Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

sveikos, mamyciukes, 4u.gif

mano sunui 2 metai ir 2 menesiai, pasijutau ir vel nescia, tad gine patare nutraukti maitinima. Jau pora savaiciu kaip jos nepaisydama meginu nutraukti pamazele, mazindama maitinimu skaiciu, jau pasiekiau karta para paryciais, bet kartkartemis kai vaikas negali nusiraminti, dar pasiulau, vis neuztenka ryzto visiskai su tuo uzbaigti, juolab, kad nesijauciu blogai maitindama ir laukdamasi.. o ir sunelis dar visai nepasiruoses atsisakyti MP unsure.gif gal kuri besilaukdama maitinote?.. kai kurioms vaikeliukai patys atsisako nestumo metu, bet kas bus, jeigu maniskis neatsisakys, ir gimus broliui/sesei bus dar nepamirses MP?.. Gal buvo kam panasi situacija? Kaip susidorojote ir ka patartumete? unsure.gif
Atsakyti
Robertina, 4u.gif
Yra mamų, kurios maitino ir besilaukdamos, gimus vaikeliui- tęsia tandeminį žindymą. Taip pat yra, kurios nutraukė maitinimą nes speneliai nėtumo metu buvo labai jautrūs. Gerai, kai viskas gerai, ir abi pusės randa tinkamiausią išeitį mirksiukas.gif
Info rasi:
http://supermama.lt/.../view/2711/173/
http://www.supermama...showtopic=14656
Atsakyti
OJ, perskaiciau patarimu, bet man taip neiseina.sad.gif Nes ji be pienelio neuzmigs nei diena, nei nakti sad.gif Plius ji nepripazista buteliuku ir beveik negeria. Ir pieno kaip tycia vel labai daug, o ji jaucia ta kvapa ir kaip nesava tampa saukia, rekia ir pan. Taip bandau jau atpratinti nuo metuku laiko... :verysad:Ka daryti???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marijka_lt: 23 vasario 2011 - 10:29
Marijka_lt, 4u.gif
Panašu, kad dukrytė dar nepasiruošus. Gal priimtina nujunkymą atidėti iki +- antrojo gimtadienio, ar mažinti pamažu?! mirksiukas.gif
Atsakyti
Du sūnelius maitinau iki metų, ir tas nutaukimas labai jau nekaip skamba - mes paprasčiausiai pradėjom mažinti žindymų skaičių ir viskas, liko tik vakarinis, o vėliau ir tas dingo...
Atsakyti
as jau trecia diena nebaitinu diena, kazkaip taip isejo ax.gif nors paciai skauda sirdi, taip noretusi vaika prisglausti doh.gif uztat nakti atsigriebia ir nuculpia mane belekaip doh.gif man idomu kai reik baigti su tai naktiniais valgymais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijka_lt @ 2011 02 23, 11:27)
OJ, perskaiciau patarimu, bet man taip neiseina.sad.gif Nes ji be pienelio neuzmigs nei diena, nei nakti sad.gif Plius ji nepripazista buteliuku ir beveik negeria. Ir pieno kaip tycia vel labai daug, o ji jaucia ta kvapa ir kaip nesava tampa saukia, rekia ir pan. Taip bandau jau atpratinti nuo metuku laiko... :verysad:Ka daryti???

Jus turite pati atrasti Jums geriausia buda uzmigimui, kas tinka vienam vaikuciui nebutinai tiks ir kitam smile.gif Mama geriausiai jaucia savo vaika, zino kas jam geriausia, reikia tik kantrybes vis bandykit bandykit ir pavyks izmigti be (.)(.) 4u.gif
O jei niekaip nepavyks gal tikrai dar nelaikas 4u.gif
Man irgi buvo dukra baisi papinuke, sakydavau kad turbut maitinsiu iki pirmos klases biggrin.gif bet dienos miegelius uzmigdydavau vezime, kartais ant ranku, kaip jau ji noredavo, dabar uzmiega pati be problemu smile.gif nakciai geria misinuka kuri irgi atsigere tik is kokio 20 karto, tad liko tik naktiniai du valgymai ax.gif
Atsakyti
Sveikos bendramintes 4u.gif
Siandien yra ketvirta para, kaip nebemaitinu savo beveik penkiolikos menesiu ziogelio. Nutraukti zindyti planavau anksciau, bet pati norejau maitinti. Mano karalaitis nera pamises del kruties, nealpeja, kai rengiuosi ar pan., man siek tiek lengviau, nei daugeliui mamyciu. Nuo metuku atprato pats naktim valgyti, tai turejom du maitinimus, pries miegeli ir ryte. Ziurint kaip miegodavo, rytas budavo ir 6h ir 10h, ne tik, kad nezadinau jo, bet dziaugiausi kiekviena miegui skirta akimirka smile.gif Taigi tas rytinis nebuvo toks svarbus. Beda ta, kad mano ziogas negeria misinuko, jam jis neskanus, net neima i burnyte. Siaip ne taip, viena vos geria, bet tikrai is didelio reikalo. Galvoju kuo ji pakeisti, tuo labiau, kad vakare jis nenori valgyti. Is vis, jis alpsta del musu, suaugusiuju maisto. O savo koseliu ar bet ko, kad yra susmulkinta (pvz vaisiu kokteilis, t.y. trinti vaisiai pvz. su varske), jis nenori net ragauti.
Griztant prie zindymo nutraukimo, kaip minejau, jau ketvirta para, jauciu, kad krutyse yra pieno, nei karto nenusitraukiau. Sianakt truputi tempe krutis, galvoju, gal nusitraukti siek tiek. Pasiuliau mazyliui pienuko, galvojau jei jau traukti, tegul siek tiek gauna jis. Vaizdelis tas pats, jis traukia ciulptuka is burnytes ir laukia kruties, bet jos nezinda, atsisake, palaike burnyteje ir tiek. Na, manau, kad rezultatas pasiektas. Zinoma, jei buciau kruti pasiuliusi vakare, jis butu ja ciupes ne nemirktelejes smile.gif
Matau tame musu reikale viena problema, man paciai sunku atsiskirti su zindymu ir jau pradedu gailetis, kad gal kiek per anksti. Kaip jus manote? Jauciu begalini spaudima, kad "per ilgai" maitinu maziuka, kad jau gana. Tuo labiau, kad jis praktiskai valgo nuo bendro stalo, t.y. daug ka ragauja, jis beprotiskai nori suaugusiuju maisto. Dabar, pries miegeli duodu misinuka, kuri geria, aisku ne su didziausiu malonumu, bet isgeria jo tik apie 100ml. Manau, kad panasiai tiek isgerdavo ir MP, kadang jauciu pustustes krutis, jos ne tokios, kaip, kad valgydavo anksciau, zinoma ir maitinimu skaicius buvo daug didesnis.
Zodziu, pasidalinau savo mamiska patirtimi smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
o mums siandien lygiai menesis, kaip gyvenam be MP ax.gif Suneli ismaitinau 1 metus i 1 menesi smile.gif toks mano planas ir buvo - ismaitinti metus laiko, matyt dar buciau ir ilgiau maitinus, jei ne mano mama doh.gif tiek kleckas, tiek as, buvom prisirise prie sito dalyko, taciau mane jau buvo pradeje tai varginti, ypac naktimis, nes pienuko prasydavo tiek pat daznai,kaip ir budamas kudikis, kas 2-3val. doh.gif zodziu pilnu tempu biggrin.gif del to galvojau, jog bus labai sunku, bet viskas pasibaige daug lengviau nei tikejausi smile.gif vienintele klaida buvo ta, kad pasidaviau spaudimui ir pienuka nutraukiau staiga - tiesiog viena diena atsikelem ir jau nebedaviau. Diena buvo paprasciau, jei tik beldzia i krutine, duodu ar valgyti, ar atsigert, ar siaip pauzkandziaut, padetis sunkedavo vakarop, tada emiausi senovinio budo - pasitepiau pipiriukais. Rezultatas - vaikas isvis net i burna neeme (.), tik pakrapste su pirstu ir verkt pradejo, atseit "mama, purvina" biggrin.gif per kelias dienas atprato, o visai pamirso poros savaiciu begy smile.gif nors dar pora kartu daviau jam po kelis gurksnius,kad nutrauktu kas kelias dienas , nes man buvo sunkiau - nerealiai skaudejo, krutine buvo kaip arbuzai, gumbuota, karsta. Bet ir ko noret, kai taip drastiskai su ja pasielgiau, visgi geriausias budas, po truputi mazinti smile.gif o dabar jau viskas pamirsta, tiesa, is krutines liko tik razinkos, sumazejo vos ne 2 dydziais unsure.gif
Atsakyti
ir as cia uzsukau paskaityt, kaip mamom sekasi nutraukti maitinima. Maniskui jau 11 menesiu, ir jau planuoju baigi maitinti, nes bijau kad veliau bus tik sunkiau.
maniskis diena kaip ir be problemu uzmiega, panesioju, lopsine padainuoju ir uzmiega, bet nakti doh.gif
nuo penkiu menesiu pradejo keltis kas 2 valandas uzkasti, nors iki tol ismiegodavo beveik visa naktele. Dabar jau dvi savaites kai nakti keliasi tik kokius 2-3 kartus, bet pastebejau, kad tik paguldytas i musu lova is karto meta soskyte ir burnso ir iesko papuko. Dedu atgal soskyte, o jis tada su piktumu meta soskyte ir verkti pradeda.
Bandau panesiot, net muistosi, lovoje paprasciau, jaucia mama ir teti ir uzmiega, tada as ji i jo lovyte perkeliu. Bet paskutines naktys- rekimas, pykimas kad papulio deduodu.
MP dar duodu pries naktini miegeli, viena karta per nakti ir ryte, bet ziuriu jam mazai.
O siandien net pirmo dienos miego atsisake, jau buvo luzes, lovyteje gal 10 minuciu pamiegojo, ir viskas pyksta soske meta, papulio praso. Daviau - bet daugiau taip ir neuzmigo.
Atsakyti
Sveikos, maniškiui 1m ir 9mėn. Dar pienelio gauna kiek nori ir kada nori. Bet jau reiktų nutraukt, nes gegužę man reikia 3 dienom išvykt. Reiktų tą reikalą iki to laiko užbaigt, bet kažin ar pavyks?
Atsakyti
aš vienu metu jau buvau nusprendusi užbaigti... bet visgi tą dieną kuomet nedaviau (.) neradau pati sau ramybės... taip skaudėjo širdį, net verkiau ax.gif visgi supratau, kad ir mamai reikia tam pasiruošti, negaliu neduoti skaudančia širdimi, juolabiau, kad mano sūnelis ir naktį ir dieną to pienuko prašo labai dažnai... kartais būna dėl to labai sunku, ypač nepailsėti naktį... bet visgi pagalvoju, tegu dar lieka tas pienukas. Reikia dar paaugti mums abiems wub.gif
Atsakyti