Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(gretusiu @ 2011 08 09, 14:55)
FAKTAI.
1. Mazylei beveik 11 men.
2. MP maitinu visa laika, iki kokiu 9 men tai buvo vos ne vienintelis maistas (gerimas - tai tikrai, vandenuka ragauti pradejo tik nuo kokio 10 men). Isskyrus retus koses, mesytes, darzovienes norejimo - valgymo periodus ir momentinius trapuciu ar agurko ir uogu pagrauzimus smile.gif
3. MM turiu nuo vasario men reguliariai - labai dziaugiuosi, nes turejau problemu su pastojimu.
4. Uzmiega pietu miegelio tik su (.) arba supama, nakciai - supama tetuko.
5. Miegam visi kartu (nuo mazdaug 6 men), jau i ryto puse turiu kisti (.) i burna, nes pasitaiko pazyzimu ir pakrapstymu, laikant soske vienoj rankoj, o kita ieskant mamos. Uzsimerkus, zinoma.
6. Kartais issibudinus is miegelio uztenka ikisti i burnyte papa - ir viskas, toliau ramiai miegam.
7. Jau savaite turiu visiskai nukramtyta zaizdota kaire kruti. Kompresiukai eina "i trasa", efektas laikinas - turim 4 dancius, kuriuos ir naudojam.

Zodziu, noras MP - begalinis (jau pasiekem stadija, kai pradeda piktai tempti rubus ar liemenele ir pati susiradus speneli, pasisotina). As jau linkstu i nutraukimo puse
(moralu nereikia). Maisto JOKIO nevalgom normaliai (visa laika gaudau vaika su saukstu ar gabalu virtos bulves smile.gif).

PATARIMAI?

Toks jausmas,kad mano dukryte aprasei drinks_cheers.gif . Ruosiausi maitinti ne ilgiau nei iki metu,bet galutinai pavyko atsisakyti tik dabar,t.y. jai jau tuoj 1.5 m
Is pradziu mokemes uzmigti be mamos ir (.) bent jau vakare kai tetis namie,paskui turejom ismokti gerti ka nors,isskyrus piena,nes net vandens jinai nelabai noredavo....
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif o kaip atpratinti nuo naktinio maitinimo?Mano pupai jau 10menesiu bet ji vis dar keliasi viena karta valgyti.Meginau duoti vandenuko atsigerti,tai atsigeria uzmiega bet po keliu minuciu vel zyzia ir kol nagauna MP neuzmiega,o kai atsigeria iskart nusisuka ant soniuko ir ramiai sau miega.
Atsakyti
lauryte27, 4u.gif
Mažutė dar Tavo dukrytė, reikia ir mp, ir artumo.
Dar ne laikas mirksiukas.gif Nutraukus tokio amžiaus naktinį maitinimą nėra jokių garantijų, kad išmiegos naktį. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 08 10, 10:31)
lauryte27, 4u.gif
Mažutė dar Tavo dukrytė, reikia ir mp, ir artumo.
Dar ne laikas  mirksiukas.gif Nutraukus tokio amžiaus naktinį maitinimą nėra jokių garantijų, kad išmiegos naktį.  mirksiukas.gif

Paskaiciau kad kitu mazyliai jau nuo 6menesiu be jokiu problemu ismiega visa nakti,tai galvoju ir as pameginsiu atpratinti,bet nelabai iseina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryte27 @ 2011 08 10, 10:05)
Sveikutes 4u.gif  o kaip atpratinti nuo naktinio maitinimo?Mano pupai jau 10menesiu bet ji vis dar keliasi viena karta valgyti.Meginau duoti vandenuko atsigerti,tai atsigeria uzmiega bet po keliu minuciu vel zyzia ir kol nagauna MP neuzmiega,o kai atsigeria iskart nusisuka ant soniuko ir ramiai sau miega.

manajai 11men.nakti miegam kartu ir ištisa nakti ji man kabo ant papulio,bet nematau jokios priežasties atpratint 4u.gif irgi nieko negeria ir valgyt kitokio maisto nelabai nori,manau viskam ateis laikas ir priprasim\atprasim prie visko, tiesiog dar mažyte ir butu labai gaila imt ir nutrauk net negalečiau turbut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryte27 @ 2011 08 10, 12:30)
Paskaiciau kad kitu mazyliai jau nuo 6menesiu be jokiu problemu ismiega visa nakti,tai galvoju ir as pameginsiu atpratinti,bet nelabai iseina verysad.gif

Vaikuciai visi labai skirtingi 4u.gif Mano pirma dukryte jau nuo 3ju savaiciu amziaus ismiegodavo savo lovytej iki 6 ryto,pamaitinta 22 vakaro,o antroji iki pat 1.5 metu "naktinejo" doh.gif Tiesiog neskubek ir nesistenk labai jau lygiuotis i kitus,pati pajausi ko ir kiek tavo vaikeliui reikia mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
teisingai, visi juk vaikai skirtingi, mano dukra ir nuo 3 mėn visą naktį išmiegodavo, o sūnulis tik nuo 2 metų, dar ant puoduko reikėdavo pasodin, kad sausas išmiegotų.
Atsakyti
Pagaliau ir as ryzausi nutraukti maitinima doh.gif siandien pirma diena-praejo tik tris valandos-o sunelis jau penkis kartus pabudo reikjalaudamas papuko ir issiverkes uzmigo doh.gif nezina ar dar istversiu-labai jau jis itikinamai reikalauja papuko doh.gif
Jau baigia sazine uzgriauzti............ ka reiks toliau daryti...........
Atsakyti
QUOTE(dalajax @ 2011 08 13, 23:31)
Pagaliau ir as ryzausi nutraukti maitinima doh.gif  siandien  pirma diena-praejo tik tris valandos-o sunelis jau penkis kartus pabudo reikjalaudamas papuko ir issiverkes uzmigo doh.gif nezina ar dar istversiu-labai jau jis itikinamai reikalauja papuko doh.gif
Jau baigia sazine uzgriauzti............ ka reiks toliau daryti...........

dar labai maziukas nutraukt papuli g.gif 4u.gif

p.s man taip sazine neleistu kankint schmoll.gif
Atsakyti
sianakt pirma karta vaikas buvo migdomas be MP ir negavo nakti jokiu maitinimu, buvo siulomas tik vanduo. Negere neat jo,kelesi tik karta, bet mamos su MP nerado,buvo tik tetis smile.gif, taip kad pirma naktis mums pavyko rolleyes.gif
mums tuoj 12men smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mano mazylei 1,2 metuku. Nusprendziau nutraukti maitinima, greit kelione, vestuves, ir siaip maitinimas labai atsibodo, vargina sekina ir t.t.

Galvoju kaip geriau daryt- isvaziuot trim dienom ar tik naktimis nebuti (diena be MP puikiai issiverciam, o stai nakti blink.gif po 5 kartus atsikelia). Bijau teti palikti su maze, o jei labai uzsiisterikuos g.gif Antra vertus jei busiu tuose paciuose namuose, tai ilgai neistversiu jei verks, man iskart motinystes jausmas nugali.

Kaip manot? 4u.gif
Atsakyti
Nors Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja žindyti iki dvejų metukų, paskaičius mamyčių komentarus matyti, jog kuo vyresnis vaikas - tuo jam didesnis stresas atprasti nuo mamos pienelio.

Mano sūnelis nuo antro mėnesio maitinosi mano pienuku ir mišinuku (vien pienuko neužteko). Nuo 10 mėn. mišinuką pakeičiau karvės pienuku.

Dabar jam 1 metukai ir mėnuo. Prieš mėnesį pradėjau mažinti maitinimų savo pieneliu skaičių. Iš pradžių nutraukiau maitinimą dienos metu. Vieną vakarą netyčia užmigo be mano pienuko. Nuo to vakaro neduodu vakare. Šią savaitę vieną naktinį maitinimą (apie3-4 val.) pakeičiau į arbatėlę. Liko tik rytinis maitinimas (apie 7 val.).

P.S. čiulptuko sūnelis iš viso neiima, bet geria iš buteliuko.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petronce: 17 rugpjūčio 2011 - 17:29