Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(prieblanda @ 2012 02 19, 19:35)

Nutraukt reikia tik tuo atveju, jei pieno prisigamino labai daug, tam, kad nesusidarytų guzai ir neprasidėtų kitos bėdos. Jei tik papilnėja krūtys, o po kažkiek laiko tas pilnumas atslūgta, tai nieko daryti ir nereikia, savaime gamyba mažės.

supratau, ačiū 4u.gif aš jau nuo spalio mėn. maitinau tik kartą paroj ir tai tik iš kairės krūties, nes dešinė ir taip jau buvo išsekus. Dabar savaitė, kai visai nemaitinu, bet tfu tfu tfu krūtų netempia,neskauda ir nepilnėja. Gal taip ir praeis? smile.gif
Atsakyti
pasiulymas tik vienas- mazinit dieninius maitinimus kol ju neliks, tada ir apetitas atsiras, ipas pasisotinti kietu maistu 4u.gif
pas mus liko vakarinis MP ir nakti kelis kartus duodu, neskaiciuoju kiek bet ir neduodu tankiai, kartais panesioju kad nurimtu ir uzmigtu, bet visumoj siai dienai mane toks kiekis MP tenkina, nes visai nevargina manes, ir pienuko tiek ir tepasigamina, niekad nejauciu tempimo jokio, viskas susireguliavo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Man dar visai nutraukti maitinima per anksti, nes maziui 9,5 men, bet norejau pasiteirauti, kaip sumazinti naktinio maitinimo kartu?
Diena gali nevalgyti beveik nieko -nei kieto maisto, nei kruties nereikalauja, bet nuo kokios 22 val prasideda- kas valanda, kas puse,keliasi ir iesko kruties, valgo, miega, miegodamas valgo. Paryciais is viso, jei papo nera burnoje beda:( Miega jau pora menesiu pas mus lovoj, nes man pabodo vaikscioti pirmyn atgal visa naktele.
Pavargau tai nerealiai, nes viskas tesiasi nuo 6 men, kai pradejau ivedineti kieta maista. Is vakaro suvalgo kose, manau, kad keliasi ne is alkio. Nei misinys, nei arbatele nakti irgi negelbeja, spjauna ir rekia.
Patarkit protingai, vyresnius du vaikus ismaitinau virs metu ir tokiu nesamoniu nebuvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2012 02 19, 20:35)
Kokia ta istorija?  bigsmile.gif

Pieno šiek tiek gali būti dar laaabai ilgai, pusmetį, metus, nelygu organizmas. Bet čia normalu, nekreipkit dėmesio.
Nutraukt reikia tik tuo atveju, jei pieno prisigamino labai daug, tam, kad nesusidarytų guzai ir neprasidėtų kitos bėdos. Jei tik papilnėja krūtys, o po kažkiek laiko tas pilnumas atslūgta, tai nieko daryti ir nereikia, savaime gamyba mažės.

O aš dvejonių kelyje, maniškei 16 mėn. Kol kas bandau dienos režimą įvesti, nes buvo papratus MP gaut kiek tik nori, tai galiausiai visiškas bardakas prasidėjo, nei maisto normalaus valgo, nei aš ramybės turiu dieną ir naktį. Dabar dienai 3 maitinimai palikti, nakties neriboju. Planuoju palaipsniui mažinti dieninius maitinimus, o paskutinius sutvarkyti naktinius. Tik nežinau, kada tą padarysiu. Jei labai naktimis neblūdys, tai labai ir nespartinsiu to proceso  g.gif

Pasakoju saviskiui, kad pienukas isviaziavo pas mazus leliukus. O jisai jau didelis, tad pienuko jam jau nebereikia. Labai sauniai gaunasi, nes kai as pasakau "pienukas isvaziavo", tai ji paklausia "dzi dzi"? taip sakau, "isvaziavo", tada jis "lel", taip sakau "leliukus", nes tu jau didelis (tada jis parodo koks jis didelis) ir pasako "baba" (nu tipo baba - nebera). tai va pasisnekam sau abu ir viskas gerai:)

As siaip buvau nustojus maitint diena jau keli menesiai pries atpratinant, tada gavosi kad jis apsirgo, o kai pasirgo, tai MP buvo 10 k per diena, tai ir gaminosi jo. tada vel mazinau kai pasveiko, ir galu gale ppora savaiciu pries nutraukiant vel nedaviau diena, nors prasydavo.
Pirma nakti kai nedaviau - miegojau kartu. Bet vyras liepe kita nakti eiti i kita kambari:) taigi isejau - rezultate pirma kart vaikas ismiegojo per savo 18 men neprabudes cielas 6 val. antra nakti dar miegojau atskirai, jau ismiegojo neprabudes 8 val. Kai prabusdavo - tetis nuramindavo ir vel miegodavo. Nors aisku saukdavos mamytes, bet neilgai.
trecia nakti jau sugrizau pas juos, ir nieko, pabudo, paprase, nedaviau ir uzmigo.
Ir dabar va jau bus gal 9 dienos kai nematinu, aisku prabudes vis papraso, bet mes vis pasikalbam apie isvaziavima pas leliukus ir puiku:)
O piena va siandien vel nusitraukiau (aisku gal 20 ml, bet teko), nes tempe viena kruti. is vis nutraukus maitint piena nutraukiau gal 2 ar 3 kartus taip mazdaug kas 12 val, nes skaudejo man krutis, nenorejau uzdegimu. bet as po labai nedaug, kad tik palengvetu.
Papildyta:
QUOTE(luzere @ 2012 02 20, 13:12)
Sveikos,
Man dar visai nutraukti maitinima per anksti, nes maziui 9,5 men, bet norejau pasiteirauti, kaip sumazinti naktinio maitinimo kartu?
Diena gali nevalgyti beveik nieko -nei kieto maisto, nei kruties nereikalauja, bet nuo kokios 22 val prasideda- kas valanda, kas puse,keliasi ir iesko kruties, valgo,  miega, miegodamas valgo. Paryciais is viso, jei papo nera burnoje beda:( Miega jau pora menesiu pas mus lovoj, nes man pabodo vaikscioti pirmyn atgal visa naktele.
Pavargau tai nerealiai, nes viskas tesiasi nuo 6 men, kai pradejau ivedineti kieta maista. Is vakaro suvalgo kose, manau, kad keliasi ne is alkio. Nei misinys, nei arbatele nakti irgi negelbeja, spjauna ir rekia.
Patarkit protingai, vyresnius du vaikus ismaitinau virs metu ir tokiu nesamoniu nebuvo doh.gif

Na jei nori maitint diena, tai ka dbutu jo pakankamai - manau be naktinio neapseisi. Labai tave suprantu, nes maniskis taip paciai. prabusdavo po n kartu ir valgydavo. kartais toks vaizdas kad net nesuprasdavau kiek cia kartu viskas budavo rolleyes.gif
ir tik kai baigiau galutinai, vaikas ismiega prabudes per nakti tik viena karta. tai mano atveju tiesa tokia - kol gauna MP, tai ir prabudineja nakti, nes jam cia didelis malonumas ir pripratimas.
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2012 02 20, 10:13)
pasiulymas tik vienas- mazinit dieninius maitinimus kol ju neliks, tada ir apetitas atsiras, ipas pasisotinti kietu maistu  4u.gif
pas mus liko vakarinis MP ir nakti kelis kartus duodu, neskaiciuoju kiek bet ir neduodu tankiai, kartais panesioju kad nurimtu ir uzmigtu, bet visumoj siai dienai mane toks kiekis MP tenkina, nes visai nevargina manes, ir pienuko tiek ir tepasigamina, niekad nejauciu tempimo jokio, viskas susireguliavo  4u.gif

As buvau nutraukus dienini visai pora menesiu ir ka - kaip valge kaip zvirblis taip ir nepasikeite:)
tik dabar kai savaite nebegauna ir naktinio- gal siek tiek pagerejo valgymas. bet labai jau minimaliai...
Atsakyti
Sveikos,
Diena gali nevalgyti beveik nieko -nei kieto maisto, nei kruties nereikalauja, bet nuo kokios 22 val prasideda- kas valanda, kas puse,keliasi ir iesko kruties, valgo,  miega, miegodamas valgo. Paryciais is viso, jei papo nera burnoje beda:( Miega jau pora menesiu pas mus lovoj, nes man pabodo vaikscioti pirmyn atgal visa naktele.

as tai manau kad vaikuciui esate ir mamyte ir pienukas ir soskute ax.gif reikia atskirti valgyma nuo zindimo-raminimosi. bandykit ivesti rezima, pradziai gal reguliariai duokit pienuko kas 2 val, o ne bet kada kai pabunda, kai apsipras maziukas su nauja tvarka, bandykit ilginti laika tarp maitinimu, iki 3val . manau pradziai to turetu uztekti. Svarbiausia turite pati apsispresti tokiem pokyciam, nes teks ir parikdyti, ir ant ranku panesioti. Manoji kaip alternatyvos neeme nei zinduko nei buteliuko, ir nakti kai neduodavau (.) pagal jos pageidavima, tai pirma savaite, gal net dvi, labai pykdavo nakti, rekdavo, net musdavosi doh.gif nesiduodavo nei raminama nei nesiojama. leisdavau parekti, pavarkdavo ir nulusdavo. po savaites-dvieju, prabudusi jau nebebudavo pikta, naktiniai papykimai sutrumpejo nuo 2val iki 10-15 min.
kantrybes ir jums pasiseks, o svarbiausia kad labiau pailsesite jus abudu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sveiki,
pabandykit perskaityt šitą straipsnį http://www.baby.ru/b...683286-50661557 ir pasverti visus už ir prieš, na ir dar tokią knygą "Sveiko kūdikio dienotvarkė",aišku tai prieštarauja tam ką dabar visoms rekomenduoja,na bet aš išbandžiau tuos dalykus sveiko proto ribose ir rezultatai tikrai geri,jei įdomu po keletos dienų galiu aprašyt plačiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gyvates_sypsena: 20 vasario 2012 - 18:14
Na miniskei tuoj 3m, man su krutine jau bedu manau nebutu jokiu, man tik esme nuo ko pradet, galvojau isvykt, bet turbut per sunku bus..nes dar visa diena ant mp kabo, bet ji nevalgo-kaip soskiukas.. doh.gif sakau gal lengviau jai butu dienini nuimt pradzioj pripratima, o tada jau liktu tik naktis.. g.gif tai butu lengviau manau taip..nebezinau kaip ir daryt...blogiausia ji su niekuo kitu neuzmiega ir negula i jokia nei lova, nei lovyte-nemoka uzmigt...nebezinau nuo ko pradet ir kaip geriau ar staigiai, ar is leto pavargt dar bandyt diena nebeduot kazkaip... unsure.gif gaila mum neveikia pasakymas, kad pienelis istekojo ar papukas isvaziavo, ji dar tada labiau nori.. doh.gif
Atsakyti
Gal kas žinot ar gali vėluot mėnesinės dėl to, kad nutraukiau maitinimą? Pirmąkart po gimdymo susirgau 2011m spalio mėn. Ir iki šio mėnesio prasidėdavo tą pačią dieną. Dabar antra diena kaip vėluoja.
Atsakyti
QUOTE(merrgicka @ 2012 02 21, 11:14)
Na miniskei tuoj 3m, man su krutine jau bedu manau nebutu jokiu, man tik esme nuo ko pradet, galvojau isvykt, bet turbut per sunku bus..nes dar visa diena ant mp kabo, bet ji nevalgo-kaip soskiukas.. doh.gif  sakau gal lengviau jai butu dienini nuimt pradzioj pripratima, o tada jau liktu tik naktis.. g.gif  tai butu lengviau manau taip..nebezinau kaip ir daryt...blogiausia ji su niekuo kitu neuzmiega ir negula i jokia nei lova, nei lovyte-nemoka uzmigt...nebezinau nuo ko pradet ir kaip geriau ar staigiai, ar is leto pavargt dar bandyt diena nebeduot kazkaip... unsure.gif  gaila mum neveikia pasakymas, kad pienelis istekojo ar papukas isvaziavo, ji dar tada labiau nori.. doh.gif

Na kai vaikuciui 3 metai, jau viska puikiai supranta ir zino ka reiskia kai "kazkas isvaziuoja ir negrizta". Mano per puse mazesnis ir tai suprato, kad isvaziavo. Aisku nei vienas vaikas niekada is karto nepasidarys ramus ir nebandys vel ir vel reikalaut. Juk vaikai nuolat isbando ribas ir kantrybe. Jei jus nusileisit, tai taip ir bus. Na nenebt jus absoliuciai duodat vaikui viska ko jis nori. Nesupykit, bet visu vaiko noru pildymas yra ne meile, o atvirksciai - sveiko proto trukumas. Juk mes tam ir esam tevai, kad vaikus mokytume, padetume, myletume, o ne butume tik zaidimu draugai. Svarbiausia turit pati viduje nusprest kad jau baigta. Jei viduj dar nenusprendet pati - kaip jus vaika itikinsit?? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gyvates_sypsena @ 2012 02 20, 18:13)
Sveiki,
pabandykit perskaityt šitą straipsnį http://www.baby.ru/b...683286-50661557 ir pasverti visus už ir prieš, na ir dar tokią knygą "Sveiko kūdikio dienotvarkė",aišku tai prieštarauja tam ką dabar visoms rekomenduoja,na bet aš išbandžiau tuos dalykus sveiko proto ribose ir rezultatai tikrai geri,jei įdomu po keletos dienų galiu aprašyt plačiau.

Labai dekui uz nuoroda, straipsnis logiskas, nors vargau skaitydama rusiskai:) Atrodo, kad apie mano migdymo klaidas rasytu g.gif
Labai idomu butu, kaip pavyko praktiskai igyvendint? Pasipasakokit.
Atsakyti
QUOTE(tigrin @ 2012 02 21, 15:45)
Gal kas žinot ar gali vėluot mėnesinės dėl to, kad nutraukiau maitinimą? Pirmąkart po gimdymo susirgau 2011m spalio mėn. Ir iki šio mėnesio prasidėdavo tą pačią dieną. Dabar antra diena kaip vėluoja.

na, dvi dienos tai dar nezenklus velavimas, daznai buna kelios dienos +/-
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2012 02 21, 15:06)
Na kai vaikuciui 3 metai, jau viska puikiai supranta ir zino ka reiskia kai "kazkas isvaziuoja ir negrizta". Mano per puse mazesnis ir tai suprato, kad isvaziavo. Aisku nei vienas vaikas niekada is karto nepasidarys ramus ir nebandys vel ir vel reikalaut. Juk vaikai nuolat isbando ribas ir kantrybe. Jei jus nusileisit, tai taip ir bus.  Na nenebt jus absoliuciai duodat vaikui viska ko jis nori. Nesupykit, bet visu vaiko noru pildymas yra ne meile, o atvirksciai - sveiko proto trukumas. Juk mes tam ir esam tevai, kad vaikus mokytume, padetume, myletume, o ne butume tik zaidimu draugai. Svarbiausia turit pati viduje nusprest kad jau baigta. Jei viduj dar nenusprendet pati - kaip jus vaika itikinsit?? mirksiukas.gif

aciu uz patarima sutinku su viskuo 4u.gif
Atsakyti