Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Šiauliuose - 8

QUOTE(Irme @ 2011 02 10, 17:41)
Na gipsuoti ranka nera tas pats skausmas kaip saremiai, kuomet jau vos ne su ateiviais bendrauji  lotuliukas.gif  O jei gimdai pirma karta isvis nieko nezinai kada ir kas, ka tada daryt? Vistiek reikia zinot ka ir kada turi daryt gydytojas?  g.gif 
Ai, isvis, viskas praejo ir jau dabar nusispjaut  smile.gif  Pagulejom savaite siauliuos reanimacijoj, paskui i kauna issiunte savaitelei  smile.gif  Bet aciu dievui kol kas viskas gerai ir tikiuos taip ir toliau  smile.gif

as ne skausmus lyginau, o poziuri wink.gif
Aisku, jei apskritai nieko nezinai kas tas gimdymas, ka ir kada reikia daryti, ar reikia daryti, kada butina o kada galima apsieiti- tada jau viskas tik nuo gydytojo.
Bet del to epiduro ir atsidarymo kaklelio- pas mane pvz sunkiai daresi, saremiavau be galo skausmingai nuo 13 iki 17 val kol gime vaikutis. 6 cm atsidarymas jau buvo kazkur 16 val, i gala viskas paspartejo. Bet gydytoja apziurejusi ir pasverusi patare nesidaryti- ir nesidariau. wink.gif
Bet velgi- cia kiekvienai savo. Skausma visos pakeliame skirtingai. Man laaaabai skaudejo, bet samone buvo svari, viska suvokiau, visko klausinejau, viska norejau zinoti. Net per pacius stumimus akuseres prasiau, kad sneketu ka daro, ka mato ir t.t. ax.gif
o dabar kaip bus- nezinau...Bijau ir viskas lotuliukas.gif
Pirmakart bijojau, nes nezinojau kas laukia. Dabar bijau, nes zinau, kas laukia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinka* @ 2011 02 10, 10:45)
Natele, nebuvo lengvas ir greitas. ir nereikia suasmeninti- as savo nuomone pareiskiau bendrai, tik cituodama vienos mamytes posta, kad butu matoma apie ka eina kalba wink.gif Kiekviena renkasi pagal save. Jei norit- samdykit gydytoja, tarkites ir vaziuokit prie jos gimdyti. Bet kiek daug situaciju, kai atrodo esi susitares, o tavo gydytoja isvykusi, nekelia ragelio, o jei ir pakelia- atsisako atvaziuot  doh.gif  Zinau ir sakau tai is draugiu patirties;)
O del komplikaciju gimdymo metu- pasitaiko visiems- ir jei jau sumokesi gydytojui, tai nereiskia, kad atvyksi gimdyti ir tai pavyks be skausmo, su ypatinga prieziura, be komplikaciju ir t.t. ir pan.
Kiekvienas gimdymas unikalus, netgi tos pacios mamytes keletas gimdymu- skirtingi. Ir didele dalimi viskas priklauso ne nuo gydytojo sypsenos, o nuo pacios mamytes pastangu ir tikslaus gydytoju nurodymu vykdymo  4u.gif

Viska del to tarimosi ir gydytoju atvykimo galimybiu zinau... kad jokios garantijos, jei ne planinis cezaris...
Yra dar viena priezastis, su kuria galbut nesusiduret... Sakot, kad reikia vykdyti gydytojo nurodymus doh.gif , o jei tas gydytojas dar kelias gimdyves nakti bebudedamas turi??? Ir kai tau, anesteziologui, akuserei tu nurodymu extra reikia, o gydytojas ateiti negali??? Kas tada? Jei sakysit, kad taip nebuna, jog tiek gimdytu...tai va man taip ir buvo... 6-7 gimdyves istisai gimdykloj - viena jau isveza, kita atveza - akuseres lakste uz galvos susiemusios... Ir dekui Dievui, kad mano komplikuotas gimdymas vyko veliau apie 10-15min, nei kitos gimdyves...
Va is to ir kyla noras, kad bent kiek apsidrausti ... O visa kita jau bus, kaip bus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 11 vasario 2011 - 08:40
tai žinoma, kad visko pasitaiko;)
okiu atveju gydytojas kviečiasi į pagalbą kolegą/as iš kito skyriaus, kurie tuo metu budi. Niekada nebūna taip, kad gydytojas vienintelis būtų visoje ligoninėje 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif gal kuri zinot gyd.Rimsienes grafika,kada dirba dainiu poliklinikoj arba kada budi gimdymo namuose,is anksto dekoju
Atsakyti
QUOTE(Letta26 @ 2011 02 10, 16:06)
kiek esu girdėjusi, tai kam būna cp visada guldo į vienvietę, na nebent nėra laisvų. Aš buvau po extra cp, tai gulėjau vienvietėje ir likau patenkinta thumbup.gif Šeip dar buvau girdėjusi, kad vežat jau į palatą su leliuku galima užklausti ar yra laisvų vienviečių ir paprašyti, kad perkeltų ten. Kiek tai tiesos nežinau blush2.gif

Niu kamštis buvo su kraujo priemaišom blush2.gif

Del palatu tai aisku kaip pasiseks. Gimdziau treciadieni, is gimdyklos jau ruoses vezti i palata,, tada uzklauseme, ar i vienviete, bet atsakymas buvo neigiamas, tada papraseme, kad norime mokamos palatos. Buvom su vyru sutare, jei jau i dviviete, tada geriau pinigelius sumoketi ir ramybe tureti.
O pats gimdymas buvo greitas, gyd. beveik nebuvo (budejo Sukiene g.gif -nebuvau tokios nei macius, nei girdejus), tai viska dare tik akusere. Gyd. tik patikrino kakleli viena karta, kai pagulde mus i gimdykla, ir paskui dar paziurejo is sono kai gime leliukas ir viskas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jupo: 12 vasario 2011 - 18:26
QUOTE(jupo @ 2011 02 12, 19:19)
Del palatu tai aisku kaip pasiseks. Gimdziau treciadieni, is gimdyklos jau ruoses vezti i palata,, tada uzklauseme, ar i vienviete, bet atsakymas buvo neigiamas, tada papraseme, kad norime mokamos palatos. Buvom su vyru sutare, jei jau i dviviete, tada geriau pinigelius sumoketi ir ramybe tureti.
O pats gimdymas buvo greitas, gyd. beveik nebuvo (budejo Sukiene  g.gif -nebuvau tokios nei macius, nei girdejus), tai viska dare tik akusere. Gyd. tik patikrino kakleli viena karta, kai pagulde mus i gimdykla, ir paskui dar paziurejo is sono kai gime leliukas ir viskas  smile.gif

Hm, tai man kazkaip atrodo keistai, kai tiek mazai daktare buna g.gif Ketinam duoti lt, tai jei tik bus pora min, ir uz kai jai duoti nemenka suma, tai kazkaip nesamone doh.gif
Atsakyti
kai prisiskaiciau visokiu baisenybiu apie siauliu gydytojus, su pirmu leliuku vaziavau drebanciom rankom kojom ir perdziuvusia burna lotuliukas.gif paliks! nuskriaus! nezes! trauma bus!!!! psichavau lotuliukas.gif lotuliukas.gif su antru vaziavau su sypsena 10 ant 35 ir visiskai nieko nebebijojau, buvau ant tiek drasi, kad atsisakiau epiduro, lovoje nesivarciau, visa laika judejau, o kai pajutau, kad jau, pamajakinau gydytojai, kad pareitu atsigerusi kavos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif beje, abu gimdymai buvo lengvi, greiti ir kaip nekeista vis pas ta pacia gydytoja, nors susitarta nebuvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dunja @ 2011 02 13, 03:11)
kai prisiskaiciau visokiu baisenybiu apie siauliu gydytojus, su pirmu leliuku vaziavau drebanciom rankom kojom ir perdziuvusia burna  lotuliukas.gif  paliks! nuskriaus! nezes! trauma bus!!!! psichavau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  su antru vaziavau su sypsena 10 ant 35 ir visiskai nieko nebebijojau, buvau ant tiek drasi, kad atsisakiau epiduro, lovoje nesivarciau, visa laika judejau, o kai pajutau, kad jau, pamajakinau gydytojai, kad pareitu atsigerusi kavos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  beje, abu gimdymai buvo lengvi, greiti ir kaip nekeista vis pas ta pacia gydytoja, nors susitarta nebuvo  4u.gif

As su pirmu kai gimd. namuose buvau, tai kaip tik baimes visai neturejau, gydytojais pasitikejau ir dabar daugeliu pasitikiu. Apie pinigu davima net negalvojau, nes vyras salia buvo (tuo metu is ka tik gimdziusiu pazystamu buvau girdejus, kad arba vyras salia arba pinigu duot, jei viena gimdai - elgesys kai kuriu gydyt. nuo to priklauso smile.gif ).
Bet po sunkaus , ilgo gimdymo ir gydytojo nebuvimo salia, kai reikia jo tolesniu nurodymu (del gimdyviu gausos, o ne gydyt. kaltes), dabar vaziuosiu jau tikrai bijodama, kad nepasikartotu vel tokia situacija... O del gydytoju irgi labai sunku pasakyt - jei gimdymas komplikuotas - ar tinkamai ivertins situacija, ar tinkama vaikucio atejimo buda pasirinks... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 02 13, 09:51)
As su pirmu kai gimd. namuose buvau, tai kaip tik baimes visai neturejau, gydytojais pasitikejau ir dabar daugeliu pasitikiu. Apie pinigu davima net negalvojau, nes vyras salia buvo (tuo metu is ka tik gimdziusiu pazystamu buvau girdejus, kad arba vyras salia arba pinigu duot, jei viena gimdai - elgesys kai kuriu gydyt. nuo to priklauso  smile.gif ).
Bet po sunkaus , ilgo gimdymo ir gydytojo nebuvimo salia, kai reikia jo tolesniu nurodymu (del gimdyviu gausos, o ne gydyt. kaltes), dabar vaziuosiu jau tikrai bijodama, kad nepasikartotu vel tokia situacija... O del gydytoju irgi labai sunku pasakyt - jei gimdymas komplikuotas - ar tinkamai ivertins situacija, ar tinkama vaikucio atejimo buda pasirinks... g.gif

Visada yra rizika, ir ne tik siauliuose, bet kokiame mieste smile.gif Jei bus komplikaciju, niekur nuo ju nepabegsi, tik va reikia tiketis, kad gautume pagalba tokia, kokios ir reikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Astonnia @ 2011 02 12, 22:19)
Hm, tai man kazkaip atrodo keistai, kai tiek mazai daktare buna  g.gif Ketinam duoti lt, tai jei tik bus pora min, ir uz kai jai duoti nemenka suma, tai kazkaip nesamone  doh.gif

Gimdziau ne pas savo gyd. (nors galvojau), o pas ka pakliuvau. Tuo pat metu buvo dar viena gimdyve, gal ten gimdymas sudetingesnis buvo, o man viskas labai greitai vyko: 03.30 vandenys, 04.15 pirmas saremis 04.40 gimdymo namai (8cm atsidarymas kaklelio), 6.40 gime dukryte.
Ir nuo pirmos akimirkos tik akusere ir kelios sesutes kartais ateidavo, o kai jau pardejau stumti, tada susirinko daugiau personalo, bet visa didyji darba dare akusere-tad jai ir atsidekojom smile.gif gydytoja tiek ir tebuvo. O vat jei tariesi is anksto, tada aisku jau viska gydytoja daro. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jupo @ 2011 02 13, 19:16)
Gimdziau ne pas savo gyd. (nors galvojau), o pas ka pakliuvau. Tuo pat metu buvo dar viena gimdyve, gal ten gimdymas sudetingesnis buvo, o man viskas labai greitai vyko: 03.30 vandenys, 04.15 pirmas saremis 04.40 gimdymo namai (8cm atsidarymas kaklelio), 6.40 gime dukryte.
Ir nuo pirmos akimirkos tik akusere ir kelios sesutes kartais ateidavo, o kai jau pardejau stumti, tada susirinko daugiau personalo, bet visa didyji darba dare akusere-tad jai ir atsidekojom  smile.gif gydytoja tiek ir tebuvo. O vat jei tariesi is anksto, tada aisku jau viska gydytoja daro.  smile.gif

tikrai pas tave viskas greitai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jupo @ 2011 02 13, 19:16)
Ir nuo pirmos akimirkos tik akusere ir kelios sesutes kartais ateidavo, o kai jau pardejau stumti, tada susirinko daugiau personalo, bet visa didyji darba dare akusere-tad jai ir atsidekojom  smile.gif gydytoja tiek ir tebuvo. O vat jei tariesi is anksto, tada aisku jau viska gydytoja daro.  smile.gif

Noreciau ir as taip lengvai pagimdyti wub.gif 4u.gif
Atsakyti