Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 04 18, 16:17)
Pukuotuk, manau, kad Jums pakišo koją nežinojimas. Lygiai kaip ir man, kai gimė pirmas vaikas.
Dabar, kol dar laukiatės, patarčiau paskaitinėti čia esančias temutes, tiesiog pasekti. Čia galima rasti daug atsakymų į klausimus.
Dažnas kūdikio valgymas nereiškia, kad trūksta pienelio. Melsva pienuko spalva galėjo būti todėl, kad nusitraukėte pienelį, kuris krūtyje būna pirmiausiai, kai vaikutis ima valgyti - pienukas, skirtas atsigėrimui. Taip pat pasitaikė gydytoja, kuri pasirinko lengviausią kelią, t.y. mišinuką. Bet kas

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 04 18, 17:17)
Pukuotuk, manau, kad Jums pakišo koją nežinojimas. Lygiai kaip ir man, kai gimė pirmas vaikas.
Dabar, kol dar laukiatės, patarčiau paskaitinėti čia esančias temutes, tiesiog pasekti. Čia galima rasti daug atsakymų į klausimus.
Dažnas kūdikio valgymas nereiškia, kad trūksta pienelio. Melsva pienuko spalva galėjo būti todėl, kad nusitraukėte pienelį, kuris krūtyje būna pirmiausiai, kai vaikutis ima valgyti - pienukas, skirtas atsigėrimui. Taip pat pasitaikė gydytoja, kuri pasirinko lengviausią kelią, t.y. mišinuką. Bet kas buvo, tas pražuvo. Man domėjimasis žindymu padėjo pasiruošti. Buvau nusiteikusi, kad žindysiu ir labai labai to norėjau. Tikiu, kad pasiseks ir Jums. Tik čia tema apie žindymo nutraukimą, tai gal reikia pereiti apie tai kalbėti kitur  biggrin.gif

Ziurejo ta mano piena,tyre,sake liesas,vaikas svorio nepriaugo,buvo visko.Juk ieskojom iseiciu,nekankinsi vaiko gi ir saves doh.gif
Taip sutinku daug ko tada nezinaujau,bet domejausi,skaiciau.Visokiu juk buna situaciju,kiekvienos musu organizmas skirtingas,nepersiversi per galva,o tas streso varymasis irgi ner gerai.Geriau sveika ir laiminga mama,nei nukankinta,depresuojanti 4u.gif O dabar bus kaip Dievas duos,jau dabar nesureiksminsiu to taip labai 4u.gif Pamenu mamytes kelias,akis isputusias,kaip tu gali nemaitint,tu turi stengtis,koks tas tavo vaikas uzaugs,ar nezinai kad svarbiausias yra motinos pienas.O jei kai prisimenu... doh.gif
Atsakyti
Planuoju ir aš nutraukt žindymą nuo šnd smile.gif Vaikui jau greit 2 metai, bet priežastis kita-gegužės vidury turiu išvykt 3 paroms, vaiką paliksiu mamai, o ji sako, kad tą reikalą sutvarkyčiau, kad vaikas neverktų pas ją dieną naktį. Maitinau paskutiniu metu tik prieš užmiegant ir naktį 4-6kartus. Dieną šnd užmigo ir be krūties, bet kaip bus naktį-nežinau. Gal man miegot kitam kambary, kad iš viso manęs nematytų g.gif Įdomu, ilgai mes vargsim? ax.gif
Atsakyti
VISADA svajojau ir troškau, kad tai būtų palaipsniui, o ne drastiškai. Ir ką? Pavyko, bet tenka dieną užsiklijuot spenelius smile.gif Kai užsimano pieno, parodau, kad nėra. Sako taip gailiai: ,,išėjo pienas". Liko tik 1 maitinimas 3 val.nakties. Ir krūtyse jokių gusų, jokių skausmų. O juk neužmigdavo be krūties. Bet jei ne pleistras, taip būtų nepavykę, nes tokie verkimai prasidėdavo doh.gif Dabar supratau, koks gali būti vaiko geras miegas naktimis, o juk anksčiau keldavos kas 1-2-3val.. Manau, kad per savaitę atsisakysim ir to vienintelio maitinimo
bET PSICHOLOGIŠKAI TRUPUTĮ SUNKOKA, BET juk kažkada reikia tai baigti ir manau, kad vaikelį maitinau pakankamai ilgai. Taip guodžiu save ax.gif
Atsakyti
Mano maziukei 8 menesiukai, labai noreciau maitinti bent jau iki metuku, taciau yra kelios priezastys, del kuriu jau mastau apie nutraukima... pirmoji - migrena, nepakeliami galvos skausmai du kart per menesi po keleta dienu, vaistu negaliu gert kurie nuimtu skausma, tas dienas galiu tik guleti, net miegot is skausmo negaliu... del mano skausmu turi mama arba vyras paimti iseigines dienas, priziureti maziuke... antroji priezastis spalio menesi suplanuotos atostogos, busime isvyke 10ciai dienu. Spali jai jau bus metukai ir menuo, taciau nutraukima nenoreciau palikti paskutinei minutei...ojei koks man galvos skausmas doh.gif , nuo ko pradeti??? mano braskyte nei soskiuko,nei buteliuko nepripazysta, bandziau vandenuko duoti ir is sauksto ir is puoduko ir su svirkstu, kramto mergina vandeni ir tiek, per barzdyte bega viskas. Nakciai uzmiegam tik su papuliu, nakti keliasi kas valanda, kas dvi...diena kelis kart einam i kiema, ten ir miega, taciau (.) duodu kada tik uzsinori. Primaitinti pradejau nuo 6men, valgo noriai, siuo metu jau yra 3 maitinimai t.y. grudu kosyte ryte, per pietus darzoviene ir vakare grudu kose vel. Mastau apie naktiniu valgymu mazinima, gal sakau pradetu ir miegoti geriau, o gal ir ne.... bet va, iki kiek kartu sumazinti???o ir kaip tokia mazule poto uzmigdyti, supuot? klausimu milijonas! nepabandzius nesuzinosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Manasis irgi neturi nei čiulptuko, nei buteliuko. Likotik vienas maitinimas naktį apie 3val. O jukirgi buvo įpratęs užmigt tik su papuliu. Paskaičiau, kad kitos mamos užsiklijuoja spenelius, tai ir aš taip padariau, nes vaikas jau didelis, greit 2 metai, tai pakelia bliuskutę man, pažiūri, kad nėra pienelio ir nusiramina. Bet pažiūrėt nori per dieną po 10kart. Sako:,,paziūjėt leisk". Užmiega galvelę man padėjęs ant krūtinės ir ant kitos krūties -ranką. O miegas pasitaisė thumbup.gif Anksčiau naktį pienelio prašydavo kas 1-2-3val., o dbr tik 1 kartą. Bet kaip to karto atsisakyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 19, 11:20)
Ziurejo ta mano piena,tyre,sake liesas,vaikas svorio nepriaugo,buvo visko.Juk ieskojom iseiciu,nekankinsi vaiko gi ir saves  doh.gif
Taip sutinku daug ko tada nezinaujau,bet domejausi,skaiciau.Visokiu juk buna situaciju,kiekvienos musu organizmas skirtingas,nepersiversi per galva,o tas streso varymasis irgi ner gerai.Geriau sveika ir laiminga mama,nei nukankinta,depresuojanti  4u.gif O dabar bus kaip Dievas duos,jau dabar nesureiksminsiu to taip labai  4u.gif Pamenu mamytes kelias,akis isputusias,kaip tu gali nemaitint,tu turi stengtis,koks tas tavo vaikas uzaugs,ar nezinai kad svarbiausias yra motinos pienas.O jei kai prisimenu... doh.gif

aš labai atsiprašau - kokie čia pieno tyrimai būna?
Atsakyti
Sveikutes!

Noriu paklausti tu kurios nutrauke maitinima, per kiek laiko visiskai dingo pienas? 4u.gif Jau du menesiai kaip nutraukiau zindyma, o pienas dar yra ax.gif doh.gif taip norisi jau palengvejimo smile.gif
Atsakyti
piene78, 4u.gif
Individualu.
Fiziologiškai: po maitinimo pabaigimo apie 2 (3?nepamenu tiksliai)metus.
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2011 04 28, 16:25)
Noriu paklausti tu kurios nutrauke maitinima, per kiek laiko visiskai dingo pienas? 4u.gif  Jau du menesiai kaip nutraukiau zindyma, o pienas dar yra ax.gif  doh.gif taip norisi jau palengvejimo smile.gif

Man dar kelis metus buvo, bet nedaug, keli lašiukai.
O pas Jus daug pienelio yra, kad norisi palengvėjimo? Tempia krūtinę?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,

Pasipasakosiu smile.gif. Pasirinkau ilgo atjunkimo taktika. Merginai jau 1,3 metu. Geguze ir birzeli turesiu isvykti su reikalais ir pora naktu nebusiu. Todel nusprendziau atpratinti nuo naktiniu maitinimu. Paskaiciau, kad vaikiukai po 3 naktu ar maximum savaites jau ramiai ismiega ir pasiryzau. Kaip tik sutapo, kad pupa susirgo ir pirma nakti atsisake pati MP, antra nakti jau prase, neistverusi paryciais daviau, trecia nakti buvo baisus skandalas kas 2 valandas, ketvirta naktis ramesne - jau atsipuciau, bet deja, visas likusias 9 naktis ji keliasi 2 val., turiu supti ant ranku, nes kitaip uzsiverkia ir nebeuzmiega, tada 4, 4.20, 4.40, 4.50 ir taip galu gale apie penkta kai jau prasvinta vistiek duodu MP, kad pamiegotume nors kiek iki ryto. Zodziu jau pradejau gailetis savo tokio apsisprendimo, nes galvoju, kad kai buciau isvykus vaikas stresuotu tik tas 2 naktis, o dabar jau daugiau nei savaite abiems stresas. Ir idomu ar ji kada nors susitaikys, ar as cia per anksti nuemiau ta naktini, gal reikejo pradet nuo dieniniu. Bet diena ji valgo tik ryte ir pries miega...
Ka manot?
Atsakyti
QUOTE(medeinadei @ 2011 04 30, 21:55)
Sveikos  4u.gif ,

Pasipasakosiu smile.gif. Pasirinkau ilgo atjunkimo taktika. Merginai jau 1,3 metu. Geguze ir birzeli turesiu isvykti su reikalais ir pora naktu nebusiu. Todel nusprendziau atpratinti nuo naktiniu maitinimu. Paskaiciau, kad vaikiukai po 3 naktu ar maximum savaites jau ramiai ismiega ir pasiryzau. Kaip tik sutapo, kad pupa susirgo ir pirma nakti atsisake pati MP, antra nakti jau prase, neistverusi paryciais daviau, trecia nakti buvo baisus skandalas kas 2 valandas, ketvirta naktis ramesne - jau atsipuciau, bet deja, visas likusias 9 naktis ji keliasi 2 val., turiu supti ant ranku, nes kitaip uzsiverkia ir nebeuzmiega, tada 4, 4.20, 4.40, 4.50 ir taip galu gale apie penkta kai jau prasvinta vistiek duodu MP, kad pamiegotume nors kiek iki ryto. Zodziu jau pradejau gailetis savo tokio apsisprendimo, nes galvoju, kad kai buciau isvykus vaikas stresuotu tik tas 2 naktis, o dabar jau daugiau nei savaite abiems stresas. Ir idomu ar ji kada nors susitaikys, ar as cia per anksti nuemiau ta naktini, gal reikejo pradet nuo dieniniu. Bet diena ji valgo tik ryte ir pries miega...
Ka manot?

Manau, kad maitinimo nutraukimas yra individualus kiekvienam vaikučiui. Aš pati gerai matydama, kad sūnus niekaip pats netasisakys MP, maitinimą nutraukiau drastiškai, pati išvažiavau iš namų, sugrįžau po 3 dienukių ir vaikutis su tuo susitaikė lengvai. Tiesa sunkiau buvo man, nes pienas gaminosi visu pajėgumu. Galbūt jūsų atveju toks būdas irgi būtų tinkamesnis. Aišku daug kas priklauso nuo to, kaip vaikas adaptuojasi be mamos, maniškis su tėčiu visai neliūdėjo ir net nešaukė manęs. Aišku buvo dar kelias dienukes, kad prašydavo "papo", bet psakius, kad nėra nepuolė verkti. Dabar galiu tik pasidžiaugti, kad puikiai išmiegam visą naktį, nebent pabunda vandenėlio atsigerti arba kai slogavo kelis kartus pabusdavo. Didelės sėkmės Jums!!!
Atsakyti