Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(Måke @ 2011 05 05, 22:51)
o kodel norit atpratinti, panasu kad vaikuciui dar laaaaabia reik jusu kruties ir MP.  wub.gif

QUOTE(medeinadei @ 2011 05 05, 23:13)
Ir as turesiu alikti dukryte porai naktu be MP. Labai bijau panasios reakcijos  verysad.gif . Bet tikrai dar maitinsiu bent iki dvieju metuku. Planuoju nors pries vakarini miegeli.
Man irgi atrodo, kad jusu vaikeliui dar labai reikia MP nusiraminimui ir saugumui pajusti...

Maitinimas tai man netrukdo, bet nuo rugsejo vesiu i darzeli, nes grisiu i darba. Nenoriu atpratinti tuo metu, nes tada bus dar didesnis stresas. Noreciau atpratinti iki darzelio likus nors menesiui. Be to aplinkiniu spaudimas laaaaabai didelis, jau pradeda atsibosti. O dar Tavo vaikas paskutiniam numeri koki straipsni paskaiciau blink.gif tai net kalta pasijutau jog maitinu doh.gif
Jei ne ta isvyka, tai gal po truputi ir butu atprates, nes jau buvo sumazines valgymo skaiciu. Bet tas issiskyrimas toki dideli stresa dave, kad net save kaltinau del isvykimo, nors reikejo. Gal dar ta baime yra vel prarasti mama, nes jo elgesys pasikeite 100proc. ypac svetimose vietose doh.gif
Bandau po truputi retinti maitinima kiek iseina. Bijau dar labiau traumuoti vaika, jauciuosi kalta ir pati net nebezinau ka daryti cray.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2011 05 06, 15:55)
Maitinimas tai man netrukdo, bet nuo rugsejo vesiu i darzeli, nes grisiu i darba. Nenoriu atpratinti tuo metu, nes tada bus dar didesnis stresas. Noreciau atpratinti iki darzelio likus nors menesiui. Be to aplinkiniu spaudimas laaaaabai didelis, jau pradeda atsibosti. O dar Tavo vaikas paskutiniam numeri koki straipsni paskaiciau  blink.gif tai net kalta pasijutau jog maitinu  doh.gif
Jei ne ta isvyka, tai gal po truputi ir butu atprates, nes jau buvo sumazines valgymo skaiciu. Bet tas issiskyrimas toki dideli stresa dave, kad net save kaltinau del isvykimo, nors reikejo. Gal dar ta baime yra vel prarasti mama, nes jo elgesys pasikeite 100proc. ypac svetimose vietose  doh.gif
Bandau po truputi retinti maitinima kiek iseina. Bijau dar labiau traumuoti vaika, jauciuosi kalta ir pati net nebezinau ka daryti  cray.gif

nekreipkit demesio i kitu nuomone nes tai ne ju reikalas, ir straipsniai nesamones raso.manau galima suderinti ir darzely ir MP 4u.gif
Mano zuikis dar MP megaujasi rolleyes.gif nors jau stengiuosi dienom neduoti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2011 05 06, 16:55)
Maitinimas tai man netrukdo, bet nuo rugsejo vesiu i darzeli, nes grisiu i darba. Nenoriu atpratinti tuo metu, nes tada bus dar didesnis stresas. Noreciau atpratinti iki darzelio likus nors menesiui. Be to aplinkiniu spaudimas laaaaabai didelis, jau pradeda atsibosti. O dar Tavo vaikas paskutiniam numeri koki straipsni paskaiciau  blink.gif tai net kalta pasijutau jog maitinu  doh.gif
Jei ne ta isvyka, tai gal po truputi ir butu atprates, nes jau buvo sumazines valgymo skaiciu. Bet tas issiskyrimas toki dideli stresa dave, kad net save kaltinau del isvykimo, nors reikejo. Gal dar ta baime yra vel prarasti mama, nes jo elgesys pasikeite 100proc. ypac svetimose vietose  doh.gif
Bandau po truputi retinti maitinima kiek iseina. Bijau dar labiau traumuoti vaika, jauciuosi kalta ir pati net nebezinau ka daryti  cray.gif

O as patarciau vienu metu nutraukt maitinima ir vest i darzeli. Taip sakant vienas stresas vietoj dvieju blush2.gif Bus sunku aisku, bet po to bus lengviau... ir pienuku vaikas dar visa vasara pasimegaus. O kaip viena mama cia parase, tikrai nekreipkit demesio i kitu nuomone, o ziniasklaida tikrai daznai is didelio rasto priraso nesamoniu.
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2011 05 07, 16:43)
O as patarciau vienu metu nutraukt maitinima ir vest i darzeli. Taip sakant vienas stresas vietoj dvieju  blush2.gif Bus sunku aisku, bet po to bus lengviau... ir pienuku vaikas dar visa vasara pasimegaus. O kaip viena mama cia parase, tikrai nekreipkit demesio i kitu nuomone, o ziniasklaida tikrai daznai is didelio rasto priraso nesamoniu.

O kodel is vis reiktu nutraukti pradejus vesti i darzeli g.gif
O del straipsnio, tai vien tai ,kad remejas to straipsnio misinuku gamintojas , daug ka pasako biggrin.gif
siaip PSO rekomenduja zindyti bent iki 2 m. Aisku tokioj saly kaip Lietuva,kur nelabai kas is teisesaugos ar pan. ziures ar ka darys su tokiu smeistu ir melu kaip tame straipsnyje toki slampsta ir bruka zmonems doh.gif
Airijoje prie kiekvienu misinuku reklamu, reikia parasyti,kad Mamos Pienukas geriausias vaikui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 05 07, 18:02)
O kodel is vis reiktu nutraukti pradejus vesti i darzeli  g.gif
O del straipsnio, tai vien tai ,kad remejas to straipsnio misinuku gamintojas , daug ka pasako  biggrin.gif
siaip PSO rekomenduja zindyti bent iki 2 m. Aisku tokioj saly kaip Lietuva,kur nelabai kas is teisesaugos ar pan. ziures ar ka darys su  tokiu smeistu ir melu kaip tame straipsnyje  toki slampsta ir bruka zmonems  doh.gif
Airijoje prie kiekvienu misinuku reklamu, reikia parasyti,kad Mamos Pienukas geriausias vaikui  ax.gif

Kiek supratau, pati mama jau apsisprende nutraukt maitinima ir labai del to isgyvena. Vaikas viska tai jaucia irgi nervinasi. Is patirties galiu pasakyt, kad jei jau apsisprende, tai geriau kuo greiciau igyvendint ir toliau ramiai gyvent.
O straipsnis is ties baisu, kodel tokius dalykus leidzia platinti doh.gif
Atsakyti
Aciu visom uz nuomone, patarimus ir palaikyma. Tiesiog pati nebezinau ka daryti. Vis dar maitinu, ir kazkaip savaime ziuriu, kad nebe tiek daug praso. Tikriausiai tikrai jaucia, kad nervinuos ir jis nervinasi. O tai ir skatina daznai pienuko prasyti.
Pati esu medike ir zinau, kad MP niekas negali pakeisti. Todel labai dziaugiausi, kad jo turiu ir galiu maitinti. Jei neklystu PSO rekomenduoja iki 3metu maitinti. Bet as vistiek galvoju iki 2 metu ilgiausiai. O gal ir greiciau jei mazius nores. Tikrai nebenoriu jo stresuoti, nes po to issiskyrimo nebepazinau vaiko, net norejau pas neurologa vezti unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, nemaciau ar apie tai kalbejote, taciau esu girdejusi, kad zindymo nutraukti negalima karstuoju metu sezonu. Ar tai tiesa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Megana85 @ 2011 05 08, 21:23)
Sveikos mamytes, nemaciau ar apie tai kalbejote, taciau esu girdejusi, kad zindymo nutraukti negalima karstuoju metu sezonu. Ar tai tiesa?  4u.gif

Nerekomendujama vasarą nutraukti maitinimo dėl galimos dehidratacijos. Jei vaikutis nenori gerti kitų gėrimų, o mamos pienelio nebegauna, tuomet praranda skysčius. Bet jei mažylis noriai geria ir kitus gėrimus, tai gal ši taisyklė ir negalioja.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 04 16, 11:56)
mandelina, 4u.gif
Jei likę 1-2 maitinimai naktį,- gali natūraliai pabaigti: reikėtų sumažinti iki vieno,  (būtų geraio ir patį žindimo laiką trumpinti, nors naktį, dažniaisia, žinda trumpiau) po savaitėlės ir likusio atsisakyti. Sekt krūtų būklę, jei tvinks- vos vos nusitraukti.
Pieno produktų (kalcio šaltinio) yra ir kitu pavidalu: varškė, jogurtas, sūrio lazdelės.
Sėkmingų pabaigtuvių  4u.gif

P.S. Nedidelė dar dukrytė, galėtum ir ilgėliau maitinti  mirksiukas.gif

as jau 2menesius maitinu tik nakti, bet keliasi daug, buna iki 6 kartu, ilgai nezinda, matyt reikia nusiraminimui. suneliui jau metukai. krutys neatrodo pilnos, bet matyt istraukia pienelio kiek jam reikia. noreciau jau uzbaigti maitinima, nes birzli 5 dienom turesiu isvykti sad.gif man tai labai sunkus apsisprendimas, nes labai dziaugiuosi, kad tiek ismaitinau. pirma dukryte pavyko ismaitinti tik 1 menesi sad.gif o si karta ir i darba turejau iseiti anksti, o ir pienelio uzteko ilgam wub.gif man labai patogu, nereikia keltis nakti, nesioti, raminti. suniurzga, gauna papuli, paciulpia ir toliau miega. del to ir bijau kaip gi bus nutraukus MP sad.gif
siaip nuo gimimo ir soske ir buteliukus ima. diena isgeria nemazai skysciu, arbateliu, sulciu.

QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 04 18, 16:17)
Pukuotuk, manau, kad Jums pakišo koją nežinojimas. Lygiai kaip ir man, kai gimė pirmas vaikas.

drinks_cheers.gif man taip pat. pirma vaika ismaitinau tik 1 menesi, antram jau metukai ir dar turiu pienelio ax.gif
Atsakyti
Manajam jau 1 ir 11mėn. Jau pienelio atsisakėm pamažu ir neskausmingai. Apie tai visada ir svajojau, kad mqaitinimo nutraukimas nebūtų drastiškas. Pasirodo, reikia tik labai n orėt ir svajonės pildosi. Kadangi nutraukinėjau pamažu, tai ir krūtys susitvarkė, jokių guzų, maudimo. Tik krūtys tai sumažėjo doh.gif Mažesnės nei prieš nėštumą doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
O per kiek laiko maždaug nustojus maitinti dingsta pienas? Internete paieškojau apie tai info, tai dauguma rašo, kad baigus dar ilgai galima lašiuką kitą išspausti g.gif Nu žodžiu, aš nebemaitinu 1,5sav., papuliai šiek tiek kieti, bet neskauda, netempia nieko, jaučiuosi puikiai, bet pienas vis dar sėkmingai gaminasi. Naktim tenka po kelis kartus keistis drabužius nes permirkstu unsure.gif

Och... Pažiūrėjau kad prieš porą lapų jau buvo toks klausimas užduotas, tai atsiprašau už pasikartojimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neziniuxe: 13 gegužės 2011 - 12:31
QUOTE(SandraRupke @ 2011 05 05, 21:53)
Nezinau kaip reiks atpratinti savo maziu nuo kruties  doh.gif  Jam jau greit bus 1m ir 7men. Jau noreciau baigti, bet jam taip kruties reikia, kad kitaip neuzmiega ir rekia kiek gali jei neduodu  doh.gif  Pries 2 men teko isvykti 3paroms, bet dar nebuvau nusiteikusi baiogti maitinima, nes taip greit viskas gavosi. Bet kai grizinejau jau maniau nebeduosiu. Taciau kai grizau vaikas klyke, manes neprisileido ir po 10min neistveriau ir daviau kruti. Dar savaites prireike kol jis nsutojo stresuoti (buvo pastovus pykcio priepuoliai). Dabar gailiuosi kam daviau tada kruti, nes dabar jam jos labai reikia. Net nezinau kaip baigti  unsure.gif Gal kas galite patarti. Bandau visaip uzimti, kad tik neprasytu, bet jis niekuo nesidomi tik klykia jei nori pieno. Kito pieno negeria. Nebezinau ka daryti,. bijau kad kuo toliau, tuo bus blogiau  blink.gif

Patarimas tik toks, kad turetu kazkas kitas migdyti, nes pagalvokite MP jusu vaikui maistas ir skanestas, kuri jis priprato valgyti, o dabar jus neduodate, bet jis gi jaucia ta kvapa. cia butu tas pats, kai labai nori valgyti ir matai maista, bet tau niekas neleidzia prie jo prisiliesti, cia gi viduramzio kankinimas. Gal as ir klystu, bet cia mano nuomone. 4u.gif As irgi turejau tokiu bedeliu ir viena mamyte man parase, kad mano vaikas dar nepasiruoses ir ji buvo 100 proc. teisi. Vaikas pats nuspres, kai jam MP nereikes. Siaip patys vaikai atsisako nuo kruties pradedant nuo metuku iki 3-4 metu. Jeigu jusu sveikata leidzia, tai kodel nemaitinti? blush2.gif
Atsakyti