QUOTE(ssaule @ 2011 03 12, 02:25)
Sveikos, norejau pasiteirauti, ar tiesa, kad zindyma rekomenduojama nutraukti iki vasaros arba maitinti per vasara butinai. Atseit vaikiukas vasara nujunkytas neisgeria skysciu kiek jam priklauso ir gali dehidratuoti?
As planuoju nujunkyti geguzes men. Vaikiukui bus 1 metai ir 2 men. Ar vakarais reikia duoti pienuko/misinuko ar uztenka tik sotesnes vakarienes? Dekui uz atsakymus
Ir as esu girdejusi apie tai ir manau, kad tai tiesa. Is savo patirties galiu pasakyti, kad tikrai uztrunka, kol vaikiukas persiorientuoja prie pienuko pakaitalo. Todel rizika dehidratuoti reali. Manau, kad pienuka ar ka kita, vaikiukui reikia duoti kuo ilgiau. As savo maziuka, kol dar pati zindziau, pradejau is anksto pratinti prie kefyro( karves pieno ir misinuko nebandziau, nes esam alergiski). Vakarais tetis eidavo su suneliu migdytis ir jau be manes, o su buteliuku kefyro su fruktoze. Taip jie priprato ir prie migdymosi be papuko ir prie kefyro. Kai visai atemem MP, vakarais gerai uzmigdavo kefyro atsigeres, nors nakti pyko ant buteliuko. Taciau dabar jau savaite, kai nebegauna MP, o ir kefyras labai tinka. Pries miega jo isgeria, visa nakti miega ir anksti ryte apie 7 dar isgeria, ir dar kokias 2 valandeles ramiai miega. Rytais taip godziai geria, kad as kitam kambary girdziu
.
Papildyta:
QUOTE(Idava @ 2011 03 07, 13:55)
tai gal ta kelionė puiki proga?
Mano dukrai irgi jau metai ir aštuoni mėnesiai. aš jau dirbu, bet valgom dar. savaitgaliais ir dieną, paprastom dienom vakare ir naktį. jei rami naktis - pavalgo vakare ir paryčiui. jei nerami - valgo daug, ieško krūties nuolat
pabėgu miegot į kitą kambarį, vaiką palieku tėčiui. (jis pas mus tėvystės atostogose).
prieš kelis mėnesius skaičiau straipsnį, kad kai ateina laikas natūraliai baigti maitinimą pradeda gamintis priešpienis ir po to jis dingsta, o priešpienis suformuoja vaiko imunitetą. bet tas priešpienis man tokia mistika
norėčiau, kad taip ir atsitiktų, bet laukt dar kokius metus - man jau atrodo per daug... o gal iš vis taip nebūna, gal čia aprašytas buvo tik kažkoks idealus atvejis, kurio realybėje nebūna
su pirmuoju baigiau maitint metų ir aštuonių mėnesių. kategoriškai užraukiau su lyg diena. labai lengvai gavosi. dabar gi ir širdį skauda, nenoriu baigt ir dukra labai jau mėgsta papinėtis. tai kol kas nieko nesiimu. laukiu. vyras jau bamba - kiek gali, kai tasvęs nėra dukra auksinė, o kai tu grįžti iš darbo žrasideda visokie zyzimai
Mes jau savaite kaip atsisveikinom su MP. Mums jau 15 men. Vaikas pasikeite neatpazistamai, i geraja puse. Miega visas naktis ramiausiai, diena po 4 val pietu, valgo didziausius bliudus. Nurimes, manes nebevercia ant sono
, nedrasko drabuziu. Dziaugiasi visi aplink, o ir man pagaliau akyse prasviesejo. Nors seiletekis stiprus ir dantukai tikrai dygsta, taciau naktys ramios. O ryzomes baigti, nes kiauras naktis uz soske buvau, o ir per diena, nei jam, nei man jokios ramybes.
Tiesa nepaminejau, as irgi jau seniai dirbu. Todel ilgai nedrisau nutraukti maitinimo, kadangi galvojau, kad taip kompensuosiu, kad diena maziau matomes.