Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(laukianti29 @ 2011 05 22, 23:37)
ko čia iškart įsižeidinėti? Juk čia forumas, nesitikėki, kad kažkas aiškiai kaip krištolą jūsų situaciją matys. Mano sūnus vidurinėlis kelėsi dažnai pusantrų metų...vienintelė mano svajonė buvo išsimiegot (ir dabar yra, nes dabar jau DU keliasi naktim). Atkentėkite bent dar keletą mėnesių - po to jau galima mėgint ir karvės pieną duoti..

prie ko čia įsižeidimas? kurioj daly apie kokius asmeniškus dalykus kalbėjom kad įsižeist būtų už ką? doh.gif ir prie ko čia karvės pienas? aš jo net nesiruošiu duoti schmoll.gif pasikartosiu kad norėjau tik apmažinti naktinį maitinimą,net nesiruošiu visiškai nutraukti schmoll.gif jis neima nei soskės,nei mišinuko smile.gif tai kad dabar pas jus DU tai nereiškia kad jūs viską geriau išmanot,nes kiekviena situacija yra skirtinga,kaip ir kiekvienas vaikiukas yra individualus 4u.gif kiekvienai savos bėdos yra pačios didžiausios 4u.gif
komentarų nebereikia,maitinimo nebemažinu 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif juokingai reaguojat, nurašau tai pervargimui. Laikykitės, kūdikystė - trumpas tarpas gyvenime. Sėkmės.
Atsakyti
As irgi naktimis "dirbu soske". Sunus ramiai miegodavo iki kokiu 5 men, dabar jam 10 men bet papo reikia daug dazniau nei reikdavo anksciau, o ir varineja po visa lova sau vietos nerasdamas , verciasi, keliasi vel gulasi,sedasi no zodziu po visa lova marsiruoja, i lovyte net nebeguldau o tai tik apsitranko ir pradeda verkt. Ir guodziu save kad tai viskas laikina kad tai labai mazas tarpas vaiko auginime kai yra taip sunku, uzauga tie vaikai labai greitai paskui jau net noredama neprisiglausiu salia saves nes nebebusiu tokia reikalinga kaip dabar. O dar ir skaiciau kad mamos pienas padeda smegenelem nusiraminti nuo daugybes dienos ispudziu. Taip kad ir kaip sunku bet visdelto kaip miela kai priglaudi mazyli prie krutines ir dziaugiesi ta nepaprasta artumo akimirka. Kurios galbut daugiau niekada nepatirsiu nes antrojo vaikelio neplanuoju blush2.gif
Stiprybes mamytei 4u.gif
Atsakyti
Jau galiu ir as papasakoti apie maitinimo nutraukima thumbup.gif biggrin.gif
pradejau nuo to,kad neduodavau dienom,taip isejo savaime, kad su kiekviena diena mazejo maitinimu skaicius, atejo laikas,kai nusprendziau duoti pieno tik pries miegeli,jau ir MP mazejo kai mazai maitinimu buvo, budavo atsikelia nakti ne viena karta,bet turejau kantrybes ir nekisau papo vos tik suverkus,pasupuodavau prisiglaudus ir uzmigdavo.. galop viena vakara dukryte buvo issidukus pas senelius,kad nuluzo 22val be jokio MP. kita diena jau nedaviau ir pries miegeli,padariau arbateles,atsigere ir uzmigo,nakti nebeatsikele ir iki siol dazniausiai ismiega visa nakti thumbup.gif jokiu soskiu neturime nuo gimimo, bonkutes iki siol nepripazista,geriame is gertuves nakti,o dienom is puodelio. Svarbiausia paciai mamai reikia nusiteikti nutraukti maitinima 4u.gif
Atsakyti
tiesa,dukryte valge MP lygiai 1m ir 2men biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linulee @ 2011 05 24, 22:11)
tiesa,dukryte valge MP lygiai 1m ir 2men  biggrin.gif

Nu va, koks įdomus sutapimas smile.gif
Perskaičiau Jūsų pasakojimą, tai tikrai neįtikėtinai lengvai nutraukėt žindymą 4u.gif
Atsakyti
Mano situacija tokia. Maniškei jau 14 mėn. ir vis dar mp yra pagrindinis maistas, greičiausiai pati esu kalta, nes nuo pat jos gimimo bet kada bet kiek duodavau (.) , ji migdosi tik su (.), tai dažniausiai jei pradeda zirzt, verkšlent ir jau kokia val. praėjus nuo maitinimo aš jai duodu mp.. o bėda tokia, kad dieną ji valgo kas 1- 2 val. naktį irgi panašiai doh.gif labai norėjau maitinti iki metų, neplanuotai šis laikas prasitesė. Vieną savaitę pavyko apmažint iki mp maždaug 4-6 val . Bet jau vėl kelios savaitės nežinia kas jai užplaukę, kad negavus mp tiesiog baisią isteriją kelia, būna, kad ir krenta ant grindų. Apie (.) traukimą iš rūbų net nekalbu.. O ir su papildomu maisteliu liūdnoka.. Mėsytės beveik neįmanoma įkišti, pieno produktus mėgsta, jau lyg ir pabėrė nuo jų doh.gif
Kaip neskausminai tiek pačiai mamai, tiek vaikui sumažinti, o gal net pabaigti maitinimą, suprantu, kad yra 2 būdai, vienas staigus, kitas lėtas, bet pastarais kažin ar mums stinga, o staigiajam reikia pagalvos, kurios nelabai turiu blush2.gif Fiziškai nepavargstu tiek kiek emociskai gulėdama pusę val. kartais ir ilgiau, būdama gyva soske, kad tik užmigtų mažė. Nepagalvokit, kad nepatinka maitint, labai patinka, bet norėčiau rečiau, juk jau nebe naujagimis mano mergytė. blush2.gif Ir su geležim problemų turėjom ilgą laiką, manau, kad viskas dėl tų nevalgymų. Norisi ir pačiai kažkur išeit atsipalaiduot, nestresuojant, kad reikia lėkt vaiką maitinti..
Kai paskaitau Mamyčių istorijas, dažnos taip įkvepia, kad viskas įmanoma, bet nežinau gal kantrybės mažai turiu, gal nepratus, kad mano mažylė verkia ir renkuosi lengvesnį kelią.. Tikiuosi atsiras kokių gerų patarimų.

Tr ne į temą, bet.. pykdo ir liūdina aplinkinių nuomonė apie mp.. anyta N kartų sako, kad jau laikas baigt maitint, kad jau didelė mergaitė, kad geriau ir meigotų ir valgytų.. tuo tarpu mano visi giminės palaiko mano poziciją, bet.. deja jie toli.. ir nori nenori, dažnas anytos kartojimas nori nenori priverčia susimąstyti, nors ir pasakiau jai, kad maitinsiu tiek kiek pati norėsiu. O norėčiau iki 1,5 metukų maximum.. daugiau nebe. blush2.gif Tikiuos neužmėtysit akmenim biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbuliuke ;)p: 26 gegužės 2011 - 10:45
wink.gifp+2011 05 26, 11:44-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 26, 11:44)

Kaip neskausminai tiek pačiai mamai, tiek vaikui sumažinti, o gal net pabaigti maitinimą, suprantu, kad yra 2 būdai, vienas staigus, kitas lėtas, bet pastarais kažin ar mums stinga, o staigiajam reikia pagalvos, kurios nelabai turiu  blush2.gif 

Manau, kad jūsų dukrytei staigus metimas nelabai tiktų, nes ji labai risirišusi prie MP. Mano manymu staigiai nutraukti galima, kai maitinimų jau ir taip mažai likę, o ne kai MP pagrindinis maistas.
Tokio amžiaus vaikai jau daug ką supranta. Papasakokit jai, kad turėsit mažiau duoti pienelio, nes jai reikia valgyti ir kitokį maistą. Maau teisingai darote, ir retindama iki prieš pietų miegelį ir naktinį, po to dar mažiau. Pasieksite savo. Reikia tik laiko ir kantrybės!!!
Atsakyti
Sveikutės, jungiuosi ir aš į šitą temą. smile.gif Kol kas dar tik ruošiuosi nujunkyt savo mažių ir bandau išsiaiškint koks būdas mums būtų geriausias.
Iškilo toks klausimas: kuo keist MP dviejų metų vaikui? Bėda tame, kad jis netoleruoja laktozės, tai karvės pienas, kefyras etc. netinka. Ar nieko mažyliui nepritrūks, jei negaus gert jokio pieno?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hidargy: 26 gegužės 2011 - 20:20
wink.gifp+2011 05 26, 10:44-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 26, 10:44)
Mano situacija tokia. Maniškei jau 14 mėn. ir vis dar mp yra pagrindinis maistas,

Maniskis ii siol nevalgo mesos doh.gif baisus nevalgiukas.

gal dantukai dysta? gal daug ispudziu diena? gal daznai paliekat su teveliu ir ji bijo kad ja paliksit? labia daug yra priezasciu kodel ji nori taip daznai zysti. ir nutraukus MP nevisada issiprendzia bedeles.

o del anytos nuomones tai as iki siol girdziu, man tai dzin, man svarbiausias vaikas .
Atsakyti
Labas visoms
As savo vaikino nebemaitinu menuo + del sveikatos bedu, bet man nedingo pienas, o tik nustojau maitinti ir pas mane dar vis jo yra, kaip man ji isvis panaikinti? Istraukti ji su pientraukiu ir uzsibaigs ar jis kur nors pats turi issivaikscioti? 4u.gif
Atsakyti
Rita Sa, nutraukinėti nereikia, nes taip tik paskatinsite pieno gamybą. O pienuko šiek tiek (po kelis lašus) dar gali būti net du, tris metus (čia individualiai). Manau, kad nieko Jums daryti nereikia, viskas savaime susitvarkys. Nebent pienuko tiek daug, kad veržia krūtis.
Atsakyti