Labutis,
as maitinau savaji iki dvieju metuku ir keturiu menesiu ilgokai Sunkiai sekesi atprasti ilgai kankinomes. Sunkiausia buvo miegelio metu skirtu maitinimu atsisakyti, bet mane isgelbejo "Daum-exol Nagel-Schutzlack" tai priemone skirta vaikam, kad naguciu nekramtytu. Tai pasitepi sp. pries maitinima palauki kol nudzius ir mazyliui pasakai, kad papulis susirgo mums uztruko tik tris naktis
Vuliau dar prisimindavo, bet jau ragauti nesiryzdavo(sako su vyresniais susitarti lengviau )
Mums greitai 1 metukai ir 9 mėnesiukai stuktels.
Po truputį ir aš jau šią temą skaitau. Planuoju nujunkyti kai dukrytei bus 2 metukai. t.y. iki gegužės mėn.
Neįsivaizduoju kaip tai padaryti reikės Nes užmiegame mes tik ant (.) dažniausiai. Na būna kad ir lauke be važinėjant užmiega, bet jei namie, tai tik ant (.). Tai dabar pasiekiau tai kad duodu (.) ne bet kada, o tik prieš užmiegant (per pietus ir vakare). Na dar naktim jinai pasiurbia prabudus vis.
Bet bent jau per dieną nedavinėju kada užsimano. Bet jau ir nereikalauja. Čia lengvai susitvarkėm. Bet po kokio mėnesio galvoju pereiti prie kito etapo ir atsisakyti pienelio per pietų užmigdymą.
Kol kas man tai misija neįmanoma. Taip nesinori papuko kuo nors tepti, bet gal pavyktų. Net nežinau. tai ką per pietus tepti o vakare ne ?
Bandau jau ir visokias pasakas lovyteje sekti ir dainuoti. Paguli paklauso, o po to vėl galiausiai baigiasi tuo paciu, kad "opapa pas mamyną" t.y. ps mamytę įsirita i mūsų lovą ir užmiega ant (.)
man kažkaip nesinori drąstiškai kažkur išvažiuoti - vaikui dvigubas stresas. Bet ir ilgų isterijų nesinori. Norisi kažkaip palaipsiniui kad viskas po truputį ir užsirauktų.
vežimuką turiu sportinuką su gulima padėtim - tai gal pietų miegelio bandyt jame stumdyti?
gal ką patarsit
Po truputį ir aš jau šią temą skaitau. Planuoju nujunkyti kai dukrytei bus 2 metukai. t.y. iki gegužės mėn.
Neįsivaizduoju kaip tai padaryti reikės Nes užmiegame mes tik ant (.) dažniausiai. Na būna kad ir lauke be važinėjant užmiega, bet jei namie, tai tik ant (.). Tai dabar pasiekiau tai kad duodu (.) ne bet kada, o tik prieš užmiegant (per pietus ir vakare). Na dar naktim jinai pasiurbia prabudus vis.
Bet bent jau per dieną nedavinėju kada užsimano. Bet jau ir nereikalauja. Čia lengvai susitvarkėm. Bet po kokio mėnesio galvoju pereiti prie kito etapo ir atsisakyti pienelio per pietų užmigdymą.
Kol kas man tai misija neįmanoma. Taip nesinori papuko kuo nors tepti, bet gal pavyktų. Net nežinau. tai ką per pietus tepti o vakare ne ?
Bandau jau ir visokias pasakas lovyteje sekti ir dainuoti. Paguli paklauso, o po to vėl galiausiai baigiasi tuo paciu, kad "opapa pas mamyną" t.y. ps mamytę įsirita i mūsų lovą ir užmiega ant (.)
man kažkaip nesinori drąstiškai kažkur išvažiuoti - vaikui dvigubas stresas. Bet ir ilgų isterijų nesinori. Norisi kažkaip palaipsiniui kad viskas po truputį ir užsirauktų.
vežimuką turiu sportinuką su gulima padėtim - tai gal pietų miegelio bandyt jame stumdyti?
gal ką patarsit
QUOTE(Lietuva @ 2012 02 05, 17:34)
gal ką patarsit
masn atrodo geriausia iseitis stumdyti laujke, pas mane kelinta diena pasivaiksciojes lauke buna uzmiegas vezime , ir stumdau kol miega .. tada mp duodu tik vakare pries uzmiegant , ir nakti ir ryte .. nes mes ir uzmiegam tik su papu .. kitaijp nemoka , o lb rikdyti as irgi nenoriu.. dar mazitinsiu iki pavasario vasaros , o po to miegosime tik lauke ,
QUOTE(0kristut0 @ 2012 02 05, 23:06)
masn atrodo geriausia iseitis stumdyti laujke, pas mane kelinta diena pasivaiksciojes lauke buna uzmiegas vezime , ir stumdau kol miega .. tada mp duodu tik vakare pries uzmiegant , ir nakti ir ryte .. nes mes ir uzmiegam tik su papu .. kitaijp nemoka , o lb rikdyti as irgi nenoriu.. dar mazitinsiu iki pavasario vasaros , o po to miegosime tik lauke ,
as nezinau ta mintim nesivaziu, kad pratint vezime uzmigt, nes man tai atrodo, kad tai nuo vienos priklausomybes pries miega t.y. MP, veda prie kitos - migdyma supant arba vezime, juk jei pripras tik vezime niekaip neuzmigdysit lovytei.
QUOTE(Lietuva @ 2012 02 05, 17:34)
Čia gal ką patarsit
Na, as pries savaite baigiau maitinti savo mazyli, jam, kaip ir jusu dukrytei geguze bus dveji metai. Nutraukiau maitinima, nes labai nusilpo organizmas: oda, plaukai, dantys ir tt., tad nors ir kaip skaudejo sirdi, prisiverciau tai padaryt...Lygiai taip pat kaip jus jau maitindavau tik pries pietini ir naktini miegeli, kitaip dar nebuvo uzmiges kol maitinau...Visi patare tepti, risti krutine, bet as nusprendziau tiesiog labai kantriai ir graziai sakyti, kad pienelio nebera, baigesi pienelis, kad tu jau didelis berniukas Ir viena vakara tiesiog nebedaviau atsigulus i lova, tai mazutis reke 45 min. bet uzmigo, vos sirdis neplyso, nakti nubudusiam dar daviau, ryte jau nebe, stengiaus iskart duoti zaisliuka koki, rengti, kad nukreipt demesi, pietu miego nepavyko uzmigdyt Antra nakti verke ir prase papulio kokia 15 min., nakti nubudes verkdavo po kokias 5 min., bet uzmigdavo, na, o trecia vakara jau tik kelis kartus suverksleno ir uzmigo...Tik atsirado kita beda, vaikas nemiega pietu praktiskai, neina be papulio uzmigdyt, o vakare be jokiu poblemu, atsigula ir uzsnaudzia, ir praejus savaitei jau pats karta prisimines sako: mama papa ir pats iskart sako: baba papa Pietu miego gal nemiega del to, kad nakti ismiega min.12-14 val...Naktinis miegas zymiai pagerejo. Vat musu tokia istorija, as manau, kad vaiko apgaudinet tepliojimais visokiais nereikia, tiesiog kantriai graziai paaiskinti ir vaikutis tikrai atpras, nors is pradziu man atrode, kad tai tikrai sunkai imanomas dalykas, tad sekmes ir viskas tikrai pavyks
Papildyta:
QUOTE(jautuke21 @ 2012 01 13, 15:09)
Dėkui mamytei, įmetusiai straipsnio nuorodą:
Ir toliau valgysim pienuką du kartus per dieną
Ir toliau valgysim pienuką du kartus per dieną
Zinoma, valgykit, jei tik leidzia organizmas ir kitos aplinkybes, tai tikrai valgykit, as su skaudama sirdimi baigiau maitinti del sveikatos problemu, ir sazine ramybes iki dabar neduoda
QUOTE(Lietuva @ 2012 02 05, 18:34)
Mums greitai 1 metukai ir 9 mėnesiukai stuktels.
gal ką patarsit
gal ką patarsit
Manau, jau pradėkit dukrytei aiškinti, kad ji jau didelė, kad pienukas gali išvažiuoti pas mažus leliukus, pas mažus kūdikėlius, kad ji jau turi dantukus ir valgyti gali viską, o mažiukai leliukai neturi dantukų, dėl to pienukas pas juos ir išvyko Na, man tokia istorija padėjo. Kažkaip kai prašydavo pasakydavau, kad pienuko nėra. Taip per kelias dienas palikau tik rytinį, pietų ir vakarinį maitinimą. Bet dieną lengviau buvo susitarti.
Kas liečia vežiojimą vežimėlyje - tikrai nepraktikuočiau, nebent tai pasivaikščiojimas lauke. Nes tikrai bus paskui problemų atpratinti nuo vežimo. Mes pietų miego kažkaip vis tai lauke užmigdavom, tai automobilyje pakeliui namo ar į svečius, tad kažkaip per keliatą dienų pamačiau, kad sūnus gali ir be MP užmigti. Tad kažkaip kai teko miegoti namuose savo lovytėje, MB neištvėręs vaiko verkimo, "paspaudė" mane ir daviau pienuką, bet paskui MB pasakiau, kad arba padeda, arba tegul bent jau netrukdo man daryti to kam buvau pasiryžusi. Tad kitą dieną jau nebepasidaviau ir vaikas pavrkęs, pazirzenęs suprato, kad aš neduosiu jam MP užmigo. Dar vis tai pienuko buteliuke, tai vandenuko pasiūlydavau. Tai vandenuką gėrė, o pienuko Be to anksčiau jis man vis ant (.) užmigdavo. O dabar turim tokį ritualą. Pavalgom pietūs, persirengiam pižamą, atsisėdam ant puoduko ir einam gultis. Lovytėje pas jį kabo muzikinis žaislas, jis su juo kažkiek pagroja (gulėdamas pasiekia ranka) ir jau tada paprašo mano rankos ir užmiega Taip ir vakare jau užmiegam be didelių problemų, kartais net groti nereikia
Tad manau, tiesiog aiškinkit ir parodykit dukrytei, kad bus būtent taip ir ne kitaip Ir ji pripras.
QUOTE(archeologe @ 2012 02 05, 23:35)
as nezinau ta mintim nesivaziu, kad pratint vezime uzmigt, nes man tai atrodo, kad tai nuo vienos priklausomybes pries miega t.y. MP, veda prie kitos - migdyma supant arba vezime, juk jei pripras tik vezime niekaip neuzmigdysit lovytei.
o tai kaip ji uzmigdyti namier be papo neisivaizduoju, nes su papu vos uzmigdau ..nuo 7,30 rfyto atsikeles vaikas pietu miego eina buna kokia 17,00 vakare tik , nors visas jau luzineja diena , piktas buna , turi nesioti istisai ant ranku . pas mane jis beveijk visa l;aika miegodavo vezime nuo gimimo, niekaip nemiegodavo namie , pgliau uzmiega namie dbr ,. bet nevisada lengvai dazniausiai lb sunkiai ,.. ir taijp nuo gimimo turim bedu su uzmigimu ..
QUOTE(Mammulkinas @ 2012 02 06, 00:11)
bet as nusprendziau tiesiog labai kantriai ir graziai sakyti, kad pienelio nebera, baigesi pienelis, kad tu jau didelis berniukas Ir viena vakara tiesiog nebedaviau atsigulus i lova, tai mazutis reke 45 min. bet uzmigo, vos sirdis neplyso, nakti nubudusiam dar daviau, ryte jau nebe, stengiaus iskart duoti zaisliuka koki, rengti, kad nukreipt demesi, pietu miego nepavyko uzmigdyt Antra nakti verke ir prase papulio kokia 15 min., nakti nubudes verkdavo po kokias 5 min., bet uzmigdavo, na, o trecia vakara jau tik kelis kartus suverksleno ir uzmigo...Tik atsirado kita beda, vaikas nemiega pietu
niu bet kaip saujnu kaip taijp pavyksta susitarti..
mano drauge menesi buvo naktim isejusi miegoti pas tevus , vyras migdydavo vaika , naktim kai atsibusdavo.. ir nieko per menesi laiko, nepasieke nieko , vistiek keldavosi naktimis , ir toliau praso papo. nors ji ir klijuojasi juos ir aiskina kad susirgo papai ,
QUOTE(Lietuva @ 2012 02 05, 18:34)
as tai pietuku sportinuke pastumdau, ir nematau cia nk blogo tame
pirma atsisakem pietinio MP, dabar dar palikau vakarini ir naktini. ryte pabudusiai jau nebesiulau o ji ir nrpraso. kol dar virusai siaucia planuoju pamatinti , pavasarejant visai jau nujunkysiu, nes irgi oda visai nusausejo
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 06, 14:02)
Lietuva,
Suprantami Tavo norai O dukrytės norai ir poreikiai? Gal nujunkymą atidėk? Dar mažylė nepasiruošus pati natūraliai atsisakyti mp
Suprantami Tavo norai O dukrytės norai ir poreikiai? Gal nujunkymą atidėk? Dar mažylė nepasiruošus pati natūraliai atsisakyti mp
Kad visada žiūrėjau tik jos norų. Ir man gerai visada buvo - tas ryšys mūsų labia stiprus. Bet jau truputį pavargau, nes nuo 5 mėn. neišsimiegu gerai. Nes ji vis prabudinėja naktim pasiurbti pienuko. Iki metų tai nekilo klausimas ko - o dabar tai jai ne tiek siurbti reikia, kiek to jausmo ir ryšio su manim.
jau tikrai pradedu norėti išsimiegoti nors kiek ilgiau. O ir plaučių uždegimas prikibo, sirgau. manau gal irgi išsekino kažkiek maitinimas. Nors man aš pati niekada buvau svarbiau už dukrytę. Bet manau atėjo laikas, kaip kad ir patariat po truputį aiškinti savo mergytei, kad ji jau didelė panelė
be to ir i darbą teks grįžti, dėl to irgi reikia visą šitą nujunkymo mechanizmą užsukti
dėkui mamytės už patarimus. kai paskaitau, atrodo jums taip lengvai pavyko...
tikiuosi ir mes susitvarkysime normos ribose
QUOTE(Lietuva @ 2012 02 06, 15:10)
dėkui mamytės už patarimus. kai paskaitau, atrodo jums taip lengvai pavyko...
mūsų vaikeliai skiriasi tik mėnesiuku, bet aš irgi jau mąstau apie nujunkymą, bet, prisipažinsiu, nelabai žinau, kaip tai padaryti
Didžiausia bėda irgi yra naktiniai maitinimai, kurių būna 3-4 (vis dar) šiaip gal ir nebūtų taip varginančiai, bet aš mokausi, atlikinėju praktikas, naktim rašau disertacijas, neradęs manęs šalia pasibudinėja, tada verksmai, visi mano darbai sustoja šiaip negražiai skamba, kad dėl kažkokių savo studijų turiu nutraukt pienelį vaikui, bet aš jau ant išsekimo ribos blogiausia, jog mane pačią paveda mano sveikata nedaug betrūksta iki ligoninės.....
nežinau, kam būtų didesnė žala nutraukus- jam ar man aš tiesiog bijau nustoti jį maitinti, nes man tie pasimylavimai yra brangūs.......pirmosios mergytės nemaitinau ilgai, tad šis antra šansas man toks brangus labai norėčiau, kad jis pats atsisakytų pieniuko, bet to net nesiruošia daryt...
dieną irgi reikalauja, maikutes plėšo
aš pasimetusi savo mintyse gal dar pakentėt ? bet ar reikia kentėt?
Papildyta:
QUOTE(Mammulkinas @ 2012 02 06, 00:11)
[...] Antra nakti verke ir prase papulio kokia 15 min., nakti nubudes verkdavo po kokias 5 min., bet uzmigdavo[...]
nežinau, ar ištversiu...negalėčiau klausytis kaip jis verkia mano draugė pleistiukais klijavosi spenelius ir aiškino vaikui, kad nebebėga pienelis-suveikė....... mano a.a babytė pasakojo, kas senais laikais atjunkydavo spenelius patepus pelynu arbatos nuoviru bet man skamba nekaip.....ieškau būdų....
Papildyta:
Kaimynė nutraukė maitinimą, išvykusi 4-5 dienom ir palikusi vaiką su vyru....kita kaimynė tiesiog ėjo miegoti į kitą kambarį, o vaiką paliko su vyru...
QUOTE(Stikliukė @ 2012 02 06, 19:12)
mūsų vaikeliai skiriasi tik mėnesiuku, bet aš irgi jau mąstau apie nujunkymą, bet, prisipažinsiu, nelabai žinau, kaip tai padaryti
Didžiausia bėda irgi yra naktiniai maitinimai, kurių būna 3-4 (vis dar) šiaip gal ir nebūtų taip varginančiai, bet aš mokausi, atlikinėju praktikas, naktim rašau disertacijas, neradęs manęs šalia pasibudinėja, tada verksmai, visi mano darbai sustoja šiaip negražiai skamba, kad dėl kažkokių savo studijų turiu nutraukt pienelį vaikui, bet aš jau ant išsekimo ribos blogiausia, jog mane pačią paveda mano sveikata nedaug betrūksta iki ligoninės.....
nežinau, kam būtų didesnė žala nutraukus- jam ar man aš tiesiog bijau nustoti jį maitinti, nes man tie pasimylavimai yra brangūs.......pirmosios mergytės nemaitinau ilgai, tad šis antra šansas man toks brangus labai norėčiau, kad jis pats atsisakytų pieniuko, bet to net nesiruošia daryt...
Papildyta:
nežinau, ar ištversiu...negalėčiau klausytis kaip jis verkia mano draugė pleistiukais klijavosi spenelius ir aiškino vaikui, kad nebebėga pienelis-suveikė....... mano a.a babytė pasakojo, kas senais laikais atjunkydavo spenelius patepus pelynu arbatos nuoviru bet man skamba nekaip.....ieškau būdų....
Papildyta:
Kaimynė nutraukė maitinimą, išvykusi 4-5 dienom ir palikusi vaiką su vyru....kita kaimynė tiesiog ėjo miegoti į kitą kambarį, o vaiką paliko su vyru...
Papildyta:
Papildyta:
Labai gerai tave suprantu. Skaičiau, ką rašaiir atrodo pati būčiau rašiusi.
Tu išsekusi, - manau vaikučiui reikalinga sveika ir laiminga mama, o ne pavargusi irgulinti ligoninėje.
Bet dėl nutraukimo - žinau vieną dalyką - tam reikalui turi bribręsti labiau mama, nei vaikas. Jei jausi, kad viskas STOP - daugiau negaliu žindyti. Šiam nuostabiam etapui atėjo galas. Prasideda kitas nuostabus etapas. tada bus gerai.
Bet jei jausi viduje, kad tave graužia sąžinė, kad dar reikėtų jums pasimyluoti bežindant ir pan. kad dar reikia jums abiems to artumo - tada net nepradėk nutraukinėti, nes nieko iš to nebus.
Aš irgi labai mėgau tuos pasimylavimus žindant, bet kada kada tik ji norėdavo, bet dabar atradau, kad ir kitaip galiu dieną su ja pasimyluoti, padūkti, ristis kulverščiais galustytis, bučiutis ir neužsimenant apie (.)
Man tas pavyko. bet kaip sakiau, tam jau aš pribrendau. O dabar dar kažkaip reikės migdymus atskirti nuo (.) - jau ir tam bręstu pamažu, nes kaip sakiau irgi išvargino jau šiek tiek