykai blink.gif o man ciklas tai isvis pradejo gryba pjaut pusantro menesio nesirgau tai stogas vaziavo asaros,nervai,testuku belekiek,jauciu tas nervingumas ir isreguliuoja viska o paskui dar labiau nervuojis ir dar blogiau ir taip uzburtas ratas,bet aciu d ne nestuke.gif
Atsakyti
Man ir buvo kuo toliau tuo vis nervingesne darydavausi, viskas nervindavo, dabar jau nebe taip ;D
Atsakyti
Sveiki, as taip pat isirasau i begerianciu gretas 4u.gif Si vaista vartoju jau beveik menesi po 20 mg i diena, is pat pradziu, pries pat sventes, tiek pridygo pulingu spuogu, jog galvojau nusisausiu, tikrai atrodziau nekaip, del to tikrai galiu patvirtinti, jog vartojimo pradzioje didele tikimybe spuogu paumejimui. Dabar situacija jau geresne, bet toli grazu iki idealumo, baisiausia, jog neliktu randu, bet zinant siuolaikines tehnologijas, turiu vilti, jog bet kokiu atveju randus galima isnaikinti, svarbiausia, jog isnyktu vis dar isdykstantys spuogai ir raudonos demes. Neigiamos sio vaisto savybes : dziustanti veido oda, lupos, issausejusi nosies gleivine, karts nuo karto suskaustanti galva, pykinimas, nugaros skausmas. Bet tai nera nuolatine busena, del to galima pasiaukot, svarbu geras rezultatas. Dabar visoms moteriskos lyties atstovems patarimas, jeigu galvojate spuogus issinaikinti su kontraceptinemis, tai tikrai nuosirdziai patariu, negaiskite laiko ir nezalokite organizmo papildomai, kadangi pati esu patyrusi savo kailiu, jog veidas buna grazus tol, kol jas geri, o po to situacija tik dar blogesne, kaip atsitiko ir man, nes kontraceptikai taip pat nera vitaminai ir pries geriant juos reikia viska rimtai pasverti. Juk speialistams lengviausia pasakyti, pagerk kontraceptiku ir viskas susitvarkys. Nieko panasaus ! Be kontraepcijos esu isbandziusi visus metodus ir niekas nepadejo, beliko kreiptis i dermatologe (R.Ganceviciene), ji man patare nebesekinti organizmo gydantis tepalais (diferin, duac - jie man nepadejo), kurie kaip zinia taip pat nemaziau sodina kepenis ir ju veikla, ir gydytis Roaccutane, nes sis gydymas bei kontracepcija problemos neisspres. Taip kad tikrai nuosirdziai palaikau visus begeriancius, nes manau, jog tikrai kazkada bus sviesa tunelio gale drinks_cheers.gif

P.S. Sis vaistas israsomas tiems, kam nebepadeda jokie kiti budai, isskyrus kontracepcija. Todel kad sazine butu rami, pries vartojant si vaista siulau isbandyti viska kas imanoma, nes buna, atrodo problema rimta, o padeda patys paprasciausi gydymo budai, tokie kaip arbatmezio aliejus, taisyklingas veido odos priziurejimas, moterims nakvisu aliejaus gerimas ir kt budai.
Visiems sekmes gydantis smile.gif
Atsakyti
pas mane 4 menesiai su puse jau, geriu 50mg i diena. nebera nei vieno spuogelio, gal 2 vos vos iziurimi. bet uztat demeliu yra daugokai. smile.gif
salutiniai poveikiai, tai tik lupu ir veido odos dziuvimas, daugiau nieko. tai va, reik laukt pavasario, iki tol tikiuosi viskas pranyks biggrin.gif

saulesaulute, sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sev7n: 10 sausio 2011 - 00:41
jetaus sev7n kaip pavydziu tau blush2.gif ax.gif o kiek tu laiko geri jau po 50mg?

as geriu 3menesiai su trupuciu,siuo metu geriu 50mg situacija kiek geresne bet dar yra inkstiru ir spuogu iskyla na koki 3-5 doh.gif nu vienu zodziu dar nedziugina rezultatas,lupos apstojo dziut nors ir pradejau gert pries savaite su virs 50mg ir nesuprantu kodel tas dziuvimas nepadidejo o kaip tik lyg ir sumazejo g.gif nors truputi dziusta bet ne taip kaip pvz buvau pradejus gert po 40mg tai lupos ir oda kaip reikiant su regavo tai tikejaus ir dabar to paties,o gal as jau pripratus prie to dziuvimo ir nelabai jauciu jo blush2.gif
pasaliniai poveikiai tai nugaros skausmas na ir kartais kelio doh.gif dziuvimas veido ir lupu
Atsakyti