Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(artisteee @ 2011 03 02, 15:31)
aš vienu metu jau buvau nusprendusi užbaigti... bet visgi tą dieną kuomet nedaviau (.) neradau pati sau ramybės... taip skaudėjo širdį, net verkiau  ax.gif visgi supratau, kad ir mamai reikia tam pasiruošti, negaliu neduoti skaudančia širdimi, juolabiau, kad mano sūnelis ir naktį ir dieną to pienuko prašo labai dažnai... kartais būna dėl to labai sunku, ypač nepailsėti naktį... bet visgi pagalvoju, tegu dar lieka tas pienukas. Reikia dar paaugti mums abiems  wub.gif

thumbup.gif wub.gif -tikrai gerai nusprendėt
Atsakyti
QUOTE(artisteee @ 2011 03 02, 14:31)
Reikia dar paaugti mums abiems  wub.gif

Mažiukas dar Tavo sūnelis. Tikrai dar paaukit 4u.gif
Atsakyti
Jau para laiko kai musu maziukas be papuko. Jam jau beveik 15 men. Ememes si karta rimtai ir tikrai nusprendem, kad jau laikas uzbaigti. Mazius labai buvo prisirises, nors jau didelis, bet valgydavo visa nakti, pastaruoju metu vos pusvalandi vienas pamiegodavo ir vel iesko. Pavargau labai. O ir diena su manim nenori nieko zaisti, nieks nedomina, kai as esu, vercia mane ant lovos, pats gulasi salia ir zindo, zindo. Kai manes nera,- linksmiausias vaikas, nezirzia, zingeidus, labai bendraujantis.
Pries kokius 2 men bandem atpratinti nuo naktiniu maitinimu. Palikau tik ryte ir vakare. Kuri laika buvo neblogai, nakti po 2 kartus nubusdavo, tevelis panesiodavo ir toliau miegodavo. Paskui kazkas pasikeite, pasidare baisiai neramus. Pagailo man ir tevelio, kad savaite be miego. Nes as naktim nesirodydavau maziui, kad maziau nervuotusi. Ir mazius atsikovojo. Vel mano naktys be miego. Vaziavom i tolima kelione visi. Buvo patogu, 5 skrydziai. Mazius kylant zindo, tuoj uzmiega. Kelionej tik mano pienuka ir valge. Po keliones nusprendem kad jau nutrauksim. Pradejom nuo nakties. Vel tevelis stojo i trasa, as nesirodziau. Porai dienu numazinom maitinimus iki 1 kart ryte ir 1 kart pavakary. Trecia diena, uzsiplikiau pelyno, pavakary pabandem. Mazius pradejo juoktis ir raukytis. Takart suveike. Dar pora kartu ta diena pasiuliau su pelynu, abu kartus susirauke ir nubego. Vis dar prisimena, bet pasisnekam, kad pienukas neskanus, kad berniukas jau didelis, stengiuos kuom uzimti. Pamyluoti, padainuoti.
Tvirtybes visoms mamytems, zinokit mums tikrai skaudziau nei maziukams. Jie labai greitai pamirsta.
Atsakyti
as vis bandau bandau mazinti, bet kartais man atrodo, kad is keliu maitinimu vakare, nakti ir paryciais, man iseina net po kelis kartus nakti ir paryciais, ir dar maziukas papulio reikalauja pries pat keliantis, pavalgo ir tada jau keliasi.
Kazkaip sunkiai mums sekasi, jei per menesi nesumazinsiu iki kokio karto reiks ir man su pelynu pabandyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2011 03 02, 14:23)
Sveikos, maniškiui 1m ir 9mėn. Dar pienelio gauna kiek nori ir kada nori. Bet jau reiktų nutraukt, nes gegužę man reikia 3 dienom išvykt. Reiktų tą reikalą iki to laiko užbaigt, bet kažin ar pavyks?

tai gal ta kelionė puiki proga?

Mano dukrai irgi jau metai ir aštuoni mėnesiai. aš jau dirbu, bet valgom dar. savaitgaliais ir dieną, paprastom dienom vakare ir naktį. jei rami naktis - pavalgo vakare ir paryčiui. jei nerami - valgo daug, ieško krūties nuolat doh.gif pabėgu miegot į kitą kambarį, vaiką palieku tėčiui. (jis pas mus tėvystės atostogose).
prieš kelis mėnesius skaičiau straipsnį, kad kai ateina laikas natūraliai baigti maitinimą pradeda gamintis priešpienis ir po to jis dingsta, o priešpienis suformuoja vaiko imunitetą. bet tas priešpienis man tokia mistika doh.gif norėčiau, kad taip ir atsitiktų, bet laukt dar kokius metus - man jau atrodo per daug... o gal iš vis taip nebūna, gal čia aprašytas buvo tik kažkoks idealus atvejis, kurio realybėje nebūna doh.gif
su pirmuoju baigiau maitint metų ir aštuonių mėnesių. kategoriškai užraukiau su lyg diena. labai lengvai gavosi. dabar gi ir širdį skauda, nenoriu baigt ir dukra labai jau mėgsta papinėtis. tai kol kas nieko nesiimu. laukiu. vyras jau bamba - kiek gali, kai tasvęs nėra dukra auksinė, o kai tu grįžti iš darbo žrasideda visokie zyzimai doh.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau pasiteirauti, ar tiesa, kad zindyma rekomenduojama nutraukti iki vasaros arba maitinti per vasara butinai. Atseit vaikiukas vasara nujunkytas neisgeria skysciu kiek jam priklauso ir gali dehidratuoti?
As planuoju nujunkyti geguzes men. Vaikiukui bus 1 metai ir 2 men. Ar vakarais reikia duoti pienuko/misinuko ar uztenka tik sotesnes vakarienes? Dekui uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2011 03 12, 02:25)
Sveikos, norejau pasiteirauti, ar tiesa, kad zindyma rekomenduojama nutraukti iki vasaros arba maitinti per vasara butinai. Atseit vaikiukas vasara nujunkytas neisgeria skysciu kiek jam priklauso ir gali dehidratuoti?
As planuoju nujunkyti geguzes men. Vaikiukui bus 1 metai ir 2 men. Ar vakarais reikia duoti pienuko/misinuko ar uztenka tik sotesnes vakarienes? Dekui uz atsakymus smile.gif

Ir as esu girdejusi apie tai ir manau, kad tai tiesa. Is savo patirties galiu pasakyti, kad tikrai uztrunka, kol vaikiukas persiorientuoja prie pienuko pakaitalo. Todel rizika dehidratuoti reali. Manau, kad pienuka ar ka kita, vaikiukui reikia duoti kuo ilgiau. As savo maziuka, kol dar pati zindziau, pradejau is anksto pratinti prie kefyro( karves pieno ir misinuko nebandziau, nes esam alergiski). Vakarais tetis eidavo su suneliu migdytis ir jau be manes, o su buteliuku kefyro su fruktoze. Taip jie priprato ir prie migdymosi be papuko ir prie kefyro. Kai visai atemem MP, vakarais gerai uzmigdavo kefyro atsigeres, nors nakti pyko ant buteliuko. Taciau dabar jau savaite, kai nebegauna MP, o ir kefyras labai tinka. Pries miega jo isgeria, visa nakti miega ir anksti ryte apie 7 dar isgeria, ir dar kokias 2 valandeles ramiai miega. Rytais taip godziai geria, kad as kitam kambary girdziu smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Idava @ 2011 03 07, 13:55)
tai gal ta kelionė puiki proga?

Mano dukrai irgi jau metai ir aštuoni mėnesiai. aš jau dirbu, bet valgom dar. savaitgaliais ir dieną, paprastom dienom vakare ir naktį. jei rami naktis - pavalgo vakare ir paryčiui. jei nerami - valgo daug, ieško krūties nuolat  doh.gif pabėgu miegot į kitą kambarį, vaiką palieku tėčiui. (jis pas mus tėvystės atostogose).
prieš kelis mėnesius skaičiau straipsnį, kad kai ateina laikas natūraliai baigti maitinimą pradeda gamintis priešpienis ir po to jis dingsta, o priešpienis suformuoja vaiko imunitetą. bet tas priešpienis man tokia mistika  doh.gif norėčiau, kad taip ir atsitiktų, bet laukt dar kokius metus - man jau atrodo per daug... o gal iš vis taip nebūna, gal čia aprašytas buvo tik kažkoks idealus atvejis, kurio realybėje nebūna  doh.gif
su pirmuoju baigiau maitint metų ir aštuonių mėnesių. kategoriškai užraukiau su lyg diena. labai lengvai gavosi. dabar gi ir širdį skauda, nenoriu baigt ir dukra labai jau mėgsta papinėtis. tai kol kas nieko nesiimu. laukiu. vyras jau bamba - kiek gali, kai tasvęs nėra dukra auksinė, o kai tu grįžti iš darbo žrasideda visokie zyzimai  doh.gif

Mes jau savaite kaip atsisveikinom su MP. Mums jau 15 men. Vaikas pasikeite neatpazistamai, i geraja puse. Miega visas naktis ramiausiai, diena po 4 val pietu, valgo didziausius bliudus. Nurimes, manes nebevercia ant sono smile.gif, nedrasko drabuziu. Dziaugiasi visi aplink, o ir man pagaliau akyse prasviesejo. Nors seiletekis stiprus ir dantukai tikrai dygsta, taciau naktys ramios. O ryzomes baigti, nes kiauras naktis uz soske buvau, o ir per diena, nei jam, nei man jokios ramybes.
Tiesa nepaminejau, as irgi jau seniai dirbu. Todel ilgai nedrisau nutraukti maitinimo, kadangi galvojau, kad taip kompensuosiu, kad diena maziau matomes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chi: 13 kovo 2011 - 23:11
QUOTE(chi @ 2011 03 13, 23:05)
Mes jau savaite kaip atsisveikinom su MP. Mums jau 15 men. Vaikas pasikeite neatpazistamai, i geraja puse. Miega visas naktis ramiausiai, diena po 4 val pietu, valgo didziausius bliudus. Nurimes, manes nebevercia ant sono smile.gif, nedrasko drabuziu. Dziaugiasi visi aplink, o ir man pagaliau akyse prasviesejo. Nors seiletekis stiprus ir dantukai tikrai dygsta, taciau naktys ramios. O ryzomes baigti, nes kiauras naktis uz soske buvau, o ir per diena, nei jam, nei man jokios ramybes.
Tiesa nepaminejau, as irgi jau seniai dirbu. Todel ilgai nedrisau nutraukti maitinimo, kadangi galvojau, kad taip kompensuosiu, kad diena maziau matomes.

Pasiryžau ir aš ax.gif jau beveik savaitę negauna pieno. bet sunku jai doh.gif vakarais draskosi, verkia. nieko, praeis savaitė, kita ir pasimirš.
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2011 03 12, 00:25)

Ssaule, aš taip pat esu girdėjusi, kad vasarą nutraukti maitinimą iš krūties nerekomenduojama dėl galimos dehidratacijos. Bet jei vaikutis puikiai geria kitus skysčius, tai gal ši taisyklė negalioja. Tarkim, manoji dukrytė, visai nieko nenori gerti, išskyrus MP. Tai jei sugalvočiau nutraukti maitinimą vasarą, gal ir negerai būtų. Bet jei Tavo mažylis puikiai geria ne tik MP, tuomet gal metų laikas ne taip svarbu.
Dėl vakarinio maistelio irgi labai individualu. Keikvienam vaikučiui skirtingai. Manau, kad Jūs surasite Jums tinkamiausią variantą 4u.gif
Atsakyti
[/quote]

Labukas,
dziugu, kad mazylis ramesnis ir zvalus, As noriu detaliu paklausineti, jei galima - o nakti ka darydavot , kai prabusdavo pieno? Ieskodavo jusu? Supot? Nesiojot? Ar is vakaro ko nors geriat? O nakti praso vandeniuko ar pienuko? Mums uz keliu dienu jau 17 men o as vis nesiryztu... nors va tiek menesiu pati be ramaus miego... jau pavargau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sigusi @ 2011 03 17, 12:46)
Labukas,
dziugu, kad mazylis ramesnis ir zvalus, As noriu detaliu paklausineti, jei galima - o nakti ka darydavot , kai prabusdavo pieno? Ieskodavo jusu? Supot? Nesiojot? Ar is vakaro ko nors geriat? O nakti praso vandeniuko ar pienuko? Mums uz keliu dienu jau 17 men o as vis nesiryztu... nors  va tiek menesiu pati be ramaus miego... jau pavargau sad.gif

nors klausėt ne manęs, pasisakysiu. nieko naktį nedavėm, ir vakare pavalgo normalią vakarienę - tiek negėrusi mišinių, tai galvoju ir be jų apsieisim. atsikelia, zirzia, verkia kartais. glostau, guodžiu, nenešioju, nusiramina pati. jau greit dvi savaitės, kaip be pieno, bet vis prisimena, kiša rankas po megztiniu..
Atsakyti
QUOTE(Idava @ 2011 03 17, 14:51)
nors klausėt ne manęs, pasisakysiu. nieko naktį nedavėm, ir vakare pavalgo normalią vakarienę - tiek negėrusi mišinių, tai galvoju ir be jų apsieisim. atsikelia, zirzia, verkia kartais. glostau, guodžiu, nenešioju, nusiramina pati. jau greit dvi savaitės, kaip be pieno, bet vis prisimena, kiša rankas po megztiniu..

aš žinau, kad jei mano sūnelis elgsis taip neatlaikys širdis ir duosiu tą (.)... o sulaukus paskutinių dviejų ilčių jau norėčiau pradėti atpratinti... nes pačiai poilsio trūksta labai... o va valios atpratinti nėra. Vasarą ruošiamės išvykti į Olandiją, todėl norėtume iki to momento atsisveikinti su (.)... Bet kadangi vyras išvyko dabar, nebus nieko kas galėtų pagalbėti... todėl man vis dar galvosūkis tai. Nors mano sūnelis geria daug skysčių, tik mišinio neima į burną, valgo viską ir daug... tas (.) įprotis... kurį ir jau norėčiau panaikinti, nes pastoviai kariasi, zyzia, net pas kitas moteris kiša rankas po maike unsure.gif blink.gif ir užčiuopęs (.) juokias... ir kartu dar plyšta širdis vien nuo minties, kad nebeliks to... bet kai pagalvoju, kad vasarą, kai teks dėvėti mažiau drabužių, rankytės pastoviai papulio ieškos tai kažkaip nenoriu to doh.gif
Atsakyti