Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(uogyte111 @ 2011 03 19, 19:12)
aciu visom uz nuomones,greiciausiai ir bus su menesinem susije,bet ir maitinimas prisideda tikrai.Manau uztektinai ismaitinau,jau maitinimas darosi kancia ir man ir leliui,cia rase viena mamyte,kad neramus vaikas,zyzia,plesia rubus,tai ir mum tas pats,kol manes ner-zaidzia,o as jo net priglausti negaliu-iskarto iesko kruties:(

Vaiko maitinimas moters sveikatos tikrai neblogina - netgi atvirksciai. Kodel? Ogi labai paprasta: maitinanti mama nesilaiko dietu, labiau ziuri maista (nevalgo chemijos, valgo maistingesnius sveikesnius produktus), negeria alkoholio arba geria labai mazai, neruko ir pan.
Pas vaika tiesiog toks amziaus tarpsnis, kai labai reikia peinuko raminimuisi. Uzkniso dazni maitinimai, tai retinkit. Kontroliuokit sita procesa, pradekit atpratinti pamazu - bus sunku, sunkiau, nei nutraukti iskart, bet tikrai sveikiau ir vaikui ir mamai. Nebesijausit priklausoma nuo maitinimo ir tas nebevargins. Tiesa, tartis su vaiku, jaunesniu nei 1,5 m sudetinga.... o apie metukus ir vos virs ju mazyliai labai daznai zinda kazkodel.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 03 21, 01:07)
Vaiko maitinimas moters sveikatos tikrai neblogina - netgi atvirksciai. Kodel? Ogi labai paprasta: maitinanti mama nesilaiko dietu, labiau ziuri maista (nevalgo chemijos, valgo maistingesnius sveikesnius produktus), negeria alkoholio arba geria labai mazai, neruko ir pan.
Pas vaika tiesiog toks amziaus tarpsnis, kai labai reikia peinuko raminimuisi. Uzkniso dazni maitinimai, tai retinkit. Kontroliuokit sita procesa, pradekit atpratinti pamazu - bus sunku, sunkiau, nei nutraukti iskart, bet tikrai sveikiau ir vaikui ir mamai. Nebesijausit priklausoma nuo maitinimo ir tas nebevargins. Tiesa, tartis su vaiku, jaunesniu nei 1,5 m sudetinga.... o apie metukus ir vos virs ju mazyliai labai daznai zinda kazkodel.

Taip nusprendziau mazinti,vakar pirma kart su vyru guldziau,bet va uzpuole vaikiuka sloga,tai paryciais gavo issvajota pilnuteli papuka:)kai liga norisis lepinti,bet labai greitai ipranta(kai dantys dygo iprato lab daznai valgyt).Zinoma nekankinsiu maziaus,bet duosiu tk konkrecioj vietoj,savo lovoje,pries pietu miega gal.Dabar pagrindinis uzdavinys ismokti uzmigti be kruties.O sunku tikrai labai,galvojau visom taip,bet matyt nuo charakterio priklauso,mano drauge-isvis nepergyveno,baigesi pienas jai ir viskas-jokiu bedu:)
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 03 20, 23:07)

As is savo patirtie galiu pasakyti, kad po gimdymo nusilpes organizmas i aplinka kitaip reaguoja. Man atsirado alergija, ko anksciau nebuvo - pasalinau dirgikli (pukines pagalves) ir viskas susitvarke, o buvo tai labai baisu - akys asarojo, raudonavo ir t.t. Tyriausi pas alergologa. Sekmes.
Atsakyti
Už nepilno mėnesio mums bus metukai. Planuoju baigti maitinti, nes greičiausiai reikės antibiotikų man gerti, ant danties šaknies cistą rado verysad.gif
Atsakyti
skruzdeliukas77,
Maitinimas ir daugelis antibiotikų- suderinama, jei tik norima mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Dar visai neseniai diskutavau temoje apie mazyliu zindyma krutimi, o dabar jau jungiuos i sia temele.... verysad.gif
Perskaiciau visu jusu pasisakymus - labai idomios ir skirtingos patirtys. O pas mus beda ta, kad mano mazylis VISISKAI atsisako bet kokio kito maisto.
As labai norejau maitinti savo ziogiuka ilgai, tiek kiek jis pats nores. Bet... nuo 8,5 men jis atsisake visu kosyciu, tiek mesiniu, tike darzoviniu, tiek ir vaisiniu... doh.gif
Man stresas begalinis. Pradejau sakyti pediatrei, prasyti patarimu. Sake praeis, savaitele kita ir vel valgys. Dabar stai jau tuoj metukai mano ziogiukui, ir jis vis dar nevalgo nieko kito tik MP. Apie nuovargi as nesneku - man tai jau dzin, bet vat ka daryti su vaiko nusistatymu pries kita maista? Juk tokio amziaus vaikui MP esanciu medziagu nebeuztenka, reikia daugiau ir ivairesni maisto. Dabar pediatre man liepa drastiskai nutraukti maitinima. O as vis delsiu, vis laukiu kada maziukui sugris noras uzkasti ir kazko rimciau... unsure.gif
Gal buvote kurios is mamyciu susidurusios su sia problema?? Kaip kovojote su tuo? Kokie buvo jusu mazyliu kraujuko tyrimai? (Maniskio, beje, db nuolat sekam kraujuko bukle, kolkas tyrimai puikus, hemoglobinas 124.. tai del to vis dar delsiu su nujunkymu, gal vis tiktai uztenka jam tu medziagu is pienuko... gal be reikalo jaudinuos del kito maisto atsisakymo... ?)
Zodziu labai lauksiu kitu mamyciu pasisakymu siuo klausimu..
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2011 03 22, 21:05)
Sveikutes  4u.gif
Dar visai neseniai diskutavau temoje apie mazyliu zindyma krutimi, o dabar jau jungiuos i sia temele....  verysad.gif
Perskaiciau visu jusu pasisakymus - labai idomios ir skirtingos patirtys. O pas mus beda ta, kad mano mazylis VISISKAI atsisako bet kokio kito maisto.
As labai norejau maitinti savo ziogiuka ilgai, tiek kiek jis pats nores. Bet... nuo 8,5 men jis atsisake visu kosyciu, tiek mesiniu, tike darzoviniu, tiek ir vaisiniu...  doh.gif
Man stresas begalinis. Pradejau sakyti pediatrei, prasyti patarimu. Sake praeis, savaitele kita ir vel valgys. Dabar stai jau tuoj metukai mano ziogiukui, ir jis vis dar nevalgo nieko kito tik MP. Apie nuovargi as nesneku - man tai jau dzin, bet vat ka daryti su vaiko nusistatymu pries kita maista? Juk tokio amziaus vaikui MP esanciu medziagu nebeuztenka, reikia daugiau ir ivairesni maisto. Dabar pediatre man liepa drastiskai nutraukti maitinima. O as vis delsiu, vis laukiu kada maziukui sugris noras uzkasti ir kazko rimciau...  unsure.gif
Gal buvote kurios is mamyciu susidurusios su sia problema?? Kaip kovojote su tuo? Kokie buvo jusu mazyliu kraujuko tyrimai? (Maniskio, beje, db nuolat sekam kraujuko bukle, kolkas tyrimai puikus, hemoglobinas 124.. tai del to vis dar delsiu su nujunkymu, gal vis tiktai uztenka jam tu medziagu is pienuko... gal be reikalo jaudinuos del kito maisto atsisakymo... ?)

Su vyresnėliu turėjom panašią problemą prieš 6,5 m. Vaikas irgi nenoriai valgė kt. maistą, svarbiausia buvo mamos pienas. Maitinau iki 1 m. ir 7 mėn. Kadangi pati studijavau ir dirbau, tekdavo jam pabūti be manęs su tėčiu namuose, tuomet ir pavykdavo įsiūlyti kito maistelio, o man sugrįžus iškart plėšdavo rūbus smile.gif Manau jei tyrimai geri, nėra ko nerimauti, tik reiktų gal kartais, jei yra tokia galimybė, vaiką palikti kitų žmonių priežiūroje ir gal tada valgys kt. maistelį. Sėkmės Jums!
Atsakyti
Na kagi, panasu, kad pas mus pries pora d buvo zindymo pabaiga. Dar galvojau duoti rytais jei, bet viena ryta neprase, kita nedaviau po baliuko vakare, o nuo siand 7 d antibiotiku kursas, tai matyt ir bus jau pabaiga... 2 paros kaip nevalge, pienas paspaudus bega bet krutis nekieteja. Yra to pienuko kazkiek, bet matyt tas zindymas vis mazinant leido labai pamazinti pieno gamyba. Panasu, kad viskas gavosi taip, kaip ir norejau. Vaikas jau nemazas 1m ir 9 men su puse, je nei antibai, butume dar menesiuka pasimatine, na bet tiek jau to gal smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kinda @ 2011 03 22, 22:05)

Man stresas begalinis. Pradejau sakyti pediatrei, prasyti patarimu. Sake praeis, savaitele kita ir vel valgys. Dabar stai jau tuoj metukai mano ziogiukui, ir jis vis dar nevalgo nieko kito tik MP. Apie nuovargi as nesneku - man tai jau dzin, bet vat ka daryti su vaiko nusistatymu pries kita maista? Juk tokio amziaus vaikui MP esanciu medziagu nebeuztenka, reikia daugiau ir ivairesni maisto. Dabar pediatre man liepa drastiskai nutraukti maitinima. O as vis delsiu, vis laukiu kada maziukui sugris noras uzkasti ir kazko rimciau...  unsure.gif

Na maniskis labai norejo tik mp vietoj kito maisto, bet isiulydavau ir kosiu... Buvo visai neseniai 4 men bado dietu, isskyrus mp, bet nerimauti man buvo labiau del ko nei jums, nes hemoglobinas buvo nusivaziaves iki 103, svere metu ir 4 men vaikas vos 9 kg, pradejo griuvineti eidamas... Bet pas mus buvo bedu su virskinimu ir dabar dar kartais pasikan kinam, tiesa valgo jau geriau nepalyginamai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 22 kovo 2011 - 22:31
QUOTE(Kinda @ 2011 03 22, 22:05)
Sveikutes  4u.gif
Dar visai neseniai diskutavau temoje apie mazyliu zindyma krutimi, o dabar jau jungiuos i sia temele....  verysad.gif
As labai norejau maitinti savo ziogiuka ilgai, tiek kiek jis pats nores. Bet... nuo 8,5 men jis atsisake visu kosyciu, tiek mesiniu, tike darzoviniu, tiek ir vaisiniu...  doh.gif

būdamas maždaug 8 mėn mano sūnelis irgi atsisakė visų košių... pragyvenom mėnesį niekas nepasikeitė... tada pradėjau virti balandėlius be prieskonių, visokius troškinius be prieskonių... viską sutrindavau šakute ir taip mažasis pradėjo valgyti... mes su vyru prisidėdavom į tą maistą daugiau druskos, priekonių ir patys valgėm. O ką daryti kai vaikas nevalgo... dėl to tikrai neatsisakyčiau MP, nes nėra garanto, kad negaudamas jo vaikas valgys, gal situacija bus dar blogesnė... Jei tyrimai geri, tikrai nereikia pergyventi... ir atimti MP. Labai daug mamyčių skundžiasi, kad vaikai nevalgo, arba mažai valgo, nors MP ir negauna... suprantu, kad mamai stresas, kad vaikas nevalgo, bet manau vaiko organizmui bus dar didesnis stresas netekus mamos pienuko - viso vitaminų šaltinio 4u.gif
Atsakyti
Ka gi, ir toliau laikysiuos savo nuostatos del tolesnio zindymo. As visada norejau zindyti savo vaikiuka, ir kuo ilgiau tuo geriau. Mane tik pediatre su savo patarimais ir net "liepimais" buvo turputi ismususi is veziu. Aciu mamytems uz palaikyma ir nuomoniu pasidalijima 4u.gif
Tikrai dar laime, kad mano maziuko bent kraujuko tyrimai geri. Uzuojauta mamytems, kurioms pasirodo buna ir prasciau... 4u.gif
Atsakyti
Kinda, 4u.gif
Sunku ir sudėtinga atsekt, kodėl, dėl ko atsisakė maisto- priežasčių g.b. įvairiausių.
Dabar svarbu neforsuojant įvykių, kai šeimyna sėda valgyt prei bendro stalo (jei taip nėra- bent sykį- vakare gal pavyktų?)- kartu pasiimt ir vaikutį. Jam nesiūlyti, bet duot suprast, kad buvimas kartu visiems prie stalo, kalbėjimas, bendravimas, valgymas- malonus laiko ir bendravimo praleidimas, - šeimo ritualas. Tikėtina, kad vaikas praleidęs kelis vakarus pats užsinorės- sieks, domėsis maistu. Paslaptingai ir intriguojančiai turėtų atrodyt, kai suaugusiųjų žmonių burnose dingsta spalvoto maisto gabalėliai.
O vaiko streikų- bus visokių mirksiukas.gif sulaukus 16-os gali ir revoliucijos prasidėt mirksiukas.gif
Laikykis ir stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Mes jau dvi naktis be MP gyvenam. Pirmoji buvo itin sunki - prabunda, ciuciuoju supu, uzsimigdo, bet tik paguldzius vel prabunda. O va sianakt, vos 4 kart prbudo - pasiliuliavom ir miegojo taip graziai, ramiai. Aisku dar sunku ka spresti, bet turiu vilti, kad susitvarkysim. Marskiniu man neplesia. Padariau taip - pasitepiau garstyciom ir pasakoju, kad nebera pienuko, neskanus, sugedo. Pirma vakara prislinko arciau, bet kvapas aitrus ir nusisuko, tai net minciu neturejo zisti. Manau islaukem abu teisingo laiko ...
Atsakyti