Šiaip ir pati turbūt nepirkčiau. Jei labai reikėtų galbūt nebent iš geros draugės imčiau ar gerai pažįstamo žmogaus. Nežinau iš kur tokie stereotipai susiformavo mūsų visuomenėje , bet anksčiau juk net buvo samdomos žindyvės, o Afrikos ir kitose gentyse iki šiol vaikus žindo, kuri nors iš žindyvių kol kitos dirba.
kas buvo tai buvo ,dabar gyvename kitaip
sveikos, nežindau jau 10 men, bet paspauodus krutis vis dar išbėga skaidraus skysčio, iš pradžių buvo kaip pienas dabar skaidrus. gal kam taip buvo? ar ilgai tas truko?
Sveiki, musu mazyliui 1.5 men ir as irgi jau galvoju nutraukti maitinima. Tiesa sakant dar galeciau maitinti, nes pieno turiu ir maitinimas krutimi man diskomforto nesukelia, bet vaikas visiskai atsisako kito maisto. Pradzioje su apetitu problemu neturejome, bet ko toliau, tuo prasciau vaikas valge, veliau pradejo valgyti tik ta maista, kuris jam patinka (makaronai, blynai, dribsniai), mesos ir darzoviu ne i burna, dabar visai nieko nenori valgyti, kiekvienas saukstelis maitinamas su asarom Siuo metu vaiko svoris 9.3-9.5 kg (nuolat svyruoja siame tarpe), jau apie 3 men. nieko nepriaugam. Gal mamytes galetu pasisakyti, ar vaikai pradejo geriau valgyti nustojus maitinti? Labai bijau, kad nustosiu maitinti, o jis vistiek valgyti neprades, o tada dar ir pienuko negaus:(
Mažytė,
Suprantu, kad esi susirūpinus ir labai nerimauji
Pirmiausia įvertink tai, kad karštos vasaros laikotarpiu- mažai norisi valgyti, mažai ir priaugama. Tokio amžiaus- nergija sueikvojama pasaulio pažinimui, ir nesibaigiantiems mažylio "darbams" Įverink augimo ir svorio taškus- turėtų būti toj pačioj, ar artimoj procentinėj skalėj. (+savo ir tėvelio sudėjimą, ūgį) Ar buvo sirgta.
Dar reikėtų taisyti padėtį su primaitinimu: negerai, kai su ašarom valgoma... taip visokių traumų "padovanoti" galima, tik jos vėliau išlenda. Maistas- ritualas. primaitinimas- mitybos įgūdžių formavimas. Neforsuojant. Svarbiausia- bendravimas, maloni atmosfera, šeimos narių sėdėjimas KARTU prie stalo. Pasiūlyk. Ir gerbk, sugebėk priimti bet kokį vaiko pasirinkimą (valgys/nevalgys)
Svarbiausia- pasiūlei.
Tokio amžiaus nutraukti mp- nerekomenduojama.
Stabtelk. Pergalvok. Ir pradėk primaitinimą liberalesnį
Mažiau pergyvenk
Suprantu, kad esi susirūpinus ir labai nerimauji
Pirmiausia įvertink tai, kad karštos vasaros laikotarpiu- mažai norisi valgyti, mažai ir priaugama. Tokio amžiaus- nergija sueikvojama pasaulio pažinimui, ir nesibaigiantiems mažylio "darbams" Įverink augimo ir svorio taškus- turėtų būti toj pačioj, ar artimoj procentinėj skalėj. (+savo ir tėvelio sudėjimą, ūgį) Ar buvo sirgta.
Dar reikėtų taisyti padėtį su primaitinimu: negerai, kai su ašarom valgoma... taip visokių traumų "padovanoti" galima, tik jos vėliau išlenda. Maistas- ritualas. primaitinimas- mitybos įgūdžių formavimas. Neforsuojant. Svarbiausia- bendravimas, maloni atmosfera, šeimos narių sėdėjimas KARTU prie stalo. Pasiūlyk. Ir gerbk, sugebėk priimti bet kokį vaiko pasirinkimą (valgys/nevalgys)
Svarbiausia- pasiūlei.
Tokio amžiaus nutraukti mp- nerekomenduojama.
Stabtelk. Pergalvok. Ir pradėk primaitinimą liberalesnį
Mažiau pergyvenk
Košė-Maloše, pati tokį patį maitinu pusantrų metukų, o kodėl tai nerekomeduojama nutraukti tokio amžiaus ? Šiaip smalsu..
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 09 03, 00:41)
Hopeidea,
Apie 1.2-1.6 gan komplikuotas laikas nutraukimui. Ir vaiko raida, ir poreikiai ir t.t.
Šaltinio neatkasiu, nebent vėliau kažkada.
Apie 1.2-1.6 gan komplikuotas laikas nutraukimui. Ir vaiko raida, ir poreikiai ir t.t.
Šaltinio neatkasiu, nebent vėliau kažkada.
Supratau, jei pakeliui kada atrastumėt, būtų įdomu paskaityti
Labas vakaras mamytės
Atėjo metas ir man nutraukti maitinimą... Kad ir kaip to nenorėčiau... Nes planavau maitinti mažiausiai 2 metus. Dabar mažylei metai ir beveik 7 mėnesiai. O nutraukti turiu dėl to, kad laukiuosi antro vaikelio. Ir gimdyti turėčiau iškart po dukrytės antrojo gimtadienio. Aišku, dabar nekenkia maitinimas niekam - nei man, nei vaisiui, bet jau pati esu pavargusi, nes duodu jai (.)(.) kada tik ji užsinori - tiek dieną, tiek naktį. Naktį vis dar prašo po kelis kertus, kartais atrodo, kad taip ir kabo ant (.)(.) per visą naktį... Taigi nusprendžiau nors truputį pailsėti prieš naująjį maitinimo etapą...
Dabar, kai mažylė manęs nemato, tai jai (.)(.) ir nereikia, pamiršta. Bet va didžiausia problema - naktinis maitinimas... Užmiega šiaip irgi tik su (.)(.), bet esu kelis kartus užmigdžius ir be jų, su lopšine ir panešiojimu, pasupimu ant rankų.
Bet va iškilo man klausimas: jei, tarkim, nutraukiu maitinimą dieną visiškai, naktį palieku ją miegoti tik su tėčiu, pati miegu kitam kambary, jei tas kelias naktis tėtis kažkokiais stebuklingais būdais su ja susitvarkys. Ir, tarkim, jinai pamirš (.)(.). Tai nejaugi su ta pat pamiršimo minute ir nustos jinai prabudinėti naktimis????
Papildyta:
Būčiau labai dėkinga, jei kas atsakytumėt, jei kas buvot su tuo susidūrusios...
Atėjo metas ir man nutraukti maitinimą... Kad ir kaip to nenorėčiau... Nes planavau maitinti mažiausiai 2 metus. Dabar mažylei metai ir beveik 7 mėnesiai. O nutraukti turiu dėl to, kad laukiuosi antro vaikelio. Ir gimdyti turėčiau iškart po dukrytės antrojo gimtadienio. Aišku, dabar nekenkia maitinimas niekam - nei man, nei vaisiui, bet jau pati esu pavargusi, nes duodu jai (.)(.) kada tik ji užsinori - tiek dieną, tiek naktį. Naktį vis dar prašo po kelis kertus, kartais atrodo, kad taip ir kabo ant (.)(.) per visą naktį... Taigi nusprendžiau nors truputį pailsėti prieš naująjį maitinimo etapą...
Dabar, kai mažylė manęs nemato, tai jai (.)(.) ir nereikia, pamiršta. Bet va didžiausia problema - naktinis maitinimas... Užmiega šiaip irgi tik su (.)(.), bet esu kelis kartus užmigdžius ir be jų, su lopšine ir panešiojimu, pasupimu ant rankų.
Bet va iškilo man klausimas: jei, tarkim, nutraukiu maitinimą dieną visiškai, naktį palieku ją miegoti tik su tėčiu, pati miegu kitam kambary, jei tas kelias naktis tėtis kažkokiais stebuklingais būdais su ja susitvarkys. Ir, tarkim, jinai pamirš (.)(.). Tai nejaugi su ta pat pamiršimo minute ir nustos jinai prabudinėti naktimis????
Papildyta:
Būčiau labai dėkinga, jei kas atsakytumėt, jei kas buvot su tuo susidūrusios...
Košė-Maloše, aciu uz patarimus, siuo metu esu pasimetusi todel kiekviena nuomone l.svarbi. Is tikruju pati esu smulki ir vyras ne is didziuju, be to sis laikotarpis buvo sunkus del intensyvaus ir apsunkinto dantu dygimo, kaip ir suprantu kad del to gali nevalgyti, bet kai vaikas istisas savaites i burna neima kito maisto be MP, apima neviltis, ir gyd. nuomone apetitas pageres nustojus maitinti, nes vaikas paciulpia kruti, gauna gliukozes ir alkanas nesijaucia. O man susidaro toks ispudis, kad vaikas aplamai nejaucia alkio, ir kai ji priverciu nors pora saukstu suvalgyti, matau kad jauciasi geriau, zvalesnis, linksmesnis. Zinau kad negalima versti valgyti ir iki siol taip ir dariau, nori valgo, nori nevalgo, niekada nesuvalgydavo pilnos porcijos ir as neverciau, bet kai pradejo blogeti kraujo rodikliai, kristi svoris (net sauskelnes pradejome pirkti mazesnio dydzio) gydytojai liepe maitinti nors ir ant galvos stovint. Todel ir bandau jam visais imanomais budais isiulyti nors pora saukstu, o kadangi sekasi labai prastai pradejau rimtai galvoti apie maitinimo nutraukima.
Mažytė,
Tai labai aiški tokio augimo priežastis- intensyvus dantukų augimas. Didelis stresas organizmui, imuninės sist. pasilpimas. ir kt.
Nuoširdžiai nerekomenduoju nutraukti. Išlauk dar keis mėnesius.
Situacija pasikeis Dabar sunkesnis periodas. Laikykis
O kraujo rodikliai- 108-128hg 7-24mėn.
Tai labai aiški tokio augimo priežastis- intensyvus dantukų augimas. Didelis stresas organizmui, imuninės sist. pasilpimas. ir kt.
Nuoširdžiai nerekomenduoju nutraukti. Išlauk dar keis mėnesius.
Situacija pasikeis Dabar sunkesnis periodas. Laikykis
O kraujo rodikliai- 108-128hg 7-24mėn.