Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(Adele @ 2012 02 10, 16:17)
O mūsų berniukui už mėnesio bus trys metukai, o užmiega vakare tik žįsdamas. Naktį taip pat kilojasi daug kartų. Sako - Mama duok papą. Tai ir nežinau- kokiu būdu nutraukt tą maitinimą. Čia skaitau, kad mamos tiesiog neduoda, ir tris vakarus parėkęs vaikas išmoksta užmigti pats....bet vis nesiryžtu taip daryt dėl nuovargio, šventos ramybės. Turbūt taip gali tęstis ir iki mokyklos. Svarbiausia, kad kenčiam visi, jis anksciausiai atsikelia prikelia visus.pats dažnai po nakties būna nepailsėjęs... Pietų nemiega, nebent  važiuojant mašina užmiega.Vakare kartais eina ir kokią 19 val. miegot, nes būna labai pavargęs.....
nežinau -ką  daryt .....Išeina tiktai ryžtis.....gal kam taip buvo , kai tiek ilgai maitinot...

pas mus tas pats..uz menesio 3 metukai, o prie papuko diena nakti..as planuoju kai parasyta labai geras straipsnis apacioj, tai pagal ji ir bandysiu viska daryti..t.y. paliksiu porai ar trim dienom artimiesiem, kad ir kaip sunku nera kitos iseities verysad.gif ir gaila, bet jau ir pavargau...

QUOTE(matuke @ 2012 02 12, 14:08)
straipsniukas apie nujunkyma, man patiko, gal kam pagelbes apsispresti  mirksiukas.gif
http://supermama.lt/...nt/view/1583/2/

geras lb straipsnis, daug suzinojau, daug patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adele @ 2012 02 10, 17:17)
O mūsų berniukui už mėnesio bus trys metukai, o užmiega vakare tik žįsdamas. Naktį taip pat kilojasi daug kartų. Sako - Mama duok papą.

doh.gif

smagu, merginos, kad straipsniukas jus ikvepia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 15 vasario 2012 - 09:06
Sveikos. Bijau nusišnekėt, bet jaučiu taip ir bus. Taigi. Mažei 1.10m. Ryt bus lygiai savaitė, kai galutinai nutraukiau mp. Buvo ir dar būna pazyzimų, bet vėl užmiega. Bet nutraukus mp po 5dienų man bėgo kraujas iš nosies, kitą dieną taip pat porą kartų, to pasekoje truputį apsirgau. O vakar ir mažė baisiai suslogavo,pakosėjo,sunkiai miega. Ar visgi būna koks pokytis mamai ir vaikui nutraukus mp?
Atsakyti
QUOTE(tigrin @ 2012 02 17, 16:45)
Sveikos. Bijau nusišnekėt, bet jaučiu taip ir bus. Taigi. Mažei 1.10m. Ryt bus lygiai savaitė, kai galutinai nutraukiau mp. Buvo ir dar būna pazyzimų, bet vėl užmiega. Bet nutraukus mp po 5dienų man bėgo kraujas iš nosies, kitą dieną taip pat porą kartų, to pasekoje truputį apsirgau. O vakar ir mažė baisiai suslogavo,pakosėjo,sunkiai miega. Ar visgi būna koks pokytis mamai ir vaikui nutraukus mp?

ojei console.gif na, garantuotai tai stresas abejom pusem, bet daugiau pakomentuot negaleciau, dar sutapimo tikimybe unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 02 17, 17:13)
ojei console.gif na, garantuotai tai stresas abejom pusem, bet daugiau pakomentuot negaleciau, dar sutapimo tikimybe  unsure.gif

man ir panašu į sutapimą. Bet pasidarė įdomu ar kitom mamom būna kokie pokyčiai ar sveikatos trumpalaikiai pakitimai po nutraukto maitinimo? Kad vaikui daugiau įprotis buvo,nes gan lengvai dieninio mp 1.3m atsisakėm, 1.6m besaikio naktinio maitinimo ir va tik prieš savaitę ryžausi nutraukt paskutinį likusį maitinimąsi prieš nakties miegelį. Visko gan lengvai atsisakė, be stresų, zyzimų, tad spėju per vėlai ryžaus nutraukt paskutinį maitinimą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigrin: 17 vasario 2012 - 21:37
QUOTE(tigrin @ 2012 02 17, 21:35)
man ir panašu į sutapimą. Bet pasidarė įdomu ar kitom mamom būna kokie pokyčiai ar sveikatos trumpalaikiai pakitimai po nutraukto maitinimo? Kad vaikui daugiau įprotis buvo,nes gan lengvai dieninio mp 1.3m atsisakėm, 1.6m besaikio naktinio maitinimo ir va tik prieš savaitę ryžausi nutraukt paskutinį likusį maitinimąsi prieš nakties miegelį. Visko gan lengvai atsisakė, be stresų, zyzimų, tad spėju per vėlai ryžaus nutraukt paskutinį maitinimą..

kiek skaičiau, tai galimi susirgimai nutraukus mp , bet tikrai ne iš karto, po mėnesio, dviejų.

ne per vėlai nutraukėt.. aš vis dar žindau savo mergytę 4u.gif
Atsakyti
tigrin, 4u.gif

PSO rekomenduoja maitintiki 2m, ir ilgiaui, kol vaikas pats atsisako.
Natūraliai tai įvyksta apie 3-4 metus (maitinimų būna likęs vos vienas kitas per parą) Baigiant žindymą mp sudėtis panašėja į priešpienį- kas yra labai vertinga.
Jei nusprendžiama nujunkyti anksčiau, rekomenduojami metodai: planuotai arba palaipsniui.
Staigus maitinimo nutraukimas- didelis stresas ir vaiko ir mamos organizmui, psichologinę sveikatą taip pat, gali paveikti . (pvz. staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją ir t.t.) Vaiko smegenys viską iki 3m. "rašo" į pasamonę, kuo daugiau poztyvių potyrių- tuo geriau, nes negatyvo ir taip apstu, o iš pasamonės- neišgramdysi.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 18, 12:09)
tigrin, 4u.gif

PSO rekomenduoja maitintiki 2m, ir ilgiaui, kol vaikas pats atsisako.
Natūraliai tai įvyksta apie 3-4 metus (maitinimų būna likęs vos vienas kitas per parą) Baigiant žindymą mp sudėtis panašėja į priešpienį- kas yra labai vertinga.
Jei nusprendžiama nujunkyti anksčiau, rekomenduojami metodai: planuotai arba palaipsniui.
Staigus maitinimo nutraukimas- didelis stresas ir vaiko ir mamos organizmui, psichologinę sveikatą taip pat, gali paveikti . (pvz. staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją ir t.t.) Vaiko smegenys viską iki 3m. "rašo" į pasamonę,  kuo daugiau poztyvių potyrių- tuo geriau, nes negatyvo ir taip apstu, o iš pasamonės- neišgramdysi.

kad aš jau nebetvėriau, nusibodo man tas kabojimas,nei ten to pieno belikę,nei ką, skaudžiai valgydavo, sunkiau užmigdavo..taip ir nutariau. Gal kiek reikėjo palaukt,bent žiemą. Bet jau vsio,savaitė kaip užmiega be papo thumbup.gif kur pasiskaityt apie papų užrišimą ar kažką panašaus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrin @ 2012 02 18, 23:04)
kad aš jau nebetvėriau, nusibodo man tas kabojimas,nei ten to pieno belikę,nei ką, skaudžiai valgydavo, sunkiau užmigdavo..taip ir nutariau. Gal kiek reikėjo palaukt,bent žiemą. Bet jau vsio,savaitė kaip užmiega be papo thumbup.gif kur pasiskaityt apie papų užrišimą ar kažką panašaus? 4u.gif

As kiek skaiciau ta tema, tai jokiu krutu uzrisinejimu negalima daryti, cia gali tik pakenkt.
as vat jau ir savaite kaip nemaitinu. Maitinau iki 1. 5 metu. atprato pakankamai lengvai, aisku dar vis papraso kelis kartus per diena ir pabudes nakti, bet papasakoju sukurta istorija ir viskas puiku thumbup.gif
Nutraukus kokius 3 k teko pasidarbuot pientraukiu. bet va siandien jauciu kaip viena kruti tempia , paspaudus to pienelio vis dar isbega. Kazin cia dar ilgai jo bus g.gif ?
Atsakyti
As vakar bandziau pirma kart vakare mociutei palikt..teko grizt nakti..neuzmigde..kas blogiausia negula ji nei i lovyte, nei i lova..niekur..ant ranku tik..o ant ranku supt ar kazka yra neimanoma..sunkiai mums bus turbut, lb pergyvenu..kad bent i lovyte gultu tai uzsuptumem..specialiai dar laikom lvoyte ta kudikiu,kad uzsupt..mano mamai vieninteli karta pavyko uzsupt dienos miegui, tai vat buvo vienintelis kartas per 3m kai uzmigo be mp..bet nuo to karto i lovyte ne uz ka...turim ir nauja lovyte jau didesniem vakam, aisku tik ji nesisupa..nezinau vat kaip Jus mamos elgiates kur guldot, akd duodat..ji prase vakar soskes, buteliuko, bet neuzmiega vistiek..jei i lovyte gultu kitas reikalas uzsuptum g.gif na pabandem dabar aisku bus,kad lengva nebus..bet turbut jei pirma nakti isrektu, kitas jau vien is nuovargio nuluztu, o kiek cia viska skaiciau nuo trecios nakties jau nebera to tokio noro mp..ir dar nezinau ar man paciai but geriau ir ramint kai rekia, ar nebut...kazin kaip jai lengviau butu g.gif niekad negalejau pagalvot,kad bus taip sunku.. unsure.gif galejau bent diena atpratint, bet man nepavyksta niekaip kazkaip...
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2012 02 19, 12:50)
As kiek skaiciau ta tema, tai jokiu krutu uzrisinejimu negalima daryti, cia gali tik pakenkt.
as vat jau ir savaite kaip nemaitinu. Maitinau iki 1. 5 metu. atprato pakankamai lengvai, aisku dar vis papraso kelis kartus per diena ir pabudes nakti, bet papasakoju sukurta istorija ir viskas puiku thumbup.gif
Nutraukus kokius 3 k teko pasidarbuot pientraukiu. bet va siandien jauciu kaip viena kruti tempia , paspaudus to pienelio vis dar isbega. Kazin cia dar ilgai jo bus g.gif ?

aš tai dar nenutraukinėjau pieno..maniau,kad jo tada gaminsis..hm..ar reik nutraukinėt?
Papildyta:
QUOTE(merrgicka @ 2012 02 19, 14:09)
As vakar bandziau pirma kart vakare mociutei palikt..teko grizt nakti..neuzmigde..kas blogiausia negula ji nei i lovyte, nei i lova..niekur..ant ranku tik..o ant ranku supt ar kazka yra neimanoma..sunkiai mums bus turbut, lb pergyvenu..kad bent i lovyte gultu tai uzsuptumem..specialiai dar laikom lvoyte ta kudikiu,kad uzsupt..mano mamai vieninteli karta pavyko uzsupt dienos miegui, tai vat buvo vienintelis kartas per 3m kai uzmigo be mp..bet nuo to karto i lovyte ne uz ka...turim ir nauja lovyte jau didesniem vakam, aisku tik ji nesisupa..nezinau vat kaip Jus mamos elgiates kur guldot, akd duodat..ji prase vakar soskes, buteliuko, bet neuzmiega vistiek..jei i lovyte gultu kitas reikalas uzsuptum  g.gif  na pabandem dabar aisku bus,kad lengva nebus..bet turbut jei pirma nakti isrektu, kitas jau vien is nuovargio nuluztu, o kiek cia viska skaiciau nuo trecios nakties jau nebera to tokio noro mp..ir dar nezinau ar man paciai but geriau ir ramint kai rekia, ar nebut...kazin kaip jai lengviau butu  g.gif niekad negalejau pagalvot,kad bus taip sunku.. unsure.gif  galejau bent diena atpratint, bet man nepavyksta niekaip kazkaip...

o varge, jaučiu jum sunku.. Aš saviškę nuo dieninio atpratinau vasarą, jai tuomet buvo 1.3m. Būdavom vežimuky, lauke. Kai ateidavo metas mp, įjungdavau mobiliam muziką ir stumdydavau vežimą pirmyn, atgal..ir taip ji užmigdavo užsimiršus. Taip visą vasarą ir miegojo lauke mirksiukas.gif gaila,jum jau nepagelbės mano pasakojimas, bet gal kitai mamytei pagelbėsim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2012 02 19, 12:50)
as vat jau ir savaite kaip nemaitinu. Maitinau iki 1. 5 metu. atprato pakankamai lengvai, aisku dar vis papraso kelis kartus per diena ir pabudes nakti, bet papasakoju sukurta istorija ir viskas puiku  thumbup.gif

Kokia ta istorija? bigsmile.gif

Pieno šiek tiek gali būti dar laaabai ilgai, pusmetį, metus, nelygu organizmas. Bet čia normalu, nekreipkit dėmesio.

QUOTE(tigrin @ 2012 02 19, 15:28)
aš tai dar nenutraukinėjau pieno..maniau,kad jo tada gaminsis..hm..ar reik nutraukinėt?

Nutraukt reikia tik tuo atveju, jei pieno prisigamino labai daug, tam, kad nesusidarytų guzai ir neprasidėtų kitos bėdos. Jei tik papilnėja krūtys, o po kažkiek laiko tas pilnumas atslūgta, tai nieko daryti ir nereikia, savaime gamyba mažės.

O aš dvejonių kelyje, maniškei 16 mėn. Kol kas bandau dienos režimą įvesti, nes buvo papratus MP gaut kiek tik nori, tai galiausiai visiškas bardakas prasidėjo, nei maisto normalaus valgo, nei aš ramybės turiu dieną ir naktį. Dabar dienai 3 maitinimai palikti, nakties neriboju. Planuoju palaipsniui mažinti dieninius maitinimus, o paskutinius sutvarkyti naktinius. Tik nežinau, kada tą padarysiu. Jei labai naktimis neblūdys, tai labai ir nespartinsiu to proceso g.gif
Atsakyti