Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (II dalis)

Pirma tema uždaryta pasiekus maksimalų puslapių skaičių. Ją rasti galima čia:
http://www.supermama...howtopic=145112

Taigi kaip sekasi visiems begerentiems roa? smile.gif
man jau ~102 dienos kai geriu, šiuo metu 50mg, rezultatai akivaizdūs, bet dar neidealūs. kai šalčiai prasidėjo, šiektiek pasijuto ir sausumas odos, bet naudojant drėkinamajį kremą viskas gerai. aš dabar svarstau, kiek prireisk laiko, kad veidas vėl būtū puikios būklės/idealus, kol taip staigiai neišbėrė... spėju pavasario sulauksiu, nes dar dėmelių yra, ir koks 1-3 maži atsiranda per savaitę.

šalutinių poveikių apsoliučiai, kolkas, jokių nejaučiu, nors sportuoju gana intensyviai sporto klube smile.gif
Atsakyti
sveiki.nu man dar tik bus 3 menesiai gruodzio gale,bet geru rezultatu dar nesulaukiau schmoll.gif ,dabar geriu 40mg,jei nieks nesidarys po menesio didysim iki 50mg,na tikiuosi iki pavasario veidukas bus jau grazus,dabar tai dar baisu paziuret spuogeliu yr o inkstiru tai isvis pilna kaip visada verysad.gif ,na bet laukiu.
salutiniai poveikiai tai nugaros skausmas doh.gif na bet ner toks stiprus kad neitu kentet retkarciais uzeina
Atsakyti
Sveiki, aš pradėjau antrą mėnesį gerti, dozę paliko tokią pačią.
Pirmas mėnuo buvo sunkus tiek dėl spuogų suintensyvėjimo, tiek dėl lūpų ir odos sausėjimo, bei lupimosi. Nors ir sako, kad nerekomenduojama pilinguoti odos, tačiau aš be to nebūčiau apsiėjus, nes vaizdas buvo tikrai žiaurus unsure.gif pradėjo lysti lauk sukietėję inkštirai po akim (ne paakiuose, o šiek tiek žemiau, na manau supratot smile.gif ) tos vietos būdavo kaip tarkutė, vakare nušveičiu, kitą vakarą vėl tas pats doh.gif tai teko su priemonėmis išsivalyti tas vietas ir dabar gerai, neaišku kiek ilgai biggrin.gif
Jau savaitė kaip ir pagerėjus situacija su spuogais, bet bijau džiaugtis, kad neprasišnekėčiau rolleyes.gif Tų giluminių vienas kitas iškyla, bet ne tokie dideli, ir ne tokie skausmingi kaip anksčiau, lūpos džiūsta žiauriai žiauriai, aišku tam dar įtakos turi ir šaltis. Šalutinių poveikių nejaučiu, tik tai, kad pradėjo kur kas mažiau riebaluotis plaukai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Oho, aš tai nedrįsčiau savo odos pilinguot dabar ;/ ir taip jautri oda, randų dar gali likt
Atsakyti
Mano oda nera labai stipriai problematiska, taciau kiekviena diena issoksta po pora spuogu, ant veido ju pastovaiai buna po 15kazkur. Atsibodo nerealiai. Pastoviai tepu bha rugsti arba/ir antibiotikus. Pries pora menesiu dermatologe israse doxycilin stada antibiotikus, kol geriau apmazejo spuogu, baigiau gert ir jau 4-ta diena vel pradejo bert. Dabar mastau pradet gert kontraceptines tabletes arba roaccutane. Kaip manot, kas maziau kenksminga organizmui? g.gif Ar po roaccutane efektas ilgalaikis, nebus taip kad baigus kursa vel iskart prades bert?
Atsakyti
O kiek tau metų? Pirmo varianto rekomenduot negaliu nes nžn, o ROA va gali pabandyt tik aišku reikia su dermatologe pasitart ir be recepto jis neparduodamas. Kiek skaičiau tai kaip kam dėl to atsinaujinimo, vienėm nė 1 spuogas neišdygsta per visus metus, o kietiem būna kad ir atsinaujina spuogai po roa vartojimo. Čia žinok priklauso nuo organizmo, bet šeip tai nemanau kad yra didelė spuogų atsinaujinimo galimybė. O iš savo patirties negaliu nieko pasakyt nes dar nepabaigus kurso esu
Atsakyti
QUOTE(RozinisDangus @ 2010 12 13, 21:47)
Oho, aš tai nedrįsčiau savo odos pilinguot dabar ;/ ir taip jautri oda, randų dar gali likt

Na taip oda jautri, bet aš iki žaistų jos nešveičiu odos smile.gif šiek tiek patrinu ir viskas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Šilauogė* @ 2010 12 14, 18:55)
Mano oda nera labai stipriai problematiska, taciau kiekviena diena issoksta po pora spuogu, ant veido ju pastovaiai buna po 15kazkur. Atsibodo nerealiai. Pastoviai tepu bha rugsti arba/ir antibiotikus. Pries pora menesiu dermatologe israse doxycilin stada antibiotikus, kol geriau apmazejo spuogu, baigiau gert ir jau 4-ta diena vel pradejo bert. Dabar mastau pradet gert kontraceptines tabletes arba roaccutane. Kaip manot, kas maziau kenksminga organizmui? g.gif  Ar po roaccutane efektas ilgalaikis, nebus taip kad baigus kursa vel iskart prades bert?

Na man kaip dermatologas sakė, tai apie 60% neatsinaujina, 20% būna, kad iškyla vienas kitas, bet manau tai normalu, o likusiam 20% reikia kartoti kursą. Na aš kaip dviejų vaikų mama nesiruošianti daugiau gimdyti rinkausi roa nei kontraceptines, nes roa gydo spuogus, o kontraceptikai juos pristabdo, nemaža tikimybė krūties vėžys plius visokios kitokios problemos tiek gėrimo metu, tiek darant pertrauką po jų gėrimo. Pasirink info apie vieną apie kitą ir paskui nuspręsi ką daryt mirksiukas.gif
Atsakyti
Na aš jau geriu antrą mėnesį, padidino man dozę, dabar geriu po 20 mg. Sumažėjo inkštirų pagaliau, kurių privisę buvo thumbup.gif jaučiasi, kad oda valosi, kartais išdygsta koks spuogas ar būna koks paraudimas, bet greitai nugyja, nekelia didelių problemų. Žodžiu, viskas gerai iš esmės. Gal tik labai plaukai sausi paliko, galiu savaitę neplauti, nesusiriebaluoja ir taip žiemą sausėja labai, drėgmės netenka, tai dabar vartojant iš viso.
Papildyta:
QUOTE(Šilauogė* @ 2010 12 14, 18:55)
Mano oda nera labai stipriai problematiska, taciau kiekviena diena issoksta po pora spuogu, ant veido ju pastovaiai buna po 15kazkur. Atsibodo nerealiai. Pastoviai tepu bha rugsti arba/ir antibiotikus. Pries pora menesiu dermatologe israse doxycilin stada antibiotikus, kol geriau apmazejo spuogu, baigiau gert ir jau 4-ta diena vel pradejo bert. Dabar mastau pradet gert kontraceptines tabletes arba roaccutane. Kaip manot, kas maziau kenksminga organizmui? g.gif  Ar po roaccutane efektas ilgalaikis, nebus taip kad baigus kursa vel iskart prades bert?

Kontraceptinės nebūtinai tau padės... žinok net dar labiau paskatinti gali... Aš esu gėrusi, bet man ne vien tik dėl veido reikėjo, negaliu pasakyti, kad tai padėjo, nes tuo metu veidą gydžiausi ir kitomis priemonėmis. Aišku, jos irgi šiek tiek apmažina riebalų gamybą, ne taip riebaluojasi plaukai, veidas, automatiškai ir tą bėrimą kiek pamažina. Bet metus gerti vėl organizmas atsistato į vėžes savas, kitas dar labiau pradeda berti. Žodžiu, jei nori rimtai veidą gydytis gerk roaccutane, nes kontraceptinės nėra vaistas nuo spuogų, jos tau nebūtinai padės. Be to, jei roaccutane keturis mėnesius reikės gerti, tai KT mažiausiai pusę metų, metus, ir tai mesi vėl viskas iš naujo. Netgi finansiškai neapsimoka.
Atsakyti
manau kad kontraceptines tik tuo metu pades kol jas vartosi,o nustoju viskas gris,netgi gali but blogiau.man ir daktarai kiso jas gert vietoj roc bet as atsisakiau,mat turiu skaudzios patirties su jom tai nenoriu su jokiom kontraceptinem prasidet,net ir paciom naujausiom,geriausiom schmoll.gif
o dabar visu vartojnciu roc norejau paklaust ar planuojat per sventes isgert? blush2.gif man nusimato net 4 sventes per viena savaite,tai galvoju jei per jas pagurksnosiu gal nieko nenutiks g.gif blush2.gif
Atsakyti
As taj pagurksnoju alucio, pries savaite lygiai ir vyno gana normaliai teko isgert biggrin.gif bet stengiuosi tik daug labai negerti, ir daryt bent tarpus 1-2 savaites tarp alkoholio atsigerimo. Nieko blogo nepastebejau.
Situacija ant veido labai pagerejo, jau nebedyksta, arba maziukas koks, bet paskutinias 3 savaites esu labai patenkintas, kad nieko nebeatsiranda praktiskai, ir demeles mazeja, ko pasekoje rezultata ja udaugiau negu akivaizus.. aisku dar ansktoka dziaugtis smile.gif
Atsakyti
Bet tas roaccutane irgi ne ilgalaikis. verysad.gif Net nezinau ka daryt, keliausiu pas dermatologe dar karta ir klausiu del roc. Bet zinoma, jei pati noresiu tai ir israsys manau.
Kokie salutiniai poveikiai roc be odos sausumo , lupu ir gerkles dziuvimo? ir kaina dar domina? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilauogė* @ 2010 12 16, 19:11)
Bet tas roaccutane irgi ne ilgalaikis.  verysad.gif  Net nezinau ka daryt, keliausiu pas dermatologe dar karta ir klausiu del roc. Bet zinoma, jei pati noresiu tai ir israsys manau.
Kokie salutiniai poveikiai roc be odos sausumo , lupu ir gerkles dziuvimo? ir kaina dar domina?  4u.gif

manau tau reiketu perskaityt visa ankstesne temuke daugiau suzinotum mirksiukas.gif o geriausia tai visko issiklausinet dermataloges,roaccutan dazniausiai isgydo visam laikui nes tai stiprus vaistas,aisku buna atveju kad kursa reikia kartot,o vienai meginai(cia forume skaiciau) kad ir po dvieju kursu atsinaujino,cia labai priklauso nuo kiekvieno zmogaus organizmo.
na man salutinis poveikis dar nugaros skausmas, cia imetu nuorodele informacinio lapelio apie roac http://www.visivaist...a...2FCzttZLQ==

as uz 30 tableciu moku apie 70lt,tai gan brangus malonumas doh.gif bet sudejus visas viltis kad tie slykstukai spuogai daugiau nebeatsinaujins
Atsakyti