Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės (III)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 11 02, 22:00)
man tai jokios schemos nerodo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2011 11 05, 19:11)
man tai jokios schemos nerodo  schmoll.gif

Ir neturi rodyti smile.gif - tai nuoroda pdf failo parsisiuntimui, jame yra pilnas aprašymas anglų kalba ir schema. (Kaip atsisiųsti, trumpai paaiškinta čia).
Atsakyti
Sveikos Mielosios Mezgėjos,
Aš niekaip negalių susidraugauti su reglanu šitiek forumų perskaičiau na niekaip, niekaip.
Štai viename, praeitame forume radau labai gera tokį aprašymą tik nesupratu antros dalies na niekaip, kur reikia vis akys pridėti, gal kas sugaiš laiko, ir paaiškins man, na niekaip, net nežinau nuo kurios vietos reikia ten jau megzti reglanų? Štai tas aprašymas 2 dalys man kelia daug ???? Ir apie tas juostas nieko, ar ten jos pačios gaunasi ar kaip????

Papasakosiu, kaip dariau. Pasiskaičiau info iš knygos Puiku megzti - esu įkėlus. Man ten aiškiai parašyta. Kaip ir visada pradedu nuo mėginuko, kad galėčiau išmatuoti savo mezginio tankumą ir žinoti kiek akių užsidėti.

Tada išmatuoju savo mėginuką. Ir apsiskaičiuoju, kiek akių yra 10 cm, kiek eilių yra 10 cm

Išmatuoju kaklą. Čia labai svarbu pati kaklo iškirptė. Jei darau prigludusį, tada žiūriu kiek mezginys mėginukas tempiasi, kad tilptų galvytė. Dar galima daryti su sagute nugaroje, su iškirpte ir t.t.

Apsiskaičiuoju, kiek reikia užsidėti akių kaklui. Užsidedu ir mezgu kokio noriu ilgio kakliuką.

Kai ateina laikas praplatinimui - reglanui. Tada kaklo akių skaičių dalinu iš trijų. Jei nesidalina lygiai, tada didesnį akių skaičių priskiri dviem dalims, kad jos turėtų lygų akių skaičių, o trečiajai mažiau. Tą trečiają padalini dar per pusę - čia bus rankovės.

2 dalys (šita mane maišo ir nieko nesuprantu). Pradedame megzti reglaną. Iš pradžių reikia nuspręsti kokių norime reglano juostų, t.y. ar tai bus dviejų akių, keturių akių juostelė, ar pynė ir pan. Pasirinkime paprasčiausią variantą - dviejų akių juostelė, tai reiškia, kad ją sudaro viena akis pvz iš priekio dalies, kita iš rankovės. Mezgant atrodo taip: pradedame megzti tarkim nuo priekio: pirmąją priekio dalį išmezgame, vieną akį uždedame, mezgame likusias priekio dalies akis iki paskutinės akies. Prieš ją uždedame vieną akį ir tada išmezgame paskutinę priekio dalies akį. Tada rankovės dalies eilė. Lygiai taip pat pirmąją rankovės dalies akį išmezgame, po jos darome užmetimą ir mezgame likusias rankovės dalies akis iki paskutinės. Prieš paskutinę darome užmetimą ir tada išmezgame paskutinę akį. Ir taip reikia padaryti su visomis 4 mezginio dalimis. Per visą ratą užsideda 8 akys.

Uždėjimai daromi kas antrą ratą (mezgame apvaliuoju mezgimu).

Pagal knygą Puiku megzti labai svargu reglano juostos ilgis. Ten yra pateikta lentelė. Pagal ją susirandi dydį, kurį mezgi ir pasižiūri kokio ilgio turi būti reglano juosta. Pvz., mezgu dukrytei megztinuką 92 dydžio, tai pgl lentelę reglanas turi būti 15 cm. Ir tikrai gerai viskas gaunasi. Aišku galima pabandyti ir apsiskaičiuoti, kiek turi būti akių per krūtinę ir nugarą remiantis mezginuku mėginuku. Bet reglano juostos ilgio matavimas man pasiteisino, o taip ir patogiau.

Kai numezgi reikalingo ilgio reglano juostą, reiškia, kad mezginys išplatintas pakankamai. Tada pasirenki ką mezgi: rankoves ar megztinį. Aš paprastai tęsiu megzti megztinį: išmezgi priekį (nugarą), nukeli rankovės akis ant žiogo, išmezgi nugarą (priekį), nukeli kitos rankovės akis ant žiogo ir mezgi apvaliuoju mezgimu sujungtą priekį su nugara.

Tada lieka rankovės.

Viskas.

Man patinka kad nereikia nieko siųti.

Nežinau ar pavyko paprastai paaiškinti. Nes pvz man schemos yra geriausi paaiškinimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M@rgo: 09 lapkričio 2011 - 15:23
QUOTE(M@rgo @ 2011 11 09, 15:22)

g.gif nesupratau ar čia Jūs nesupratot ir prašot patarimo? Nes kiek perskaičiau tai Jūs viską gerai darot mirksiukas.gif

tos juostos tai ta alia siūlė
gal čia vizualiau aiškiau, tie raudoni žali tai pridėtos akys
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2011 11 09, 17:07)
g.gif nesupratau ar čia Jūs nesupratot ir prašot patarimo? Nes kiek perskaičiau tai Jūs viską gerai darot  mirksiukas.gif

tos juostos tai ta alia siūlė
gal čia vizualiau aiškiau, tie raudoni žali tai pridėtos akys
user posted image

Ne tas tekstas kaip megzti yra vienos forumietes. Ačiū už planą pagaliau daėjo. tik dabar klaustukai Kaip iškirpte daryti kai reglanu mezgam?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M@rgo: 09 lapkričio 2011 - 16:29
g.gif na jei tokios kaip mano pateikam paveiksliuke, tai ten kas ketvirta eilė pridedam po akį, o ta prasme akių pridedam dviem rankovėms nugarai ir dar truputėlį priekiui g.gif bent taip manau
Atsakyti
QUOTE(M@rgo @ 2011 11 09, 16:23)
Ne tas tekstas kaip megzti yra vienos forumietes. Ačiū už planą pagaliau daėjo. tik dabar klaustukai Kaip iškirpte daryti kai reglanu mezgam?


pabandykit dar cia paskaityti

reglanas

Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2011 11 09, 17:44)
g.gif na jei tokios kaip mano pateikam paveiksliuke, tai ten kas ketvirta eilė pridedam po akį, o ta prasme akių  pridedam dviem rankovėms nugarai ir dar truputėlį priekiui g.gif bent taip manau
Na tada jeigu ovalios formos iškirptei tai ka daryti toj vietoje
Atsakyti
QUOTE(M@rgo @ 2011 11 09, 16:47)
Na tada jeigu ovalios formos iškirptei tai ka daryti toj vietoje

na tai principe tas pats tik pridėt akių reik, ne uždėt bet pridėt, tarkim 1 1 1 2 2 3 taip kiekvienoje “geroje“ eilėje
Atsakyti
QUOTE(~lullaby~ @ 2011 11 09, 17:45)
pabandykit dar cia paskaityti

reglanas

Va čia neblogas puslapiukas. Ačiū
Papildyta:
QUOTE(Lutė @ 2011 11 09, 17:55)
na tai principe tas pats tik pridėt akių reik,  ne uždėt bet pridėt, tarkim 1 1 1 2 2 3 taip kiekvienoje “geroje“ eilėje

O kaip suprast ne uždėt bet pridėt? doh.gif
Atsakyti
http://imageshack.us...0310091646.jpg/
va taip mirksiukas.gif
Atsakyti
Tam puslapiuke rašo: Taip akys uždedamos kas antroje eilėje kol reglano linija tampa reikiamo ilgio.
Tai akys uždedamo visa laiką tik iš gerosios pusės? Ar teisingai supratau. taip: 1 eilė. geroji pusė, akys pridedamos
2 eilė blogoji pusė, akys nepridedamos
3. eilė geroji pusė, akys pridedamo
Ar teisingai supratau?
Papildyta:
QUOTE(Lutė @ 2011 11 09, 18:26)

Aha supratau smile.gif smile.gif
Atsakyti