Vakar, užbaiginėdama megztuką reglanu, sau pasižadėjau daugiau niekada nemegzti reglano nuo apačios Jau toks vargas susiūti visas dalis, visą pusdienį vien prie siuvimo prasikuičiau... Dabar planuoju bandyti mezgimą nuo viršaus ir, jei ir tai nepavyks, grįšiu prie įprastinių mezginių
QUOTE(spaceRenata @ 2011 03 16, 21:04)
as kai mezgu, tai pamatuoju rankos ties pazasim apimti ir paskaiciuoju kiek reikes akiu.
QUOTE(saulėlydis* @ 2011 03 17, 15:16)
Teoriškai pagal proporcijas, tie pažastim rankovė 15 akių mažiau nei priekis ar nugara. Kaip tik vakar surinkau visad dalis ir pradėjau reglanint.
Taip ir nepadėkojau jums už pagalbą bet aš skaičiavau kitaip, tik vargu, ar paaiškinti mokėčiau, nes ir draugė man iiiilgai aiškino
Baigiau skaityti visas reglano temas! Ir tiek informacijos nusikopijavau, kad dabar jau tik sėst ir bandyt reglaną nuo viršaus Ir ta skaičiuoklė, kuri daugumai neaiški, man visai paprasta, tik gal jau esu pavargusi ir nesuprantu, kuriuo būdu mezgant (nuo viršaus ar apačios) ji naudojama Joje surašai savo numegzto pavyzdėlio duomenis bei iškarpos reikiamus ilgius ir viskas
Megsiu mergytei vasarai maikutę, noriu su stačiakampiu kaklu, tai ieškosiu savo surinktoj informacijoj, gal būsiu kur paaiškinimą išsisaugojusi (megztuke nuo apačios tokia apykaklė netyčia gavosi)
Megsiu mergytei vasarai maikutę, noriu su stačiakampiu kaklu, tai ieškosiu savo surinktoj informacijoj, gal būsiu kur paaiškinimą išsisaugojusi (megztuke nuo apačios tokia apykaklė netyčia gavosi)
Mezgu pirmą darbelį reglanu nuo viršaus ir kaifuoju, kaip faina Nesinori atsitraukti
Reglanas nuo apačios.
Skirtas mažesnei mergaitei, todėl į rankovių ilgį nekreipkite dėmesio
Skirtas mažesnei mergaitei, todėl į rankovių ilgį nekreipkite dėmesio
Nemoku įkelti paveikslėlio, bet gal pavyks paaiškinti, ko noriu Mezgu reglanu nuo viršaus vasarai palaidinukę ir noriu, kad ji būtų be rankovių, t.y. rankovės numegztos maždaug iki reglano vidurio, tai kaip man tai padaryti? Mezgu virbalu su valu.
QUOTE(krisliuke @ 2011 03 22, 14:42)
Nemoku įkelti paveikslėlio, bet gal pavyks paaiškinti, ko noriu Mezgu reglanu nuo viršaus vasarai palaidinukę ir noriu, kad ji būtų be rankovių, t.y. rankovės numegztos maždaug iki reglano vidurio, tai kaip man tai padaryti? Mezgu virbalu su valu.
nesu taip mezgus, bet gal toj vietoj, kur norit, kad uzsibaigtu rankove, nuleiskit rankoves akis, ir toliau megzkit dvi atskiras dalis-prieki ir nugara, o uzbaigus reglana, tos dalys vel susijungs ir megsis toliau. cia as tik taip mastau, galiu ir klysti
QUOTE(enigma3 @ 2011 03 22, 14:54)
nesu taip mezgus, bet gal toj vietoj, kur norit, kad uzsibaigtu rankove, nuleiskit rankoves akis, ir toliau megzkit dvi atskiras dalis-prieki ir nugara, o uzbaigus reglana, tos dalys vel susijungs ir megsis toliau. cia as tik taip mastau, galiu ir klysti
Gerai mąstai
QUOTE(enigma3 @ 2011 03 22, 14:54)
QUOTE(saulėlydis* @ 2011 03 22, 15:03)
Gerai mąstai
Ačiū, pabandysiu Vos pradėjau nuo viršaus ir sugalvojau sudėtingesnį variantą
Sveikos. Prisijungiu prie mezgėjėlių. Pagaliau ir aš pabandžiau reglaną nuo viršaus. Na, dar nebaigiau savo darbelio, bet esu be galo patenkinta tokiu mezgimu. Tuo labiau, kad nereikės susiūti.
Pasijuoksiu, kad turbūt aiškinimasis, kaip megzti, užėmė vos ne daugiau laiko nei pats mezgimas. Bet neišssigąskit, nes galbūt per daug skrupulingai viską aiškinaus, ilgai nesupratau kaip padaryti kaklo išlinkimą, kol nepabandžiau mažo pavyzdėlio pagal šį aprašymą
http://lt.netlog.com...Wx5dGVpLmh0bWw_ (jau forume skelbtą kitos merginos)
Ir dar skaičiau senoje mezgimo knygoje, kaip daromas tas kaklo išlinkimas neišmezgant eilių iki galo.
Kitas mezginys eisis greičiau - nebereikės aiškintis technikos
Pasijuoksiu, kad turbūt aiškinimasis, kaip megzti, užėmė vos ne daugiau laiko nei pats mezgimas. Bet neišssigąskit, nes galbūt per daug skrupulingai viską aiškinaus, ilgai nesupratau kaip padaryti kaklo išlinkimą, kol nepabandžiau mažo pavyzdėlio pagal šį aprašymą
http://lt.netlog.com...Wx5dGVpLmh0bWw_ (jau forume skelbtą kitos merginos)
Ir dar skaičiau senoje mezgimo knygoje, kaip daromas tas kaklo išlinkimas neišmezgant eilių iki galo.
Kitas mezginys eisis greičiau - nebereikės aiškintis technikos
noriu paklausti, kas mezga reglaną nuo viršaus - dažniau tenka akis uždėti kas antrą ratą ar kas trečią, ar dar kitaip? Kiek skaičiau, supratau, kad dažniausiai akys pridedamos kas antrą ratą, bet man kažkaip per greitai išplatėja priekis ir nugara, o pažasties aukščio dar neužtenka...
ir dar reglano takeliai truputį tempia mezginį, nors mezgu gana laisvai. o takelius pabaigus dar labiau išplatėja (takelis paprastas, iš dviejų akių). o gal reikia tempt ir lygint? aš šiaip niekad nelyginu
turiu ardytų siūlų ir noriu juos visus sumegzti, todėl geriausia būtų reglanas nuo viršaus, bet vis nesigauna. jaučiu, kad teks megzt iš apačios
ir dar reglano takeliai truputį tempia mezginį, nors mezgu gana laisvai. o takelius pabaigus dar labiau išplatėja (takelis paprastas, iš dviejų akių). o gal reikia tempt ir lygint? aš šiaip niekad nelyginu
turiu ardytų siūlų ir noriu juos visus sumegzti, todėl geriausia būtų reglanas nuo viršaus, bet vis nesigauna. jaučiu, kad teks megzt iš apačios