Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(Augustelesmamyte @ 2011 11 25, 14:46)
sveikos mamytes:)

Linksma istorija. Tikrai kad lengvai susitarėt. Šaunu.
Šypsojaus skaitydama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(regi1 @ 2011 11 15, 22:42)
sveikos mamytes, gal ir man ka patarsit. problema kaip ir visom, mums jau 18 men, bet labai dar reik MP,ten jo ne tiek gal ir daug yra, bet va paciulpt bele. smile.gif manau jau pats laikas nutraukt maitinima, bet labai bijau tai pradet blush2.gif jis be manes su niekuo nesimigdo, o ir siaip kai nera nuotaikos nuo manes nesitraukia, nereik nei tevelio nei seneliu,todel ta vargeli teks istvert man doh.gif sakau gal man pirmiau pabandyt atpratint, kad neprasytu dienos metu, o paskui jau ir naktimis, ar geriau iskart ryztis ir nutraukt pilnai? kazin kaip vaikeliui ir kartu mamai lengviau butu? g.gif gal kas turit koki gera patarima. 4u.gif

Ir jums, ir vaikeliui bus lengviau, jei atpratinsite palaipsniui. Stenkitės maitinti tik ryte ir vakare. Dieną, kai prašysis, užimkite kokia įdomia veikla ir nukreipkite dėmesį, o truputį vėliau pasiūlykite atsigerti arbatėlės ar kito gėrimo. Naktimis dar tikriausiai prašosi ir apie kokią trečią valandą...? Aš pradėjau nuo šio atsisakymo. Kelias naktis dar prabunda, bet paskui pripranta. taigi perėjimas tik prie rytinio ir vakarinio maitinimo tikrai nebus sunkus su tokio amžiaus vaikučiu. O antras žingsnis jau bus visiškas nutraukimas.
Atsakyti
Na pagaliau ir as galiu pasidziaugti kad pavyko gana lengvai baigti maitinimus, nors galvojau kad bus labai sunku ir skausminga. Apie nutraukima jau pradejau galvoti suejus mazyliui metukams, deja nutraukti pavyko tik 1m.5 men ir labai dziaugiuosi kad neskubejau o islaukiau tinkamo momento. Nezinau bet man pavyko matinimu skaiciu sumazinti iki vieno karto per para t.y vakarinio pries miegeli. Naktimis taip pat keldavosi n kartu bet turbut labiau reikejo ne pieno o to pacio proceso kuris nuramindavo ir padedavo lengviau uzmigti. Taip pat galvoju kad dar ir dantu dygimas neduodavo naktimis ramiai miegoti, bet va isdygus paskutiems iltiniams mazylis kazkaip pradejo ramiau miegoti naktimis, jei ir nubusdavo neskubedavau kisti papo, ir kazkaip naktis po nakties jis pradejo uzmigineti pats, aisku butinai turedavau prisiglausti salia, o jam dar labai raminanciai veikdavo mano plauku glostymas- ciupinejimas. Tai kai pradejo naktimis nebegauti papo tai tas vakarinis papinimasis nutrauktas buvo galima sakyti visiskai lengvai be isteriju. Esu bandziusi kelis kart anksciau naktimis ir pries miega neduoti, tai baigdavosi isterijomis ir ilgais klykimais migdant.(migdydavau ir graziuoju ir piktuoju 2 val iki vaiko issekimo, uzmiges atsikeldavo po gero pusvalandzio bet nedrysdavau vel jo klykinti, taip ir baigdavosi bandymas nutraukti maitinima)
Todel visoms linkiu tokio neskausmingo ir lengvo nutraukimo kaip pavyko man 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgonse @ 2011 12 29, 14:38)
Na pagaliau ir as galiu pasidziaugti kad pavyko gana lengvai baigti maitinimus, nors galvojau kad bus labai sunku ir skausminga. Apie nutraukima jau pradejau galvoti suejus mazyliui metukams, deja nutraukti pavyko tik 1m.5 men ir labai dziaugiuosi kad neskubejau o islaukiau tinkamo momento. Nezinau bet man pavyko matinimu skaiciu sumazinti iki vieno karto per para t.y vakarinio pries miegeli. Naktimis taip pat keldavosi n kartu bet turbut labiau reikejo ne pieno o to pacio proceso kuris nuramindavo ir padedavo lengviau uzmigti. Taip pat galvoju kad dar ir dantu dygimas neduodavo naktimis ramiai miegoti, bet va isdygus paskutiems iltiniams mazylis kazkaip pradejo ramiau miegoti naktimis, jei ir nubusdavo neskubedavau kisti papo, ir kazkaip naktis po nakties jis pradejo uzmigineti pats, aisku butinai turedavau prisiglausti salia, o jam dar labai raminanciai veikdavo mano plauku glostymas- ciupinejimas. Tai kai pradejo naktimis nebegauti papo tai tas vakarinis papinimasis nutrauktas buvo galima sakyti visiskai lengvai be isteriju. Esu bandziusi kelis kart anksciau naktimis ir pries miega neduoti, tai baigdavosi isterijomis ir ilgais klykimais migdant.(migdydavau ir graziuoju ir piktuoju 2 val iki vaiko issekimo, uzmiges atsikeldavo po gero pusvalandzio bet nedrysdavau vel jo klykinti, taip ir baigdavosi bandymas nutraukti maitinima)
Todel visoms linkiu tokio neskausmingo ir lengvo nutraukimo kaip pavyko man  4u.gif

kaip tau faina .. 4u.gif
maniskis keliasi n kartu per nakti, ypac kai dantukai kalasi.. jam 1.2 m, turim 6 dantis tai dar nemazai turi dygti ..o as jau noreciau naktimis nemaitinti.. diena 1-2 sykius gauna , buna visai nevalgo.. bet va nakti nieko neisiulysi , reikia papo verysad.gif
Atsakyti
Maitinima nutraukti buvo vienas is siunkiausiu dalyku ums abiems su sunumi.3m.nuraukiau.bet pries tai buvo bandymu daug ir nesekmingi.Nutraukus zindyma vaikas pradejo sirgti,pasidare nevalgus,jautresnis.Temokedavo saves nuraminti ,sunku budavo uzmigti,nebemiegojo pietu.Zodziu aciu dievui tos kancios mums jau baigtos.
Mamytes linkiu jums kamtrybes ir ryzto :4u:

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
mums neužilgo metukai. prieš mėnesį išėmiau naktinius maitinimus (kurie nekasnakt būdavo), maitinu tik ryte atsikėlus ir vakare prieš miegelį. Blaškausi tarp "už" ir "prieš" atjunkymą.. unsure.gif

Dėkui mamytei, įmetusiai straipsnio nuorodą:

QUOTE(Måke @ 2011 01 10, 17:06)
Mamytes, man skauda sirdele skaitant kaip jus isvaiku atimat ju didziausia malonuma, neklausykit ka sneka aplinkiniai, as per 3m.ir visko girdejau. 4u.gif
paskaitykit kad nuspresdamo snutraukti persigalvosit, as persigalvojauILGALAIKIO ZINDYMO NAUDA

atsiprasau kad ikisu nosy kur nereikia blush2.gif

Ir toliau valgysim pienuką du kartus per dieną wub.gif
Atsakyti
Prisijungiu ir aš prie jūsų būrio.
Mano vyrukui jau 1m.7mėn. gal dar ir maitinčiau, bet šio mėn.pab.laukia kelionė į užsienį be vaiko, tai ir pasiryžau, kad jau laikas, pirmą dieną keistai jaučiausi, nes man maitinti patinka, nežiūrint į tai, kad naktimis ir kas 2 val. keldavosi, kartais net dažniau. Bet jis man taip nuo gimimo - tai jau pripratau ir vos ne norma atrodydavo smile.gif
Kadangi laukia kelionė, netempiau laiko, ir pradėjau mažinti maitinimų skaičių, o gavosi taip, kad tą dieną buvom svečiuose, lauke, visur kur tik galima, ir vaikui nuo ryto iki vakaro MP neprireikė. Tai bu stimulas iškart atsisakyti maitinimų dieną. Pietų arba lauke uzžmigdavo, ar kur automobilyje, kai teko migdyti dieną namuose, migdė tėtis, Tad mano vaikas 6d. negavo dieną MP, patikėkit kaip pasitaisė jo apetitas. thumbup.gif Nereikia vaikščioti paskui su šaukštu, pats vaikšto paskui ir vis "niam niam" tongue.gif Būčiau žinojusi, būčiau anksčiau atsisakiusi dieninių maitinimų, išskyrus pietų miegelio. Vien žo.. Galvojau, kad nuo rytojaus nebeduosiu ir naktį. Pasakiau vyrui, kad arba tegul palaiko mane, arba nesimaišo ir nekomanduoja, nes bus daug pykčių..
Bet gavosi tokia situacija, kad vakar buvo baliukas su merginom, ir aš palikau vyrus namuose, o pati persistegiau su alkoholiu (gėda) blush2.gif Tad grįžau nevisai tokioj kondicijoj, kad galėčiau vaiką maitinti. Tai susitarėm, kad jei vaikas nubus MB kelsis ir vėl jį migdys. Bet neprireikė thumbup.gif Mano sūnelis kai užmigo 23 val. tai atsikėlė 8.30val. Tad nustebino ir mane, ir MB. Tai labai didelė paspirtis nenutraukti to ką pradėjom. Dabar sėdžiu su viena labai pilna ir skausminga krūtimi ir žiūriu kas čia bus toliau. Gūzų nėra. Prieš kelias val. šiek tiek nusitraukiau MP, lyg mažiau skauda. Bet kolkas viskas ištveriama.
Papildyta:
QUOTE(jautuke21 @ 2012 01 13, 16:09)
Dėkui mamytei, įmetusiai straipsnio nuorodą:
Ir toliau valgysim pienuką du kartus per dieną  wub.gif

thumbup.gif 4u.gif Manau tikrai teisingai nusprendėt smile.gif Ypač jei nesijaučiate pervargusi, ir maitinimas nėra kančia - tuomet mėgaukitės juo kaip galima ilgiau smile.gif Tai tikrai geras jausmas smile.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 01 14, 12:49)
Mano vyrukui jau 1m.7mėn. gal dar ir maitinčiau, bet šio mėn.pab.laukia kelionė į užsienį be vaiko, tai ir pasiryžau, kad jau laikas, pirmą dieną keistai jaučiausi, nes man maitinti patinka, nežiūrint į tai, kad naktimis ir kas 2 val. keldavosi, kartais net dažniau. Bet jis man taip nuo gimimo - tai jau pripratau ir vos ne norma atrodydavo smile.gif
Kadangi laukia kelionė, netempiau laiko, ir pradėjau mažinti maitinimų skaičių, o gavosi taip, kad tą dieną buvom svečiuose, lauke, visur kur tik galima, ir vaikui nuo ryto iki vakaro MP neprireikė. Tai bu stimulas iškart atsisakyti maitinimų dieną. Pietų arba lauke uzžmigdavo, ar kur automobilyje, kai teko migdyti dieną namuose, migdė tėtis, Tad mano vaikas 6d. negavo dieną MP, patikėkit kaip pasitaisė jo apetitas.  thumbup.gif Nereikia vaikščioti paskui su šaukštu, pats vaikšto paskui ir vis "niam niam" tongue.gif Būčiau žinojusi, būčiau anksčiau atsisakiusi dieninių maitinimų, išskyrus pietų miegelio. Vien žo.. Galvojau, kad nuo rytojaus nebeduosiu ir naktį. Pasakiau vyrui, kad arba tegul palaiko mane, arba nesimaišo ir nekomanduoja, nes bus daug pykčių..
Bet gavosi tokia situacija, kad vakar buvo baliukas su merginom, ir aš palikau vyrus namuose, o pati persistegiau su alkoholiu (gėda) blush2.gif Tad grįžau nevisai tokioj kondicijoj, kad galėčiau vaiką maitinti. Tai susitarėm, kad jei vaikas nubus MB kelsis ir vėl jį migdys. Bet neprireikė  thumbup.gif Mano sūnelis kai užmigo 23 val. tai atsikėlė 8.30val.  Tad nustebino ir mane, ir MB. Tai labai didelė paspirtis nenutraukti to ką pradėjom. Dabar sėdžiu su viena labai pilna ir skausminga krūtimi ir žiūriu kas čia bus toliau. Gūzų nėra. Prieš kelias val. šiek tiek nusitraukiau MP, lyg mažiau skauda. Bet kolkas viskas ištveriama.
Papildyta:

thumbup.gif  4u.gif Manau tikrai teisingai nusprendėt smile.gif Ypač jei nesijaučiate pervargusi, ir maitinimas nėra kančia - tuomet mėgaukitės juo kaip galima ilgiau smile.gif Tai tikrai geras jausmas smile.gif thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

sveikutes 4u.gif na mum 1.4men, ir iki siol vis valgom n kartu mp,bet sianakt dar nevalge nuo 12val,nes nuejom miegot taip velai ir gal pervargus labai ir neatsikele,nes paprasta po 1.5val pasigesdavo (.)
g.gif ir jau galvoju sumazint iki keliu kartu ir iki 1.6men atsisakyt visai,nes planuose antras angeliukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 01 14, 12:49)
Kadangi laukia kelionė, netempiau laiko, ir pradėjau mažinti maitinimų skaičių, o gavosi taip, kad tą dieną buvom svečiuose, lauke, visur kur tik galima, ir vaikui nuo ryto iki vakaro MP neprireikė. Tai bu stimulas iškart atsisakyti maitinimų dieną. Pietų arba lauke uzžmigdavo, ar kur automobilyje, kai teko migdyti dieną namuose, migdė tėtis, Tad mano vaikas 6d. negavo dieną MP, patikėkit kaip pasitaisė jo apetitas.  thumbup.gif Nereikia vaikščioti paskui su šaukštu, pats vaikšto paskui ir vis "niam niam" tongue.gif Būčiau žinojusi, būčiau anksčiau atsisakiusi dieninių maitinimų, išskyrus pietų miegelio. Vien žo.. Galvojau, kad nuo rytojaus nebeduosiu ir naktį. Pasakiau vyrui, kad arba tegul palaiko mane, arba nesimaišo ir nekomanduoja, nes bus daug pykčių..
Bet gavosi tokia situacija, kad vakar buvo baliukas su merginom, ir aš palikau vyrus namuose, o pati persistegiau su alkoholiu (gėda) blush2.gif Tad grįžau nevisai tokioj kondicijoj, kad galėčiau vaiką maitinti. Tai susitarėm, kad jei vaikas nubus MB kelsis ir vėl jį migdys. Bet neprireikė  thumbup.gif Mano sūnelis kai užmigo 23 val. tai atsikėlė 8.30val.  Tad nustebino ir mane, ir MB. Tai labai didelė paspirtis nenutraukti to ką pradėjom. Dabar sėdžiu su viena labai pilna ir skausminga krūtimi ir žiūriu kas čia bus toliau. Gūzų nėra. Prieš kelias val. šiek tiek nusitraukiau MP, lyg mažiau skauda. Bet kolkas viskas ištveriama.

Nusprendžiau papasakoti kaip mums toliau sekasi.
Kas liečia mano krūtis - tai pirmą deiną veržė dešinę, tad 3k. nusitraukiau tik tą vieną krūtį ir tik po kokius 2-3šaukštus pieno, tiek, kad sumažėtų tempimas ir skausmas. Antrą dieną - prisipildė kairė krūtis, tad ryte nusitraukiau ją. Kadangi važiavom į svečius - dėl visą ko pasiėmiau pientraukį, bet.. neprireikė jo.. Tad nusitraukinėjimai tuo ir baigėsi. Vakare jau galėjau gulėti kaip norėjau, netgi ant pilvo miegoti be jokio skausmo ir diskomforto.
Kas liečia sūnų, kai pirmą naktį visą išmiegojo, labai apsidžiaugiau, deja.. Veltui.. doh.gif Sekanti naktis buvo su isterijom. Visa laimė, kad jis tik 1k. nubudęs buvo. Teko susidurti pykčio priepuoliu, mėgino kąsti, netgi buvo užsimojęs trenkti, bet susilaikė kažkaip. Na, visą tai truko gal kokiu 30min. Tada nuraminau, nes jau įsiverkė vaikas, bet krūties nedaviau. Buvo griežtai pasakyta, kad reikia miegoti, daviau atsigerti vandenuko ir jis kuksėdamas užmigo. Antrą naktį kėlėsi 2k. ašarų buvo, bet jau nebe tiek, be to tėtis griežtai pasakė, kad reikia miegoti, jis atsigulė prisiglaudė prie manęs ir užmigo. Trečią naktį dar lengviau buvo. Pazirzeno, pasakiau, kad pienuko nėra ir atsigulęs šalia užmigo. Aš jį vis paglostau, duodu ranką palaikyti, greit nurimsta ir toliau miega. Tai taip ir miegam.
Šią naktį kėlėsi 2k., bet atsikerėplino iki manęs atsigulė, paprašė rankos ir jokių ašarų, pagulėjo ir atgal nuėjo į savo lovytę smile.gif Kitąsyk irgi ramiai, bet pernešiau į lovytę aš. thumbup.gif Tiesa, kadangi mes be pampių miegama, pradėjo naktimis sisioti į lovą. Gal dėl to, kad daugiau skysčių per dieną iš geria, o gal nuo streso, kaip bebūtų jis supranta, kad pienuko nėra, bet jo vistiek gi norisi smile.gif
Nuo vakar pradėjau stebėti kiek jis geria skysčių. Tiesa, nei prieš gulantis, nei naktį neduodu nieko gerti. Šiaip jis nereikalavo vandenuko - tai ir nepratinsiu, nes paskui vistiek teks atpratinti.
Tai tokia istorija. Manau, svarbiausia užsibrėžti tikslą ir nusiteikti, kad tai gali būti sunkus darbas. Toks nusiteikimas labai padeda ir į viską žiūrima rimčiau, o kai gaunasi viskas ne taip jau sudėtingai, tai tik džiaugiesi.
Beje, kad ir kelissyk sūnus keliasi - vistiek jis daug greičiau užmiega, nei, kad su (.)(.)
Sėkmės mamukai!!!
Papildyta:
QUOTE(jautuke30 @ 2012 01 16, 04:10)
sveikutes 4u.gif  na mum 1.4men, ir iki siol vis valgom n kartu mp,bet sianakt dar nevalge nuo 12val,nes nuejom miegot taip velai ir gal pervargus labai ir neatsikele,nes paprasta po 1.5val pasigesdavo (.)
g.gif  ir jau galvoju sumazint iki keliu kartu ir iki 1.6men atsisakyt visai,nes planuose antras angeliukas mirksiukas.gif

Mano patirtis tokia, kad nutraukiau pirmiausiai dieninius maitinimus, o paskui ir naktinius. Tad gal pamėginkit ir jūs taip. Bent dieną pailsėsit nuo vaiko kabėjimo ant (.)(.)
Atsakyti
As neisivaizduoju, kaip nutraukt istisini maitinima nakti (sunui 15 men), kuo toliau, tuo blogiau, nakti mane paleidzia vos kelioms minutems ir jei iskart negauna vel-tuoj klykia. Ziauriai skauda nugara, noriu palikti tik vakarini valgyma, bet bijau jo isteriju nakti.

Ir dar klausimas is idomumo-kai tarkim visai nutrauki maitinima, ar reikia vaikui duoti misinuko nakciai, jei jis jo nera ragaves?
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 01 19, 12:45)

Sėkmės mamukai!!!
Papildyta:

Mano patirtis tokia, kad nutraukiau pirmiausiai dieninius maitinimus, o paskui ir naktinius. Tad gal pamėginkit ir jūs taip. Bent dieną pailsėsit nuo vaiko kabėjimo ant (.)(.)

nu reiks kazkaip ryztis man irgi.. o siaip ,kad nesigamintu pienukas toliau kai nutrauki man sake reikia metu lasu ar arbatos pagert ir sutraukia ji..
Atsakyti
Labas

Mano mergaitei 11 menesiu,bet po truputi galvoju baigti maitinti.Beda ta,kad ji negeria misinuko nei is buteliuko, nei is puoduko...Kaip man ja pripratinti?
Atsakyti