Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas, 7 tema

QUOTE(Beštuliukas @ 2011 02 07, 15:33)
Sveikutės, ar nutraukus maitinimą krūtys sumažėja iki tokio pat dydžio kaip ir prieš maitinimą? Gal kam atrodys ir kvailas klausimas, bet man yra labai padidėjusios, tai man aktualu  ax.gif

niu man sunyko visiskai sad.gif( dbr esu beveik kaip lenta ...
Atsakyti
Sveikutes smile.gif prisijungsiu ir as prie sios temeles.
Dukryte maitinu, jau 1metus ir 2men, diena likes tik vienas pries miegeli maitinimas, va o nakti, tai kas 2h pabunda ir reikalauja. Vis neprisiruosiu nutraukt maitinimo, bet reiks , nes turbut kuo veliau, tuo sudetingiau bus blink.gif
Kai jau nebemaitinsiu, pasidalinsiu savo patirtim, kaip sekes smile.gif visoms sekmes 4u.gif
Atsakyti
Stai ir del netiketai man atsiradusiu rimtu sveikatos problemu teko staigiai nutraukti maitinima sad.gif
Planavau, kad tai vyks palaipsniui, bet ivyko, kaip ivyko...
Dukruze gan lengvai susitaike su tuo, kad pienelio nebera, nebuvo nei klykimo, nei isteriju, aisku naktimis rodo savo nepasitenkinima, bet paverkia 1-2 minutes ir uzmiega.
Bet problema tame, kad tiek dienai, tiek nakciai pavyksta uzsupti tik vezime. Nakti keliasi 1-2 kartus ir taip pat niekas nepadeda, nei glostymas, nei nesiojimas, nei perkelimas i musu lova, vienintele iseitis - vezioti vezimelyje. tuomet uzmiega gan greitai, bet perkelti ja i jos/musu lovyte beveik niekada nepavyksta, nes issibudina ir vel verkia , ir vel veziojam, vel bandau perkelti, vel nepavyksta ir taip keleta kartu... kartais taip zaidziu ir po valanda, kol galiausiai nuleidu rankas ir net nebandau perkelti atgal i lovyte.
o kas per miegas vezymelyje...? jis pas mus sedimas, tai padeti tik pusiau gulima galima nusistatyti, vaikas muistosi, bando vartytis, bet nieko nesigauna. bijau, kad taip ir stubura susigadinsim, jau nekalbant apie mazes miego kokybe (na ir aisku mano). jau beveik savaite, kaip nutraukem maitinima, suprantu, kad reikia laiko, kad vaikas ismoktu kazkaip kitaip uzmigti, bet siuo metu abi esam suirzusios ir pervargusiios tiek del naktinio kelimosi, tiek del neissimiegojimo.
zindymas nnnn kartu per nakti buvo tik smulkmena palyginus su tuo, kaip dabar abi neissimiegam...
gal kam taip buvo? kada ir kaip vaikas ismoko uzmigti pats? nejaugi neapsieisim be vaiko rikdymo ir tik taip teks mazei parodyti, kad galima uzmigti ne tik vezimelyje... jau atrodo visus imanomus budus isbandem, tik dar per prievarta nieko nedarem ir neklykimom vaiko.
Atsakyti
QUOTE(sigusi @ 2011 02 09, 07:48)
niu man sunyko visiskai sad.gif( dbr esu beveik kaip lenta ...

man irgi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(violeetta @ 2011 02 09, 15:20)
Stai ir del netiketai man atsiradusiu rimtu sveikatos problemu teko staigiai nutraukti maitinima sad.gif
Dukruze gan lengvai susitaike su tuo, kad pienelio nebera, nebuvo nei klykimo, nei isteriju, aisku naktimis rodo savo nepasitenkinima, bet paverkia 1-2 minutes ir uzmiega.
Bet problema tame, kad tiek dienai, tiek nakciai pavyksta uzsupti tik vezime. Nakti keliasi 1-2 kartus ir taip pat niekas nepadeda, nei glostymas, nei nesiojimas, nei perkelimas i musu lova, vienintele iseitis - vezioti vezimelyje. tuomet uzmiega gan greitai, bet perkelti ja i jos/musu lovyte beveik niekada nepavyksta, nes issibudina ir vel verkia , ir vel veziojam, vel bandau perkelti, vel nepavyksta ir taip keleta kartu... kartais taip zaidziu ir po valanda, kol galiausiai nuleidu rankas ir net nebandau perkelti atgal i lovyte.
o kas per miegas vezymelyje...? jis pas mus sedimas, tai padeti tik pusiau gulima galima nusistatyti, vaikas muistosi, bando vartytis, bet nieko nesigauna. bijau, kad taip ir stubura susigadinsim, jau nekalbant apie mazes miego kokybe (na ir aisku mano). jau beveik savaite, kaip nutraukem maitinima, suprantu, kad reikia laiko, kad vaikas ismoktu kazkaip kitaip uzmigti, bet siuo metu abi esam suirzusios ir pervargusiios tiek del naktinio kelimosi, tiek del neissimiegojimo.
zindymas nnnn kartu per nakti buvo tik smulkmena palyginus su tuo, kaip dabar abi neissimiegam...
gal kam taip buvo? kada ir kaip vaikas ismoko uzmigti pats? nejaugi neapsieisim  be vaiko rikdymo ir tik taip teks mazei parodyti, kad galima uzmigti ne tik vezimelyje... jau atrodo visus imanomus budus isbandem, tik dar per prievarta nieko nedarem ir neklykimom vaiko.

vajei uzjauciu 4u.gif pas mane panasus variantas, tik as dar maitinu, dienom uzmiega vezime, bandau kelti i lovyte irgi verkia tai tada vel migdau doh.gif naktim miegam trise,jau nepatogu karsta, vaikas vartosi, lipa nat musu su vyru, bet lovyteje nemiega doh.gif nu galiu palinkeri tik kantrybes ir stiprybes blink.gif 4u.gif
Atsakyti
gal kam taip buvo? kada ir kaip vaikas ismoko uzmigti pats? nejaugi neapsieisim  be vaiko rikdymo ir tik taip teks mazei parodyti, kad galima uzmigti ne tik vezimelyje... jau atrodo visus imanomus budus isbandem, tik dar per prievarta nieko nedarem ir neklykimom vaiko.

Bijau, kad teks paklykint, nes sitaip irgi nieko gero. Tiesiog nukeliate ta kas neisvengiama ateiciai, o jie vaikas siaip ar taip prabudineja ir reikia migdyti, tai geriau jau tada tegul tuo paciu mokosi migdytis ne vezime... pradekit nuo pietu miego. Diena vaikas labiau samoningas ir gal bus paprasciau susikalbeti. Pas mus su dienos migdymusi jokiu problemu, tik buna, kad uztrunka ilgiau. As guluosi kartu ir migdomes.
As maitinimo visiskai dar nenutraukiau, bet gauna tik ryte pries keliantis ir vakare pries pat mieguti arba kiek naksciau. Diena jokiu bedu, o nakti vis dar kelinejasi... Pirmas naktisis praklyke, nors as buvau salia, miegojom kartu. Nenesiojau, nesupavau, tiesiog ikalbinejau gultis ir miegoti apsikabinus zaisliuka. Dabar jau buvo pora naktu, kai ismiegojo be prabudimu. Buna dar koks 1 rimtesnis paverkimas ir daug paverkslenimu, bet padetis gereja. Tiesa kai karsciavo, tas naktis vel gavo pienuko, tai aisku ne i nauda pradetam procesui, bet... vaikas bent jau ismoko uzmigti be mp. Tiesa, ta jis kazkada buvo tai mokejes, bet pastaraji pusmeti tik su mp migdydavosi. Aisku sunku klausytis vaiko verksmo ir prasymu, bet kelia atgal nebera. Mano vaikas labai atkaklus, zinojau, kad lengva nebus del to taip ir tempiau su tais naktiniais maitinimais. Kiti, sako, per kelias naktis nustoja keltis...
Atsakyti
nezinau ar buvo toks klausimas-maitinima mp palikau tik vakare pries miega,nes krutine tokia 'sunki' truputi pasidaro.noreciau visiskai nutraukt,bet bijau kad nesusiguzuotu krutine ar kas rimciau nepasidaryt
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2011 02 12, 22:41)
vajei uzjauciu 4u.gif  pas mane panasus variantas, tik as dar maitinu, dienom uzmiega vezime, bandau kelti i lovyte irgi verkia tai  tada vel migdau  doh.gif naktim miegam trise,jau nepatogu karsta, vaikas vartosi, lipa nat musu su vyru, bet lovyteje  nemiega doh.gif nu galiu palinkeri tik kantrybes ir stiprybes blink.gif  4u.gif

mano vaikai irgi is pradziu miegodavo su mumis, o pripratinau miegoti atskirai is pradziu padejusi ciuzinuka prie musu lovos, o veliau gana lengvai priprato ir prie savo lovyciu mirksiukas.gif
Atsakyti

Mano dukryte irgi nemokejo pati uzsimigdyti reikejo supti arba prie papulio uzmigdavo smile.gif internete paskaiciau straipsni kad reikia vaikui sudaryti salygas uzmigti paciam, t.y. pries miegeli atsigult salia lovoje, dainuot lopsines, glostyti ir pan. ax.gif Tame straipsnyje rasoma kad geriausiai taip pratint pradeti pries naktini miegeli ax.gif
Na as pabandziau ir mums pavyko, 10 men pati uzsimigde nakciai, negalejau patiketi bigsmile.gif ir nuo to laiko nesupu niekada, nors kartais ir zyzia, sunkiau pati uzsimigdo rolleyes.gif paskui perejom taip migdytis ir diena
Dukrytei dabar 1 m ir 2 sav dar maitinciau, bet pradejo keltis nakti kas val tai jauciu laikas jau viska pabaigti, nes neissimiegu visai doh.gif bet vis kaupiuosi, reikes pasiryzti nutraukti rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaites, reikia patarimo.
Nujunkiau dvynukus pries savaite. Vaikiukus is anksto ruosiau, buvo like valgymai tik migdymuisi. Tai jie susitvarke puikiai. Bet pas mane pienas upem teka. Pirmas dienas nusitraukinejau po truputi, kad neverztu. Kitas dienas, tik vakarais. Bet, rodos, 50g nusitraukiu, o po 5 min. jau visas 100g pasigamina. Jau 3 dienos, kai visai nenusitraukineju. Krutys didziules, sunkios, kietos, guzuotos, netelpa i jokia liemenele, pienas pats teka. Nors netempia, neskauda, bet pieno mazejimo pokyciu jokiu. Vaistu vartoti nenoriu. Gal kuriai taip buvo?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Juknele, 4u.gif
Du maitinai, gamyba spėri buvo. Sek būklę, nusitrauk jei jauti stiprų tempimą, tvinkimą, guzavimąsi,- iki palengvės, bet geriau būtų vengti ilgesnio (nei 15min.) nusitraukinėjimo. Nenusitraukinėk per patį piką prolaktino- naktį, nebent reikės.
Po nutraukimo- gali šaldyti (būtinai per medžiagą) ne ilaiu 20min.- taip pristabdysi mp gamybą.
Nutrauktą pienelį gali šaldyt- thumbup.gif ar panaudot maisteliui sūnų mirksiukas.gif
Baigus maitinti dar ~3metus pieno lašelių gali rasti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 02 19, 10:50)
Juknele,  4u.gif
Du maitinai, gamyba spėri buvo. Sek būklę, nusitrauk jei jauti stiprų tempimą, tvinkimą, guzavimąsi,- iki palengvės, bet geriau būtų vengti ilgesnio (nei 15min.) nusitraukinėjimo. Nenusitraukinėk per patį piką prolaktino- naktį, nebent reikės.
Po nutraukimo- gali šaldyti (būtinai per medžiagą) ne ilaiu 20min.- taip pristabdysi mp gamybą.
Nutrauktą pienelį gali šaldyt-  thumbup.gif  ar panaudot maisteliui sūnų  mirksiukas.gif
Baigus maitinti dar ~3metus pieno lašelių gali rasti  mirksiukas.gif

Aciu tau labai 4u.gif
Atsakyti