Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(stebukliukas13 @ 2011 10 15, 09:47)
nebandei vonioj su šiltesniu vandeniu pabūti,man padėdavo,paleisdavau dušą ir pamasažuodavau,pas mane taip pienas užsilaikydavo,o šiluma atleisdavo ir nusitraukdavau  4u.gif  bent man tai po nutraukimo teko dar visą mėnesį kartas nuo karto atlikti kokias tai procedūras  4u.gif

Pirmiausia gerai pamasazavau, po to ta vieta braukiau pirstais zemyn, kol is to sukietejimo isbego pienas. Ka gi, kietuliu nebera, bet pienas karts nuo karto is krutu bega. Aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Farida2010 @ 2011 10 15, 11:11)
O sakykite kuo jūs pakeitėte mamos pienuką,nes maniškis nei mišinuko,nei pieno negeria tik arbatytė ir vandenukas g.gif ?

O man idomu, ar butina MP apskritai kazkuom keist?? g.gif Nekalbu apie vaikus iki 1-1.5 metu, bet pvz virs 1.5 metu vaikams butina kaisiot ta piena? g.gif Pati niekad jo nemegau ir nesupratau kam jo isvis reik laugh.gif smile.gif

Gal del kalcio neva reik? smile.gif

O jeigu valgo kasdien varskes ar jogurtu, tas pienas gal isvis nebutinas? g.gif Dabar geria vandeni, tai prisipratyt prie pieno, kad be jo negaletu, ka as zinau, ar cia reik unsure.gif
Atsakyti
Siges, 4u.gif
Dėl pieno produktų vartojimo tikslingumo kyla daug diskusijų.
Vaikai intuityviai atsirenka kokio produkto reikia. Jei vaikas atsisako karvės pieno, kogero, tik į gerą.
Čia keli straipsniai, gal sukels daugiau dvejonių ar abejonių, bet sutikit, kad pieno pramonė didelė ir galinga.
http://www.ekodiena....buti-nuodingas/
http://vz.lt/straips...__zodis_ir_zole
Kiekviena mama ieško, kas jos vaikui geriausia mirksiukas.gif Tebūnie nuomonių ir pasirinkimo įvairovė 4u.gif
Atsakyti
Niu vienas dalykas, kai atsisako karves pieno, o kitas, kai as jo niekad ir nesiuliau blush2.gif Tai kazi ir toliau nesiulyt, ar duot vis tiek ir zet kas is to bus doh.gif smile.gif

Tik man vargiai tie parduotuviniai pienai dar kazko naudingo savyje turi, na gal turi biggrin.gif Kadangi sakau, pati niekad negeriau, tai ir vaikui niekaip neprisiruosiu pasiulyt doh.gif

Dekui uz nuorodas, eisiu paskaitinet 4u.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir savo istorija.
Nutraukiau maitinti MP, kai suejo mazei metukai su trupuciu. Buvo like tik naktiniai maitinimai, bet as jau buvau pavargusi keltis n kartu per nakti, o ir svoris jau krites zemiau visu normu ir su dantim prasidejo bedos...
Visi gasdino kad neiseis, nes ji labai naktimis daznai prasydavo. Kad turiu isvaziuoti, geriausiu atveju dingti is kambario, prisiteplioti brilijantine zaluma ir dar velniai zino kuo... O as neturedama kitos iseities emiausi reikalo, kai vyras buvo komandiruoteje, kad jam netektu naktineti su manim kartu.
Speneliu niekuo netepiau ir jokiu kitu gudrybiu nebuvo. Pirma nakti labai garsiai reikalavo pieno kokia valanda. Su pertraukom aisku, nereke istisai. Tada uzmigo sau iki ryto, ir kitomis naktimis tik vos paverkslendavo ir apie piena pamirso. Po keliu savaiciu jau dziaugiausi ismiegotomis naktimis, o vaikui suverkus nakti pakanka tik pasiguldyti salia. Dziaugiuosi kad nepasidaviau.
Pirmom dienom buvo kazkoks lengvas liudesys ir kaltes jausmas, ko gero kaip ir visada pasibaigus kazkokiam etapui gyvenime. Bet juk as nemyliu savo vaiko maziau vien del to kad nebemaitinu krutimi:)
Pienas gaminosi dar dvi savaites. Buvo sukietejimu - ismasazuodavau, pieno netraukiau, isbegdavo bemasazuojant.
Atsakyti
Sveikos mamytes. Na dabar ir as turiu ka parasyti sioje temoje. Nutraukiau ir as maitinima savo mazyles. Nors ji dar mazute, nutraukiau nes maciau jog pienuko nebera daug, ji neprivalgo, pastoviai MP praso. O naktys is vis kosmariskos pasidare. 4-5 maitinimai per nakti - cia budavo labai gera naktis, nes dazniausiai keldavosi kas pusvalandi ar valanda. Prisikaiciau cia patarimu ir nusprendem su vyru kad laikas imtis. As isejau i kita kambari, jis liko su mazaja. Ji verke visa nakti. Jai sunku buvo be mamytes. Antra nakti nusprendziau vaiko neklykinti, gryzau i kambari, tik vietoj MP davau misinuka. Nakti apsimiegojusi net nepajuto. Diena palikau MP, bet per savaite po truputi ir ji pakeitem misinuku. Taigi mamytes pasitikekite savimi ir savo vaikeliu, ne visada naktinis vaiko klykinimas geriausias.
P.S. Pradejo valgyti koses, net ausys linksta (antsciau lakstydavau is paskos, kad tik ikisciau 4-5 saukstelius). Tiesa nakti dar atsibunda, bet kiekviena naktis vis gresne. Sekmes
Atsakyti
o aš grįžtu į šią temelę pasidžiaugti,kad mano trimetė pana jau gal kokias tris savaites nebeima "papės" thumbup.gif Vis neduodavau prieš pietų miegą,naktį sumažėjo iki 1karto ir tai paryčiui,galų gale neima visai,nos dar matyt iš to streso paprašo,bet pasakau ne ir neima blush2.gif Tik dar kartais mėgsta prieš miega rankutes po marškinėliais sukišti,tada ir užmiega 4u.gif Bet nebemiega pietų doh.gif retai kada nulūžta ant rankų smile.gif Ir pienukas kolkas nedingo,tai nežinau ar pats ding,ar reikės kreiptis į daktarę ..bet džiaugiuosi,kad jau atprato pagaliau 4u.gif
Atsakyti
Gal galite patarti ir man?
Mano mazylei 1.2 men. Visos kalba apie maitinimo nutraukima, bet mane domina kaip
pripratinti ja uzmigti be krutines. maitinimo visai nutraukti dar nenoreciau, bet migdymas su krutine ir vos ne po valanda zindymas kol uzmiega truputi vargina. Ypac nakti. Jei negauna, ai apie bet koki miega galima pamirsti.
Gal kas turejo tokiu paciu bedu ir jas sekmigai issprende?
Atsakyti
QUOTE(shilauoge @ 2011 11 09, 17:44)
Gal galite patarti ir man?
Mano mazylei 1.2 men. Visos kalba apie maitinimo nutraukima, bet mane domina kaip
pripratinti ja uzmigti be krutines. maitinimo visai nutraukti dar nenoreciau, bet migdymas su krutine  ir vos ne po valanda zindymas kol uzmiega truputi vargina. Ypac nakti. Jei negauna, ai apie bet koki miega galima pamirsti.
Gal kas turejo tokiu paciu bedu ir jas sekmigai issprende?

As bandyciau pakeisti 'migdymo rituala'. Pirma, gerai vaika pavarginciau pries miega, kad butu labiau pavargusi, veliau migdyciau. Vienu zodziu daryciau kazka, kad vaikas galvotu kaip greiciau uzmigt, o ne kaip pavalgyt:) Dar kaip variantas, kuriam laikui pakeisti uzmigimo vieta, kad jai nekiltu is karto asociacijos su zindymu.
Atsakyti
QUOTE(kalipso82 @ 2011 11 09, 17:05)
As bandyciau pakeisti 'migdymo rituala'. Pirma, gerai vaika pavarginciau pries miega, kad butu labiau pavargusi, veliau migdyciau. Vienu zodziu daryciau kazka, kad vaikas galvotu kaip greiciau uzmigt, o ne kaip pavalgyt:) Dar kaip variantas, kuriam laikui pakeisti uzmigimo vieta, kad jai nekiltu is karto asociacijos su zindymu.

Aciu uz pasiulyma, taciau nuvarginimas nepadeda. Bandem tiek nuvarginti, kad rodos tuoj smigs, bet be krutines buvo tik labai daug asaru ir nervu, bet reikejo tik apsizioti krutine ir tuoj uzmigo. ir taip nuolat. o nakti prabudus issibudina, jei negauna krutines.
Atsakyti
QUOTE(shilauoge @ 2011 11 11, 14:01)
Aciu uz pasiulyma, taciau nuvarginimas nepadeda. Bandem tiek nuvarginti, kad rodos tuoj smigs, bet be krutines buvo tik labai daug asaru ir nervu, bet reikejo tik apsizioti krutine ir tuoj uzmigo. ir taip nuolat. o nakti prabudus issibudina, jei negauna krutines.

Ar nebandet nakti vietoj kruties duoti buteliuko su misinuku. As buvau isitikinusi, jog manoji neims (nes diena net ziaugciodavo nuo misinuko), bet nakti apsimiegojusi paeme ir net nesuprato. Aisku maitinti reik toje pacioje pozoje ir vietoje kaip is kruties.
Atsakyti
oi kiek daug cia jusu patarimu, meginu viska perskaityti, gal ka pavyks pritaikyti.
aciu 4u.gif
Atsakyti