QUOTE(Ju.Ju @ 2012 03 10, 20:04)
Sveiki
Gal kas gali pasakyt kodel man ties kaklu raukiasi
Mezgu su aukstu kaklu nuo virsaus. Ka vyrui mezgiau, ka dukrai... Dalinu akiu skaiciu is 3, po viena dali priekiui ir nugarai, viena dalis rankovem.
Ka ne taip darau?
Ir po pazastim gaunasi skyle
Mezgiau be siuliu. Siaip susiuvus skyles aisku nesimato, bet turbut kazka ne taip ir cia darau
Reglano takeli reikia rankovej priskirt ar priekiui/nugarai?
Neįsivaizduoju kaip ten raukiasi ties tuo kaklu. Akių skaičių ir aš taip dalinu.
Po pažastim man irgi gaunasi skylė, net tada, kai mezgu be siūlių, bet susiūnu ir tiek.
Reglano takelis turi būti per pusę. Jei takelį darai tik vienos akies, tai nemanau, kad yra skirtumas kuriai daliai jis priskirtas.
Papildyta:
QUOTE(vyykaa @ 2012 03 10, 13:48)
Na va jau pabaigiau nugara pagal jusu nurodymus, gavosi lyg ir gerai, tik noreciau dar paklausti del reglano, kai akis sumezgu desineje ir kaireje puseje jos siek tiek skiriasi, tai kaip padaryti kad butu vienodai? Man atrodo kazkur apie tai skaiciau bet dabar nepamenu, nesinori dabar visus forumus per naujo skaityt. Ir dar klausimas: mezgant prieki kaip suprantu ji reikia daryti siek tiek trumpesni ir dar kaklui nuleisti truputi akiu, o rankoves ties kaklu irgi nevienodai daryt, ties nugara truputi ilgesnes, ar taip as suprantu?Jei ne pataisykit mane. Dekoju.
Kad akys atrodytų vienodai gražiai sumegztos aš vienoj pusėj sumezgu iš apačios, kitoj pusėj iš viršaus. Nemoku paaiškint. Mezgimo schemų paaiškinimuose rašo taip: 2akys sumegztos į kairę, arba 2 akys sumegztos į dešinę.
Kadangi aš mezgu be siūlių, tai viso mezginio kaklas vienodam aukšty būna. Galima priekį daryt žemesniu kaklu, bet aš niekada taip nedarau. Mezgu ratu ir tiek