Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(Meina @ 2011 07 09, 15:40)
Mano mergaitei 2m1men, sesta para be MP verysad.gif Galvojau, kad bus sunkiau. Pirmom dienom vis prase, sake nera papo wub.gif dabar jau nepraso, tik paziuri, pasako, kad nera ir viskas wub.gif
Ech, kaip Jus suprantu 4u.gif
Tai ir nenutraukit, gi dar tokie maziukai jus wub.gif

Labai sutinku, as maitinau iki 4 metu. Buvo neimanoma nuo papo atlupti. Pilna ta zodzio prasme ir nelupau - palikau viska savo eigai. O 4 jau susitareme, kad gal jau ir nereiktu. Dabar jau 4,6 tai dar atejus paklausia ar gali galvyte padeti ant papo ir rankutes ant pilvo padeti po papu. Daug kas komentuos kokia is to nauda ir bla-bla-bla. Tai pasakysiu nauda beprotiska. Mes persirgome per ta laika tik sezoninem virusinem ligom ir tik labai lengva forma. Man patinka, kad ji megsta buti vaiku ir suvokia kad ji gere papa taip ilgai. Sakau ar prisimeni - aha prisimenu. Ir kas idomiausia pienas dingo ta pacia diena kada susitareme smile.gif)) Ajsku tas gerimas nuo 2 metu yra visai kitoks jis yra daugiau raminimosi - saugumo forma, kuri labai naudinga ir nepakeiciama vaikui. As esu salininke to, kad jeigu gaunasi ir galite, tai nenutraukite, nebent tai sudarytu kokius tai nepatogumus gyvenime. Viskas naturaliai uzsidarys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulka35 @ 2011 07 10, 21:42)
na mes irgi jau atsisveikinom su (.) verysad.gif . labai gaila, bet jau atejo tam laikas.  nenorejo nei dukrele ,nei as, bet... reikejo..... verysad.gif  verysad.gif  tik vat dabar nezinau ka daryt, ji visiskai negeria jokio pienuko doh.gif . tai  norejau paklausti jusu ax.gif  ar jusu vaikiukai po maitinimo nutraukomo  gere  karvytes pienukka? ar reikejo laiko prie jo iprast?

na mano mažiukė pati savaime dar ne taip seniai atsisakė krūties, tai tokiu būdu tas nujunkymo procesas mums netapo didžiule problema, viskas labai natūraliai vyko, tačiau jokio karvės pieno ar mišinio po to dukrai ir nebe įsiūlau, nenori, vadinasi nėra būtina, gauna kalcio ir su kitais pieno produktais, kuriuos suvartoja.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2011 07 13, 23:56)
Labai sutinku, as maitinau iki 4 metu. Buvo neimanoma nuo papo atlupti. Pilna ta zodzio prasme ir nelupau - palikau viska savo eigai. O 4 jau susitareme, kad gal jau ir nereiktu. Dabar jau 4,6 tai dar atejus paklausia ar gali galvyte padeti ant papo ir rankutes ant pilvo padeti po papu. Daug kas komentuos kokia is to nauda ir bla-bla-bla. Tai pasakysiu nauda beprotiska. Mes persirgome per ta laika tik sezoninem virusinem ligom ir tik labai lengva forma. Man patinka, kad ji megsta buti vaiku ir suvokia kad ji gere papa taip ilgai. Sakau ar prisimeni - aha prisimenu. Ir kas idomiausia pienas dingo ta pacia diena kada susitareme smile.gif)) Ajsku tas gerimas nuo 2 metu yra visai kitoks  jis yra daugiau raminimosi - saugumo forma, kuri labai naudinga ir nepakeiciama vaikui. As esu salininke to, kad jeigu gaunasi ir galite, tai nenutraukite, nebent tai sudarytu kokius tai nepatogumus gyvenime. Viskas naturaliai uzsidarys  4u.gif

Saunuole:) 4u.gif
Mano sunui 3 metai 1men ir as ji vis dar maitinu, bandom mazinti jau tuos valgymus bet labai sunkiai gaunasi, jam papelis dbr tikrai yra saugumo garantas, kad as salia, kad jis butu saugesnis, nusiramintu. Neseniai isejau i darba, matau, kad jam labai sunku, buna piktas, irzlus, kai gryztu, klausia, kodel ji palikau, bet prisiglaudes prie kruties, vel tampa laimingas... Mane jau daug kas moralizuoja, kad vis dar maitinu, kad vaikui jokios naudos, o as manau priesingai,tikiuosi, kad uzteks jegu atlaikyti visai kritikai ir sulauksim tos dienos, kai suaitarsim, kad pieniuko maziui jau nebereikia
Atsakyti
As nezinau ka daryti. Mano suneliui jau 1.9. Rugsejo pabaigoje einame i darzeli, o lapkriti man jau i darba. Lygtai ir noriu atpratinti nuo kruties, nes ir pavargusi, ir greitai reikes man i dabra, bet is kitos puses taip gailo to vaiko, taip jam patinka tas pienukas, ir man buna kartais lengva: greitai galiu nuraminti, uzmigdinti, pati pailsiu kai diena maitinu... Vieni sako, kad toliau maitinciau, isejimas i darba ir i darzeli ne priezastis nutraukti, o kiti...(ir tokiu dauguma) moralizuoja, net darzelyje pasake, kad geriau kad nutraukciau iki darzelio.
Kazkur isvaziuoti savaitei ir palikti vaiko-taip tikrai negalesiu. Tik jeigu palaipsniu. O gal kas nors gere tableciu, kad sumazetu pieno gamyba?
Atsakyti
Mums 1metai ir 4 men . Noriu nutraukti maitinima, nes jai (.) jau nebe maistas o tik uzmigimo priemone, vietoj soskytes. Tai ir dirbu Zinduku. Neisivaizduoju kaip nutraukti jei ji be (.) neuzmiega. Kaip jus nutraukiate maitinima? tiesiog neduodat ir viskas ??? ir kankinates ir pacios ir vaikas??/ ar kaip daryti ?
Atsakyti
sveikos, as irgi bandau baigti maitinti. Mums jau 1.2m. Maitinciau ir toliau, bet kartojasi mastitas. Dabar geriu metu arbata, susibintavau krutis. Ko dar imtis?
Atsakyti
QUOTE(Miskauoge @ 2011 08 01, 12:59)
... Noriu nutraukti maitinima, nes jai (.) jau nebe maistas o tik uzmigimo priemone, vietoj soskytes. Tai ir dirbu Zinduku.  Neisivaizduoju kaip nutraukti jei ji be (.) neuzmiega. Kaip jus nutraukiate maitinima?  ar kaip daryti ?

Man maziukas ir soskes neeme, tai zmigdavo tik su (.), kosmaras, nei trumpam negaliu kur iseiti, nes be manes niekas kitas jo neuzmigdo. Jis ciulpia pirstuka, aisku tai nera gerai, bet ka darysi. Tai va, vakar ivyko kazkoks stebuklas ir visus tris kartus pavyko uzmgdyti be papulio, o ciulpe pirstuka. Visa diena nedaviau kruties, vakare krutys atrode lengvos, jokio sastovio, taciau nakti atsibudau nuo begancio pieno ir akmeniniu krutu. Daviau vaikui kruti, paryciais vel krutys akmenines, pienas bandant nutraukt rankomis nebego, tai keliau vaika, kad siek tiek pratrauktu... siandien visa diena krutys sunkios, dejau pora kartu vaika, kad kiek patrauktu. Nusipirkau ir as metu arbatos bei laskiuku. Ziuresiu ar ka gelbes.
O del suverzimo.... tai nerizikuoju, su pirmu vaikui taip bandziau, tai tooookie guzai bauvo, kad is skausmo verkiau, tada palaipsniui didinau tarpus, kol po 3-4 dienu pienuko nebebuvo, t.y. isbego tik keli lasai. Beje, tada maziuka maitinau nutrauktu pieneliu, ir traukdavau kas 3 val 8 k. per para, kol galiausiai liko 4, po to 2 traukimai ir viskas
Atsakyti
O mums 1,9 m. maitinu dar ir manau tikrai dar greit neatsisakys, nes kažkaip kol kalasi paskutinieji dantukai tai pienuką gali gert kad ir kas 10 min, kai kurios pasakys, kad čia jau kaip koks aparatas aš, bet aš nesutinku, jei nori gert tegu, 4u.gif
o kai aplinkiniai bando ką pasakyt tuo klausimu, kada baigsi ar šiaip, o aš jiems NORS IR IKI PIRMOS KLASĖS 4u.gif
dabar dukrytei pajuokaujam su vyru, kad kai eis į pirmą klasę ir jaudinsis tai va pienuko gaus ir nurims (žinoma tokie čia mūsų linksmi juokeliai) thumbup.gif
buvo laikas kai norėjau nutrauk, buvo labai sunku, miego dar ir dabar truksta, nes dažnai keliasi pienuko, bet viskas praeina, vistiek kai vaikai atsiranda gyvenimas pasikeičia nori to ar nenori, ir miegot negalėsiu kolkas kiek norėsiu, ir eit, būt kur ir kada negalėsiu, bet užtai gyvenimas įgauna visiškai kitą prasmę, kai vaikiukai ateina pas mus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miskauoge @ 2011 08 01, 11:59)
Mums 1metai ir 4 men . Noriu nutraukti maitinima, nes jai (.) jau nebe maistas o tik uzmigimo priemone, vietoj soskytes. Tai ir dirbu Zinduku.  Neisivaizduoju kaip nutraukti jei ji be (.) neuzmiega. Kaip jus nutraukiate maitinima? tiesiog neduodat ir viskas ??? ir kankinates ir pacios ir vaikas??/ ar kaip daryti ?

sveiki. Jeigu vaikas iprates tik su (.) uzmigti,tai is pradziu bent po truputi reiketu pripratinti kaip nors kitaip uzmigti 4u.gif Mano dukryte irgi iki mzd 1metu ir 2 men nei nakti nei diena manes nepaleisdavo,bet labai pavargau,be to yra vyresne dukra kuriai irgi reikia demesio blush2.gif .Sunkokai,bet mazyle iprato uzmigti man ant peties,tai diena atsisakem isvis,o dabar jau antra nakti miegam be (.) ax.gif . Sianakt prabudau 4ta,nes jauciausi issimiegojusi,atpratau taip ilgai be pertraukos miegoti doh.gif smile.gif
Mes viska dareme palaipsniui,turbut tiesiog atejo laikas.
Kantrybes jums !!! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miskauoge @ 2011 08 01, 12:59)
Mums 1metai ir 4 men . Noriu nutraukti maitinima, nes jai (.) jau nebe maistas o tik uzmigimo priemone, vietoj soskytes. Tai ir dirbu Zinduku.  Neisivaizduoju kaip nutraukti jei ji be (.) neuzmiega. Kaip jus nutraukiate maitinima? tiesiog neduodat ir viskas ??? ir kankinates ir pacios ir vaikas??/ ar kaip daryti ?

Sveiki, po ilgos pertraukos prisedu ir as. Jau 4 diena kai baigiau maitinti. Pries kelis menesius ir as klausiau to paties. Man kai kurios mamytes isaiskino, kad per anksti, vaikui labai reikia pienuko ir t.t. Jam jau buvo virs 1,5m Trumpam susilaikiau, bet ilgainiui pastebejau, kad kuo toliau, tuo dazniau jam reikia, ypac paryciais. Net nebesupratau priezasciu. Pavalges vistiek budavo piktas. Mane labai pradejo varginti, tuo labiau, kad nebeplanavau ilgiau kaip iki 1m10men maitinti. Bandziau mazinti maitinimu skaiciu, nieko nepavyko. Kelis kartus palikau su teveliu uzmigti, sunkiau, bet pavyko. Taciau esant man reikia kruties ir kitaip niekaip. Galiausiai truputi susirgau pati ir prireike antibiotiku, kurie geriant gali pakenkti vaikui. Kadangi vistiek planavau maitinima nutraukti, ryzausi. Kai grizo vyras is reiso dar ta pati vakara ir nebedaviau kruties. Vakare jis ilgai ziurejo vaikiskus filmukus (siaip neleisciau, bet galvojau, gal pavargs ir uzmigs). Pats nenuluzo, tai teko migdyti. Aisku tuoj kruties,. bet nedaviau. Verke ir prase 30min. Vos atsilaikiau doh.gif Buvo labai sunku. Vyras ir sake, nedaug truko, kad butu liepes duoti kruti. Bet pavarges buvo ir uzmigo. Ismiegojo iki 6val. Nubudes vel norejo pieno, bet po truputi issisukau, daviau jogurto, bet nenoriai tik sauksteli nurijo. Pyko 15min. uzmigo. Atsikeles pieno nebeprase. Diena uzmigo bevaziuojant masina (keliavome). Vakare gulantis uzsimane kruties, vos pizamos nesuplese, bet nurimo gana greit ir uzmigo. Jei butu ilgai verkes nezinau ar istverciau, bet sikart ramiai. Kita diena praejo gerai. Tik siandien ryte paprase pieno ,bet nieko, greit nurimo. Pasakiau, kad susirgau ir pienukas dingo.
Nezinau, ar del to, kad geriu antibiotikus sunkumo krutyse nejauciu ir guzu nera. Gydytoja siule israsyti specialiu vaistu, kad pienas nebesigamintu. Bet galvoju neprireiks.
O nutraukus maitinima vaikas tapo daug ramesnis, puikiai kartu leidziame laika, visa nakti ismiega. Nei kiek nesigailiu baigus maitinti. Kito vaiko neplanuoju tiek ilgai maitinti, nes labai sunku nutraukti didesniam
Atsakyti
QUOTE(stebukliukas13 @ 2011 07 08, 09:39)
praeis,pas mane dar mažesnis,irgi užeina savigrauža,bet nutraukus maitinimą vaikas ir valgyti pradėjo ir miegoti  smile.gif

drinks_cheers.gif mano mazyle irgi pasirodo moka miegoti visa nakti neprabusdama thumbup.gif
paskutinius pora menesiu tai prabusdavo kone kas valanda,tik isikasdavo (.) ir vel uzsnusdavo,kai pabandydavau isimti tai baisiausiai supykdavo ir reke doh.gif Taip ir miegodavom susijungusios,nei as neissimiegodavau,nei jinai... doh.gif Tik va jokio kito pieno ar misiniu jinai nenori gerti,bet tai manau ne problema,nes valgo labai gerai.
O del savigrauzos,tai man kazkaip su pirma dukryte zymiai sunkiau buvo.Jinai atsisake pienuko lengvai,o as tada net asarojau atsimenu verysad.gif .
Atsakyti
FAKTAI.
1. Mazylei beveik 11 men.
2. MP maitinu visa laika, iki kokiu 9 men tai buvo vos ne vienintelis maistas (gerimas - tai tikrai, vandenuka ragauti pradejo tik nuo kokio 10 men). Isskyrus retus koses, mesytes, darzovienes norejimo - valgymo periodus ir momentinius trapuciu ar agurko ir uogu pagrauzimus smile.gif
3. MM turiu nuo vasario men reguliariai - labai dziaugiuosi, nes turejau problemu su pastojimu.
4. Uzmiega pietu miegelio tik su (.) arba supama, nakciai - supama tetuko.
5. Miegam visi kartu (nuo mazdaug 6 men), jau i ryto puse turiu kisti (.) i burna, nes pasitaiko pazyzimu ir pakrapstymu, laikant soske vienoj rankoj, o kita ieskant mamos. Uzsimerkus, zinoma.
6. Kartais issibudinus is miegelio uztenka ikisti i burnyte papa - ir viskas, toliau ramiai miegam.
7. Jau savaite turiu visiskai nukramtyta zaizdota kaire kruti. Kompresiukai eina "i trasa", efektas laikinas - turim 4 dancius, kuriuos ir naudojam.

Zodziu, noras MP - begalinis (jau pasiekem stadija, kai pradeda piktai tempti rubus ar liemenele ir pati susiradus speneli, pasisotina). As jau linkstu i nutraukimo puse
(moralu nereikia). Maisto JOKIO nevalgom normaliai (visa laika gaudau vaika su saukstu ar gabalu virtos bulves smile.gif).

PATARIMAI?
Atsakyti