Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

Gal kam pravers info iš PRADŽIŲ PRADŽIA lankstuko
Čia apie nujunkymą:

Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia sisumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją.

Palaipsninis nujunkymasLeidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.

Planuotas nujunkymasKai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
Atsakyti
Gal kam pravers mano patirtis, nors vaikelį turiu tik viena biggrin.gif
Mano sūnui metai ir beveik keturi mėnesiai, bet aš skirtingai nei daugelis čia pasisakiusiųjų pirmiausia atpratinau nuo naktinio žindymo. Tai nusprenžiau padaryti, kai jam buvo vieneri. Buvau pavargusi nuo naktinio kelimosi. Šeip jis miegodavo gerai (prabusgavo tik paryčiais viena kartą daugiausia 2k.) bet 10 mėn. susirgo. Nieko rimto tik sloga ir gerklytė raudona ko pasekoje neramiai miegojo naktim o aš jį ramindama duodavau krūtį. Tai jis taip priprato, kad pasveikęs taip pat kas valandą keldavosi. Taip ir maitinau iki tų metų kol ryžausi tai pabaigti. To tikrai nesigailiu nors pirma naktis tai sunki.. Nors jis ir neklykė, bet lengva dėl to nebuvo, nes sūnelis prabudęs atsisėsdavo, tyliai ir labai gailiai verkdavo. Aš jį vėl pasiguldydavau keletą minučių ramindavau glostydama kol jis užmigdavo. Ryte pieno daviau, kai jau visiškai pabudęs buvo. Antrą naktį kėlimasis ir širdį draskantis verkimas kartojosi rečiau. O trečią naktį neprabudo nei karto clap.gif . Dienom tai gaudavosi taip, kad maitindavau 3k. - ryte, prieš pietų ir naktinį miegelį. Pieno nusitraukinėti nereikėjo, kas per naktį prisikaupdavo viską ryte ištuštindavo biggrin.gif. O dabar jau galvoju, kad tuoj ir visai nustosiu maitinti, nes jis jau taip nereikalauja kaip anksčiau: atsikėlęs ryte išlipa iš lovelės ir jau bėga žaisti, dieną pats ant lovos užsiropštęs užmiega be MP, o taip pat ir prieš naktį užmigo pats, kai mes svečių turėjom, ir kai patys išvažiavom o jis su anyta buvo. Tikiuosi, kad nereikės jokių papildomų priemonių ir jis pats atpras 4u.gif
Sėkmės visoms kitoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 12 14, 23:53)
ech merginos,mano zuikiui jau tuoj 3metukai, o MP dievina iki siol.ir diena ir nakty, baisus pripratimas.
ko tik as nebandziau ir pleistriukus kljavau, ir pipirais tepem, ir kalbejom, niekas nepadeda.
Pasiekimas kad nakciai uzmiega klausydamas mano pasaku.
Vis laukiu ir naiviai tikiu kad pats nustos MP reikalaut, bet itariu nesulauksiu/ verysad.gif
reik RYZTO RYZTO RYZTO verysad.gif bet gal zinot kur jo galima nusipirkti? g.gif  biggrin.gif

Ech, ir man reiktu kazkur ryzto nusipirkti... blush2.gif
Mano mazylei po menesio sukaks du metukai, jau 4men laukiuosi dar vieno mazylio, bet vis pritrukstu ryzto ir noro nujunkyti dukryte. Na ji tokia maza miela teroriste, kad negaliu atsilaikyti wub.gif O ir man paciai tai didziulis artumas ir nuostabumas. Tiesa, pienuko pas mane dabar gerokai sumazeje, bet visai nedingsta, o gaila.. Anyta pasiule pasiimti mergyte pas save visam savaitgaliui, kad pamirstu ji ta papuka, bet abejoju, ar verta, ar nebus dar blogiau vaikui, nes ji pripratusi buti su manim nuo ryto iki vakaro. Kita vertus, man paciai irgi sunku vykdyti nujunkyma del nuolatinio buvimo su ja.. unsure.gif O kaip jus patartumet?
Atsakyti
As bandau atpratinti vaika nuo kruties, nes laukiuosi. Pirmi menesiai ir vel man sunkus, pykina, pastoviai stovi skrandis, ir taip jegu nera visai... Todel ir noriu vaika atpratinti, diena ir vakare jau nebeduodu kruties, uzmiega ir be jos, prisiglaudes prie mano krutines, nakti dar keleta kartu maitinu. Kai vyras nebevazines i komandiruotes, bandysim atpratinti ir nuo naktinio maitinimo. Nes man nera lengva suderinti vaiko zindyma ir nestuma, norisi nakti daugiau pailseti... juk norisi pailseti iki kito vaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgina77 @ 2010 12 09, 12:07)
Sveikos, ox pirma maitinau iki 2 metu, o antrajam tuoj bus metukai. Noriu nutraukt maitinima krutimi. Diena bedos nera,bet kaip atpratinti nakti. Jam apie 6 val ryte reikia papulio, jei negauna tai klykia baisiai. Pora kart bandem migdyt su vyru,bet neapsikentes klykimo mane saukia.

As taip pat nutarsi baigit maitinima atsisakiau dieniniu zindymu...Kazkaip net nepastebejom abi su dukrele,kaip ju atsisakem thumbup.gif ,bet vakarais as duodu ozkos pienelio. Dabar beliko naktiniu paciunkinimu atsisakymas.....Kol kas nesiryztu blush2.gif , bet po svenciu uzsiimsim siuo darbeliu....Dar kelias savaiteles pasimegausiu bent naktiniais maitinimais smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

as jau kaip menesi nebemaitinu vaiko dienom, kuriam dabar beveik 1,3 m., bet va praeita nakti pradejom nebemaitinti nakti, siryt atsikelus krutis buvo labai didele, paskaudena, gumbai, ka patarsit? nebenoriu jau vel atlyzti ir pradeti maitinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(J01 @ 2010 12 19, 18:45)
Sveikos  4u.gif

as jau kaip menesi nebemaitinu vaiko dienom, kuriam dabar beveik 1,3 m., bet va praeita nakti pradejom nebemaitinti nakti, siryt atsikelus krutis buvo labai didele, paskaudena, gumbai, ka patarsit? nebenoriu jau vel atlyzti ir pradeti maitinti g.gif

Kiek domejausi, tai kitos mamytes po truputuka nusitraukia, kad nebutu didelio diskonforto...Po keliu minimaliu nusitraukimu turetu dar labiau sumazeti pienelio, o paskui jis is viso dings
Atsakyti
Norėčiau paklausti mamyčių, kurios nutraukė maitinimą 4u.gif Kaip pasikeitė-nepasikeitė vaikučių sveikata po to? Ar nepradėjo dažniau sirgti? Ar MP turi tokią jau didelę įtaką vaikų imunitetui?
Atsakyti
sveikos MAMOS,

Per sventes nutraukiau savo 1,1 m dukrytei MP. Iki tol gerdavo ji kada noredavo. Per pietu miega ir vakare uzmigdavo tik prie papuko. Nakti keldavosi N kartu, kad paciulpti, budavo tokiu kartu, kad visa nakti prie papuko prisiciulpus miega. Tai pasirizau nutraukti, nors tuo paciu skaudu buvo...
Pirma nakti vyras bande ja uzmigdyti, bet ji labai tam priesinosi, pasikukciodama verke, tai pasikviete mane i pagalba. Naktis buvo sunki, verke istisai, riesdavosi prie papuko. Pamiegodavo pusvalandi ir vel nubusdavo ir taip visa nakti, tik paryciais isgere pieno buteliuka. Antra naktis nebuvo tokia siaubinga, bet daznai nubusdavo, bet paimdavau ant ranku, panesiodavau ir uzmigdavo. Dabar miega pakankamai gerai, dar pora karteliu nubunda, bet gal del to, kad kalasi dantukai, nes siandien pagausejo seimyna dar vienu devintu dantuku. Bet esme tame, kad as pati jau galiu pamiegoti, ne taip, kaip anksciau.
Su dienos meigeliu siunkiau, bet manau su laiku viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(liepaite_sun @ 2010 12 27, 14:09)
sveikos MAMOS,

Per sventes nutraukiau savo 1,1 m dukrytei MP. Iki tol gerdavo ji kada noredavo. Per pietu miega ir vakare uzmigdavo tik prie papuko. Nakti keldavosi N kartu, kad paciulpti, budavo tokiu kartu, kad visa nakti prie papuko prisiciulpus miega.  Tai pasirizau nutraukti, nors tuo paciu skaudu buvo...
Pirma nakti vyras bande ja uzmigdyti, bet ji labai tam priesinosi, pasikukciodama verke, tai pasikviete mane i pagalba.  Naktis buvo sunki, verke istisai, riesdavosi prie papuko. Pamiegodavo pusvalandi ir vel nubusdavo ir taip visa nakti, tik paryciais isgere pieno buteliuka. Antra naktis nebuvo tokia siaubinga, bet daznai nubusdavo, bet paimdavau ant ranku, panesiodavau ir uzmigdavo. Dabar miega pakankamai gerai, dar pora karteliu nubunda, bet gal del to, kad kalasi dantukai, nes siandien pagausejo seimyna dar vienu devintu dantuku. Bet esme tame, kad as pati jau galiu pamiegoti, ne taip, kaip anksciau.
Su dienos meigeliu siunkiau, bet manau su laiku viskas bus gerai.

prasau nepykit, bet manau kad jusu mergaitei dar per anksti buvo nujunkymas, ypac todel kad jai dygsta dantukai 4u.gif
Maniskiui jau tuoj 3m.o jis nakty keliasi n kartu...
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 12 27, 19:27)
prasau nepykit, bet manau kad jusu mergaitei dar per anksti buvo nujunkymas, ypac todel kad jai dygsta dantukai 4u.gif
Maniskiui jau tuoj 3m.o jis nakty keliasi n kartu...

tikrai nepykstu... as su skaudancia sirdele ir dabar dar vaikstau, kad nutraukiau ;( bet taip jau susikloste aplinkybes... man labai labai skaudu, kad nebegaliu prisiglausti savo angeliuko prie kruties ;(
Atsakyti
Gal kas turite patirties del staigaus nujunkymo? Nebemaitinu antra para, viena karta nedaug nusitraukiau, kad pamazetu tempimas, bet krutine vis tiek maudzia, degina. Kazin per kiek laiko dingsta pienelis...
Atsakyti