Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(Inge1 @ 2011 01 04, 14:16)
Kol maitinau, t.y. iki 1,8 m, mano pienuka valgydavo kas dvi - tris valandas, kartais ir valanda nepraeidavo (tiek diena, tiek nakti). O dabar beliko tik arbateles ir vandenukas, nes jau savaite bandau duot misinuko ir karves pienuko, bet neima nei vieno, nei kito. Net nusipurto smile.gif Zinau, kad tokiems mazuciams vis dar reikia bet kokio pienuko, tad tikiuosi, kad gal patiks ir pripras per kiek laiko..

mano mergaite isgeria 260 ml pieno vakare, nakti duodu arbatele. Kol maitinau irgi keldavosi daznai kaip ir tavo berniukas. O tu saunuole, ilgai maitinai... O as gailiuosi, kad taip anksti nutraukiau - 1,1 m. Abejojau, ar jai pakanka mano pienuko, be to kraujukas buvo pasilpes... maniau, gal nepakanka pieno del to ir nusiplo, nes suaugusiu maisto nelabai valgydavo... plius dar pasaliniu komentarai... sad.gif bet, jeigu turesiu antra vaikeli, iki dvieju metu tikrai maitinsiu, neklausysiu pasalniu 'patarimu'.
todel, mamytes, jei neturite problemeliu su sveikata, maitinkite kuo ilgiau.
Papildyta:
QUOTE(Sauliukas:) @ 2011 01 04, 15:59)
Sveikos,

Nuo šiandien mažinam "papinimus" ir mes.  Per sausį turim pabaigt šitą gėrį.  Sekamdienį visą dieną be MP prabuvo.
Šią savaitę nuimsiu maitinimus po miegelio (atsikelia ir kol nepavalgo, tol būna suirzus).  Tikiuos užteks valios.

svarbiausia tureti valios, nes jeigu pasiduosi, vaikas supras, kad savo asarom ir susierzinimu gali pasiekti viska.

apsisarvuok kantrybe ir prie darbo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2011 01 04, 14:04)
Inge1, matau, kad musu vaikuciai panasaus amziaus.. Kaip reagavo i nutraukima? 4u.gif
Maniske diena gali apsieiti be pienuko, ypac, jei su kuo kitu buna, bet vakare, nakti, paryciais geria...

Neisivaizdavau, kad su nutraukimu viskas bus taip gerai, ypac kai pienuko reikejo nuolat ir visur smile.gif aisku, neapsiejau be garstyciu pagalbos smile.gif tad paragavo ir atsitrauke, visas susiraukes ir lupa timpciodamas, bet paaiskinau, kad cia "kaka", pieniuko nebera ir viskas. Pries naktini miegeli teko dar karta isitikint, kad pienukas jau tikrai "kaka",ir tada apsikabinom ir uzmigom smile.gif daugiau nebeprase... Liko tik man skaudulys, kad jau nebemaitinu, paciai susitvardyt ir silpnumo minute nepakist kruties ax.gif Ir stai jau sesta diena be pieniuko, krutine dar kieta, nors jau nebetempia... Tad tikiuos, kad viskas bus gerai smile.gif

Papildyta:

mano mergaite isgeria 260 ml pieno vakare, nakti duodu arbatele. Kol maitinau irgi keldavosi daznai kaip ir tavo berniukas. O tu saunuole, ilgai maitinai... O as gailiuosi, kad taip anksti nutraukiau - 1,1 m. Abejojau, ar jai pakanka mano pienuko, be to kraujukas buvo pasilpes... maniau, gal nepakanka pieno del to ir nusiplo, nes suaugusiu maisto nelabai valgydavo... plius dar pasaliniu komentarai... sad.gif bet, jeigu turesiu antra vaikeli, iki dvieju metu tikrai maitinsiu, neklausysiu pasalniu 'patarimu'.
todel, mamytes, jei neturite problemeliu su sveikata, maitinkite kuo ilgiau.

Is tikruju, net neisivaizdavau, kad taip gera paciai maitint vaikeli. Pazistu mamu, kurioms zindymas buvo visai svetimas dalykas, nesuprantu, kaip taip gali buti...
Mano berniukui 1,1 m irgi kraujukas buvo pasilpes, bet pagerem gelezies, ir viskas susitvarke. Nors "tikro maisto" valge mazai, bet maitinau vis tiek. Nepergyvenk, dziugu, kad ir iki metuku ismaitinai mergyte. Jai tai didele dovana ir nauda mirksiukas.gif
O del pasaliniu ir as ko tik neprisiklausiau, bet buvau labai tvirta - sakiau ne jusu reikalas, mano vaikas, kiek noresiu, tiek maitinsiu, kad ir iki pirmos klases biggrin.gif
Tiesiog viskam ateina savo laikas... smile.gif
Atsakyti
Sveikos mielos Supermamytes, labai prasau patarimo. Labai noriu nutraukti maitinima. Esu papasciausiai jau pavargus, nes tik nustojau maitinti savo pirma mergyte, pastojau. Ir dabar turiu suneli papinyka. Jau jau 1.3 menesiai. Dziaugiasi jis mano papu kai tik uzsinori, ir nakti ir diena, ir siaip kai neturi ka veikti..O dabar reikia kazkaip nutraukti sita uzsiemima. Soskes neima, misinukai fui fui fui. Bandziau viena diena neduoti, tai vakare labai uzsiverke, tai nebeiskenciau. Gal kas kokiu patarimu duosit, nes ir paciai labai moralinio palaikymo reikia. Kiek paprasta buvo su mergaite ir kik sunku su suneliu.
Atsakyti
Sveikos, planuoju ir aš pienukus pabaigti, savo planą įvykdžiau (metai ir daugiau), mažiui jau metai ir trys mėn., išsidirbinėja prie papų kartais, kad net nebeteikia man tai džiaugsmo, tai laikas baigt. Bet štai mano pagrindinis klausimas - juk, kaip mokina liaudis, labai svarbu nepadaryt taip, kad vaikas čia gauna, čia negauna to mamos pieno (kad tipo atžindas netaptų). Tai kaip tuomet laipsniškai mažinti maitinimus, kai vaikas iki šiol buvo įpratęs kada nori tada ir gaut? Nes dabar štai dienom nebegaus, o naktim vis dar gaus.

Bandau pradžioj nuimti dieninius maitinimus, tai visai neblogai sekasi - pasakau, kad vėliau gaus, kai eis miegot, ir nueinam žaisti, neprieštarauja. Bet ką daryt, jei vaikas pakels skandalą, kad jam būtinai dabar reikia? Kaip tokiu atveju elgtis - nusileist ir duot, o paskui toliau palaipsniui mažint, tik lėtesniais tempais, ar principingai neduot iki kol neateis leidžiamo, dar nenuimto maitinimo laikas?

Dėkui už patarimus, mamytės.
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2011 01 05, 21:53)
Sveikos, planuoju ir aš pienukus pabaigti, savo planą įvykdžiau (metai ir daugiau), mažiui jau metai ir trys mėn., išsidirbinėja prie papų kartais, kad net nebeteikia man tai džiaugsmo, tai laikas baigt. Bet štai mano pagrindinis klausimas - juk, kaip mokina liaudis, labai svarbu nepadaryt taip, kad vaikas čia gauna, čia negauna to mamos pieno (kad tipo atžindas netaptų). Tai kaip tuomet laipsniškai mažinti maitinimus, kai vaikas iki šiol buvo įpratęs kada nori tada ir gaut? Nes dabar štai dienom nebegaus, o naktim vis dar gaus.

Bandau pradžioj nuimti dieninius maitinimus, tai visai neblogai sekasi - pasakau, kad vėliau gaus, kai eis miegot, ir nueinam žaisti, neprieštarauja. Bet ką daryt, jei vaikas pakels skandalą, kad jam būtinai dabar reikia? Kaip tokiu atveju elgtis - nusileist ir duot, o paskui toliau palaipsniui mažint, tik lėtesniais tempais, ar principingai neduot iki kol neateis leidžiamo, dar nenuimto maitinimo laikas?

Dėkui už patarimus, mamytės.

sveikute,

man viena gydytoja patare nutraukti is karto. Tai s taip ir dariau... aisku, pirmos dvi naktys buvo sunkios, bet suemiau save i rankas ir pasakiau, kad kelio atgal nera...nors sirdi vere maziukes verksmas... irgi buvo papinuke, zaisdavo su papu, kada nori ... Dabar vakarais iskart isgeria buteliuka pieno, kitakart net is ranku nepaleidzia, kol neuzmiega...
stiprybes tau
Atsakyti
na, pamėginau imtis nuoseklios taktikos ir pradžiai nuimt pietų miego pienuką, palikti tik naktinį ir rytinį. Tai sutariau su auklyte (ji pusei dienos pas mus ateina), kad būtų namie kaip tik pietų miego metu, arba va, kai jos nebuvo, bet buvo vyras, tai jis nuėjo pasitikti pabudusio mažiaus, mane jis rado jau atsikėlęs ir atėjęs į kitą kambarį, tad iškart ėmėm žaisti ir valgyti normalių pietų, pienuko net neprisiminė. Vakarėjant benuobodžiaudamas pasiprašė, bet pažadėjau, kad kai jau eisim miegot tikrai gaus, tai irgi nesiginčyjo. Prieš užmigdamas labai džiaugėsi pagaliau gavęs.

Bet kaip reiks šituos naktinius paskui nuimt tai net nežinau... Rytinis paprastai būna gera proga gauti dar valandėlę miego, tai tą gal paliksiu patį paskutinį... Vakarinį gal nebent pavyktų užgožti sočia vakariene. O kaip tą valgymą atpratint, kur vidury nakties pabunda, tai ir nežinau...
Atsakyti
Sveikos,
visoms uz kantrybe 4u.gif

QUOTE(Veitė @ 2010 12 09, 17:19)
as jau labai stipriai planuoju savo dvynukus nujunkyti, as jau dirbu, todel maitinu tik naktimis, jiems beveik 1metai ir 4 menesiai  smile.gif
savo pirma ir antra mergaites nujunkiau pelynu arbata pasitepusi krutis, joms uzteko vieno karto, daugiau nebeeme kruties, o dabar sis budas visiskai nepasiteisino  doh.gif drakoniukai pasirauke truputi, nuciulpe ta pelyna  ir pirmyn toliau piena siurbti :oh Nezinau, kaip reikes juos nujunkyti  blush2.gif labai noriu iki nauju tai padaryti  4u.gif

lotuliukas.gif oi, kaip juokiausi. Vadinai ne laikas dar jiems smile.gif

QUOTE(indica @ 2010 12 17, 16:23)
Anyta pasiule pasiimti mergyte pas save visam savaitgaliui, kad pamirstu ji ta papuka, bet abejoju, ar verta, ar nebus dar blogiau vaikui, nes ji pripratusi buti su manim nuo ryto iki vakaro. Kita vertus, man paciai irgi sunku vykdyti nujunkyma del nuolatinio buvimo su ja.. unsure.gif O kaip jus patartumet?

as tikriausiai neduociau g.gif

QUOTE(Inge1 @ 2011 01 04, 16:39)
O del pasaliniu ir as ko tik neprisiklausiau, bet buvau labai tvirta - sakiau ne jusu reikalas, mano vaikas, kiek noresiu, tiek maitinsiu, kad ir iki pirmos klases  biggrin.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif as ir sakau iki 16 metu tongue.gif

Maniskis tai valgo dar labai daznai ir diena ir nakti kokius 2 kartus, bei paryciais. Bet ir jau mastau apie atpratinima, nors vis dar atidedinejau pati smile.gif sakiau iki metu ir gana bus, paskui iki nauju metu, dabar jau galvoju jungtis prie jusu ir pradet si nelengva darba, bet taip sunku paciai tam pasiryzti doh.gif taip gera dar kai tas angelelis glaudziasi prie krutines wub.gif Noreciau iki pavasario baigti maitinti, nes rudeni jau keliaus i darzeli. Tikiuosi pavyks g.gif Bandysiu mazinti dienomis pirmiausiai, gal kaip nors uzsizaisim cool.gif
Atsakyti
va va, psichologija tai keistas dalykas. Jau galvojau - užkniso, nebepatinka, laikas baigti, o kai pradėjau sistemiškai mažinti pienukus ir jau negrįštamai artėt prie nujunkymo, tai iškart ėmė širdį spaust, kad mažas dar tas mano vaikas, nabagiukas, dar jis taip nori ir t.t.

Bet spaudžiu save, kad kelio atgal nebėr - mažinam, vadinas - mažinam.
Atsakyti
as kiek cai paskaitineju, tai man sirdele suspaudzia ;( kad kas grazintu laika... niekas netkalbetu nutraukti pienuko... jau dvi sav, kai nutraukiau mp, o jos vis dar yra ;( galejo dar dziaugtis maziuke mano...
Atsakyti
QUOTE(liepaite_sun @ 2011 01 07, 11:07)
as kiek cai paskaitineju, tai man sirdele suspaudzia ;( kad kas grazintu laika... niekas netkalbetu nutraukti pienuko... jau dvi sav, kai nutraukiau mp, o jos vis dar yra ;( galejo dar dziaugtis maziuke mano...

O kiek laiko mažylei?
Atsakyti
greitai bus 1.2 m... Kol dar nesiojau pilvelyje, sakiau uztektu iki metu maitinti mp... bet tada nezinojau, ka tai reiskia... Jei turesiu antra vaikeli, neklausysiu jokiu pasaliniu, maitinsiu tiek, kiek noresiu... nes dar sirdele ir dabar spaudza, pagalvojus apie nutraukima
Atsakyti
QUOTE(liepaite_sun @ 2011 01 07, 19:57)
greitai bus 1.2 m... Kol dar nesiojau pilvelyje, sakiau uztektu iki metu maitinti mp... bet tada nezinojau, ka tai reiskia... Jei turesiu antra vaikeli, neklausysiu jokiu pasaliniu, maitinsiu tiek, kiek noresiu... nes dar sirdele ir dabar spaudza, pagalvojus apie nutraukima

nepergyvenk taip, pagalvok, kiek mamu visai nemaitina arba maitina tik kelis menesius, o tu ismaitinai mergyte iki metuku... mirksiukas.gif veliau ir pienelyje nebuna tiek tu svarbiu medziagu... aisku, lengva man kalbet, nes maniskiui jau 1,8 m, bet ir tai sirdi skauda verysad.gif dabar jau ne del pieniuko naudos, o del to prisirisimo, prisiglaudimo...
laikykis, viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti