Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

na as manau,kad tikrai tos tabletes nebutinos,kaip suprantu pienuko jau nebe tiek daug gaminasi,tad gal pavyks naturaliai sustabdyti laktacija mirksiukas.gif
skaiciau,kad vaikui nebutu soko, reikia pasilikti 2 -3 menesius iki tikrojo nutraukimo mirksiukas.gif ir per ta laika atpratinti smile.gif as taip ir darysiu,jei netycia nsupresiu islaukti iki darzelio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte111 @ 2011 01 13, 15:57)
Labai dziaugiuosi,kad radau bendraminciu,su tokia pacia situacija. Taip ,visgi papulis daznai padeda,na o su miegu-teks dar pakenteti,kai pagalvoji,jau beveik metai nemiegu:)o jei ir gauciau nati vienumoj,turbut nemiegociau-jau iprotis:)siand biski geriau miegojo,tai ir nuot geresne:)
o Jus dar maitinat?Kokia Jusu manymu riba?smile.gif

smile.gif niu gal dar iki pavasario datrauksiu ... maitinu tik nakti, diena jau nebe (tik kai buvo susirges daviau kiek eme)
Papildyta:
QUOTE(ditux33 @ 2011 01 13, 23:37)
Nu zinot, jei zinociau,kad situacija pasikeis i gera, tikriausiai pasiryzciau ir as  nebemaitinti, nes  apsuka rata ir lipa ant keliu, o tada duok, patraukia kokia 1 min. ir vel lipa zemen, ir taip nezinau kiek kartu  doh.gif manu, kad jam jau ne to valgymo reikia kiek prisiglaudimo. Nu bet pienuko dar yra. Taip ir metausi nutraukt- nenutraukt ta papinimasi  g.gif
Maniskis ir mielai valgo visa kita maista. Bet va gert tai geria tik zaizdamas. Man net neramu, kad tiek mazai skysciu isgeria.
O del nutraukimo tai bijau kad kuo didesnis bus, tuo sunkiau bus atimti (.). O rudeni i darzeli reiks jau eit  g.gif tai vis mastau per kiek laiko galima visiskai nutraukti maitinima. Bet cia vel tikriausiai, kikvienam vaikui skirtingai.
Nu zodziu, kazkokia as neapsiprendus  doh.gif
O del tableciu, tai ir as tookia minti turejau, gal jau kai nuspresiu nebemaitinti, paparsysiu daktares jom recepto, bet jei jos toks blogis  g.gif  doh.gif  visiskai susibalamutinau.

Va, va as irgi sau taip sakau - jei zinociau, kad pasikeis i gera ir jis miegos, tai uzsiimciau rimtai - ir savaite ir daugiau pakenteciau, bet kaip supratau, buna kad ir nepadeda tas nutraukimas (reikia prisipazinti, kad tas papukas kartais labai patogu - pakisai, apglostei ir ramu ir tau ir vaikui)
maniskis irgi mazai geria - 100 ml per diena tai cia jau gerai! del to ir as bijau kad nebutu paskui skysciu trukumas...
Atsakyti
o kas svarbiausia, maniškis ne tik, kad valgo gerai, bet ir geria, išgeria per dieną apie 400 ml, jei padarau arbatos, tai iškart beveik visą sugeria, bet (.) vistiek reikia labai dažnai... kartais galvoju, kad Jis net ne pienuko nori, o tiesiog žysti, nusiraminti... nes soskės nenaudojam... ir naktį tas pats, būna pusę minutės pažinda ir miega sau ramiai toliau...
Atsakyti
QUOTE(ditux33 @ 2011 01 14, 00:37)
O del nutraukimo tai bijau kad kuo didesnis bus, tuo sunkiau bus atimti (.). O rudeni i darzeli reiks jau eit  g.gif tai vis mastau per kiek laiko galima visiskai nutraukti maitinima. Bet cia vel tikriausiai, kikvienam vaikui skirtingai.
Nu zodziu, kazkokia as neapsiprendus  doh.gif
O del tableciu, tai ir as tookia minti turejau, gal jau kai nuspresiu nebemaitinti, paparsysiu daktares jom recepto, bet jei jos toks blogis  g.gif  doh.gif  visiskai susibalamutinau.

Aš per Kalėdas nustojau maitinti, mažoji atsisakė praktiškai iš kart, o vat didžioji jautraulė dar kokią savaitę tikrino, dabar jau pamiršta ir ramu. Mums jau 1 m. ir 10 mėn., tai nemanau kad mes labai mažos, beje, nusprendusi atpratint nei karto jų neklykdžiau, neleidau verkti. Krūtis patepdavau garstyčiom, nereikdavo nei ragaut, kvapo užtekdavo. Tada viena fui kita kaka, atsiguldavo, apsiklodavo ir ramiai užmigdavo. Dabar iš kart atsigula, reikia šalia tik pagulėt, gal šiek tiek ilgiau pasivarto kol užmiega.
Mamytėms kurios sakė, kad per anksti aš... Nu nežinau, taip vidinis kirminukas mane graužė, kad atimu iš vaikų kas jiems labai svarbu (o gal tam įtakos turi ir taip užaštrinta MP svarba, nauda iki vos ne mokyklos?), bet iki 3 metų aš niekad neplanavau maitinti, ir tokia mintis, deja, bet manęs nevilioja... Pasąmonėje visad maniau maitinsiu iki 2 m. Kadangi vasario mėn savo pupas paliksiu 4 naktimis su seneliais, tai tą laikotarpį atjunkimo paankstinau. Tą sprendimą padėjo priimti ir mūsų atostogos Egipte, kuomet abiems dukrytėms sukilo 40, aš visą dieną niekur nėjom, didžioji nepaleido papulio iš burnos (gerai kad įdomią knygą turėjau, tai tuo metu skaičiau), o mažoji kažkaip daugiau vandenuką pliumpino. Ir ką Jūs manot, būtent didžioji nusilpo, neteko daug skysčių ir reikėjo jai lašelinę statyt unsure.gif mažiukei viskas ok buvo...
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2011 01 14, 16:03)
Mamytėms kurios sakė, kad per anksti aš... Nu nežinau, taip vidinis kirminukas mane graužė, kad atimu iš vaikų kas jiems labai svarbu (o gal tam įtakos turi ir taip užaštrinta MP svarba, nauda iki vos ne mokyklos?), bet iki 3 metų aš niekad neplanavau maitinti, ir tokia mintis, deja, bet manęs nevilioja...

Pritariu, kad svarba visgi užaštrinta.... Maitinu ir aš, mąnajai 1 m. 3 mėn., tai dieną, ji nenori, maitinu tik vakare prieš miegą ir naktį n kartų... Bet, kad to pieno, manau, labai jau mažai unsure.gif Nes vieną kart teko išvykti, tai nemaitinta buvo 2 paras ir tik antros paros pabaigoj krūtys buvo pilnos.... tai kiek ten to pienuko??? Ir , kai žinda ji, tai nelabai matau, kad daug rytų... Gal tik čiulptuko funkciją atlieku.... Ar aš klystu? blush2.gif Ką jūsų patirtis sako?
Atsakyti
QUOTE(linluka @ 2011 01 14, 14:25)
Pritariu, kad svarba visgi užaštrinta.... Maitinu ir aš, mąnajai 1 m. 3 mėn., tai dieną, ji nenori, maitinu tik vakare prieš miegą ir naktį n kartų... Bet, kad to pieno, manau, labai jau mažai  unsure.gif  Nes vieną kart teko išvykti, tai nemaitinta buvo 2 paras ir tik antros paros pabaigoj krūtys buvo pilnos.... tai kiek ten to pienuko??? Ir , kai žinda ji, tai nelabai matau, kad daug rytų... Gal tik čiulptuko funkciją atlieku.... Ar aš klystu?  blush2.gif  Ką jūsų patirtis sako?

niu pas mus tada vienodai ir amzius panasus smile.gif As tai ir sakau - esu MAMA SOSKE smile.gif
Papildyta:
QUOTE(smile_at @ 2011 01 14, 14:03)
Aš per Kalėdas nustojau maitinti, mažoji atsisakė praktiškai iš kart, o vat didžioji jautraulė dar kokią savaitę tikrino, dabar jau pamiršta ir ramu. Mums jau 1 m. ir 10 mėn., tai nemanau kad mes labai mažos, beje, nusprendusi atpratint nei karto jų neklykdžiau, neleidau verkti. Krūtis patepdavau garstyčiom, nereikdavo nei ragaut, kvapo užtekdavo. Tada viena fui kita kaka, atsiguldavo, apsiklodavo ir ramiai užmigdavo. Dabar iš kart atsigula, reikia šalia tik pagulėt, gal šiek tiek ilgiau pasivarto kol užmiega.
Mamytėms kurios sakė, kad per anksti aš... Nu nežinau, taip vidinis kirminukas mane graužė, kad atimu iš vaikų kas jiems labai svarbu (o gal tam įtakos turi ir taip užaštrinta MP svarba, nauda iki vos ne mokyklos?), bet iki 3 metų aš niekad neplanavau maitinti, ir tokia mintis, deja, bet manęs nevilioja... Pasąmonėje visad maniau maitinsiu iki 2 m. Kadangi vasario mėn savo pupas paliksiu 4 naktimis su seneliais, tai tą laikotarpį atjunkimo paankstinau. Tą sprendimą padėjo priimti ir mūsų atostogos Egipte, kuomet abiems dukrytėms sukilo 40, aš visą dieną niekur nėjom, didžioji nepaleido papulio iš burnos (gerai kad įdomią knygą turėjau, tai tuo metu skaičiau), o mažoji kažkaip daugiau vandenuką pliumpino. Ir ką Jūs manot, būtent didžioji nusilpo, neteko daug skysčių ir reikėjo jai lašelinę statyt  unsure.gif  mažiukei viskas ok buvo...

o sakykit, ar pagerejo naktinis miegas? Ar ramiau miega? neprabudineja n kartu dabar?

Atsakyti
Miegas pagerėjo žymiai, dabar išmiega maždaug nuo 22 val. iki 9 val. ryto praktiškai be prabudimų thumbup.gif būna, kad nusikloja ir sušąla, tada verkšlena, mažoji kokius du kart per savaitę paprašo vandenuko, mes šalia gertuvę laikom, tai paduodu, pamaukia ir vėl griūna miegot. Aš ankščiau rytais vos akis prakrapštydavau, nes nuo kokių 5 kaip soskė dirbdavau doh.gif o kai jos dvi, tai ant nugaros gulėt priversta būdavau. O dabar pabundu visad pirma ir jau laukiu kada mano zuikiai atsikels wub.gif Nebejaučiu miego trūkumo. Trumpai tariant, jei ir pabunda, tai labai trumpam, didžiajai iš vis užtenka paglostymo per nugarytę ar pasakymo aš čia dukryte, o mažajai tai arba apklot, arba vandenuko. Beje, kai nutraukiau maitinimą, jos labai daug geria dienos metu, keista net, nes šiaip aš jau nuo rugsėjo dienom nemaitinau, tik vakarais ir naktimis. Bet gal paryčiais primaukdavo bepapsėdamos g.gif
Dėl pieno tai net nežinau, nustojau maitint nuo Kalėdų, jokio sukietėjimo ar pojūčio kad krūtys pilnos nepajutau... Vat ir man įdomu, kiek ten to pieno, bet paspaudus dar bėga unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(artisteee @ 2011 01 13, 19:38)
vakar buvau profilaktiškai pas ginę nuėjusi, tai Ji man labai patarinėjo nemaitinti, sako galiu išrašyti kažkokio hormono, kad pienas per savaitę dings  doh.gif man tai žiaurus būdas  schmoll.gif

Kai eilinės moteriškės taip kalba, tai atrodo, kad nieko keisto, bet kai gydytojai atkalbinėja, tai aš prarandu pasitikėjimą jais. g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 16, 20:22)
Kai eilinės moteriškės taip kalba, tai atrodo, kad nieko keisto, bet kai gydytojai atkalbinėja, tai aš prarandu pasitikėjimą jais. g.gif

va būtent, aš ja labai žavėjausi, pasitikėjau, tikrai jei ne Ji, nebūčiau savo sūnelio išnešiojusi... Bet tokie pasisakymai nuvylė... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 16, 19:22)

tai gal tie farmacininkai tokiems gydytojams atlyginimus moka g.gif
Atsakyti
Sveikos papinuku mamytes,

Jungiuosi ir as i papinukiu kluba.
Manajam 10,5 men. nuo gimimo neima nei ciultuko nei zinduko. Geriam viska is stiklines.
Kai maniau kad truksta MP, bandziau kisti misinukus - ne i burna. Bet va problema manau visa tame, kad nakti N kartu iesko papulio. Nebeissimiegu nei as, nei vyras ir abejoju ar pakankamai pailsi pats vaikas taip besimaldamas visa nakti.
Maitinimu tikrai nenoriu atsisakyti, bet naktinius ciulpimus tikrai noriu isguiti is musu gyvenimo. Valgom viska, geriam vandenuka ir arbatytes.
isbandziau ir vakare primaitinti koses - niekas nepadeda. Kaltinau dantis, bet tie kurie kalesi - issikale, o naktilnejimai liko. Tai va isskaiciau visa foruma, yra du keliai - arba drastiskai Garstyciomis nutraukti (abejoju ar suveiktu sitas variantas), kankintis nebenoriu, nes tikrai jau pavargau naktimis nemiegoti, antras variantas telktis teti pagalbon, arba man paciai nakciai keliauti i kita kambari miegoti, nes sako mazieji labai uzuodzia mamos kvapa. Nes siaip jei palieku teciui ar mociutei, tai isbuna be problemu pusdieni - bet jau pamato mane ir uz papulio. Bet jau kaip minejau, diena bent du kartus dar noriu pati maitinti.
Kokia jusu nuomone? g.gif

P.S. o aplinkiniu kalbos, kad gal jau gana toki maitinti - man visiskai dzin.
Atsakyti
i.e.v.a.m., 4u.gif
Suprantu naktinius šokdinimus mirksiukas.gif
Sunkus periodas, tikrai ne viena mama tokius džiaugsmus apturėjo, kai nusimuši nuo kėlimosi skaičiaus...
Drąstiškai- variantas, bet tikrai ne geriausias (ir vaiko emocinei sveikatai, ir tau ir t.t.)
Nėra garantijos, kad nutraukus naktinius maitinimus vaikas nenubus naktį. Kaip ir soti vakarienė- nepagelbėja, o tik neramumų prideda.
Gal priimtina būtų miegoti kartu su vaikučiu- taip rečiau prabustų, mažiau išsibudintų, mama ir pienukas- šalia.
+ dantukai auga palaipsniui, jie ir galima neramių naktų preižastis, + mėnulio fazės kai kuriuos ir mažus ir didelius labai veikia, dirglesni, irzlesni būna. Nesiūlau, bet yra žvakutės viburcol.
Peržiūrėk vaiko dienotverkę- gali būti, kad patirti įspūdžiai- neramių naktų priežastis.
Laikykis, ir būtinai pamiegok pietų mirksiukas.gif
Atsakyti