Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

Stikliuke ir Lietuva, musu cia daug, tokiu kurios iesko geriausio savo vaikuciam 4u.gif
ir mum pavyks mirksiukas.gif
galiu tik pridurti, kad paskutini maitinima palikit butent vakarini , as jau menuo kai nebemaitinu per pietus, tai apetitas pasitaise bigsmile.gif nu o vakare dar maitinu ir nakti, bet jau naktinio miego intervalai pailgejo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 06 vasario 2012 - 23:39
nutraukus maitinimą nedingo joks ryšys,jokie pasimylavimai ir t.t. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano mažiui dabar 2 metai 7 mėnesiai, iki šiol nerandu civilizuotų būdų nujunkymui, vaiko palikimas nakčiai su tėčiu ar kažkaip kitaip, manau ne išeitis, negaliu taip beširdiškai elgtis. Susitarti su juo nesigauna, nebent dieną, bet naktį jam vistiek reikia... Lauksiu dar ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2012 02 07, 13:17)
civilizuotų būdų nujunkymui

4u.gif
Palaipsninis nujunkymas
Leidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
Geriausia yra sulaukti natūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.

Planuotas nujunkymas
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 07 vasario 2012 - 12:13
Po mėnesiuko reiks išvažiuoti 4 dienom ir palikti mažių močiutei. Jam tada bus beveik 11 mėnesių. Neapsisprendžiu, ar jau dabar mėginti mažinti maitinimą ir sugrįžus visai nemaitinti, ar pamėginti kaip nors tas kelias dienas pratempti ir sugrįžus vėl tęsti maitinimą.
Mano sesė taip pat augina 3 mėn berniuką ir galėtų padėti mamai esant būtinybei (jau išmėginom - ir jos mžiukas, ir mano vaikis ima ir mamos, ir tetos krūtį, todėl kai reikia kur nors išbėgti, nėra didelės problemos).
Pirmąjį maitinau iki metukų, nes po to išėjau į darbą. Dar kažkiek laiko naktimis valgydavo, bet kažkaip greitai savaime nustojo. Nors pirmajam mamos pienuko labai reikėjo: vaikiukas buvo mažiukas, smulkutis. Bet jau po kelių mėnesių perėjom prie karvės pienuko ir viskas buvo gerai (veždavomės šviežią pieną iš kaimo, nes tie pirktiniai mišiniai nekėlė didelio pasitikėjimo).
Mūsų antrasis, lyginant su pirmagimiu, tikras milžinukas. Ir jau dabar yra paragavęs daugybės produktų, labai mėgsta tiek daržovines su mėsyte, tiek kruopų košes, o iš brolio visada išsiprašo kelių kąsnelių sūrelio. Manau, kad jis jau pakankamai pasiruošęs pereiti prie normalaus maisto.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2012 02 07, 14:23)
Po mėnesiuko reiks išvažiuoti 4 dienom ir palikti mažių močiutei. Jam tada bus beveik 11 mėnesių.
Manau, kad jis jau pakankamai pasiruošęs pereiti prie normalaus maisto.

11mėn.- dar mp labai reikalingas. Būtų gerai, grįžus tęsti maitinimą.
Tokio amžiaus kūdikiui toli gražu ne visas suaugusiųjų maistas yra tinkamas. Neskubėkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2012 02 06, 23:29)
Bet dėl nutraukimo - žinau vieną dalyką - tam reikalui turi bribręsti labiau mama, nei vaikas. Jei jausi, kad viskas STOP - daugiau negaliu žindyti. Šiam nuostabiam etapui atėjo galas. Prasideda kitas nuostabus etapas. tada bus gerai.
Bet jei jausi viduje, kad tave graužia sąžinė, kad dar reikėtų jums pasimyluoti bežindant ir pan. kad dar reikia jums abiems to artumo - tada net nepradėk nutraukinėti, nes nieko iš to nebus.

na, jeigu pagal tai spręst- tada nesu dar pasirengusi ... blush2.gif
QUOTE(stebukliukas13 @ 2012 02 07, 10:22)
nutraukus maitinimą nedingo joks ryšys,jokie pasimylavimai ir t.t.  4u.gif  4u.gif  4u.gif

aš neteigiu, kad dingsta jie, bet tas žindymo jausmas, tas jausmas, kad esi reikalinga jam visais atžvilgiais ...jo sunku atsisakyti ...... net nemoku paaiškinti, tik galiu pasakyt, jog man taip viduje skaudėjo, kad negaliu maitinti pirmagimės, tai lygiai taip pat skauda viduje kai pagalvoju, jog reikia nujunkyti antrąjį vaikutį...o mano vyras sako- tau ir taip negerai, ir taip negerai g.gif biggrin.gif
QUOTE(AGI @ 2012 02 07, 12:23)
Po mėnesiuko reiks išvažiuoti 4 dienom ir palikti mažių močiutei. Jam tada bus beveik 11 mėnesių.Manau, kad jis jau pakankamai pasiruošęs pereiti prie normalaus maisto.

schmoll.gif 11 mėnesių vaikui tikrai reikia MP 4u.gif niekada nenujunkyčiau tokio mažo, jei pienelio dar turėčiau 4u.gif

p.s kuri mama rašėt, kad atsirado apetitas? manojo apetitas tragiškas, toks jausmas, kad per visą dieną suvalgo tik kokį sausainį, keletą šaukštų sriubos ir MP doh.gif ar čia gali būti todėl, kad valgo MP? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukė @ 2012 02 07, 13:48)
aš neteigiu, kad dingsta jie, bet tas žindymo jausmas, tas jausmas, kad esi reikalinga jam visais atžvilgiais ...jo sunku atsisakyti ...... net nemoku paaiškinti, tik galiu pasakyt, jog man taip viduje skaudėjo, kad negaliu maitinti pirmagimės, tai lygiai taip pat skauda viduje kai pagalvoju, jog reikia nujunkyti antrąjį vaikutį...o mano vyras sako- tau ir taip negerai, ir taip negerai g.gif  biggrin.gif

p.s kuri mama rašėt, kad atsirado apetitas? manojo apetitas tragiškas, toks jausmas, kad per visą dieną suvalgo tik kokį sausainį, keletą šaukštų sriubos ir MP doh.gif ar čia gali būti todėl, kad valgo MP? g.gif

man irgi skaudėjo,ir mėčiausi,ir griaužiau save,bet linksma ir sveika mama geriau nei pervargusi ir su "nestabilia psichika" mirksiukas.gif dar ir dabar kartais pagalvoju o gal reikėjo nenutrauki,tačiau veju lauk tokias mintis ir džiaugiuosi savo mažiuku wub.gif
kad pagerėja apetitas manau pasakytų dauguma 4u.gif
Atsakyti
Kose-malose, aciu uz ideta info 4u.gif
Atsakyti
Manoji pradejo zymiai geriau valgyt nutraukus dieninius maitinimus ka cia geriau ji is vis nevalgydavo nieko tik MP, o nutraukus puikiausiai valgo viska ir kramto ir geria ir t.t.

O del nutraukimo sutinku su issakyta nuomone, kad turi mama nusprest pavyzdziui manoji turbut iki 5 metu butu valgius tik MP ir vargo nemacius, bet mane tas nuolatinis maitinimas vede is proto jokio dziaugsmo maitinimas man nebeteike as priesingai jauciaus soske ir viskas, o dabar galiu ir iseit su vaiku ir namie pazaist kaip zmogus negalvodama kad ji draskyt mane prades
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo archeologe: 08 vasario 2012 - 22:08
QUOTE(archeologe @ 2012 02 08, 22:07)
O del nutraukimo sutinku su issakyta nuomone, kad turi mama nusprest pavyzdziui manoji turbut iki 5 metu butu valgius tik MP ir vargo nemacius, bet mane tas nuolatinis maitinimas vede is proto jokio dziaugsmo maitinimas man nebeteike as priesingai jauciaus soske ir viskas, o dabar galiu ir iseit su vaiku ir namie pazaist kaip zmogus negalvodama kad ji draskyt mane prades

drinks_cheers.gif
Atsakyti

[/quote]

Maniskiui 1 metai ir 7 menesiai, toks jausmas, kad irgi uzkandziauja maistu, o tvirciau pavalgo tik MP... sad.gif nes tiek, kiek jis suvalgo tikro kieto maisto tai lasas juroje.. Tiesa, MP reikalauja labai daznai, ir diena, ir visa nakti daznai keliasi, gal jis neprivalgo, todel taip praso MP, bet kad siulau jam maista reguliariai, tik jis jo nenori. labai retais atvejais kazka itinku daugiau...
Atsakyti