Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(Dominykai @ 2011 01 25, 20:27)
Labutis
4u.gif bandau jau savaitele, tikiuosi pavyks ir man tokiu budu atpratinti mazyli nuo naktiniu valgymu be dideliu problemu blush2.gif nes bandziau su vyru palikti ilsetis, bet kadangi maziukui nepatinka nesiojimai ant ranku ar glostymai, o reikia tik kruties, tai maziukas nuo 2 iki5 ryto tiek isiverke, kad jau begau gelbeti situacijos, nes pamelo visas nuo verkimo  unsure.gif supratau, kad toks drastiskas atpratinimo budas ne mums

tikriausiai dar ne laikas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 25, 19:55)
JaunasMamuk, na neįtikėtinai lengvai Jums sekėsi. Aš irgi paskaitau čia, ir labai neramu darosi, kaip bus mums. Tad tokios istorijos, kaip Jūsų suteikia vilties, kad ne visada būna sunku. Ačiū už pasidalinimą savo patirtimi  4u.gif

as irgi buvau nustebusi kad taip gerai mum sekesi,nes ji didele papinuke buvo,labai daznai nuo gimimo valge naktim ir dienom doh.gif tai va nevisada buna blogai paprasciausiai reikia uztaikyti gera momenta ir uzbaigti si malonuma smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Cia viena mamyte pasakojo, kad ji maitino is vienos kruties ir taip sumazino zindimu kieki, tai panasiai ir pas mus gaunasi (tik kad laike ilgiau issitese), bet kol kas neskausmingai, be riksmu. Tuscia kruti kiek palaiko ir nusisuka ir uzmiega. Po biski tikiu, kad pavyks smile.gif Kantrybes mamytems!
Atsakyti
QUOTE(JaunasMamukas @ 2011 01 26, 01:08)
tikriausiai dar ne laikas  ax.gif

tikriausiai, bet aplinkybes tokios, kad jau reikia nutraukti ir norisi kuo neskausmingiau smile.gif

QUOTE(sigusi @ 2011 01 26, 09:19)
Cia viena mamyte pasakojo, kad ji maitino is vienos kruties ir taip sumazino zindimu kieki, tai panasiai ir pas mus gaunasi (tik kad laike ilgiau issitese), bet kol kas neskausmingai, be riksmu. Tuscia kruti kiek palaiko ir nusisuka ir uzmiega. Po biski tikiu, kad pavyks smile.gif Kantrybes mamytems!

pas mus si naktis taip pat ramiai praejo, pazindo tuscia kruti ir nusisuko, tik paryciais matyt praalko, tai padariau misinuko, nes pienuko tai jau nebedaug like, ir valge pirma karta is buteliuko misinuka nakti bigsmile.gif tada atsisedo, atsirugo ir plapt ant kito sono blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JaunasMamukas @ 2011 01 25, 21:10)
sveikos mamos,
As irgi labai pergyvenau kaip cia mum seksis su tuo zindymo nutraukimu,bet palyginus viskas praejo labai lengvai ir naturaliai  rolleyes.gif Kai dukrytei buvo mazdaug 1,6 m as jos karts nuo karto vis paklausdavau gal jau atiduosim leliukam pienuka ir ziuredavau kaip ji reaguos,aisku priesinosi biggrin.gif  ir stai kai jai buvo 23 menesiai viena vakara ji su mano pasiulymu sutiko,zodziu ''pamaitinom'' jos megstamiausius zaisliukus ir pasakiau kad visa pienuka isgere tie ''leliukai'' o ji jau didele ir daviau atsigerti siltos arbatikes.Tai ismiegojo iki 7 val ryto neatsibudusi,o taip nebuvo nei karto nuo jos gimimo. smile.gif  kai atsibudo vel pasiuliau arbatos ir ji mielai gere smile.gif zodziu kita vakara  ir nakti pienuko vel prase bet vis jai primindavau kad va leliukam paliekam pienuka tai ir ji prie savo papuko pridejus ''maitino'' . Taip va mum gavos tas nujunkymas wub.gif  ,jau du menesiai praejo o ji vis dar prisiglaudzia prie krutines pabuciuoja smile.gif pasakiskas jausmas wub.gif  sekmes visoms,svarbiausiai islaukti iki reikiamo momento ir isiklausyti i vaikuti 4u.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(Dominykai @ 2011 01 26, 10:13)
tikriausiai, bet aplinkybes tokios, kad jau reikia nutraukti ir norisi kuo neskausmingiau  smile.gif 
pas mus si naktis taip pat ramiai praejo, pazindo tuscia kruti ir nusisuko, tik paryciais matyt praalko, tai padariau misinuko, nes pienuko tai jau nebedaug like, ir valge pirma karta is buteliuko misinuka nakti  bigsmile.gif tada atsisedo, atsirugo ir plapt ant kito sono  blush2.gif

bigsmile.gif vau kaip sauniai thumbup.gif Kad ir toliau taip sekmingai jums sektusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominykai @ 2011 01 26, 09:13)
tikriausiai, bet aplinkybes tokios, kad jau reikia nutraukti ir norisi kuo neskausmingiau  smile.gif 
pas mus si naktis taip pat ramiai praejo, pazindo tuscia kruti ir nusisuko, tik paryciais matyt praalko, tai padariau misinuko, nes pienuko tai jau nebedaug like, ir valge pirma karta is buteliuko misinuka nakti  bigsmile.gif tada atsisedo, atsirugo ir plapt ant kito sono  blush2.gif

Musu suniukai beveik kartu gime smile.gif Mes spaliukai irgi tik 19 diena smile.gif
Ramaus miegelio Mamytei ir Mazyliui ! Bukit sveiki!
Atsakyti
QUOTE(sigusi @ 2011 01 21, 11:04)
Va, va man sis klausimas irgi pous, sianakt koki 10 karta duodama papuli, pagalvojau, kad ka - as ji tiek kartu supti turesiu? Kaip mamytes prabudusi leliuka raminat, vel uzmigdot, kai nutraukinejat naktini maitinima?

mano mazoji (1m 6men) dabar pas senelius, as geriu vaistukus kad pienelis dingtu, skaiciau straipsny kad maziau traumuoji vaika ne kai migdo mamyte kvepianti pieneliu ir jo neduodanti bet kai vaikelis yra mylinciu seimos nariu apsupty, ir ka pirmaja diena nemiegojo pietu miegelio ir nakty budinosi kas 1val (bet tas pats ir namie budavo) , antraja diena jau ir pietu miegelis ir nakty normaliai uzmigo pasaku besiklausydama, mamos paklause gal tik 2kartus, nei verkia nei zyzia, svarbiausia mamos pasiryzimas nutraukt maitinima ir artimuju noras padeti drinks_cheers.gif
Atsakyti
pritariu minciai kad reik islaukt tinkamo momento. Tada klausimu nekils ka ir kaip daryti. VIskas eis sklandziai ir lengvai, be jokiu vaiko riksmu, klyksmu.
O tas tinkamas momentas kiekvienam individualus, visi vaikai skirtingi, visos mamos skirtingos.
Man asmeniskai tas momentas atejo kai pastojau. Krutys pasidare jautrios, nebenorejau maitinti, nes fiziskai buvo laaabai nemalonu. Na ir pradejau tartis su vaikiukais, aiskinau, kad jei jau dideli, kad pas mamyte baigesi pienukas, kad pilvuke sesyte auga, jai reik palikt dabar pienuka ir tt ir pan. Taip per mazdaug menesi nustojo prasyti. Be jokiu riksmu ir nemigu. Tiesa as nenutraukiau staigiai, vis duodavau, bet vis aiskindavau, kad neber pienuko (an atrodo jo tikrai nebeliko). Ir migdydavau pati. Manau vaikui svarbu zinoti, kad nepaisant to kad neber pienuko, mama yra salia ir niekur nedings.
O dideli vaikai jau viska supranta ir tirkai galima susitart su jais, reik tik kantrybes ir svelnumo. (maniskiams buvo 2m ir 2 men kai pradejau atjunkyt)
Atsakyti
Mano patirtis buvo tokia, kad viska isbandziau, nepadejo, tad teko imtis drastiskiausio varianto, kaip neduoti ir tiek. Lygiai desimt dienu reikalavo klykdamas, bet nedaviau. Ir desimta diena nebereikejo biggrin.gif Faktas, buvo labai sunku , nes klyke kaip reikiant ir reikalavo. Maniau,kad kaimynai atbegs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominykai @ 2011 01 25, 23:27)
Labutis
4u.gif bandau jau savaitele, tikiuosi pavyks ir man tokiu budu atpratinti mazyli nuo naktiniu valgymu be dideliu problemu blush2.gif nes bandziau su vyru palikti ilsetis, bet kadangi maziukui nepatinka nesiojimai ant ranku ar glostymai, o reikia tik kruties, tai maziukas nuo 2 iki5 ryto tiek isiverke, kad jau begau gelbeti situacijos, nes pamelo visas nuo verkimo  unsure.gif supratau, kad toks drastiskas atpratinimo budas ne mums

na va pirmoji musu naktis be (.) 4u.gif dar anksti labai dziaugtis, bet panasu, kad skruzdedos nupasakotas atpratinimo budas mums labai tiko thumbup.gif ir mamai ir vaikui jis neskausmingas 4u.gif aciu smile.gif nakti vietoj (.) geriam misinuka, bet po savaiteles bandysiu jau arbateles
Atsakyti
Na štai, baigėm pienukus (vaikiui 1m,4 men) laipsniškai tai truko visą mėnesį - iš pradžių nustojau maitint dieną (jau nuo metų valgė tik per pietų miegą, prieš ir po jo), tiesiog stengiausi pietų miego metu namie nebūti (auklė arba vyras būdavo), o ir kalbėjausi su vaiku - susitarėm, kad tik naktį pienukas bus. Tai iš pradžių naktį budinėjosi labai dažnai, tai neskubinau atimt, bet per kelias savaites jau MP reikėdavo tik užmiegant ir paryčiais. Dar būčiau maitinus taip naktimis, bet kad kandžiotis ėmė - dėl bajerio - įkanda ir juokiasi, kad mama pašoko. Taip, kad net žaizdelę padarė, ir skaudėjo blyn, labiau nei per pirmą žindymo savaitę, kol dar neišmokusi gerai žindyt buvau. Tai susinervinau, susitariau su vaiku, kad jis jau didelis ir kad jau pienuko nebereikia jam. Labai bijojau, kad nebūtų skandalo. Bet viskas labai ramiai praėjo - mažius paprašė vakare, sakau - jau ne, gi susitarėm, kad tu didelis jau, tai tik prisiglaudė prie manęs ir užmigo be pienuko.

Bet štai dėl to rytinio pienuko, kurio nebegauna, tai man nepasisekė - dabar pabunda prieš aušrą ir atsikelia - o seniau dar pamiegodavo pavalgęs MP...

Bet šiaip tai pamačiau, kad viską net tokie maži vaikai supranta - tereikia kalbėtis, žiūrėt, kad netrūktų vaikui mamos artumo, prisiglaudimo, nes maisto gi jau prisivalgo kitokio.

Ir aišku labai gerbiu mamytes, kurios maitina ir toliau. Aš planą "iki metų" pasiekiau su malonumu, bet kai tik to malonumo ėmiau nebejausti, tai nutariau psichologiškai nei savęs nei vaiko netraumuot, džiaugiuos, kad be skandalų pavyko tai padaryt...
Atsakyti
Sveikutės, ar nutraukus maitinimą krūtys sumažėja iki tokio pat dydžio kaip ir prieš maitinimą? Gal kam atrodys ir kvailas klausimas, bet man yra labai padidėjusios, tai man aktualu ax.gif
Atsakyti