Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(hidargy @ 2011 05 26, 20:19)
Sveikutės, jungiuosi ir aš į šitą temą. smile.gif Kol kas dar tik ruošiuosi nujunkyt savo mažių ir bandau išsiaiškint koks būdas mums būtų geriausias.
Iškilo toks klausimas: kuo keist MP dviejų metų vaikui? Bėda tame, kad jis netoleruoja laktozės, tai karvės pienas, kefyras etc. netinka. Ar nieko mažyliui nepritrūks, jei negaus gert jokio pieno?

Manau galite pakeisti galite mišiniu tinkančiu laktozės netoleruojantiems vaikams ( skaičiau, kad toks net yra kompensuojamas) o šiaip jautokio amžiaus vaikeliui pienas tikrai nebūtinas ir jis galėtų gyventi ir be jo mirksiukas.gif o dėl kalcios.. tai jau reikia su gydytoja pasitarti, nenusimanau aš tuose be laktoziniuose produktuose blush2.gif

QUOTE(Måke @ 2011 05 26, 22:33)
Maniskis ii siol nevalgo mesos doh.gif baisus nevalgiukas.

gal dantukai dysta? gal daug ispudziu diena? gal daznai paliekat su teveliu ir ji bijo kad ja paliksit? labia daug yra priezasciu kodel ji nori taip daznai zysti. ir nutraukus MP nevisada issiprendzia bedeles.

o del anytos nuomones tai as iki siol girdziu, man tai dzin, man svarbiausias vaikas .

Įtariu, kad dantukai dygsta, tik ilgokai.. g.gif krūminiai ir lyg iltiniai.

dienos įspūdžiai tai kaip kada.. daug maž vienodos mūsų dienos smile.gif

dėl dukrytės palikimo.. ji visą laiką būna su manim ( tame gal ir problema, kad prisirišimas didžiulis ) Palieku su tėčiu ar močiute gal tik porą val per mėnesį.

Mažinant MP pradeda valgyt, reiškia priežastis būtent tai. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbuliuke ;)p: 27 gegužės 2011 - 07:12
wink.gifp+2011 05 26, 10:44-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 26, 10:44)
Mano situacija tokia. Maniškei jau 14 mėn. ir vis dar mp yra pagrindinis maistas, greičiausiai pati esu kalta, nes nuo pat jos gimimo bet kada bet kiek duodavau (.) , ji migdosi tik su (.), tai dažniausiai jei pradeda zirzt, verkšlent ir jau kokia val. praėjus nuo maitinimo aš jai duodu mp.. o bėda tokia, kad dieną ji valgo kas 1- 2 val. naktį irgi panašiai  doh.gif  labai norėjau maitinti iki metų, neplanuotai šis laikas prasitesė. Vieną savaitę pavyko apmažint iki mp maždaug 4-6 val . Bet jau vėl kelios savaitės nežinia kas jai užplaukę, kad negavus mp tiesiog baisią isteriją kelia, būna, kad ir krenta ant grindų. Apie (.) traukimą iš rūbų net nekalbu.. O ir su papildomu maisteliu liūdnoka.. Mėsytės beveik neįmanoma įkišti, pieno produktus mėgsta, jau lyg ir pabėrė nuo jų  doh.gif 
Kaip neskausminai tiek pačiai mamai, tiek vaikui sumažinti, o gal net pabaigti maitinimą, suprantu, kad yra 2 būdai, vienas staigus, kitas lėtas, bet pastarais kažin ar mums stinga, o staigiajam reikia pagalvos, kurios nelabai turiu  blush2.gif  Fiziškai nepavargstu tiek kiek emociskai gulėdama pusę val. kartais ir ilgiau, būdama gyva soske, kad tik užmigtų mažė. Nepagalvokit, kad nepatinka maitint, labai patinka, bet norėčiau rečiau, juk jau nebe naujagimis mano mergytė.  blush2.gif Ir su geležim problemų turėjom ilgą laiką, manau, kad viskas dėl tų nevalgymų. Norisi ir pačiai kažkur išeit atsipalaiduot, nestresuojant, kad reikia lėkt vaiką maitinti..
Kai paskaitau Mamyčių istorijas, dažnos taip įkvepia, kad viskas įmanoma, bet nežinau gal kantrybės mažai turiu, gal nepratus, kad mano mažylė verkia ir renkuosi lengvesnį kelią.. Tikiuosi atsiras kokių gerų patarimų.

Tr ne į temą, bet.. pykdo ir liūdina aplinkinių nuomonė apie mp.. anyta N kartų sako, kad jau laikas baigt maitint, kad jau didelė mergaitė, kad geriau ir meigotų ir valgytų.. tuo tarpu mano visi giminės palaiko mano poziciją, bet.. deja jie toli.. ir nori nenori, dažnas anytos kartojimas nori nenori priverčia susimąstyti, nors ir pasakiau jai, kad maitinsiu tiek kiek pati norėsiu. O norėčiau iki 1,5 metukų maximum.. daugiau nebe.  blush2.gif  Tikiuos neužmėtysit akmenim  biggrin.gif

musu lygiai tokia pati situacija drinks_cheers.gif , na bent jau buvo. Pastoviai iki mzd metu ir men buvau dukrytei "soske",nei uzmigdavo be to,nei nusiramindavo,kol mzd pries menesi vyras "ateme" ja pas mane ir man liepe eiti miegoti i vyresnes dukros kambari. Ir ka,ismiegojo abu saldziausiai visa nakti,pabudo jinai vieninteli karta,atsigere vandens gurksneli ir uzmigo bigsmile.gif . O as tai aisku galvojau,kad bus didziausias skandalas,nes kai bandydavau nakti neduoti,tai butent taip ir buvo,jokie supimai ar kokios kitos priemones nepadejo. Kadangi taip sekmingai pirma nakti pavyko,tai vyras visas iseigines su ja pramiegojo,o as kitam kambary. Paskui jau darbo dienoms ir as sugrizau,kadangi mazes lovyte pristumta prie musu nakti buna,tai tiesiog susikeitem vietomis, as prie sienos,jis prie vaiko rolleyes.gif . Tai va jau 3 savaites nesikelia naktimis,jeigu ir "pabludija" truputi,tai vyras nuramina, o as pagaliau issimiegu normaliai thumbup.gif
Dabar dar atkakliai bandom atsisakyti pietu miegelio maitinimo ir pries nakti,tik pas mus ta beda,kad negeria visiskai jokio misinio,nei karves pieno,o ir as truputeli bijau labai staigiai nutraukti,nes bijau krutu problemu blush2.gif unsure.gif Nors su pirma nutraukiau be problemu,bet jinai nepalyginamai ramesne buvo ir misini pradejo iskart gerti.
O del nuomoniu tai patariu maziau kreipti demesi,tik jus ir vaikas zinot kas geriausia jums abiem mirksiukas.gif Svarbiausia uzsispyrimas ir atkaklumas mirksiukas.gif
sekmes mirksiukas.gif
Pamirsau pridurti,kad sumazinus MP,pradejo daugiau valgyti ir ivairesni maista,nors ir siaip apetitu nelabai skundemes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ozhkaragoshka: 27 gegužės 2011 - 10:30
Sveikos. Labai reikia jūsų patarimo. Dukrytei greit 2 m ir 3 mėnesiai. Vis dar maitinu. Valgom gan dažnai ir dieną ir naktį po kelis kartus, bet jau noriu maitinimą nutraukti, tik nežinau kaip tą padaryti. Ar gerai, jei nemažinsiu, o nutrauksiu staiga. Išvažiuoti nelabai yra galimybės, tad neįsivaizduoju kaip reikės nutraukti, nes negavus pienuko rėkia visa gerkle. Buvom ligoninėje ir norėjom mums pilvuko echoskopiją padaryti, tik liepė prieš 2 val nieko neduoti. Maisto tai ir nereikalavo, bet dėl pienuko tiap šaukė, kad visa ligoninė skambėjo biggrin.gif Žodžiu man baisu, nežinau nuo ko pradėti ir kaip pabaigti. GAl yra kookių neskanių "Vaistukų" kur galima pasitepti krūtinę, kad nebeborėtų pienuko. žodžiu dėkinga už bet kokius patarimus. prisipažinsiu, akd temutės neskaičiau, bėgu dabar skaityt, kol dukrytė miega. Ačiū, kas pasisakysit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2011 05 30, 15:16)
Sveikos. Labai reikia jūsų patarimo. Dukrytei greit 2 m ir 3 mėnesiai. Vis dar maitinu. Valgom gan dažnai ir dieną ir naktį po kelis kartus, bet jau noriu maitinimą nutraukti, tik nežinau kaip tą padaryti. Ar gerai, jei nemažinsiu, o nutrauksiu staiga. Išvažiuoti nelabai yra galimybės, tad neįsivaizduoju kaip reikės nutraukti, nes negavus pienuko rėkia visa gerkle. Buvom ligoninėje ir norėjom mums pilvuko echoskopiją padaryti, tik liepė prieš 2 val nieko neduoti. Maisto tai ir nereikalavo, bet dėl pienuko tiap šaukė, kad visa ligoninė skambėjo biggrin.gif  Žodžiu man baisu, nežinau nuo ko pradėti ir kaip pabaigti. GAl yra kookių neskanių "Vaistukų" kur galima pasitepti krūtinę, kad nebeborėtų pienuko. žodžiu dėkinga už bet kokius patarimus. prisipažinsiu, akd temutės neskaičiau, bėgu dabar skaityt, kol dukrytė miega. Ačiū, kas pasisakysit 4u.gif

Laba, na mums pipirai įspūdį padarė mirksiukas.gif Nors mes mažesnės - 1m ir 7 mėn. Pabaigėm be didelių isterijų, nors jau savaitė, kaip nebemaitinu, bet dar kartais parodo, kad pieniukas neskanus biggrin.gif ir neprašo. Man tas išvažiavimas ir palikimas su kuo nors kitu buvo nepriimtinas, nes galvoju, kad tada vaikiukas ne tik, kad MP netenka, bet ir mamos.... Nors gal kaip kuriam vaikui smile.gif Čia tik mama gali spręsti. Aš labai bijojau to pabaigimo, bet pabaigėm gana lengvai. Tiesa, prieš tai maitinau vakarais prieš miegą ir naktim, nors paskutiniu metu jau buvo pradėjusi drabužius ir dieną tampyt, tai ir paskatino pabaigti...
Atsakyti
QUOTE(linluka @ 2011 05 30, 14:24)
Laba, na mums pipirai įspūdį padarė  mirksiukas.gif  Nors mes mažesnės -  1m ir 7 mėn. Pabaigėm be didelių isterijų, nors jau savaitė, kaip nebemaitinu, bet dar kartais parodo, kad pieniukas neskanus  biggrin.gif  ir neprašo. Man tas išvažiavimas ir palikimas su kuo nors kitu buvo nepriimtinas, nes galvoju, kad tada vaikiukas ne tik, kad MP netenka, bet ir mamos.... Nors gal kaip kuriam vaikui smile.gif Čia tik mama gali spręsti. Aš labai bijojau to pabaigimo, bet pabaigėm gana lengvai. Tiesa, prieš tai maitinau vakarais prieš miegą ir naktim, nors paskutiniu metu jau buvo pradėjusi drabužius ir dieną tampyt, tai ir paskatino pabaigti...

O kažin tie pipirai skranduko nesudirgins? nes skrandukas mūsų tai labai jautrus, tai dar viena priežastis dėl ko jau noriu atpratinti nuo pienuko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2011 05 30, 14:16)
Sveikos. Labai reikia jūsų patarimo. Dukrytei greit 2 m ir 3 mėnesiai. Vis dar maitinu. Valgom gan dažnai ir dieną ir naktį po kelis kartus, bet jau noriu maitinimą nutraukti, tik nežinau kaip tą padaryti. Ar gerai, jei nemažinsiu, o nutrauksiu staiga. Išvažiuoti nelabai yra galimybės, tad neįsivaizduoju kaip reikės nutraukti, nes negavus pienuko rėkia visa gerkle. Buvom ligoninėje ir norėjom mums pilvuko echoskopiją padaryti, tik liepė prieš 2 val nieko neduoti. Maisto tai ir nereikalavo, bet dėl pienuko tiap šaukė, kad visa ligoninė skambėjo biggrin.gif  Žodžiu man baisu, nežinau nuo ko pradėti ir kaip pabaigti. GAl yra kookių neskanių "Vaistukų" kur galima pasitepti krūtinę, kad nebeborėtų pienuko. žodžiu dėkinga už bet kokius patarimus. prisipažinsiu, akd temutės neskaičiau, bėgu dabar skaityt, kol dukrytė miega. Ačiū, kas pasisakysit 4u.gif

pasisakysiu kaip žmogus kuris išsivežė vaiką kad padėtų mamai nutraukti,dukterėčia be jokių problemų su manim prabuvo kaime pas mano mamą,net nereikėjo jai tos mamos nes buvo ką veikti,tik naktį buvo kelis kartus pabudus,pasupiau ir vėl užmigdavo.užteko 2 parų išsivežimo,grįžus net ir nebeprašė mamos 4u.gif jei tik yra galimybė ir artimas žmogus kurį vaikas prisileidžia tai būtų geras variantas 4u.gif
Atsakyti
Joliuke, 4u.gif
Drąstiškas nutraukimas- blogybė, bel labai plitus.
info iš PRADŽIŲ PRADŽIA lankstuko apie nujunkymą:

Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia sisumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją.

Palaipsninis nujunkymasLeidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.

Planuotas nujunkymasKai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 05 30, 23:02)
Joliuke,  4u.gif
Drąstiškas nutraukimas- blogybė, bel labai plitus.
info iš PRADŽIŲ PRADŽIA lankstuko apie nujunkymą:

na nežinau,bandžiau mažinti bent naktinį maitinimą,tai gavosi visiška nesąmonė,čia vos ne tas pats kas narkomanui padėti dozę ir nuolat sakyti kad negalima smile.gif jei vaikas jaučia ir mato tai gaunasi erzinimas,o ne meilės išraiška...
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2011 05 30, 15:43)
O kažin tie pipirai skranduko nesudirgins? nes skrandukas mūsų tai labai jautrus, tai dar viena priežastis dėl ko jau noriu atpratinti nuo pienuko g.gif

Taigi ji tu pipirų skonį tik pajuto ir to užteko, iki skranduko jie nenuėjo smile.gif praskalavom burnytę ir viskas smile.gif Jų visai nedaug patepta buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linluka: 31 gegužės 2011 - 07:06
QUOTE(stebukliukas13 @ 2011 05 31, 01:15)
na nežinau,bandžiau mažinti bent naktinį maitinimą,tai gavosi visiška nesąmonė,čia vos ne tas pats kas narkomanui padėti dozę ir nuolat sakyti kad negalima  smile.gif jei vaikas jaučia ir mato tai gaunasi erzinimas,o ne meilės išraiška...

Gal vaikas dar nebuvo pasiruošęs, gal sutapo su dantukų dygimu, įspūdžių gausa ar kitais veiksniais. Individualu, ir daug subtilybių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2011 05 30, 15:16)
GAl yra kookių neskanių "Vaistukų" kur galima pasitepti krūtinę, kad nebeborėtų pienuko.

na tie neskanūs vaistukai, yra, bet sako, kad jie be galo degina burną ir geriau to nedaryti... Mano sūneliui pusantrų. Dabar pienuku mėgaujasi vakare prieš miegą ir naktį pagal poreikį.... biggrin.gif dieninio nuolatinio ir begalinio maitinimo atsisakėm lengviau nei tikėjausi, nors primos dvi dienos nebuvo lengvos. Kai tik pradėdavo prašyti papo - patepdavau jį pomidorų padažu ir sakau mamai popa, Jam nepatiko tas vaizdas... su tokiu pasišlykštėjimu nusisukdavo... kad ir prieš miegą duodant dar ilgai žiūrėdavo ar viskas gerai biggrin.gif bet taip gal tris dienas reikėjo vis rodyti, kad popa, ir nustojo dienom prašyti. Iškart pagerėjo apetitas, daugiau skysčių suvartoja. Prieš dienos miegą, tai kažkaip va keturios dienos neduodu... bet irgi nėra tragedijų, bent kol kas. Tiesiog užsidarom abu kambary, aš atsigulu - tipo miegu, o Jis žaidžia tol, kol pabosta, tada ateina, apsikabina, duoda bučkį ir užmiega. Žiūrėsim kaip seksis toliau.
Atsakyti
QUOTE(stebukliukas13 @ 2011 05 31, 00:15)
na nežinau,bandžiau mažinti bent naktinį maitinimą,tai gavosi visiška nesąmonė,čia vos ne tas pats kas narkomanui padėti dozę ir nuolat sakyti kad negalima  smile.gif jei vaikas jaučia ir mato tai gaunasi erzinimas,o ne meilės išraiška...

naktinio atsisakyti vaikui sunkiausia, naktį ypatingai norisi prisiglausti. wub.gif Gal pradėkit nuo dieninių - pvz kai paprastai dieną valgo mp sugalvokit išeit į lauką arba organizuoti maudynes, arba kokią kitą vaikui LABAI ĮDOMIĄ veiklą ax.gif
Atsakyti