QUOTE(violeetta @ 2011 02 09, 15:20)
Stai ir del netiketai man atsiradusiu rimtu sveikatos problemu teko staigiai nutraukti maitinima
Planavau, kad tai vyks palaipsniui, bet ivyko, kaip ivyko...
Dukruze gan lengvai susitaike su tuo, kad pienelio nebera, nebuvo nei klykimo, nei isteriju, aisku naktimis rodo savo nepasitenkinima, bet paverkia 1-2 minutes ir uzmiega.
Bet problema tame, kad tiek dienai, tiek nakciai pavyksta uzsupti tik vezime. Nakti keliasi 1-2 kartus ir taip pat niekas nepadeda, nei glostymas, nei nesiojimas, nei perkelimas i musu lova, vienintele iseitis - vezioti vezimelyje. tuomet uzmiega gan greitai, bet perkelti ja i jos/musu lovyte beveik niekada nepavyksta, nes issibudina ir vel verkia , ir vel veziojam, vel bandau perkelti, vel nepavyksta ir taip keleta kartu... kartais taip zaidziu ir po valanda, kol galiausiai nuleidu rankas ir net nebandau perkelti atgal i lovyte.
o kas per miegas vezymelyje...? jis pas mus sedimas, tai padeti tik pusiau gulima galima nusistatyti, vaikas muistosi, bando vartytis, bet nieko nesigauna. bijau, kad taip ir stubura susigadinsim, jau nekalbant apie mazes miego kokybe (na ir aisku mano). jau beveik savaite, kaip nutraukem maitinima, suprantu, kad reikia laiko, kad vaikas ismoktu kazkaip kitaip uzmigti, bet siuo metu abi esam suirzusios ir pervargusiios tiek del naktinio kelimosi, tiek del neissimiegojimo.
zindymas nnnn kartu per nakti buvo tik smulkmena palyginus su tuo, kaip dabar abi neissimiegam...
gal kam taip buvo? kada ir kaip vaikas ismoko uzmigti pats? nejaugi neapsieisim be vaiko rikdymo ir tik taip teks mazei parodyti, kad galima uzmigti ne tik vezimelyje... jau atrodo visus imanomus budus isbandem, tik dar per prievarta nieko nedarem ir neklykimom vaiko.
Bijau, kad teks paklykint, nes sitaip irgi nieko gero. Tiesiog nukeliate ta kas neisvengiama ateiciai, o jie vaikas siaip ar taip prabudineja ir reikia migdyti, tai geriau jau tada tegul tuo paciu mokosi migdytis ne vezime... pradekit nuo pietu miego. Diena vaikas labiau samoningas ir gal bus paprasciau susikalbeti. Pas mus su dienos migdymusi jokiu problemu, tik buna, kad uztrunka ilgiau. As guluosi kartu ir migdomes.
As maitinimo visiskai dar nenutraukiau, bet gauna tik ryte pries keliantis ir vakare pries pat mieguti arba kiek naksciau. Diena jokiu bedu, o nakti vis dar kelinejasi... Pirmas naktisis praklyke, nors as buvau salia, miegojom kartu. Nenesiojau, nesupavau, tiesiog ikalbinejau gultis ir miegoti apsikabinus zaisliuka. Dabar jau buvo pora naktu, kai ismiegojo be prabudimu. Buna dar koks 1 rimtesnis paverkimas ir daug paverkslenimu, bet padetis gereja. Tiesa kai karsciavo, tas naktis vel gavo pienuko, tai aisku ne i nauda pradetam procesui, bet... vaikas bent jau ismoko uzmigti be mp. Tiesa, ta jis kazkada buvo tai mokejes, bet pastaraji pusmeti tik su mp migdydavosi. Aisku sunku klausytis vaiko verksmo ir prasymu, bet kelia atgal nebera. Mano vaikas labai atkaklus, zinojau, kad lengva nebus del to taip ir tempiau su tais naktiniais maitinimais. Kiti, sako, per kelias naktis nustoja keltis...